Spør meg!

Etter 7 insemineringer, 4 ivf-forsøk med uttak og ferskinnsett før jeg ble mamma og 1 iui og 2 fryseforsøk før jeg ble gravid på nytt, så har jeg lært enormt mye. Jeg vet at mange kommer til min blogg for å finne svar på alt det jeg en gang har lurt på. Så spør om hva som helst. Ingen spørsmål er dumme; lurer du på noe, kan du være sikker på at andre lurer på det samme og er glad om noen spør.

E-postadressen blir ikke offentliggjort og du trenger ikke skrive med fullt navn (bruk et alias)

Katinka

152 Replies to “Spør meg!”

 1. Hei! Jeg bor i Oslo og kjenner meg igjen i situasjonen din. Men, jeg har enda ikke gjort noen forsøk. Har du tips til gynekolog i Oslo som er positiv til å hjelpe enslige barnløse kvinner? Lykke til med neste forsøk! Hilsen fra D

  1. Veldig godt spørsmål! Jeg har vært til Linda Johansen på Oslo City legesenter. Det er dyrt, siden hele beløpet dekkes privat. Ellers vet jeg om en som du kan få henvisning til og som da det offentlige dekker, så du betaler kun egenandel (gratis etter at egenandelstaket er nådd). Det er en stund å vente, men en del penger å spare. Jeg sender deg en mail om dette 🙂

   1. Hei! Jeg ble så glad når jeg fant bloggen din og tror jeg vil få svar på mange spørsmål i denne prosessen jeg nå ønsker å starte. Å følge drømmen om å få barn. Kunne du sendt en e-post til meg om navn på gynekologer også?

     1. Så rart. Hvilken epostadresse har du brukt? Jeg vet at jeg har en del eposter jeg ikke har svart på, for jeg har vært så mye opptatt med andre ting, så jeg henger veldig etter med å svare. Men at du har fått eposten i retur, det forundrer meg. Da må jeg inn og sjekke.

 2. Hei! Først må jeg takke deg for at du har valgt å dele prosjektet ditt med oss. Både bloggen og tv-reportasjen har vært til stor hjelp for meg i min prosess. Det er mye lettere å ta egne valg når man kan lese/høre andres refleksjoner rundt de samme problemstillingene.
  Jeg har gått mange runder med meg selv, men nå har også jeg startet prosjektet med å få et barn på egen hånd. Hadde min første inseminasjon i Danmark igår 🙂
  Jeg er litt interssert i den lukkede facebookgruppa du har skrevet om i bloggen. Er dette en gruppe som fortsatt er aktiv? Og tar den inn flere medlemmer?

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar og beklager sent svar. Det har vært hektiske dager før påske og bloggen har blitt nedprioritert. Selvfølgelig kan du bli medlem i facebookgruppen… om du ikke allerede er medlem da? send meg i tilfelle en mail hvis du vil være med.

  1. Hei!
   For å få henvisning til hsg, så trenger du nok først henvisning fra fastlegen din til en gynekolog. Dersom du er singel, så er det en fordel å komme til en gynekolog som er vennlig innstilt til single. Jeg har vært hos en som ikke var det, og han mente at han ikke kunne hjelpe meg innenfor det regelverket som var. Send meg en mail privat om du ønsker navn på gynekologer som er positive til single i Oslo. Jeg har en del navn på blokka her. Jeg regner med at de fleste røntgenavdelinger på sykehusene kan gjennomføre en hsg. Det er mulig det finnes private klinikker som kan gjennomføre en hsg så du slipper ventetid, men det koster uansett litt ekstra da. Jeg prøvde å sjekke unilabs sine nettsider, men det står ikke noe om hsg der. Men kanskje det går an å høre om de gjør det. De har iallefall røntgen på Bryn og Majorstua.

 3. Hei hei 🙂
  Ville bare først si at jeg kjenner meg så godt igjen i din situasjon – det sterke, sterke ønsket om å få bli praktiserende mamma.. Nå er jo jeg mamma til en nydelig, liten jente – en liten jente som fikk vinger og fløy fra oss i mai i fjor, i svangerskapsuke 31.. Jeg ble gravid igjen 7 mnd etter dødfødselen, men mistet enda en gang i uke 11+2 (fosteret døde et par dager tidligere).. 🙁

  Nå er det 5 mnd siden forrige graviditet, og enda har det ikke skjedd noe.. Her prøves det med slimløsende hostesaft, grapefruktjuice, fotsoneterapi, “hopping i høyet” annenhver dag og “stumpen opp” etterpå (bør vel nevnes at jeg har en partner).. Men, enda har det ikke skjedd noe.. Ingenting.. Jeg blir gal..

  Hvordan funker det med akupunktur? Har du fått prøvd det enda? Noen spesielle typer akupunktur som er å anbefale? Tidspunkt i syklus og hyppighet? Priser og evt. rabatt på flere behandlinger? 🙂 Mange spørsmål, men jeg er på randen av å bare gi opp hele greia! Nesten så jeg bare starter med prevensjon og heller “glemmer” en pille – er det ikke da de fleste synes å bli gravide??!! 😉 hehe 🙂

  Men lykke til videre, Ønskemor! 🙂

  1. Jeg skal skrive et lenger innlegg om mitt forhold til akupunktur. Jeg går til en som er veldig dyktig og det trur jeg er veldig viktig. Når du velger akupunktør så velg en som har det som hovedlevevei og som har drevet på i noen år. Det er en kunst som krever lang erfaring for å bli riktig god, og man må praktisere for å holde det ved like. Det mener jeg iallefall. Jeg går også bare til akupunktører som tar pulsdiagnose og som er dyktige på det. Jeg går til en som kan kjenne på pulsen min hva slags plager jeg har. Han har klart å kurere det meste hos meg. Han behandlet meg da jeg var barn og kunne kurere veldig mye. All den tiden jeg har prøvd å bli gravid har jeg bodd for langt unna til at jeg orket å reise den lange veien for å komme til han. Men nå som jeg har flyttet tilbake igjen, så var han den første jeg oppsøkte. Han kjente på pulsen min og sa med en gang at det var problemer med festingen, og det kan jo stemme i forhold til endometriosen og mine tidligere erfaringer. Han var veldig optimist, men han skulle gjerne behandlet meg uten påvirkning fra hormonene jeg går på. Nå får han bare jobbet med en del av bildet. Men festingen mente han var enkelt å rette på. Så jeg er veldig optimist med tanke på neste forsøk. Når det er sagt, så ville han gjerne fått behandlet meg tre ganger før neste forsøk, men det rekker jeg jo ikke, så får håpe den ene behandlingen jeg fikk var det som skulle til, i tillegg til alt det andre jeg gjør.

   Jeg gikk også til akupunktur den første perioden jeg prøvde med insemineringer. Det var til en tidligere kollega, og hun var veldig nyutdannet og hadde akupunkturen som en bigeskjeft. Hun tok ikke pulsdiagnose. Så jeg vet ikke om hun egentlig kunne vite hva hun behandlet. Hun kunne behandle generelt i forhold til å styrke livmor og slikt, men hun kunne jo ikke vite noe om mine spesifikke problemer, som man kan finne ut av ved pulsdiagnose.

   Når det gjelder tidspunkt i syklus, eller hyppighet, så bør det diskuteres med den enkelte akupunktør om ditt tilfelle. Jeg er både positiv og negativ til akupunktur. Jeg er positiv dersom det er en som er veldig dyktig, men synes det kan være bortkastede penger om man ikke kommer til en som kan sakene godt nok. Problemet med vestlig medisin er at man behandler symptomet og ikke finner årsaken som ligger bak. Det er der østen tenker annerledes og vil behandle problemet bak. For å finne problemet bak, så må man gjøre en rett diagnose. Dersom man bare behandler ut fra symptomer, så kan man heller ikke vite om man retter opp ubalansen som ligger i bunnen, og da er man kanskje like langt. Det er derfor jeg snakker så varmt om pulsdiagnose.

   Oi, dette ble et lenger svar enn jeg hadde tenkt å skrive. Jeg har planer om å skrive mer om dette siden.

   Det var så trist å høre om erfaringene dine. Jeg blir så lei meg av slikt. Jeg er så glad for at jeg har sluppet å miste etter et langt svangerskap. Det må være utrolig tungt. Får håpe så inderlig at man slipper det. Lykke til videre iallefall…

   Mange klemmer fra Ønskemor

 4. Hei Ønskemor
  Jeg satt og leste bloggen din, og beundrer deg for å klare å sette ord på det mange går og tenker på. Jeg har og valgt å bli alenemor ettersom drømmemannen ikke har dukket opp enda, og ønsket og drømmen om å bli mor er så sterkt. Pga alderen har jeg valgt å gå rett på ivf. Har nå startet opp med hormoner, og økt pga liten respons. Slik det ligger an nå vil det bli tur til København i slutten av neste uke. Så alle tips om å komme seg billig tur/retur København og billige og bra steder å bo taes imot med takk. Håper det går bra med deg, og at du og får oppleve lykken med å bli mor kommer til deg og.

  1. Hei Cor enfant!
   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det er så godt for meg å høre at jeg bidrar til andre samtidig som jeg formidler om min egen prosess. Så spennende prosess du er i nå. Får da virkelig håpe at du responderer bedre nå med økning da. Jeg trur det er fornuftig å starte rett på ivf. Da vet man at man får god oppfølging, man kontrollerer enda større del av prosessen og ikke minst, man vet at man går rett på det som gir størst sjanse for å lykkes. I denne prosessen, blir pengene et middel til å nå målet, og det er forferdelig vondt å ikke ha råd til et ivf forsøk, men har man det, så er jeg overbevist om at det er lurt. Når barnet er der, eller på vei, betyr ikke de pengene noen ting. Om barnet ikke kommer, så vet man iallefall at man har prøvd det som gir størst sjans for å lykkes.

   Når det gjelder København, så føler jeg meg akkurat nå veldig ferdig med hele byen. Det var veldig lite komfortabelt reisemål. Fly, te-bane osv…. når det er sagt, så har jeg noen gode råd å komme med.

   Jeg er skikkelig lei av fly, så sist jeg dro til Køben, ble det med båt. Det synes jeg var veldig komfortabelt og lite stressende. God tid til å slappe av på veien, og så godt å slippe sikkerhetskontrollen og uendelig mas på flyplassen.

   I København, fikk jeg mitt favoritthotell: Bethel. Det ligger ved Nyhavn og veldig sentralt og koselig. Men de har ikke så mange rom og det er ofte fullt der. Alternativt er jeg også veldig glad i Hotell Cab Inn. De har 3 hoteller i Køben. Det som ligger rett ved hovedbanegården har fin beliggenhet. Jeg har bodd på et av de andre også. Litt lenger vekk fra sentrum, men med buss var det også helt greit. Dette er billige og helt greie hoteller. Det er uansett et must å kjøpe seg tredagerskort på buss og t-bane når du skal være der noen dager, det lønner seg garantert. Når det gjelder buss, t-bane og tog, så er det veldig enkelt og greit å komme seg rundt i Køben med.

   Ellers i Køben har jeg ingen absolutte favoritter når det gjelder mat. Det måtte kanskje være sushi i Istedegade. Veldig god mat(men ikke billig). Ellers så er jo selvfølgelig Strøget og Nyhavn must å få med seg. I finvær kan jeg gå og sitte i timesvis i Nyhavn. Der har jeg også spist mye god mat.

   I godvær er det også veldig fint i Tivoli. selv om man ikke er der for å kjøre karusell, så er det mye som skjer av god underholdning og lekre parkanlegg ikke minst. Jeg hadde med kameraet der en kveld, og koste meg med å ta mange spennende bilder.

   Ok, dette ble visst plutselig mer enn du spurte om. Hvis du tar fly, kan jeg ikke hjelpe deg med billig reisemåte. Det kommer helt an på når du reiser og hvor lenge før du får booket biletter. Båten er et rimelig alternativ. Det aller rimeligste alternativet er buss fra Oslo. Det er veldig slitsomt, men verd det, om du har godt sovehjerte og tåler påkjenningen. Jeg for min del, fikk litt følelsen av at stress og dårlig søvn ikke var så gunstig for prøvingen min, så jeg har prioritert å gjøre alt mest mulig komfortabelt og lite stressende.

   Husk å ha med en pakke paracet for smerter etter uttak, og ikke ha på deg en bukse som strammer før og etter uttak. Ta taxi til hotellet etter uttak. Ikke spis mat samme morgen som uttaket og ikke tiss før innsett…. :-)’

   Masse lykke til!!!!

   Klem

 5. Hei! Hvor har du fått Endometriose-dietten fra? Hvem har informert deg om hva du kan og ikke kan spise? Jeg har selv endometriose og savner denne type informasjon fra leger.

  1. Jeg har linket i teksten, men det kommer kanskje ikke tydelig nok fram. Nå er jeg ikke på pc, så vanskelig å finne fram linken. Men dra musen over teksten i det siste innlegget om dietten så finner du linken. Jeg skal skrive tydeligere hvor jeg har funnet det når jeg kommer hjem.

 6. Hei, jeg håper å få startet opp med IVF forsøk i Januar, på Maigaard. Jeg ser jo prisene der, men lurer på om du kan fortelle hva medisinene koster pr forsøk? Det kommer jo sikkert litt an på dosestørrelsene, men et estimat, sånn at jeg kan legge det inn i budsjettet – for det koster jo litt. Og er det slik at pakkeprisene til Maigaard inneholder sperm, eller kommer dette utenom? Har du bruk assisted hatching? Er dette også utenom?

  1. Ved det siste forsøket endte jeg opp med følgende medisiner:
   Synarela 2 flasker a 941,60 = 1883,20
   Elonva 150µg: 6518,10
   Gonal f 900ie: 3282,10
   Gonal f 450ie: 1667,60
   Gonal f 300ie: 1128,10
   Prednisolon: 75,60
   Albyl e: 99,40
   Pregnyl: 2 pk a 67,20 = 134,40
   Crinone: 534,10
   Totalt: 15 322,60

   Ved mitt første forsøk ble det litt mindre:
   Synarela 2 flasker: 1883,20
   Gonal f 900ie x 2: 6564,20
   Gonal f 300ie: 1128,10
   Ovitrelle: 354,40
   Crinone 2 pk: 1068,2
   Totalt: 10998,10

   Dersom du skal ha kort protokoll slipper du synarela og sparer litt på det. Ved første forsøk hadde jeg stimulering i 13 dager og ved andre forsøk hadde jeg stimulering i 14 dager. Antall dager med stimulering varierer fra 10 til 15 dager og det utgjør jo en del kroner da. Så dersom du er heldig og “bare” trenger 10 dager med stimulering, så blir det en del mindre utgifter enn om du trenger 15. Stimuleringen er jo det desidert dyreste her (stimuleringen er gonal og elonva). Jeg har også hørt om de som har hatt daglig dose med gonal på 300ie. Jeg hadde på 225ie. Det kan fort bli en del dyrere om man trenger høyere dose med gonal. Men det høyeste jeg har hørt om kostnader til ivf er så langt 18 000. Men det forundrer meg ikke om det kan bli 20 000 også. Det minste jeg har hørt er 7000 for et førsøk. Så det kan variere en god del. Jeg ville tatt utgangspunkt i 15 000. For min del, så regner jeg med å ende opp med omtrent de samme utgiftene dette forsøket som sist, altså ca 15 000

   Dersom du blir gravid, så får du også mest sannsynlig beskjed om å fortsette på crinone. Så det kommer fort noen tusenlapper der også. Da går det 1 eller 2 pakker pr. 14 dager avhengig av om du får beskjed om å ta en eller to om dagen. Jeg tok to om dagen ved mitt første forsøk, men bare en som dagen andre gangen.

   Pakkeprisene på Maigaard innkluderer ikke sperm. Det har jeg kjøpt utenom og fått tilsendt klinikken for oppbevaring der. Pakkeprisen inkluderer heller ikke assisted hatching, så det har jeg betalt utenom. Men prisen inkluderer gynekologtimene du trenger for scanning i Norge, og det synes jeg er helt fantastisk. Jeg har betalt til gynekologen når jeg har vært der, men jeg tar med kviteringene til Maigaard, så får jeg beløpet refundert. Jeg vet ingen annen klinikk som har det slik. I utgangspunktet hadde jeg frikort og gikk til offentlig gynekolog så det spilte ikke så stor rolle egentlig. Men nå når jeg flyttet, ble det for langt å reise til gynekologen jeg har brukt før, så jeg valgte å gå til en privat istedet for å slippe å forklare hvorfor jeg måtte ha time så fort og da slapp jeg også å styre med henvisning til en ny gynekolog og hele papirmølla. Det var veldig enkelt å bestille og få time hos han jeg går til nå, så jeg er veldig fornøyd med ordningen.

   Masse lykke til. Og bare spør om det er noe mer du lurer på.

  1. Hvis du synes det er ekkelt å tenke på, så anbefaler jeg deg å holde deg langt unna svømmehaller. Jeg kan noe om vannhygiene og det du nevner er et problem dersom vedkommende ikke bruker tampong når hun har mensen eller vasker seg godt nedentil før bading. Dessverre er det mange som slurver med vask og til og med enkelte som ikke bruker tampong og da synes jeg også det er skikkelig guffent. Men slik er det altså, noen som bader i basseng tenker ikke på at det er andre enn dem selv der. Jeg bruker selvfølgelig tampong når jeg har mensen og det er helt greit. Jeg vasker meg alltid god nedentil (og resten av kroppen) slik man skal gjøre når man bader i basseng. Siden det er en del som ikke er så flinke med hygienen før bading, så er det i alle offentlige bad nødvendig med ganske høye klorverdier, og det er jo heller ikke noe trivelig, men det er ikke farlig å bade. I alle offentlige bad, taes det regelmessige prøver av alskens bakterier, klorverdier, ph osv. Dersom det er verdier i bassenget som ikke er bra, så stenges badet. Hva med for eksempel konkurransesvømmere? Mener du at de bør avstå fra trening og konkurranser i inntil en uke hver eneste måned? Da kommer de iallefall ikke til ol. Det er også mange yrkesgrupper som jobber i basseng, slik som jeg, mener du at man må be om vikar en uke hver måned? Hvordan skal det kompenseres? Hvem skulle da betalt lønna de periodene? Beklager å si det, men hvis du synes dette er et problem, så er ikke offentlige bad noe for deg dessverre.

   1. Makan til teit kommentar!!! Tenk å gå inn på noen sin blogg for å si dette 😛 Det som er ekkelt er når folk tisser og bæsjer i basseng(og da mener jeg ikke små barn som har uhell, men voksne mennesker som er for lat til å gå på toalettet).
    Folk som er redd utflod kan kose seg i sitt eget badekar.

    1. Huff ja. Her kommer kommentaren helt ut av sammenheng også. Men den kom like etter at jeg skrev et innlegg om at jeg hadde fått mensen etter et mislykket forsøk. Og jeg skrev at jeg jobbet med svømmeundervisning og derfor var i basseng. Og da må jo noen reagere da. 🙂

     1. Haha!! Skjønte liksom ikke helt hvordan den kommentaren passet inn her. Var liksom litt ut av ingenting 😛
      Enkelte eier jo ikke filter i det hele tatt.
      Jeg har sendt deg mail, prøvde i hvert fall. Vet ikke om du fikk den. Håper du har noen tips til meg 😀

 7. Heisann.

  Jeg synes det er trist at det er så mange kvinner der ute som vil bli mamma men som ikke har anledning til det av ulike årsaker.
  Selv er jeg en mann som sitter i den situasjonen at jeg skulle mer enn gjerne hatt barn, jeg er det damene kaller for babysyk.
  Enten er de jeg finner interessante ferdig med barn, eller vil ikke ha barn.
  Når jeg vet det er så mange som sitter der ute med ønske om et barn, og at jeg selv ønsker det sterkt så sitter jeg med en ganske kjip følelse.. egentlig.

  1. Jeg skjønner deg veldig godt. Jeg vet ikke hva jeg selv hadde gjort i en slik situasjon. Håper du finner en løsning på dette. Jeg vil tro at det er mange muligheter. Ja, mange som har sagt det samme til meg, men jeg vet jo at det er lettere sagt enn gjort. Uansett: Lykke til! Alle barn fortjener å ha foreldre som har ønsket dem i livet sitt. Jeg håper du får muligheten til å gi et barn en fantastisk oppvekst.

  1. Dette stedet er for øvrig privat. Jeg fikk time på kveldstid to dager etter at eg bestilte, og jeg møtte en kvinne som var utrolig forståelsesfull fremfor en slik prosess – kanskje fordi hun har jobbet i Danmark mange år før hun kom til Norge.

   1. Jeg synes det var veldig dyrt. Men om man har råd, så er det jo sikkert verd det. Jeg har gått til en privat i Tønsberg, som jeg likte kjempegodt, men da var det klinikken i Danmark som betalte. Jeg hadde ikke betalt så mye selv for å gå til gynekolog (om ikke jeg sto uten noen til å scanne meg på et viktig tidspunkt i forhold til forsøk). Jeg har vært veldig fornøyd med de jeg har vært hos gjennom det offentlige.

 8. Hei, utrolig fin blogg du har. Jeg har flere mislykkede forsøk bak meg. Har pcos men fikk bare metformin og beskjed om å teste partneren min sin sperm om 6 måneder hvis det ikke klaffer. Kommentaren kom på vei ut døren etter at jeg hadde forklart at jeg var alene og skal til Danmark. Eggløsingene er dårlig så nå betaler jeg for at volvat kanskje kan hjelpe meg med et svar…. For den offentlige ba meg gå dit, han hadde hvertfall ikke tid til meg. Tøft når en er sårbar og ønsker svar og hjelp…. Kanskje de hjelper meg med pergotime? Ikke vet jeg… Så mange tanker..

  1. Huff! Dette hørtes ikke bra ut. Det finnes flere offentlige gynekologer som ikke er så sære. Det er veldig dumt å betale så mye når du allikevel må ut med så mye til DK-turer… Send meg gjerne en mail, så kan vi ta det der. Jeg vet om flere offentlige som kan kan hjelpe deg litt på vei. Det kommer an på hvor i landet du bor.

 9. Hei Ønskemor:)
  Tusen takk for en fantastisk fin blogg du har og at du har valgt å dele dette, det er til stor hjelp.
  Jeg er helt i starten av prosessen med å prøve å få barn på egenhånd. Har vært på Storken til journalsamtale og syntes de var helt fantastiske der, men mitt møte med gynekolog i Oslo var en stor skuffelse. Jeg følte hun ikke støttet meg i mitt valg i det hele tatt. Ser noen andre her inne har spurt deg om tips til gynekolog, og at du skulle sende vedkommende mail om dette. Hadde satt veldig pris på å få noen tips:)
  Lurte også på om jeg kunne bli medlem i den lukkede facebookgruppe du har skrevet om.
  Lykke til videre:)

 10. Hei,leste om deg i Kamille,veldig bra og modig å stå fram. Har du forsøkt glue ved innsetting?da festet det seg straks hos meg etter 7 Ivf,jeg er ca 10 år eldre enn deg og har tilsammen brukt samme beløp.

  1. Hei! Maigaard mener at glue ikke har noe for seg, og de tilbyr det ikke. Det er bare noe norske leger har hauset opp mener dem. Ikke vet jeg… men får det uansett ikke. Vet ikke om noen danske klinikker som tilbyr det.

   1. Hei jeg fikk glue på det som skulle bli mitt siste forsøk,jeg fikk positivt sjokk,begge embryoene hadde festet seg…så for meg var det uten tvil at “limet” hjalp, jeg har nå kommet over halvveis i svangerskapet. Det var i Riga.

 11. Hei! du er utrolig modig som er så åpen..jeg kjenner meg ekstremt sårbar på disse tingene…fordi man ønsker så sterkt å bli mor, og kanskje kjenner på den store angsten for ikke å bli mor…Før jeg velger Danmark vil jeg så gjerne møte andre som har gjort det same! Kjenner du til om det er noen gruppe for folk i stavangerområdet som har gjennomført donorforsøk i Danmark? jeg skulle gjerne kommet i kontakt med kvinner som har gjort dette før meg…eller er på vei til det samme som meg…

  1. Hei! Og beklager sent svar. Det har vært en hektisk uke og blogg og det meste utenom jobb har blitt nedprioritert. Jeg har faktisk funnet min styrke i å være så åpen som jeg har. Det er ved å stå fram at jeg har fått støtte og gode tilbakemeldinger. Vissheten om at jeg har hjulpet mange andre har også vært svært viktig for meg.

   Jeg har kontakt med mange kvinner som prøver og som har blitt mødre ved hjelp av donor i utlandet. Jeg har opprettet flere grupper og vet om flere. Når det gjelder Stavangerområdet, så vet jeg ikke om noen i farta. Også det når det gjelder mødre, så vet jeg om grupper som er for mødre, men der slipper ingen inn som ikke er gravide eller har barn som singel med bruk av donor i dk. Det er også ulike “terminklubber” men også der er kravet at man må være gravid/mor. Jeg har en gruppe for prøvere eller for de som lurer på å bruke donor i utlandet. Der kan jeg melde deg inn. Jeg vet ikke om noen der er fra ditt nærområde, men hvis du har facebook, så kan du komme i kontakt med dem der. Jeg sender deg også e-post om dette.

 12. hei.
  Dette var som å lese om meg selv gitt! Alt sammen.
  Jeg er kun på insemineringsforsøknummer tre.. og blir litt skremt over å lese om 7 forsøk, etc. Jeg følte mg også svææært gravid da jeg ble inseminert første gangen, med det samme, og helt til jeg fikk mensen =D
  “paradoksalt hadde jgedet bra som singel”.. som meg igjen=)
  Var det en mann jeg lette etter? eller bare en far til mine barn? hehe
  Etter at jeg bestemte meg for donor og forsøk på å få barn alene, så har jeg blitt helt avslappet på mannefronten. Who cares tenker jeg akkurat nå.

  Jeg har kun vært ved cfc. Mener du at det er en dårlig kilnikk?
  Jeg har dratt dit pga prisen alene.

  Hvordan kan jeg komme meg tur7retur ch for 600 kr btw?

  Jeg vil etterhvert svært gjerne være med i fema!!! Det kunne ha betydd MYE på kang sikt, særlig hvis jeg, du, vi, mange- lykkes å ankaffe barn. Tror det hadde vært svært fint med kontakt med andre som har tatt samme “småkontroversielle” valg.

  mvhanne

  1. Hei! Og beklager sent svar. Her har det vært så mange prosjekter på gang at jeg har ikke prioritert bloggen min i det hele tatt. Men nå skal jeg snart i gang med forsøk igjen, så da kommer jeg nok veldig sterkt tilbake.

   Ja, jeg vil tro at det er noen som kjenner seg godt igjen. Vi er jo mange kvinner! Jeg har også blitt helt avslappet på mannefronten. Han får komme når han kommer, og da vet jeg at det blir veldig bra 🙂

   Når det gjelder CFC: Nei, jeg mener ikke at det er en dårlig klinikk. Men det var ikke rett sted for meg. Jeg følte meg ikke godt nok ivaretatt og jeg følte meg uttrygg på om jeg fikk den rette behandlingen da jeg gjorde ivf. Dersom cfc kunne tilbudt meg åpen donor den gangen jeg ble inseminert, så hadde jeg nok gått til dem da. Men det kunne de ikke på grunn av lovverket på den tiden, så derfor reiste jeg til Stork. Etter at lovene ble endret flyttet jeg raskt over til cfc, men da skulle jeg igang med ivf. Jeg følte ikke at jeg ble trygg nok på at jeg fikk den beste behandlingen for meg. De var heller ikke konkurransedyktig på pris når det gjalt ivf, så da undersøkte jeg med Maigaard, og ble veldig trygg på at de laget et opplegg som var skreddersydd min journal. På cfc fikk jeg en følelse av at de ikke satte seg inn i journalen min i det hele tatt. Selv om jeg hadde informert om at jeg hadde endometriose, så purte han bare om syklusene mine på telefon og konkluderte raskt med at jeg skulle ha kort regime. Heldigvis visste jeg at jeg skulle ha langt, så det ble rett. Hadde det bare vært den ene gangen at jeg følte de ikke satte seg grundig nok inn i historien min, så kunne jeg nok latt det gå. Men jeg synes det skjedde flere ganger, og da prisen plutselig var gått opp uten at jeg hadde fått beskjed, så ville jeg undersøke med andre klinikker. Jeg er veldig fornøyd med byttet. MEN når det kommer til valg av klinikk, så er jeg veldig opptatt av å si hva som er riktig og best for meg. Dette er jo så individuelt og du må bare kjenne på din magefølelse og hva du synes virker best for deg. Vi vektlegger jo også ulike ting. Når det gjelder inseminering, så trur jeg ikke det er så stor forskjell om hvilken klinikk du velger.

   Tur/retur Oslo-København er slitsomt og går med buss. Det er to selskaper. Husker ikke riktig hva de heter. Men jeg mener den ene var Gobybus. Den andre husker jeg ikke. Prisen ligger på mellom 600 og 700 tur/retur.

   Jeg håper du vil være med i FEMA allerede fra starten? Det er jo ingen grunn til å vente. Medlemsskap vil ikke være offentlig og vi ønsker også å ivareta prøverne. Jeg kan virkelig skrive under på at det er viktig og veldig godt å ha et godt “prøvernettverk” rundt seg mens man driver med det også. Jeg har to veldig fine grupper på facebook som jeg prates nesten daglig med der.

   1. Hei, lurer på hva sidene du har på facebook heter? Jeg tenker å starte med ivf iDanmark til våren med donor.

    1. Siden min heter mittstorkebarn på facebook. Hvis du lurer på gruppene, så er de hemmelige og ikke mulig å finne for de som ikke er medlem. Dersom du ønsker medlemskap, så send meg en melding via mittstorkebarn på facebook.

 13. Hei,

  Veldig bra blogg du har laget.

  Jeg har ett spørsmål ang HSG. Vet du om dette er risikabelt evt hvor stor risiko det er? Legen sa at det er en viss mulighet for at det går ut i buken, og at man ikke behøvde denne testen.

  1. Jeg er usikker. Jeg har faktisk ikke hørt at det er så stor risiko ved hsg. Slik jeg har forstått så skal det ut i buken. Det er slik de får sett at det er passasje gjennom. Jeg har gjort hsg-røntgen selv, og ble aldri fortalt noe om noen risiko. Jeg har også gjort saltvannsscan hos gynekolog og det får også sett at eggledere er åpne, men trur ikke den får vist så godt om fasongen på livmor som hsg røntgen. Da jeg gjorde saltvannsscan, så ble det også oppsamling av væske i buken og det var visst normalt virket det som. Når væsken kommer gjennom egglederne, så går den ut i buken. Jeg har aldri hørt om noen risiko rundt det. Men hvis legen din har sagt det, så stemmer det sikkert. Jeg ville kanskje hørt med flere da, og litt om hvor stor risikoen faktisk er og hva de mener kan skje. Det er jo også en positiv effekt ved hsg og det er at det kan bli enklere å bli gravid ved inseminering etterpå på grunn av at det åpner passasjen litt og gjør det lettere for egg/sædcelle og møtes raskere i tre måneder etter undersøkelsen.

 14. Hei, og takk for at du blogger:-)
  Jeg er så heldig at jeg har fått et barn. Barnefaren gjorde det imidlertid slutt da jeg var gravid, nå er sønnen 2,5 år, og jeg har et sterkt ønske om flere barn. Jeg er snart 40. Har selvfølgelig (som de fleste her) prøvd å finne en kjæreste som også ønsker seg barn, men har ikke lyktes med det. Er kanskje kresen, men nå er det faktisk slik at kun det beste er bra nok når det kommer til å være stefar for sønnen min. I tillegg har nok samlivsbruddet under graviditeten satt sine spor, for det var en tøff opplevelse.

  Jeg har den siste tiden begynt å lese meg opp om det å få et donorbarn, men jeg kjenner at jeg synes det er vanskelig med anonym donor (også de som er anonyme til barnet er 18 år). Det jeg tenker hadde vært det beste for meg, var å få møte donoren selv og hatt noe kontakt. Har også tenkt på muligheten for å få barn med en venn, men kjenner egentlig ingen som jeg tenker egner seg eller kunne ha lyst. Jeg er også redd for at den jeg velger som far på sikt kunne ønske mer samvær med barnet (min sønn har mye samvær med sin far og det fungerer helt fint for alle tre nå, men i begynnelsen var det veldig tøft å overlate han til mannen som hadde dumpa meg og som ganske kort tid etter fikk seg ei ny dame).

  Jeg ønsker altså barn med en donor som har et ønske om å ikke være anonym, men som altså likevel er en donor og derfor ikke skal ha samvær med barnet slik en far har krav på.
  Vet du om det finnes slike donorer? Jeg ønsker ikke å bruke private donorer i Norge for det synes jeg virker useriøst, men gå gjennom en klinikk eller sædbank.

  På forhånd takk og lykke til videre i prosessen:-)

  1. Det trur jeg dessverre ikke er mulig. Jeg vet ikke om noe land der dette er mulig. Dersom du ønsker noe kontakt mellom donor og barn, så er eneste mulighet å gjøre det privat. Enten one-night stand eller med en avtale. Men det er som du sier ikke mulig å “avtale seg bort” fra farsskapet i henhold til norsk lov når man gjør det privat. Dersom du vet opphavet og har gjort dette privat, så risikerer du at donor må trå til økonomisk (ved dom) dersom noe skulle skje med deg. Han vil også ha rett til farskap dersom han ønsker det. Jeg er enig i at det føles useriøst å gjøre det privat. Nå går det an å lage en profil på gaysir (det har jeg gjort, men det førte ikke til noe for meg) og prøve å finne noen der. Men min erfaring er at enten vil de gjerne være fedre, ellers virker det veldig useriøst. Det eneste jeg kan tenke meg som en hypotetisk mulighet er å bli med i noen av gruppene på facebook for donorer, donorbarn og familier. Der er det noen få åpne donorer som er så åpne at de forteller om hvem de er og gir tilbud om treff før det har gått 18 år. De er ikke mange og jeg er veldig usikker på om det er en reel mulighet. Men det er kanskje den tråden jeg ville tatt tak i om jeg satt med din problemstilling.

   Lykke til!

 15. Hei
  Jeg er 28 år og vurderer å dra til dannmark. Da drømmemannen ikke dukker opp og jeg ønsker så inderlig barn. Har leddgikt så må slutte med litt medisiner først, men vet du om noen gynekologer i Rogaland som støttet dette? Hvilke undersøkelser må eg gjøre før en tar kontakt? Finnes denne Facebook gruppene enda?

  1. Hei! Ja, det finnes fremdeles facebookgrupper for prøvere, men begge jeg har opprettet er nå fulle, så jeg starter med å lage en ny nå. Den kan du gjerne bli med i, selv om jeg ikke kan love mye aktivitet i starten. Den forrige jeg startet, startet jeg for et halvt år siden, og nå har den veldig høy aktivitet og har 20 medlemmer. For at ikke det skal bli for mange å holde styr på og bli kjent med i disse gruppene, så stopper vi på 20 medlemmer. Send meg en e-post om du ønsker medlemskap i en prøvergruppe.

   Jeg vet ikke om noen gynekolog med offentlig avtale i Rogaland, men jeg kan høre litt mer rundt, så kommer jeg tilbake til det. Men jeg klinikk Hausken i Haugesund skal være veldig dyktige, så dersom du har råd til å gå privat, så kan jeg virkelig anbefale dem. Husk også å diskutere leddgikt med tanke på fertilitet. Jeg har ei venninne som har leddgikt og har begynt å tro at den kan ødelegge en del for sjansene hennes. Det er jo en autoimmun sykdom og det er noen som mener det kan være problem med å få embryoet til å feste seg da. Jeg har jo selv en autoimmun sykdom og jeg tror det er hovedgrunnen til at jeg har slitt så lenge med å bli gravid. Så sjekk dette grundig opp. Jeg kan ikke nok om det.

   Jeg skal komme tilbake til deg (sender deg e-post) om jeg får et navn på en gynekolog i Rogaland med offentlig avtale som du kan gå til.

   1. Tusen takk:-) jeg må sjekke dette med leddgikt litt mer ut, samtidig som sykdommen må bli litt roligere. Men alt jeg ønsker er å bli gravid så på ett eller aner vis må en tro det går.. Skal sjekke ut klinikk hausken:-) takk for det. Blir gjerne med i en sånn gruppe for å skape kontakt med andre. Føler meg litt Alene da jeg ikke kjenner noen som har gjort det bare lest mye o å dra tul dannmark på nett. Er så gla jeg fant siden din! 🙂

   2. Virkelig flott om noen hadde vist om en vennlig offentlig gynokolog i Rogaland. Har lest og lest og har mø bestemt meg neste revmatolog time skal jeg høre hvordan vi kan legge alt til rette det er nå i september, mulig jeg kan begynne på ny året allrede hvem hvet..

 16. Hei!
  Jeg har fulgt bloggen din en stund, og lurer på om du kan svare meg på dette,da jeg forstår at du har vært gjennom “alle” fasene! =)
  Jeg har hatt tre insemineringsforsøk i København.
  Men det har ikke fungert så langt. Jeg har så vidt jeg vet ikke noe åpenbart “galt”.

  Jeg har tenkt tanken at det kan være at jeg har kommet for sent til københavn, da jeg har reist på natulirge sykluser.

  Hvordan foregår det når man skal hormonstimulerers før inseminering.
  Jeg tenker da kun inseminering og ikke ivf.

  Kan man ta medisiner, og så plalegge/bestille time for inseminering?
  ER det da mulig å fastslå når eggløsningen kommer?
  (Bir jo litt usikkert mtp tidspunkt når man bruker vanlig eggltest/lh-test.)

  Kan man få sendt resept fra danmark, og er den gyldig i norge?
  For hvis ikke blir det vel en ekstre tur til kæben før man igjen må dit i fbm inseminering?

  Setter pris på svar dersom du har tid til det.
  Gjerne detaljert! =)

  mvh ani.

  1. Hei!
   Da jeg ble inseminert fikk jeg henvisning fra fastlegen min til en gynekolog med offentlig avtale i Norge som jeg visste var positiv til å hjelpe single kvinner (ikke alle er det, og godtar å la det gå på den offentlige avtalen og da kan det lett bli dyrt.) Man trenger ikke hormonstimmulering for å få hjelp til å time insemineringen av en gynekolog. Man kan i samarbeid med gynekologen bestemme hvilken syklusdag du skal komme til scanning, så regner gynekologen ut når egget vil slippe ut fra størrelsen på foliklen den dagen. Eventuelt, så kan han gi deg resept på eggløsningssprøyte og bestemme når du kan sette den. Da får du vite i litt bedre tid når du skal reise til DK og en eggløsning er uansett sikrere.
   Hormonstimmulering ved inseminering er enten klomifen (pergotime) eller letrozol. Pergotime er det mest vanlige og er noe kraftigere på godt og vondt. Disse kan også øke sjansene for en sikker eggløsning. Flerlingefødsler er mer hyppig ved bruk av disse hormonene, så det må du være obs på da. Og da er det også nødvendig med scanning for de vil normalt ikke inseminere deg, om du står i fare for å slippe for mange egg. De godtar iallefall to. Tre er jeg usikker på. Jeg vet også noen som har blitt stimulert med gonal-f før inseminering, men det er sterke hormoner, så det trur jeg ikke de gir før de har konkret mistanke om at det er lite egg igjen.

   Når du bruker hormoner, så får du kanskje vite noen dager tidligere om når du skal sette el-sprøyte og kan planlegge litt tidligere når du skal reise. Det blir avgjort etter scanning. Så du kan fremdeles ikke planlegge det lang tid i forveien. Men litt mindre stress blir det absolutt og det føles helt klart mye sikrere med tanke på tidspunkt for inseminering.

   På den måten, så fikk jeg all den nødvendige hjelpen i forkant av inseminering i Norge og behøvde ikke reise noe tidligere til Danmark for å få scanning. Reseptene har jeg da fått fra gynekologen i Norge, men det er ikke noe problem å hente ut danske resepter i Norge. Det har jeg gjort nå når jeg har gjort ivf-forsøk.

 17. Hei
  Kan du fortelle meg litt om hvordan du gikk frem først når du fant ut at du ville ha barn? Jeg er selv singel og 28 år, stabil jobb og inntekt men ingen mann og ønske om barn blir bare større og større. Jeg ønsker og vite litt om hvilke undersøkelser en må ta først? Anbefalte gynekologer på Vestlandet om du vet om noen? Har full støtte fram min familie. Er stork den beste plassen? Har du prøvd andre?

  1. Da jeg googlet etter klinikker i Danmark, så var det Storkklinikk jeg kom til først og brukte ikke så mye tid på å finne noen andre. Det var også infomateriellet på Stork sine sider som hjalp meg godt igang. Så jeg anbefaler å gå på sidene dems og laste ned det materiellet de har for det er ganske grundig. Men jeg ville altså undersøkt med flere klinikker og gjerne ta kontakt med flere og still dem masse spørsmål. På den måten får du et inntrykk av hvordan de er for deg. Hvis du går på “lenker” her på min side, så finner du nettsidene til de fleste klinikkene og litt om mine erfaringer med de jeg har vært i kontakt med. Jeg har vært til behandling først på Storkklinikk, da jeg startet med ivf, så hadde jeg ett forsøk på CFC og de siste tre forsøkene har jeg hatt på Maigaard i Århus. Jeg har vært veldig fornøyd med Maigaard. Jeg synes de virker veldig faglig oppdaterte og dyktige samtidig som jeg føler meg veldig godt ivaretatt som pasient. CFC har gode leger, men jeg føler ikke at jeg ble like godt tatt vare på som menneske der. Både Storkklinikk og Maigaard har bedre kapasitet til å ta vare på kontakten med pasientene. Jeg har ingen erfaring med stork som ivf-klinikk, så den kan jeg ikke uttale meg om, men en ting jeg var skuffet over der, var at de stadig foreslo at jeg skulle fortsette med inseminering. I ettertid, så skulle jeg ønske at noen hadde snakket med meg om mulighetene for ivf litt tidligere.

   SÅ etter at jeg hadde bestemt meg for klinikk, så fikk jeg henvisning fra fastlegen min til en gynekolog med offentlig avtale. Jeg vet ikke om noen med offentlig avtale som tar seg godt av single på vestlandet. Men du kan jo høre med klinikken om de har noen navn. Det har de som regel. Men de fleste jeg kjenner som har fått assistert befruktning i Bergensområdet trur jeg har gått til privat gynekolog. Det blir dyrt, så jeg anbefaler virkelig at du får henvisning til en gynekolog med offentlig avtale. Legen bør henvise deg for fertilitetsutredning. Jeg vil normalt anbefale å gjøre en fertilitetsutredning før jeg startet med insemineringer. Men du er jo forholdsvis ung, så dersom du er normalvektig og har regelmessig syklus, så er det ikke sikkert du behøver en utredning. Jeg vil nok allikevel anbefale det. Når du skal bruke så mye penger i dette “lotteriet” er det veldig fint å vite mest mulig om odsen før man setter igang. Så jeg anbefaler virkelig å gjøre en fertilitetsutredning som består av en rekke blodprøver på tre ulike tidspunkt i syklusen din, samt en telling av antrale folikler (ultralyd) og en vannscanning som viser om egglederne er åpne og at livmoren har normal fasong.

   Jeg anbefaler også å være med i nettverk med andre single prøvere for det kan være gull verd. Man lærer så mye av hverandre. Dersom du ønsker det, så ta gjerne kontakt med meg på mail.

   Håper dette var til hjelp 🙂 Lykke til!

   1. Tusen takk for svar. Det var veldig mye gid info. Jeg vil gjerne være med i ett sluk nettverk 🙂 det tror jeg hadde hjulpet mye.. Først er jeg nødt å finne litt mer ut om leddgikt og graviditet da jeg sliter med det. Men det bør ikke være noe hinder da jeg ønsker barn så inderlig.. Hvor sender jeg Mail om denne gruppen?

 18. Hei, og gratulerer så mye med graviditet 😀
  Jeg er i en situasjon der jeg som singel ønsker å få et barn.
  Jeg har et vennepar, og de har tilbydt seg å hjelpe meg, så mannen der vil bli brukt som donor.
  Lurer litt på hvordan det fungerer iforhold til det juridiske her i Norge?
  Jeg vil være alenemor, og donor vil være anonym.
  Hva vil skje etter fødsel? Kan man skrive opp at far er ukjent, og så er det greit?

  Jeg beundrer deg for ditt pågangsmot, og er virkelig glad for at du endelig har lykkes 🙂

  1. Tusen takk for det!
   Når det kommer til dette spørsmålet, så vet jeg litt.
   Det jeg vet er at det ikke er anledning til å avtale seg vekk fra det norske regelverket. Dersom du velger å gjøre det på denne måten, så bryter du norsk lov. Når du oppgir “ukjent far” etter fødsel, så blir det automatisk opprettet en farskapssak. Dette gjelder også for oss som har brukt donor i Danmark. Men for oss blir dette bare en formalitet, der vi tar med dokumentasjon fra klinikken på at vi har fått behandling der med donor. Da vil møtet ta ti minutter og saken blir henlagt. Dette kan blir mer vanskelig dersom man velger å gjøre slik du skisserer. Da må man rett og slett bryte norsk lov og lyve. I dette tilfelle vil det være ganske alvorlig dersom det blir oppdaget og du må stå der ansikt til ansikt og legge det fram. Det ene er at du velger bort det som barnet har rett på i følge norsk lov (den andre forelderen), og det andre er at du vil få rett på forskuddsbidrag på ca 1300 kr. i måneden fra staten. Så du kan også være nødt til å stå ansvarlig for det økonomiske i dette.
   Det eneste jeg kan si, er at jeg ikke anbefaler å gjøre det på denne måten. Et annet aspekt er det etiske rundt hvordan du skal forholde deg til denne historien overfor barnet. Kommer barnet til å få vite hvem donor er? Eller synes du det er greit å holde på denne hemmeligheten for resten av livet? Hva tenker du å fortelle? Og er du komfortabel med dette? Dersom barnet får vite dette, så kan du risikere at barnet går til sak for å kreve at biologisk far tar på seg farskap. Da vil barnet lett få medhold i en slik sak. Det kan få både økonomiske, etiske og juridiske konsekvenser for han som har valgt å hjelpe deg og hans familie i tillegg til at du blir stående ansvarlig for å ha holdt tilbake informasjon i en farskapssak.

   Før du går inn på noe slikt må du virkelig tenke deg godt om, slik at du ikke gjør noe du kommer til å angre på siden.

   Jeg har selv vært inne på tanken, men jeg kom fram til at eneste måten for meg, måtte bli om jeg fant en mann som ønsket å dele foreldreretten til barnet og som jeg kunne stole på til denne rollen, og som jeg etter all sannsynlighet ville klare å samarbeide godt med.

   Jeg hadde også en kamerat som ville hjelpe meg. Men det måtte holdes skjult både for barnet og myndighetene. Det var jeg ikke komfortabel med. Jeg er mye mer komfortabel med å fortelle alt som det er, uten at jeg har brutt noen lov. På den måten blir det ingen hemmeligholdelse overfor barnet. Jeg er overbevist om at barn skjønner om viktig informasjon som omhandler dem, blir tilbakeholdt. Og jeg tror at barnet fort kunne bli veldig usikker på hvordan ting henger sammen om det ikke fikk en forklaring som var troverdig.

   Håper dette var avklarende. Dette svaret er nok veldig påvirket av mine tanker om hva som er rett for meg. Du må finne ut hva du føler er riktig i din situasjon. Mer kan jeg ikke hjelpe deg dessverre.

 19. Hei 🙂 Bor i Trondheim, er det noen grupper på facebook hvor jeg kan melde meg inn? Eller, en gruppe hvor jeg kan finne andre single som prøver å få en donorbaby gjennom IUI-D?

  1. Jeg har ingen ren Trondheimsgruppe. Hvis du er singel prøver, så har jeg landsomfattende grupper for dere.Jeg har flere, men mange er fulle. Jeg stopper inntak når medlemstallet er på 20 medlemmer, for erfaringsmessig, så er det mange nok å bli kjent med. Send meg en mail slik at jeg får mailadressa di som jeg kan sende invitasjon til og litt mer info om gruppen. Jeg kjenner pr. nå ingen damer i Trondheim som er prøvere tror jeg.

   1. oj, var dette alt som ble sendt? jeg skrev en ganske lang kommentar 😉
    jeg skal sende deg en mail etterpå 🙂

 20. Hei! Så deilig å se at det finnes flere som meg, og som har kommet mye lenger i både tankegang og praksis og kan dele sine erfaringer! Jeg har to spørsmål:
  – Jeg vet at min fastlege ikke vil støtte meg hvis jeg velger å få barn alene og ønsker derfor å bytte. Har du noen tips om en god fastlege i Oslo? Han eller hun trenger ikke juble over tanken, men i alle fall ikke være negativ… Jeg bruker noen medisiner som jeg trenger å diskutere med en fastlege om jeg må slutte med eller ikke før prosessen starter.
  – Hvilke undersøkelser bør gjøres før jeg bestiller time i Køben og flybillett? Er 37 år uten sykdommer som har innflytelse på fertilitet. Hadde egentlig tenkt at det holdt med blodprøver og ultralyd, men ser at mange får gjort mye mer.

  Supert hvis du kan gi meg noen tips!

  1. Når det gjelder fastlege, så er min erfaring at han/hun brukes til en kun ting i denne prosessen og det er å henvise til en spesialist på fertilitet/gynekolog. Fastlegen din kan mest sannsynlig uansett ikke svare deg på spørsmål som gjelder de medisinene du går på. Det kan gynekologen. Men jeg ville absolutt anbefale å bytte fastlege dersom han du har ikke vil henvise til en fertilitetsutredning hos gynekolog. Jeg har ikke navn på noen fastleger i Oslo dessverre. Men jeg vet om et par gynekologer som du kan be om å få henvisning til. Alt slikt offentliggjør jeg uansett ikke på bloggen. Skriv gjerne en mail til meg. Eventuelt vil jeg anbefale å melde deg inn i FEMA (www.fema.no) for å få råd og veiledning i forhold til videre prosess. Der kan du også møte andre i samme situasjon som deg. Og kanskje noen av de kan fortelle deg om en bra fastlege i Oslo. Jeg gikk til ei på Bogerud legesenter, men jeg husker faktisk ikke hva hun het. Det var iallefall ikke noe problem å få henvisning fra henne. Jeg har hatt en del fastleger gjennom prosessen, fordi jeg har flyttet, og ingen har nektet å henvise meg videre. Men alle har syntes prosjektet mitt høres spennende ut.

   Når du kommer til en gynekolog, så si at du ønsker en full fertilitetsutredning. Da vil han vite hvilke undersøkelser du bør ta før du setter igang. Denne utredningen vil gjøre at klinikken lettere finner den beste behandlingen for deg også. Mer info om dette kan du få ved å melde deg inn i Fema. Klinikken har også en oversikt over hvilke blodprøver du må ta i henhold til dansk lovgivning (som hepatitt, aids og slikt).

   Når du skal velge klinikk, så er min varmeste anbefaling å ikke hoppe på den første og den beste, men ta kontakt med flere og undersøk litt nærmere om hvordan de tenker å behandle deg ut fra de undersøkelsene du har gjort. Og spør gjerne hvorfor de tenker slik og slik. Det ga iallefall meg fort en magefølelse på hvilken klinikk som var mest rett. Da jeg startet med forsøk, så hoppet jeg på den første jeg fant og det var storkklinikk. I ettertid, så tenker jeg at jeg kunne kanskje fått en kortere reise om jeg hadde en klinikk som ville behandle meg litt annerledes enn det de gjorde.

   Lykke til! Og håper vi “møtes” i Fema.

   1. Takk for svar! Og så kjapt! 🙂 Jeg oppdaget både bloggen din og FEMA i går, og ser jeg har en jobb å gjøre med å sette meg inn i alt dette. Men er så takknemlig og litt letta for at jeg ikke trenger å føle meg aleine og annerledes om dette prosjektet! Har flere rundt meg som støtter meg, men de kan likevel ikke helt forstå hva som rører seg inni hodet mitt.
    Sender deg mail og melder meg inn i FEMA i dag!

 21. Hei!
  Ser du skriver at du er fornøyd med en privat gynekolog i Tønsberg. Kan jeg spørre hvem det er? Jeg skal i gang med vårt fjerde søskenforsøk hos Hausken nå, etter tre negative i det offentlige, og da trenger jeg en lokal gynekolog som har greie på ivf til ultralyder.
  – Kaja

  1. I Tønsberg vet jeg om to gode gynekologer. Siden du er i parforhold, så ville jeg da bedt om å få henvisning til en offentlig? Hvorfor vil du gå privat? Det blir jo enda dyrere enn det allerede må bli i og med at behandlingen er privat også. Den private jeg har gått til er Michael Nicolaidis ved helsesenter1. Men jeg vet også at Jørn Hugo Karlsen er veldig flink og dit kan du få henvisning fra fastlegen din, så blir det ikke så dyrt. Hvis du allerede har brukt en gynekolog i forbindelse med de tidligere forsøkene du har gjort i det offentlige, så skal du helt fint kunne fortsette hos han, selv om du bytter over til en privat klinikk for selve behandlingen.

 22. Hei! Etter en del surfing på Google er jeg glad jeg fant bloggen din. Jeg er helt i begynner fasen. Har bestemt meg for å få barn på egenhånd med donor. Så jeg forsøker å finne ut hvor jeg bør starte…. suger til meg informasjon, og har allerede lært nyttig av å lese kommentarer og svar her på bloggen 🙂 Men jeg lurer som så mange andre på om du kan sende meg noen navn på gynekologer som kan være positiv til dette. Jeg bor i Oslo og ønsker å finne en som ikke er privat, og som legen min kan henvise meg til. Jeg ønsker også veldig gjerne å finne et nettverk for andre single prøvere 🙂

 23. Hei. Jeg har tenk å kjøpe donor sperm fra Danmark… De sier at de sender til klinikker, men vet du om enn kan ta kontakt med si egen gynekolog og la hun/han insemenere meg?? Tusen takk for at du deler så mye om deg selv og all den kunnskap du gi ut til oss.

  1. Bare hyggelig, men dette spørsmålet vet jeg litt lite om, så jeg er nok ikke til mye hjelp dessverre. Hvis du tenker å få tilsendt til Norge, så trur jeg ikke det går. Lovgivingen i Norge gjør vel at det ikke er mulig trur jeg. Men må gå gjennom de norske klinikkene/sykehusene som har sine depoter. Siden det er ventetid og problemer med å skaffe nok donorsperm i Norge, så vil jeg tro at det ikke importeres dansk sperm. Hvis du er singel, så går det ikke uansett. I Norge MÅ man være i parforhold for å få assistert befruktning uansett om man bare insemineres eller behøver ivf. Så vidt jeg vet er eneste mulighet å reise til Danmark og bruke lege/klinikk der. Eventuelt kan du hente det ut hos spermbanken selv og dra på et hotel og inseminere deg selv (hjemmeinseminering). Det krever en del forarbeid og en hjelper. Så da er det like greit å bli inseminert ved en dansk klinikk, for det er ikke så mye å spare. Ciconia for eksempel inseminerer for 1500 mener jeg.
   Lykke til.

 24. Hei!
  Takk for fin blogg. Jeg har akkurat startet prosessen, opprinnelig sammen med min samboer, men nå alene. Jeg skal til Maigaard i desember og har fått kort protokoll, noe som ikke sier meg noen ting. Men det jeg lurer mest på er prosessen med å kjøpe sæd. Dersom dette er noe du har informasjon om hadde jeg satt stor pris på hjelp. Har tenkt å kjøpe fra europeansperm, og tror jeg har funnet en donor.
  Maigaard sier jeg skal kjøpe IUI-ready MOT 20.
  – Er det denne typen de har hos europeansperm ?
  – Ser at det er gebyr for frakt og ulike fraktealternativer. Er det noe alternativ man må velge ? Har bestemt meg for å kjøpe dansk donor.
  – Hvor mange strå må man kjøpe for ivf behandlng?
  – Hvor lang tid i forkant må man kjøpe ?

  Setter stor pris på all hjelp, Har meldt meg inn i FEMA i dag og blir gjerne med i lukket facebookgruppe om du vet om noen.

  Takk.

  1. Ja. Det er riktig. European sperm bank garanterer at all sperm skal være minimum mot 20.
   Ved esb må du være oppmerksom på at de har filial i usa også så de har også en del amerikanske donorer. Men det kommer jo fram av profilene.
   Du trenger kun ett strå til ett ivf-forsøk. Når det gjelder frakt så er jeg usikker på hvilke alternativer det er. Jeg kan bare huske at det var et. Jeg ville tatt kontakt direkte på mail til spermbanken for å få helt nøyaktige svar. Jeg er redd jeg sier noe feil. De er flinke til å svare raskt.
   Dersom du kjøper flere strå om gangen er det greit å vite at dersom de velger å ha de oppbevart hos esb så kan du få refundert 70% av beløpet dersom du ikke bruker alle.

   Du hører fra meg når det gjelder gruppe 🙂

   Lykke til 🙂

 25. Hei! Takk for flott blogg. Beklager om jeg spør om noe jeg kan lese meg frem til her, men hvor begynner man? Og hvilke klinikker anbefaler du? Jeg er singel og ønsker barn. Ønsker å komme i gang med planleggingen rundt prosessen – takk og lov det finnes mennesker som deg som vil dele av erfaringer 🙂

  1. Jeg anbefaler å få henvisning til en gynekolog som er vennligstilt overfor single (send meg mail og spør om det til onskemor@enestaaendemor.no) så anbefaler jeg å be denne gynekologen gjøre en fertilitetsutredning slik at du kan få hjelp til å vurdere om du kan starte med insemineringer og ha en rimelig sjanse til å lykkes med det, eller om du bør gå rett igang med ivf eller om du også bør satse på eggdonasjon.

   Når du har gjort denne utredningen som minimum bør bestå av blodprøver på syklusdag 3, 14 og 21 og en ultralyd med saltvannscann som sjekker at livmor, eggledere og eggstokker ser friske ut. Så har du en del informasjon som du kan sende til ulike klinikker og be dem komme med en behandlingsplan til deg og gjøre en vurdering om hvor enkelt/vanskelig det vil være for deg å bli gravid. Gjennom dialog med flere klinikker blir det enklere for deg å velge en som gir deg en god magefølelse. Jeg har vært i kontakt med veldig mange som kun har visst om Storkklinikk og reist til dem, men senere angret for at de ikke undersøkte med flere.

   Å bruke litt tid på å studere nettsidene til ulike klinikker kan også være nyttig. Da anbefaler jeg å sjekke CFC (Copenhagen Fertility Center), Storkklinikk, Trianglen og DanFert (Dansk Fertilitetsklinikk) i København og Maigaard og Ciconia i Århus. I vurderingen bør du også se på prislistene og reisemuligheter til København vs Århus.

   Jeg anbefaler deg også å bli medlem i Fema for tilgang til medlemssidene der, som har mye nyttig informasjon. Og mulighet til å komme i kontakt med andre enslige prøvere. Mulighet til å komme i kontakt med andre i samme situasjon har du uansett ved å be meg om medlemskap i facebookgruppe for prøvere (spør meg på e-post). Ved å bli medlem i Fema støtter du arbeidet med å etablere grupper og nettverk.

 26. Hei 🙂
  Bloggen din er så fin, og jeg er så uendelig glad på dine vegne, at du nå har fått en liten en. Hun er nydelig.
  Jeg er heeeeeelt i startgropen av denne prosessen. Litt usikker på veien fremover, så veldig nyttig å lese bloggen din, og alle svarene du skriver som kommentar. Har fått besvart endel av det jeg lurer på.
  Tror du at du kunne sendt meg en mail med navnet på en (helst kvinnelig) gynekolog i Oslo? Og om det er plass i en slik facebookgruppe for prøvere?
  Drømmer om å begynne prosessen for alvor over nyttår, og kanskje dra til Danmark til våren.
  Sender mange varme tanker nå i denne førjulstiden (forstår det dersom du ikke har tid å svare akkurat nå).

 27. Oi oi oi, så deilig det var å finne denne bloggen!! Og så glad jeg ble på dine vegne da jeg leste at du endelig hadde lyktes og fått ei lita jente 🙂 Fantatisk å få så mye informasjon, men mer enn det: Å vite at jeg ikke er alene om disse tankene. Send meg veldig gjerne info om facebookgruppe for prøvere, hvis det finnes ledig plass et sted. Og tusen, tusen takk for at du gjør dette. Det betyr enormt mye for oss som leser <3

 28. Hei?
  Jeg har forsøkt å sende deg en mail, men får feilmelding på adressen. Har du en oppdatert mailadresse?

  Hilsen en av sliterne

 29. Hei, og takk for fin blogg.
  Jeg har forsøkt å sende deg en e-mail men får den i retur med feilmelding på adressen.
  Kanskje du kan sende meg oppdatert mailadresse?

  Hilsen en av sliterne

 30. Hei
  Vi driver å kikker litt på de forskjellige klinikkene, men sliter med å velge en. Har tenkt mest på stork og på diers. Noen tips?

  Vi har tenkt på inseminasjon i naturlig syklus, uten hormoner. Men hvordan regner man egentlig ut når man har eggløsning? 🙂

  1. Jeg ville nok tatt kontakt med flere klinikker og spurt litt hva de tenker. Stork er nok av de dyreste klinikkene, så det er mye å spare på å se seg litt om. Og andre klinikker er iallefall minst like gode som stork. Diers har jeg ikke mye kunnskap om. Ellers så ville jeg sett på Danfert, Trianglen og Copenhagen Fertility Center i København og Maigaard og Ciconia i Århus. Dersom dere bor i nærheten av ferjeavgang til Fredrikshavn eller Hirtshals, så er reiseveien til Århus helt overkommelig (Jeg foretrekker å reise med egen bil framfor flyplass på grunn av bagasje).

   Når det gjelder å avgjøre om inseminering er det beste valget, så ville jeg nok gjort en fertilitetsutredning først. Be om henvisning til gynekolog for fertilitetsutredning. Da får du iallefall tatt blodprøver ulike tider i syklusen for å sjekke hormonverdiene, samt stoffskifte og en del andre ting som har innvirkning på fertilitet. Ved å gjøre en ul-scan får du telt dine antrale folikler, som sier noe om hvor mange egg du har igjen. Og jeg ville bedt om å få henvisning til en hcg-røntgen for å sjekke livmor og at egglederne er åpne.

   Dersom det er gode hormonverdier og du har mange egg, samt at begge eggledere er åpne, så kan inseminering være et godt valg. Dersom kun én eggleder er åpen MÅ du gjøre en ul-scan i forkant av forsøket, for å sjekke at ledende folikkel er på riktig side. For å time inseminering vil jeg uansett anbefale å ta ul-scan for å måle folikkelen og time insemineringen ved å få eggløsningssprøyte i forkant. Mange som starter med insemineringer finner eggløsning kun ved å ta eggløsningstester. Det blir veldig uforutsigbart og du får kort tid på deg fra første positive eggløsningstest til du må være på klinikkene. Du får bedre tid til å planlegge reisen ved å ta en scanning. Uansett får du sikrere tidspunkt og større sjans for at egget slipper dersom du setter eggløsningssprøyte. Sprøyten vil hjelpe kroppen til den siste modningen av egget for å øke sjansene maksimalt og bedre kvaliteten på egget. eggløsningstester kan også være litt vanskelig å tolke så scanning er absolutt det beste og sikreste alternativet.

 31. Hei 🙂
  Finnes de facebookgruppene enda? Er i gang med mitt første IVF forsøk (uttak i morgen faktisk :o) og hadde vært fint å bli kjent med andre i samme situasjon.

  1. Hei!
   Beklager sent svar. Jeg har vært lite på nett i det siste… mest jobb om dagen.
   Ja, disse gruppene finnes. Jeg inviterer deg gjerne. Da må du sende meg en mail til onskemor alfakrøll enestaaendemor.no

 32. Hei. Har du erfaring med klinikker i andre land enn Danmark og Finland? Tenker på iui. Kan dessverre ikke reise til Danmark.

  1. Hei! Beklager, men andre land har jeg liten erfaring med. Men jeg har veldig godt inntrykk av hva jeg har hørt om en klinikk i Barcelona. Ønskemamma som skriver bloggen av samme navn har vært i kontakt med dem og kan sikkert svare litt bedre enn meg. Men min erfaring er at når det gjelder iui, så spiller ikke klinikkvalg så veldig stor rolle. Da blir kanskje landets lover med tanke på donor viktigere? Dersom man ønsker åpen donor, så begrenser mulighetene seg en del.

   1. Hei. Blir 36 år neste og ønsker meg barn. Nå har ikke rette mannen dukket opp og jeg ønsker mer informasjon om hva jeg kan undersøke her i Norge for å være sikker på at “systemet” er klart, må man informere fadtlege. Bor i Stavanger, har du tips om hvilke klinikker jeg kan kontakte for hjelp/vurdering?

    Uansett så hjalp det utolig mye å finne siden din, tusen takk som gir oss andre muligheter for å lære av andres erfaringer.

    1. Da ville jeg absolutt tatt kontakt med klinikk Hausken. Der er de fantastisk flinke. Hadde jeg hatt mulighet til å gjøre ivf i Norge så hadde jeg helt klart dratt til dem.

 33. Hei! Kan jeg bli med i en Facebook gruppe for single prøvere? Men bare om den er hemmelig slik at ingen ser jeg er medlem, he he, hemmelig prosjekt 😉

    1. Ja. Beklager sent svar altså. Jeg er så sjeldent på pc. Kanskje enklere om du sender meg mld via siden min på facebook (mittstorkebarn) for der er jeg med mobilen)

 34. Hei
  Gratulerer med graviditeten, det blir spennende å høre hvor mange som bor i magen din.
  Husker å ha lest at du hadde implantasjons kutt/ scraching måneden før innsett. Det jeg lurer på er hvor du fikk gjort det. Holder på med eggdonasjon i Hellas. Og de ønsker å ha meg ned, for å få gjort det der. De gjør det i sedasjon/ narkose, noe jeg ikke har så veldig lyst til.

  1. Tusen takk og beklager sent svar. Jeg har vært så kvalm i det siste så jeg har ikke orket stort annet enn det jeg må. Jeg gjorde scratching/priming på oslo city legesenter. En hver gynekolog burde egentlig kunne gjøre det. Ingen bedøvelse eller narkose. Kostet som en vanlig konsultasjon. Litt vondt, men det gikk fort over.

 35. Hei. Bor i Kristiansand og har en gråt i hjertet etter et barn og i en alder av 32 er det greit å starte. Men hvor starter man? Føler meg maktesløs i all informasjon på nettet, uten noen konkret framdriftsplan. Har du noen tips til hvor jeg kan starte? Bortsett fra fastlegen, som er dyktig, men uenig i at single skal ha den retten. Gode tanker til deg.

  1. Hei! Beklager sent svar. Har hengt litt etter her. Kan ikke du ta kontakt med meg på facebook? Send melding til mittstorkebarn på fb, så svarer jeg deg der. Så kan du få bli med i en hemmelig gruppe der det er flere i din situasjon og som kan hjelpe til. Der er det også andre fra Kristiansand, som du kan få kontakt med om du ønsker. Dersom du ikke er på facebook, så må du sende meg en mail. Der kan det ta litt tid før jeg svarer… jeg er så treg på å svare på mail om dagen. Men skal skjerpe meg.

 36. Kom over bloggen din i alle mine desperate søk, så fantastisk at du vil dele din kunnskap og erfaring! Kanskje du har noen svar til meg?

  Jeg har akkurat fått visst at jeg skal begynne på medisinsk behandling som kan gjøre meg infertil. Jeg vil derfor til Danmark og fryse ned ubefruktede egg. Tiden er veldig knapp. Fant ut at Copenhagen fertility center kan gjøre dette.

  Jeg gikk akkurat inn i en ny syklus nå. Jeg har derfor bestilt time hos Gynekolog her i Norge for å sjekke om jeg i det hele tatt kan få barn og få tatt nødvendige prøver og undersøkelser gjennom denne syklusen.

  Min neste syklus må eggene ut, ellers rekker jeg det ikke før jeg må starte på medisinen.

  Vil jeg rekke dette på innenfor disse 2 syklusene? Det står at CFC ikke har ventetid.

  Hvordan kan jeg (få Gynekologen til å) være mest mulig effektiv med prøver og slik? Hva skal jeg passe på? Hvilke prøver og undersøkelser må gynekologen her i Norge gjøre.
  Hvilken prøver og undersøkelser gjøres når i syklus hos Gynekologen?
  Jeg gjør alt dette privat.

  Har kontaktet CFC for en forsamtale og spørsmål, men rekker ikke å få samtale eller svar før jeg har første time hos Gynekologen.

  1. OBS: Vær oppmerksom på at lovgivingen i Danmark gjør at de kun kan oppbevare befruktede embryoer i maks fem år. Dersom du vil vente lenger med å bli gravid, må du kanskje bare fryse ned ubefruktede. Jeg vet ikke om lovgivingen for å fryse ned ubefruktede egg. Om det er slik at du kan lagre dem lenger da.

   Et spørsmål jeg sitter igjen med er om ikke dette er lov i Norge? Å fryse ned ubefruktede embryoer altså? Jeg har lest bioteknologiloven, men husker ikke om de tillater å fryse ned egg dersom du skal gjøre en medisinsk behandling. Jeg vet at de ikke gjør det ellers, men jeg trodde det var mulig å fryse ned egg når du skal gjennom behandling som kan gjøre deg infertil.

   Masse lykke til!

 37. Kom over bloggen din i alle mine desperate søk, så fantastisk at du vil dele din kunnskap og erfaring! Kanskje du har noen svar til meg ☺

  Jeg har akkurat fått visst at jeg skal begynne på medisinsk behandling som kan gjøre meg infertil. Jeg vil derfor til Danmark og fryse ned ubefruktede egg. Tiden er veldig knapp. Fant ut at Copenhagen fertility center kan gjøre dette.

  Jeg gikk akkurat inn i en ny syklus nå. Jeg har derfor bestilt time hos Gynekolog her i Norge for å sjekke om jeg i det hele tatt kan få barn og få tatt nødvendige prøver og undersøkelser gjennom denne syklusen.

  Min neste syklusen må eggene ut, ellers rekker jeg det ikke før jeg må starte på medisinen.

  Vil jeg rekke dette på innenfor disse 2 syklusene? Det står at CFC ikke har ventetid.

  Hvordan kan jeg (få Gynekologen til å) være mest mulig effektiv med prøver og slik? Hva skal jeg passe på? Hvilke prøver og undersøkelser må gynekologen her i Norge gjøre.
  Hvilken prøver og undersøkelser gjøres når i syklus hos Gynekologen?
  Jeg gjør alt dette privat.

  Har kontaktet CFC for en forsamtale, og spørsmål, men rekker ikke å få samtale eller svar før jeg har første time hos Gynekologen.

  1. Hei! BEKLAGER!!! at det har gått så altfor lang tid før jeg har fått svart deg på dette. Men nå skal jeg svare så godt jeg kan.
   Du spør om mye som jeg blir veldig usikker på svaret på. Men jeg skal svare ut fra min erfaring og tro. For det første: TA kontakt med flere klinikker enn bare en. OG forklar til alle hvorfor du har dårlig tid. CFC bør også prioritere deg når du har så dårlig tid. Gjør de ikke det, så vil de ikke ha deg nok som kunde. Jeg ville tatt kontakt med Dansk fertilitetsklinikk og Trianglen i København og Maigaard og Ciconia i Århus først og fremst. De som kan hjelpe deg best og raskest og som gir deg den beste magefølelsen er de du skal gå til.

   Jeg tror du skal kunne klare å rekke det innenfor de to syklusene. Da får du uttak fra en syklus. Husk at sjansene for at disse eggene en gang blir barn er ingen garanti. Av egg du får ut i en syklus, så vil mange falle fra. SÅ jeg ville absolutt forsøkt å få ut fra flere sykluser om du har mulighet til det. Jeg ville også vurdert å befrukte eggene med en gang. Hvis du ikke har noen mann nå, så ville jeg brukt donor. Grunnen er at nedfrysing av embryoer gir mye bedre kvalitet enn nedfrysning av kun egg. Nedfrosne ubefruktede egg vil ha noe dårligere kvalitet enn befruktede embryoer. Det aller beste er om de får utvikle seg helt til blastocyst-stadiet. Da gir det aller best sjanse for at de en gang skal bli til barn.

 38. Hei! 🙂

  Jeg er selvvalgt enslig mor til en herlig gutt på 2,5 som jeg fikk ved hjelp av assistert befruktning i København. Nå er jeg i gang med søskenforsøk. Har vært tre ganger til inseminasjon, fortsatt ikke gravid. Men forrige satt den først på sjette så jeg er ikke motløs. 😉

  Men, da lurer jeg på…
  I en travel småbarnshverdag, og med planer om at den skal bli enda travlere – hehe – så leiter jeg litt etter et forum for selvvalgte enslige mødre. Der man kan dele erfaringer med noen som er i samme situasjon.
  Vet du om det er noe slikt? Facebook-gruppe f.eks. Jeg har ikke funnet.

  Å så må jeg ønske deg lykke til med resten av graviditeten. Spennende!! 🙂 🙂

 39. Hei. Brukte du forsøk i det offentlige før du dro ut av landet? Vi har vært på en offentlig klinikk i telemark å føler ik di tar oss seriøst. Brukt 7 år på to forsøk (har 1 igjen og er nå 37) har fått 7 og 10 egg på frys på di to forsøkene men ingen har lykkes. Begynner å tenke at vi må vil til utlandet for å øke sjangsen før jg blir for gammel å drømmen ikke blir oppfylt?

  1. Nei. Siden jeg er enslig sier bioteknologiloven her i landet at jeg ikke kan få assistert befruktning her i landet. Derfor måtte jeg til utlandet fra første forsøk. Fra folk jeg har pratet med så forstår jeg bekymringen din veldig godt. Men hvis dere skal ut av landet ville jeg nok reist lenger enn til Danmark. Barcelona IVF er for eksempel veldig dyktige.

  2. Men 7 og 10 egg er jo fantastisk resultat da. K
   Jeg ville kontaktet Barcelona IVF for å få dem til å se på hvorfor du har problemer med feste. Kanskje du kan få behandling i forhold til det i utlandet for så å bruke det siste forsøket dere har gratis i Norge etter det? Du kan også kontakte privat klinikk i Norge. For eksempel er Hausken veldig gode på festeproblematikk.

 40. Hei!

  Jeg kom over bloggen din i min søken etter informasjon om sammenvoksninger i livmoren. Jeg fant et innlegg du hadde skrevet om at en mulig forklaring på dine problemer med å bli gravid, var sammenvoksninger i livmoren. Jeg lurer på om det til slutt viste seg at det var det og isåfall om du hadde noen symptomer på det (annet enn at du ikke ble gravid), om det gikk greit å fjerne det, hvor raskt du kunne prøve å bli gravid igjen etterpå og ikke minst hvor raskt du faktisk ble gravid etterpå?

  Selv har jeg to spontanaborter og en missed abortion bak meg, så jeg har tidligere ikke slitt med å bli gravid i hvert fall. Jeg måtte imidlertid ha en utskrapning etter MAén, og etter det har jeg hatt smerter/ubehag nederst i rygg og mage som gynekologen sa at muligens kunne skyldes sammenvoksninger, og jeg har heller ikke blitt gravid igjen. Gynekologen ville imidlertid ikke sjekke innvendig i livmoren før det hadde gått et halvt år. For en som ikke har så mange år igjen til 40 og i tillegg har lave eggreserver, er det lenge! Søker derfor litt informasjon på egenhånd.

  Det stakk litt i magen da jeg så termindatoen din, for 21. mai var også min termindato. For deg har det heldigvis gått mye bedre enn det gikk for meg, og jeg ønsker deg virkelig lykke til med resten av graviditeten og den forestående fødselen. Håper også at du har mulighet til å svare på spørsmålene mine!

  1. Hei! På grunn av mistanken om sammenvoksningene så ble jeg henvist til hysteroskopi på sykehuset. Der gikk de inn med kamera for å sjekke og eventuelt operere ved behov. Men det viste seg å ikke være sammenvoksninger og alt var fint så det var ingen forklaring for meg. Så jeg kan ikke hjelpe deg så mye videre dessverre.
   Men jeg vil ønske deg masse lykke til! Klem fra Ønskemor.

 41. Hei har du noen tips om overnatting i nærheten av copenhagen fertility center? Vi skal i gang nå om kort tid der nede??Litt spent for medisiner og behandling er helt ulikt d Jg har fått her hjemme på en klinikk i Telemark(offentlig) pga mangel på endring i behandlingen ønsker ik vi og bruke det siste offentlige forsøket her i Norge. Føler ik vi blir hørt. Så veldig spent på Åssen vi vil bli behandlet der nede?

  1. CFC ligger litt utenfor sentrumskjernen så derfor ville jeg ikke valgt hotell der. Det går helt fint å ta tog fra hovedbanegården til cfc også kan du jo heller vurdere å ta taxi tilbake til hotellet etter uttak. Jeg synes iallefall det er mye triveligere med et sentrumsnært hotell siden jeg har vært i Køben i tre dager. Det er jo bare to korte turer til klinikken og dit kommer man seg enkelt. Det hotellet jeg ar vært mest fornøyd med i København er Cab-inn. Jeg har vært veldig fornøyd med alle jeg har bodd på (har bodd på to ulike i Køben og ett i Århus). Men jeg liker aller best beliggenheten til det som ligger rett ved hovedbanegården. De har billige rom som er rene, men de er litt små. Frokosten er god og servicen jeg har fått der er fantastisk.

 42. Hei Ønskemor. Jeg har samboer, men vi trenger sæddonasjon. Er Hausken ett godt alternativ? Eller ligger de lenger fremme i Danmark sånn at vi burde dra dit? Setter stor pris på svar. Klem

  1. Hausken er et veldig godt alternativ. Jeg hadde helt klart heller valgt å reise dit om jeg kunne. Særlig for meg som slet med festeproblematikk følte jeg kunne fått mye bedre tilpassede medisiner ved Hausken enn de var villige til å gi meg i Danmark. Jeg har hatt en undersøkelse på Hausken og to lengre samtaler med Jon Hausken selv for å høre hva de ville gjort annerledes enn klinikkene i Danmark og jeg tror jeg hadde sluppet unna med ferre forsøk om jeg hadde kunnet få behandling på Hausken.

 43. Hei

  Synes det er fantastisk at du blogger om dette og svarer på spørsmål til folk 🙂

  Jeg er 31 år og singel og skal reise ned til Danmark for å bli inseminert til sommeren. Jeg har planer om å følge naturlig syklus. Men sliter med uregelmessig mens og EL så har lest og blitt tipset om av gynekolog om å ta eggløsningssprøyte for å være sikker på at jeg treffer med inseminasjonen.

  Men det jeg lurer på og som jeg håper du kan svare på: kan gynekolog skrive ut resept på EL sprøyte eller må man få dette fra lege?

  Rakk ikke å spørre om dette da det ble nevnt i det jeg var ferdig med timen og der og da så hadde jeg ikke vurdert EL sprøyte fordi jeg ikke var klar over at den kunne brukes i naturlig syklus. Prøvde å få sjekket på tlf men kom bare til sekretæren og hun brakte spm videre men vet ikke om gynekologen misforsto for fikk beskjed at EL sprøyte måtte styres av klinikken. Men klinikken sa til meg at dette må styres av gynekolog. Derav spørsmålet mitt over.

  (Klinikken skrev til meg at det var normalt å sette sprøyte når follikkel er 18-19mm og så komme ti inseminasjon 24-30 timer etterpå. Størrelsen vil jo gynekologen se under skanning).
  Jeg har planer om å insemineres på Sellmer men det er kun jordmordrevet så de kan ikke hjelpe med dette. Har vekslet en del mail med de og fått et godt inntrykk så frister lite å begynne på nytt igjen.

  1. Så spennende dette blir for deg 🙂 Jeg er helt enig i at du bør sikre eggløsning og tidspunkt med eggløsningssprøyte. Normalt sett så er det klinikken som skal skrive ut medisiner. Men når du bruker en jordmordrevet klinikk så faller du litt mellom to stoler på det viset. Det gjorde jo jeg også når jeg ble inseminert i 2011 for da brukte jeg Stork som på den tiden var en ren jordmordrevet klinikk. Da var det ikke noe problem for meg å få skrevet ut eggløsningssprøyte av gynekologen min i Norge, så det ordner seg nok helt sikkert. Pergotime kan vel også være med å sikre opp syklusen og eggløsning vil jeg tro. Men jeg vil absolutt tro at gynekologen kan hjelpe deg med dette. Hvis ikke ville jeg funnet en annen gynekolog.

   1. Tusen takk for oppmuntrende svar 🙂 Det var det jeg håpte på at gynekolog kan skrive ut EL sprøyte. Kjente jeg ble mye mindre stresset nå 🙂 Har gått til en gynekolog som er veldig positiv til inseminasjon av single så tror nok det bare har blitt litt misforståelser over telefonen, spesielt når det er en mellommann som man må kommunisere med. Vil anta at hvis jeg får tatt en follikkelskanning at jeg kan be gynekolog skrive ut en resept på EL sprøyte?

 44. Hei. Jeg er litt i tenkeboksen og venter på time hos gynekolog i Oslo. Ifht valg av klinikk i DK og transport, hvordan syns du det var å komme seg til Århus? Tok du med egen bil? Føler mest for Århus, men er enklere å komme seg til København…
  Og så sjekket meg med legen min (som er veldig støttende og ok) ang sykemelding og fikk svar om at det ikke er sykemeldingsgrunnlag de dagene man er på reise. Brukte du egenmelding eller permisjon til dette? Blir fort noen dager…
  Takk for svar☺

  1. Hei! For meg var det veldig greit å komme seg til Århus. Mye enklere enn til København. Men jeg er “allergisk” mot flyplasser og elsker å kjøre bil. Jeg bor heller ikke langt fra Larvik og reiste derfor med Colorline fra Larvik til Hirtshals. De gangene jeg har reist for å gjøre ferskforsøk med uttak og innsett og dermed måtte bli i flere dager så har jeg reist med egen bil. Men sist gang når jeg ikke skulle bli lenger enn til et fryseinnsett, så reiste jeg uten bil og reiste med toget fra Hirtshals til Århus. Begge deler var veldig greit. Det går også tok fra København til Århus. Og det går en ferge fra Oslo til Fredrikshavn som gir tilsvarende kjøretur. Jeg synes det har vært deilig med bil når jeg har vært noen dager for da trenger jeg ikke tenke på hvor mye bagasje jeg har med og kan handle litt uten å tenke på at jeg skal bære alt hjem igjen. Det går også fly til Billund og buss derfra til Århus.
   Jeg ville ikke brukt fastlegen til dette. Be heller om henvisning til en støttende gynekolog (send meg mail og spør om det om du lurer). Eller gå til en gynekolog privat. Det har aldri vært noe problem for meg å få sykemelding. Men jeg har jo totalt 14 forsøk bak meg og har gjort det litt ulikt. Når jeg gjorde insemineringer, var jeg åpen mot sjefen min og fikk tatt ut avspasering i forbindelse med iui. Noen ganger hadde jeg jo også flaks og fikk til å reise i forbindelse med helg eller ferie. Stort sett var jeg borte en dag bare i forbindelse med iui (da reiste jeg til København). Når jeg gjorde ivf-forsøk, så har jeg fått sykemelding en gang, men jeg har stort sett planlagt det til å havne i ferie. Det kunne jeg gjøre fordi jeg hadde lang protokoll og kunne time forsøket ved å gå lenger på nesespray. Jeg hadde ikke så mye bivirkninger av nesesprayen, så jeg synes ikke det var noe problem. Det var veldig deilig å legge det til en ferie, for da slapp jeg dårlig samvittighet og stress.

   1. Tusen takk for kjempefint svar! Takk, jeg har en veldig fin gynekolog (må bare vente….), men kontakter deg helt sikkert igjen når jeg har 1000 spm svirrende i hodet☺

 45. Hei.
  Lurer på om jeg har skjønt rett?
  Er 40-årene gammel og tatt 2 insemineringer på stork klinikken.
  Hvordan er det med IVF!? Kan jeg gå igang med det som er singel og må ha donor? (Åpen)

  Mvh aida

 46. Hei, jeg har et spm.
  jeg er 21 år gammel jente og føler at jeg er klar for å bli mor og det er noe jeg gleder meg innmari i.
  Jeg bor alene, jobber litt, men nok for å kunne gi barnet alt det hun/han trenger.
  Dere kanskjer tenker at jeg er for ung sov, men jeg har oppdratt meg selv og levd alene i flere år som har gjort at jeg er moden for min alder.

  Jeg har lest om diers klinkk, og det høres bra ut. Men jeg er en person som tenker langsiktig.. Jeg har en person som jeg skjenner som kan donere sæden hans, samtidig er det en del andre valg som anonym sæd donor og ikke anonym sæd donor osv , så jeg er litt usikker. Siden vis jeg tar han jeg skjenner så er det greit, men jeg vil ha barnet for meg selv , men han kan ha kontakt med barnet og være der for han , men barnet kommer ikke til å skjenne han som far. Så har vi anonym donor, og da tenker jeg når barnet blir eldre og spør, så har jeg ikke problem med å forklare han hvf jeg gjorde det på den måten, men jeg føler meg da slem og trist for at han kan ikke skjenne hvem som er hans far, og vis jeg tar åpen sæd donor så finner barnet det ut nå han/hun har fylt 18 så kan barnet finne ut hvem faren er, men så er jeg redd at faren kan plutselig ville ha fullmakt over barnet mitt så har dere noe råd?

  Og jeg bor i Oslo, hvordan får man seg til diers klinikk?

  Takk på forhånd 🙂

 47. Hei. Mannen man produserer ikke sædceller, så vi har nettopp bestemt oss for donor. Jeg lurer litt på hvordan denne prosessen er, jeg er forsåvidt frisk og rask og ikke noe galt funnet med meg. Regner med det insemering som blir brukt!? Må jeg gå på medisin i forkant for å få best mulig eggløsning? Har variert syklus på 25-28 dager så er usikker på når eggløsning er. Fikk ikke utslag når jeg brukte test en gang… kan du fortelle litt det som vi skal gjennom nå?:-) Kan klinikken oppbevare donorsæd til søskenforsøk senere? Var det dyrt?

  1. I og med at dere er to om dette, så kan dere jo få behandling i Norge og jeg kan ikke så veldig mye om hvordan det fungerer her igrunnen, siden jeg og de jeg kjenner stort sett har reist til utlandet. Men i og med at det er sæd som er problemet så dere trenger sæddonor, så vil jeg tro at det holder med en inseminering. Men jeg regner med at du også får en fertilitetsutredning før dere setter igang, slik at dere vet at du kan bli gravid. Dersom alt er i orden, så vil det jo ikke være noen grunn til å bruke så mye hormoner. Men eggløsningssprøyte vil jeg nok anbefale uansett som et minimum. Da er du ikke avhengig av å tolke urinprøvetester for å finne riktig tidspunkt. Hva som er grunnen til at du ikke fikk utslag når du testet en gang, kan være så mangt. Mest sannsynlig, har du ikke testet ofte nok eller på rett tidspunkt eller du hadde kanskje ikke eggløsning akkurat den syklusen. Jeg vet ikke hvordan reglene med donorstrå og søskenforsøk er i Norge. Men i Danmark, så kjøpte jeg 5 ekstra strå av samme donor når jeg ble gravid med Storkfrøken. De hadde jeg oppbevart i spermbanken. Man kan enten oppbevare dem der eller på klinikken. Lagring koster, men noen klinikker har et år gratis lagring. Jeg fikk heldigvis ikke behov for de fem stråene jeg kjøpte, siden jeg hadde gjort ivf og hadde også befruktede egg på frys og ble gravid med dem når jeg ble gravid med tvillingene. Jeg vet ingenting om hvordan dette fungerer i Norge.

   1. Tusen takk for utfyllende svar! 🙂 Veldig nyttig, ikke så mange å spørre om akkurat disse tingene føler jeg.. 🙂

 48. Hei?
  Har du noen erfaring eller kunnskap om gynekolog
  Åge Huseby eller martin andresen?
  Dette er to i oslo som maigard sier de samarbeider med.
  Mvh eva

 49. Hei. Har nå bestemt meg for å bli mamma på egenhånd siden den rette mannen ikke ser til å dukke opp med det første. Jeg blir 30 i år, har endometriose og har fjernet en eggleder pga ett svangerskap som la seg feil. Lurte på om jeg kunne bli medlem i denne Facebook gruppen så jeg kanskje kunne komme i kontakt med andre som skal igjennom det samme som meg? Så må jeg bare si at du har en utrolig bra blogg, veldig spennende å lese.

  1. Hei! Tusen takk for hyggelig melding. Du kan selvfølgelig bli med i en prøvergruppe. Men da må jeg be deg sende melding til FEMA på facebook. Der er vi flere damer som kan svare og hjelpe deg. Jeg rekker ikke håndtere alle henvendelsene som kommer så jeg vil gjerne at alt slikt kommer dit.
   https://www.facebook.com/foreningenfema/

 50. Hei!
  Jeg har planer om å bli alenemamma da gjenno inseminasjon ev. ivf. 🙂

  Men jeg lurer på, ser at man skal gjennom en forsamtale/journalsamtale. Hva legges vekt på der? Handler det bare om “fertiliteten”? For den er det ingen ting galt med hos meg. Hva spør dem ellers om?
  Hva om man ikke er i jobb f.eks? Er sykdom et hinder? At man er ufør? Vet du om det noen ting som er til hinder for å kunne motta behandling?

  1. Hei! Hva som vektlegges i samtalen er ulikt fra klinikk til klinikk. Jeg har hatt to slike. Ved cfc fokuserte de kun på det “tekniske” med fertiliteten. Men det KAN være at de la mindre vekt på det andre siden jeg hadde vært i behandling hos Stork og følgelig hatt en samtale der også. Da jeg byttet til Maigaard foregikk all komunikasjon i forkant på mail. Men da kom jeg jo fra behandling på to klinikker og sendte mine journaler til dem så da regnet de vel med at alle samtaler var unnagjort og alt i skjønneste orden.

   Så da svarer jeg for mitt inntrykk på Stork og hva jeg har hørt fra andre prøvere. Jeg har jo vært i kontakt med nærmere 200 prøvere siden jeg startet med dette så jeg har en del inntrykk. Jeg har aldri hørt om at noen har blitt nektet behandling uansett og de har hatt veldig ulike situasjoner. Både sykdom og jobbsituasjon kan ha vært usikker. Men dersom noe sånt er tilfelle så er det jo uansett viktig å ha tenkt gjennom på forhånd hvilke utfordringer du kan møte på som alenemor og hvordan du kan håndtere disse. Nettverk kan jo da være viktig. Slik jeg har forstått det så er de først og fremst opptatt av å ha dem samtalen for å finne ut av dette og vite at du har tenkt nøye gjennom dette før du tar skrittet. Som sagt har jeg aldri vært borti noen som ikke har fått behandling. Refleksjonene rundt hvordan livet som alenemor vil bli er jo uansett viktig å gjøre seg. Både sosialt, økonomisk og helsemessig.

 51. Du nevnte Linda J på Oslo City legekontor for noen år siden, lurer litt på fremgangsmåten.
  Har vært hos henne flere ganger grunnet cellforandringer og jeg liker henne så godt.

  Er gift, snart 39 år og vi har prøvd over et år uten hell.
  Ser for meg at første skritt vil være en fertilitetsundersøkelse?
  Tar Linda denne selv på klinikken eller blir man henvist videre?
  Er det kun undersøkelsen hos henne som blir litt dyrere, eller «hela pakka» dersom man går videre til IVF?
  Vil den i tilfelle også gå under privat eller gjennom sykehus?

  Du er rå, er så imponert over hva du får til!

  1. Hei! I utgangspunktet kan du få gjort hele fertilitetsutredningen hos Linda Johansen eller eventuelt hos en offentlig gynekolog dersom du har henvisning fra din fastlege. Da betaler du kun egenandel.
   Dersom hun oppdager noe som bør undersøkes bedre, så kan hun henvise deg til offentlig sykehus. For eksempel så kan en HSG-røntgen være aktuelt for å sjekke om egglederne er åpne. Men dersom du vet at du skal igang med ivf, så er jo ikke det nødvendig.

   Tusen takk for hyggelig kommentar.

  1. Nei, det gjorde jeg faktisk ikke. Jeg hadde en kikkehullsoperasjon, men de fant ikke noe endometriose. Da jeg spurte gynekologen etter operasjonen om det betydde at jeg ikke hadde endometriose, så mente han fremdeles at det var nærmest 100% sikkert at jeg hadde endometriose. Begrunnelsen var at jeg hadde typiske symptomer, og først og fremst, så kunne han kjenne endometriosen som en fysisk klump bak mot tarmen. OG det var akkurat der jeg kjente smerten. Så da betyr det at min endometriose ligger gjemt inne i vevet og dermed umulig å finne og fjerne. Jeg kunne fjernet den ved å fjerne en del av tarmen, men det skal veldig tungtveiende grunner til for å gjøre det og siden verken eggstokker eller eggledere var rammet av endometriosen så mente han at jeg ville kunne bli gravid selv om jeg hadde endometriose. Og det ble jeg jo. Så en endometriosediagnose er ikke alltid ensbetydende med at man ikke kan få barn. Jeg kjenner også flere som har blitt gravide med naturmetoden selv om de har ganske alvorlig grad av endometriose. Det er helt umulig å si, men noen blir altså infertile på grunn av endometriosen.

 52. Hei. Først må jeg bare si; så fin blogg du har!
  Jeg er 36 år og enslig og etter et år i tenkeboksen er jeg nå igang med planleggingen med å få barn alene.
  Eksisterer fortsatt FEMA grupper på Facebook?
  Og har du tips til offentlige gynekologen som er vennligstilte til single i Tønsberg eller Sandefjord?

  1. Hei!🙂🌸
   Utrolig mye bra og trist og også forhåpningsfulle meldinger her var! Fin side altså!
   Jeg ønsker også gjerne å snakke med noen ang.dette å bli gravid.
   Jeg har prøvd i noen år nå, nede i DK.Alene. på 6 forsøk nå.. å det selv om de ikke har funnet noen grunn til problem med å bli gravid..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.