Symptomer på graviditet

Jeg har ikke merket noe til ømme bryster eller andre symptomer som jeg har forventet. Jeg har kjent masse i magen da, og det gjør jeg enda. Så det er ikke noen tvil om at det skjer mye der nede. Men det rareste symptomet, jeg trur det startet på lørdag, og det er dotter i øra. Det er som at jeg har satt fast en gjesp i ørene og det er utrolig ubehagelig. Jeg hører stemmen min inne i hodet når jeg prater og jeg hører pusten min hele tiden. Jeg prøver å slappe av i ørene, for da virker det som at det gir seg litt, men det kommer fort tilbake. Jeg fikk besøk av ei venninne i går og var redd jeg skulle sitte å høre stemmen min i ekko i hodet hele tiden, men det roet seg heldigvis. Jeg har lurt veldig på om dette kan være på grunn av graviditeten og har selvfølgelig googlet det. Og ja, det viser seg at andre også har opplevd å få dotter i øra i første trimester. Så hvis det skal vare så lenge  som hele trimesteret så har jeg virkelig noe å “se fram til”.

Er det andre som har opplevd dotter i øra i graviditeten sin?

Ønskemor

9 Replies to “Symptomer på graviditet”

 1. JA! Har skrevet om det på bloggen min også, det er et graviditetstegn! Fikk det helt i starten av graviditeten, men tenkte ikke noe over at det kunne ha noen sammenheng, men har hørt maaaange andre gravide som opplever det samme. Eneste som hjelper er å legge seg helt vannrett på ryggen litt, da går det over. Gikk også over da jeg badet i sjøen nå i helga. Mest irriterende “plagen” jeg har til dags dato hvertfall!

  Åh, gratulerer så mye Ønskemor! Har fulgt deg lenge nå og er så glad på dine vegne at det endelig har klaffet! Jeg stresset forferdelig den første tiden frem mot tidlig ultralyd (og gjør det vel litt fremdeles hehe), men prøv å slappe av. Få tatt hcg-prøver, og hvis de stiger fint så kan du prøve å slappe av – for da er du GRAVID!

  Wiiiiiiii! 😀

  1. Åh,,, det er nesten litt deilig å høre at flere har det sånn. Men skikkelig plagsomt er det ja. Virkelig og hvis jeg skal gå hele resten av svangerskapet med de dottene kan jeg bli sprø trur jeg. Jeg merker det hjelper når jeg slutter å tenke på det litt… men så er det det å klare å slutte å tenke på det. Det er jo umulig for du hører pusten inni hodet konstant. Så fort jeg åpner munnen og skal si noe, får jeg problemer fordi stemmen min kommer så høyt inni hodet. Forferdelig rett og slett…

   Men tusen takk for gratulasjoner. Det har vært en laaaang vei hit hvor jeg er nå. Helt klart. Jeg skal prøve å slappe av og fortsette å ikke stresse og spise sunt.

   Klem.

 2. Kanskje rottene kommer som en beskyttelse mot den ekstra sensitiviteten? Når jeg IKKE har dotter i ørene så føler jeg at folk skriker, blir nesten sprø. Vet at noen blir tette i nesen også, tror det er noe med slimhinner generelt som kan hovne opp pga hormonendringene.

  1. Hehe… ja, dottene. Jeg aner ikke hva de kommer av: Men tydelig at slimhinnene er annerledes. Jeg har jo blødd neseblod også. Jeg vet ikke om jeg reagerer annerledes på lyd. Synes bare de dottene er utrolig slitsomme.

 3. Oh yes, stadig vekk! Jeg visste ikke at det var gravidsymptom før Mammahjerte skrev om det i sin blogg. Trodde det var hsp-relatert. Dobbelt ekko i ørene.

  1. Det er helt sjukt plagsomt. Det er SÅÅÅ deilig de første minuttene etter at jeg har sovet og de ikke er der, så står jeg opp og begynner med et eller annet, så kommer det. Så utrolig slitsomt.

  1. Hmmm… ja, hvordan var det egentlig da? Jeg husker iallefall at jeg spurte gynekologen om det var på grunn av graviditeten jeg hadde de dottene og det kunne han bekrefte, så det er det ingen tvil om. Jeg mener bestemt at jeg hadde dottene en del lenger enn første trimester, men det gav seg etter en stund. Kan det ha vært ca halvveis altså rundt uke 20 da tro? Jeg mener også det kom litt tilbake på slutten, men absolutt ikke like ille. I tvillingsvangerskapet hadde jeg også dotter, men ikke like ille og ikke like lenge. Jeg fant igrunnen ikke noe som hjalp bortsett fra å prøve å slappe av og ikke fokusere på det. Men det var jo ikke lett.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.