Hvordan få plass til en liten familie på 42 kvm?

Når jeg flytter tilbake til Oslo, skal jeg flytte tilbake til leiligheten jeg eier i et borettslag der. Jeg har jo tenkt at der skal jeg ikke bo lenge. Leiligheten er på 42 kvm og det er vel litt i minste laget når man har både hund og katt og kanskje til og med barn etterhvert, og jeg vil jo gjerne ha to barn tett. Jeg har heldigvis en liten hage der, og det hjelper jo litt. Men sist jeg var i Oslo fikk jeg vite at fellesgjelda kommer til å øke ganske mye til nyttår. Hva blir da sannsynligheten for at jeg får solgt den leiligheten med overskudd? Jeg kjøpte leiligheten da prisene var på topp rett før finanskrisa og taksten på leiligheten ligger enda langt under det jeg gav for den.

Jeg har kommet fram til at jeg må prøve å gjøre det beste ut av det. Jo lenger jeg klarer å bo der, jo høyere pris kan jeg få for den. Nå sies det i nyhetene at boligprisene øker kraftig og det er jo faktisk veldig fordel for meg. Men jeg har begynt å fundere på hvordan jeg kan få plass til alt jeg trenger plass til, og jeg har laget en tegning. Det er først og fremst sengeplasser det blir vanskelig med. Det er jo ikke noe problem så lenge det bare er ett barn og det barnet er lite, men skal man ha to og helst bo der en stund, så kan det jo fort begynne å bli trangt. Derfor har jeg tegnet en seng som jeg håper jeg finner noen som kan lage for meg. Her er tegning av sengen sett fra siden:

 

Photobucket

 

Jeg har et veldig langt og smalt soverom med to dører inn til rommet og det er meningen at det skal stå en dobbeltseng mellom dørene. Det er et rom som det er veldig vanskelig å møblere. Men nå tenker jeg at dersom jeg får noen til å lage en seng med to etasjer, så kan jeg sove oppe i en dobbeltseng der, mens inntil to barn kan ligge nede eller kanskje bestemor kan få låne den ene sengen når hun er på besøk (eller andre gjester) Det er også mulig å lage en grind foran en av sengene nede og kle hele sengen invendig med stoff, slik at det til og med kan fungere som en spebarnsseng. Slik ser jeg for meg romplanen:

 

Photobucket

 

Nederst fikk jeg ikke plass til å vise at hele den veggen også er dekket med garderobeskap. Jeg lurer så på om dette blir greit og ikke altfor trangt. Jeg ser egentlig for meg at dette kan bli en kjempefin liten «hule» til en eller to små til å leke i. På den øverste veggen er det foresten vindu (rommets eneste vindu).

 

Et annet problem jeg har tenkt på i tillegg til soveplasser er hunden som er vant til å ligge i bur om natten og når jeg er borte. Jeg synes den lille kroken med grind virker som en god erstatning og på den måten trenger jeg ikke gjøre plass til det digre hundeburet.

 

Jeg skulle veldig gjerne satt igang med å fikse på dette soverommet med en gang. Men jeg må jo vente til jeg flytter tilbake i august. Jeg håper at jeg kan få en klasse på videregående på byggfag til å bygge sengen for meg. Jeg synes dette virker som et godt prosjekt for byggfagelever og jeg betaler gjerne det de skal ha for det.

 

Hva synes dere om dette? Blir det veldig trangt til sengene under?

 

Ønskemor

20 Replies to “Hvordan få plass til en liten familie på 42 kvm?”

 1. mia merethe: Man kan ikke ta opp lån til noe større når man er alene og har 1.5 millioner i lån på det man allerede har og ikke får noe mer enn 1.5 mill for det. Jeg har bare en vanlig lærerlønn å leve for.

 2. Det så stilig ut 🙂 Min pappa er snekker, da vi var små lagde han hule til oss. Husker enda den senga. Den hadde et rundt vindu og en dør. Der sov jeg, oppe på taket sov broren min 😀
  Kan du ikke bygge den selv da? Hehe.. Ja ikke lett å få lån når man er alene!

 3. Toppenavheia: he he… jo, kanskje jeg kunne fått det til selv, men jeg trur jeg hadde knotet så mye at jeg hadde brukt altfor mye tid på det. Nei, akkurat denne jobben trur jeg at jeg skal sette bort for å få det skikkelig gjort. Jeg tør ikke ta sjansen på at overkøya skulle dette ned i hodet på smårollingene som forhåpentligvis skal ligge under der og sove.
  Hehe… ikke noe problem å få lån som man klarer å betale ned med den lønna man har… men jeg har nok allerede nådd en grense for hva man kan låne. Og det er dyrt å bo i Oslo. Men det er klart at jeg kan få noe større om jeg vil flytte litt på meg. Kanskje jeg gjør det en gang, men ikke enda.
  Jeg trur hule til barnet/barna kan bli knallfint 🙂

 4. hei..har ett barn og ett soverom..så vi ga rommet til ungen og kjøpte oss en sovesofa(mye fine sovesofaer)..så stua er rommet vårt om natta..kjedelig og rydde alt på plass hver morgen,men det går..: ) klart oss i 4 år og ungen har med venner hjem fra bhg..da er det greit at di kan løpe inn på rommet å rote..: )

 5. Anonym: Oi, jeg syntes det høres veldig slitsomt ut å ordne med sovesofaen hver kveld. Jeg har selv en kjempefin sovesofa på stuen, men jeg vil helst spare den til gjester. Og jeg har jo ingen mann, så å dele rom med barnet/barna gjør meg ingenting. Men det er jo greit å ikke sove i samme seng for da er det så vanskelig å venne dem til å sove alene siden.

 6. spennade blogg du har. Når eg blir frisk vil eg ha barn. Har eg ingen mann vil eg gjæra som deg å reisa til Danmark.
  Masse Lykke til.

 7. soldine: Tusen takk for så fin tilbakemelding. Da håper jeg du klarer å bli så frisk at du kan få det til. Dette er en veldig tøff og krevende prosess, så det er viktig å være sterk.
  Masse lykke til!

 8. Hei. Bra løsning. Hadde noe lignende den gangen jeg hadde samboer i en liten leilighet på 34 kvm. Vi hadde soveplass oppe og kontorplass nede. Fungerte veldig bra. Men du bør perfeksjonere løsningen litt. 60 cm passasje er veldig trangt. Du bør minimum ha 80. Hva med å slå sammen sengen til barna til en stor seng. 80 + 60 = 140 cm er mer enn nok for to småbarn og de tåler å dele seng så lenge de er småbarn(kan ha to hjemmelagde madrasser). Bare en tanke og et tips. 🙂

 9. tingeling: Ja, kanskje det. Tusen takk for innspill. Ulempen da er at jeg ikke får like mye garderobeplass. Jeg skal prøve å tegne litt mer på det. Ulempen er jo også at jeg ikke er i leiligheten nå, men leier den ut, så jeg får ikke tatt helt nøyaktige mål riktig enda.

 10. Selg leiligheten og flytt til Grenland. Der får du to soverom og mange flere kvadratmeter for samme pris. Ahh, ganske stolt her jeg sitter og kommer med det beste forslaget. Omjegmåsidetselv ;D

 11. Et ønske så stort: OK, ikke best forslag, men veldig godt. Jeg flytter ikke til Grenland iallefall… det er det eneste jeg kan si med sikkerhet… men Vestfold derimot, kan hende etter hvert. Men ikke enda. Jeg er altfor glad i jobben min i Oslo til det. Dessuten så synes jeg det er koselig å komme hjem på besøk sånn innimellom. Jeg slutter liksom å være gjest når jeg er for mye innafor dørene hos mamma og pappa og det kan bli litt slitsomt. Men om noen år kanskje… når jeg har barn som begynner på skolen blir det kanskje Vestfold.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.