Om meg

Jeg er en enestående mor bokstavelig talt siden jeg valgte å lete etter storken i Danmark og uten noen mann i livet. Ved hjelp av en klinikk og med bruk av donorsæd ble Storkfrøken unnfanget en vakker sommerdag i 2014. Hun ble født i slutten av mars 2015.

I flere år jeg jaktet jeg på den store kjærligheten. Jeg hadde det egentlig veldig godt alene. Men jeg ønsket meg barn, og da bør man jo også ha en mann? Jeg hadde et kjempedilemma og det føltes håpløst å finne kjærligheten. Jeg bestemte meg derfor til slutt for at kjærligheten bare fikk komme når tiden er inne. Uansett om det skjer i år eller om ti eller tjue år. Den dagen jeg finner mannen i mitt liv, vil jeg være klar for det og ikke i et annet forhold som står i veien.

Men drømmen om barn kunne jeg ikke gi opp. Jeg bestemte meg for å prøve lykken i vårt vakre naboland i sør og bli gravid der ved å bli inseminert med sæd fra donor. Den andre mars i 2011 reiste jeg på min første tur til København og testet negativt på graviditetstesten 14 dager senere. Siden prøvde jeg seks ganger til med insemineringer og kassa var bunnskrapt, så jeg måtte ta en pause for å spare penger til veien videre.

Etter mye undersøkelser ble det konstatert at jeg har endometriose. Ivf, eller prøverørsbehandling ble derfor veien jeg måtte gå videre. Jeg måtte først spare mer penger og samle krefter til nye runder.

I april 2013 var jeg klar for å starte med nye forsøk. Det ble totalt fire prøverørsforsøk før spira satt og i juli 2014 fikk jeg endelig en positiv graviditetstest. Jeg var gravid! Min lille Storkfrøken kom til verden etter en slitsom fødsel. Livet var endelig fullkomment.

Etter at Storkfrøken kom inn i livet mitt var jeg veldig sikker på at jeg ønsket flere barn og at jeg ville at hun skulle få bli storesøster. Heldigvis hadde jeg tatt vare på overskuddsembryoene fra behandlingene jeg var gjennom da jeg forsøkte å få henne. Totalt 8 befruktede egg hadde jeg på frys på klinikken i Danmark. Av de 8 var det fire som døde ved opptining og totalt fire som var gode nok til innsett. Jeg har alltid satt inn to stk og gjøre det også denne gangen. Første søskenforsøk ble det ikke noe av, men andre ble full klaff. Og denne gangen var jeg gravid med tvillinger.

Tvillingene Snipp og Snapp ble født i april 2017, med fotograf og filmfolk med i tillegg til mamma og venninna mi. Endelig kan jeg si at jeg er 110% fornøyd med livet. Jeg føler ikke jeg mangler noen ting. Det er en veldig hektisk hverdag, men den er akkurat slik jeg har drømt om at den skal være. Med et hus fullt av liv og røre.

Om jeg savner en mann? Jo, det er klart jeg gjør. Men det er en tid for alt og tiden kommer nok til at jeg får tid til mer enn barna.

Vil du bli enda bedre kjent med meg, så har jeg bidratt til et par pulsprogrammer på nrk:
Puls den 31/10-2011. Se det her
Puls spesial den 29/4-2013: Del 1 (helt på slutten) og del 2 (fra start)

Tvillingfødselen ble filmet av zacapa film for aftenposten og ligger her: Fødselsfotografen del 6

I februar 2018 deltok jeg i Insider Fem på kanal fem: Donorbarna

Oppdatert: 08.03.18

Katinka

18 kommentarer

 • Elena

  Jeg har prøvde 3 ganger i alderen 41- 43, den siste forsøk ble positiv. Jeg reiste til Sankt – Peterburg. Meget bra klinikk , som jeg kunne anbefale.

  • Ønskemor

   Tusen takk for god anbefaling! Ja, jeg har vurdert klinikk i St. Petersburg. Problemet er at der kan jeg ikke bruke åpen donor. Men jeg er også veldig fornøyd med behandlingen jeg får på Maigaard Fertilitetsklinikk i Århus, så nå ser jeg ingen grunn til å bytte klinikk igjen (dette er tredje klinikken jeg har vært hos)

 • Hilde

  Med de beste ønsker. Har 14 dager igjen til termin. Mine barn er unnfanget hjemme med privat donor. Er ikke singel men gift med en mann.

 • Silje

  Fantastisk å høre at du etter den lange veien, har kommet i mål! Ønsker deg all lykke videre, og gleder meg til å lese mer!

  • Ønskemor

   Åh, tusen takk. Det føles ABSOLUTT ikke som at jeg er kommet i mål, men jeg har iallefall endelig kommet over en sterkt etterlengtet milepæl på veien mot det endelige målet. Og det er klart at det gjør utrolig godt, og er utrolig rart etter så lang tid, og det tar visst laaaang tid før det går helt opp for meg, for det har det ikke helt gjort enda 🙂 Det kommer nok. Jeg håper iallefall at den lille spiren klarer å klamre seg fast.

 • Mona

  Godt du ikke ga opp! 🙂 det måtte 12 insemineringer og 3 IVF til før førstemann kom. Og nummer to kom på første IVF forsøk. Evig takknemlig for Maigaard og deres hjelp. Lykke til på ferden.

  • Ønskemor

   Ja, jeg er VELDIG glad for at jeg ikke ga opp nå ja. Det er virkelig enklere sagt enn gjort dette her altså. Godt å høre at det gikk så fort med nummer to for deg. Maigaard har vært fantastiske hele veien.

 • Bente-Lill

  Hei. Ville bare gi deg et kompliment for en interessant bogg! Jeg har selv endometriose og er midt i IVF behandling – spennende å lese om din prosess! Gleder meg å se at du har blitt gravid 🙂 Masse lykke til videre!

  • Ønskemor

   Så hyggelig at du liker bloggen min. Jeg blir så glad for å høre at jeg kan være til hjelp for andre. Det gir mening og inspirasjon til å fortsette å blogge.

 • Jannicke

  Hei. Kunne jeg fått litt info om hva det ca koster for en behandling så jeg har litt peil. Ingen krise ennå men greit å ha i bakhode. Noen som har lyst til å hi meg den infoen. Jannicke

  • Ønskemor

   En behandling med inseminasjon koster fra ca 3000 dkk med anonym donorsæd eller helt opp i 7000 dkk med åpen. Prisene varierer veldig fra klinikk til klinikk og anonym kan blir dyrere og åpen kan bli billigere… men innenfor dette spennet har du inseminasjon.
   Sjansene for å lykkes ved inseminering er relativt små, så det lønner seg å gjøre en fertilitetsutredning først. Det kan du gjøre i Norge og trenger ikke koste så mye. Hvis alt er bra kan det allikevel være nødvendig med en del insemineringer for å lykkes.
   Sjansene er en del høyere ved ivf som regel. Men prisene er også mye høyere. For et ivf-forsøk må du beregne +/- 15000 i medisiner og ca 20 000 til klinikken. Det kan også løpe flere kostnader som er nødvendig for å øke sjansen. I tillegg til disse prisene for ivf, kommer kostnad for donor (ca 3000 til 5000dkk)
   De aller fleste klinikker tilbyr trepakning. Det vil si at du skriver kontrakt med klinikken på tre forsøk, men du betaler kun for to. Kontrakten oppheves når det fødes et levende barn eller innen en viss tid. Så dersom det lykkes på første forsøk, taper du ca 20 000. Men du går i null om det lykkes på andre og sparer ca 20 000 om du trenger tre forsøk.
   Det finnes mange variabler som gjør at prisene kan variere en del fra hva jeg har tegnet opp her. I tillegg kommer reise og opphold. Ved inseminering kan du ofte reise opp og ned på samme dag. Men ved ivf må du beregne å være der nede i 3 til 5 dager eventuelt må du regne med to turer.

 • C

  Hei! Takk som deler så mye! Jeg fylte 29 år nå og kan ikke forestille meg et liv uten barn. Jeg er fortsatt singel da drømmemannen fortsatt gjemmer seg dessverre, så vurderer å fryse egg enn så lenge. Jeg har prøvd å Google, men synes ikke det kommer opp så mye bra informasjon. Har du noen klinikker i Sverige/Danmark å anbefale?
  Jeg leste at du skrev i 2013 at Danmark bare holder på eggene i 5 år og i Sverige må man være et par. Gjelder dette fortsatt?
  Av den grunn så burde jeg kanskje vente litt..
  Ønsker deg en flott jul!

  • Ønskemor

   Bare hyggelig 🙂
   Lovene er endret i Sverige så der ser det ut til at enslige nå kan få hjelp til assistert befruktning. I Sverige kunne man også tidligere fryse ned egg hos enslige. Men man måtte ha partner for å bruke dem. Det trenger man ikke nå lenger. Problemet i Sverige er lang ventetid og vanskelig med donor når det kommer til å bruke eggene. Tror ikke det er ventetid på å få tatt ut og frosset egg. Men når de nye lovene har eksistert noen år så vil jeg jo tro det blir en løsning på det med ventetid. I Sverige er prisene høyere enn i Danmark og jeg kjenner ikke til noen klinikker der. Om regelen med 5 år også gjelder for egg i Danmark vet jeg ikke. Det må du nesten høre med klinikkene om. Jeg anbefaler deg å sjekke følgende klinikker: Dansk Fettilitetsklinikk, Copenhagen Fetility Center og Trianglen i København og Maigaard og Ciconia i Århus. Jeg ville også undesøkt med reglene og priser i andre land, for eksempel Spania (Barcelona), Hellas (Serum i Athen), Praha (ivf-cube) og Russland (ava clinique i St.Petersburg).
   Når det gjelder å fryse ned egg så må du vite at kvaliteten på u efruktede egg blir litt dårligere ved nedfrysing og opptining enn om man fryser befruktede egg. Man får aller best kvalitet ved å bruke ferske egg. Hvis jeg kunne skrudd tiden tilbake til da jeg var 29 år, ville jeg ikke ventet. Personlig hadde jeg nok gått rett igang med å prøve å bli gravid med donor med en gang da. Jeg hadde iallefall ikke ventet med å ta ut egg. Eggkvaliteten begynner å synke allerede nå.
   Lykke til og fortsatt god jul til deg også.

   • C

    Tusen takk for utfyllende svar, setter veldig pris på det! Jeg skal definitivt se på det. Ønsler deg en herlig kveld videre 🙂

 • Kristina

  Høres veldig likt ut som min reise. Alltid hatt det best som singel og etter siste forhold hvor han hadde to barn fra før og han ikke ønsket seg flere, fant jeg ut at jeg ville ordne det på egenhånd i Danmark, 33 år gammel. 7 inseminasjoner, ett ivf og ett micro-ivf-forsøk seinere sitter jeg nå med tvillinger gutt og jente født på kvinnedagen 2016❤ Er så utrolig glad for bestemmelsen jeg tok, det har gått over all forventning! At jeg har vært så heldig, er helt ufattelig og til tider må jeg klype meg i armen. Håper alle som ønsker det får denne muligheten:)
  Masse lykke til med tvillingene! Fikk tips på sykehuset av en eldre, klok barnepleier, at jeg ikke måtte høre for mye på alle de som sammenligner min situasjon med sin egen (fikk høre mye slikt som “vi slet med én unge og vi er TO, mens du er alene med TO barn!”. )Klart jeg ble litt skremt. Men det gikk jo superbra! slitsomt, men kjempebra.

  • Katinka

   Hei! Nå sitter jeg her og leser litt tilfeldig her og der på bloggen min og oppdager denne kommentaren som jeg ikke har svart på også er det tvillingene dine sin toårsdag! Gratulerer med toåringer (hvis du kommer innom og leser dette).
   Jeg kan virkelig signere at man ikke kan sammenlikne ulike situasjoner. Da jeg bare hadde én hadde jeg det dødsslitsomt for hun hadde kollikk og sov nesten ikke på dagtid. Mens guttene mine sov jo som bare det i seks måneder. Nå er de ti måneder og livet begynner absolutt å bli mer hektisk, men nå har jeg hatt barn på den alderen før, så jeg lever godt på erfaringen og rutiner. Også er det veldig mange som bare fokuserer på all jobben det er, men de glemmer jo all gleden og kosen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.