Artikkelen fra Kamille på klikk.no

Her går det unna. I dag skriver klikk.no om meg. Det er vel egentlig samme artikkelen som sto i Kamille forrige uke. Jeg nedrennes av henvendelser, får masse velmenende råd og de sedvanlige mennene som ringer, sender sms, melder meg på facebook og prøver til og med å legge meg til som venn.

Når det gjelder velmenende råd: Takk for støtten. Men jeg har altså drevet i dette gamet siden 2011, og jeg har lest meg grønn og blå på alle mulige og umulige råd for å bli gravid. Jeg har prøvd alt, men jeg kan ikke fortsette å proppe i meg mengder med urter og helsekost i fire år. På et eller annet tidspunkt så skjønner man at det er ikke de urtene og kjerringrådene som skal gjøre meg gravid. Jeg har også forsøkt akupunktur (går fremdeles til akupunktur) og healing. Jeg vil ikke ha en eneste stein liggende som jeg ikke har snudd på. Men når man prøver å bli gravid over så mange år, så er det faktisk viktig å leve litt normalt også, uten fokus på alt man må passe på. Nå skal det sies, at helt normal lever jeg ikke. Jeg vektlegger sunt kosthold og spiser variert og god mat slik at jeg ikke skal bli lei.  Jeg drikker omtrent ikke alkohol og jeg har en stabil døgnrytme og sover nok. Det får holde. Jeg vet ikke hvor mange år dette skal ta, og da er det viktig å ikke sette hele livet på vent.

Så er det til dere menn: Det er mulig dere mener det bare godt. Men tenk dere litt om. Trur dere at jeg hadde valgt å reise til Danmark og bruke en hel hau med penger på dette hvis jeg i det hele tatt vurderte andre muligheter? Trur dere at en uformell avtale om et knull i diskret former er noe jeg er ute etter når jeg samtidig lar et kvinnemagasin lage et slikt intervju av meg? Trur dere virkelig at dere er de første til å foreslå en slik ordning? Skal jeg være glad for et slikt tilbud? Jeg er ikke det. Det er uanstendige forslag. Grunnen til at jeg reiser til Danmark og bruker en donor der, er at da har jeg en juridisk gyldig avtale om at donor ikke er noen far og at barnet får ett møte med donor etter fylte 18 år. Jeg har også en garanti på at donor er grundig screenet for smittsomme og arvelige sykdommer. Det er trygt. Selv om du mener at du er et trygt knull og at din superfertilitet skal kunne kurere min infertilitet, så er det faktisk ikke slik det funker. Slutt å drit dere ut. Det må da finnes andre måter å få denne utløsningen på?

Ja, det var dagens utbrudd.

Men en spennende nyhet! Jeg og flere er igang og planlegger etableringen av en organisasjon. Endelig ser det ut til at det skal skje! Målet er at FEMA (Frivillig Enslige Mødre ved Assistert befruktning) ser dagens lys i løpet av våren. HURRA!!! Ta kontakt med meg om dere har lyst til å støtte opp om arbeidet. Vi trenger all den støtten vi kan få. Hva skal vi jobbe med? Først og fremst legge press på politikere til å sette dette på dagsorden. Det er virkelig på tide at single damer får samme rettigheter til assistert befruktning som andre. Ellers så ønsker vi å være en informasjonskanal ut i samfunnet, kanskje særlig mot skoler og barnehager i forhold til barn som er unnfanget med donor. Vi kommer også til å danne et viktig nettverk for alle single mødre, gravide og prøvere.

Hva synes dere om dette?

kamille

Jeg må le. Tabloidoverskriften på SOL til dette bildet: Disse tablettene skal gjøre single Katinka (36) gravid

 

Klem fra en overveldet Ønskemor

12 Replies to “Artikkelen fra Kamille på klikk.no”

 1. Haha, jeg dæver! Nå vil jeg tro at det finnes en del menn som ikke har funnet kjærligheten, men som ønsker å bli fedre, akkurat som single damer – men å sende slike forslag er jo noe heeeelt annet. Really?! Forstår godt at du begynner å bli lei alle råd for hvordan du nå skal lykkes; du har vel snart, som mange andre “slitere” Googlemastergrad (eller doktorgrad) i ufrivillig barnløshet nå. Det er ikke det man trenger. Forstår også at du har fått et mekanisk forhold til det hele, at det går på autopilot, men jeg tenker at det er helt naturlig – og du fortsetter å kjempe for drømmen, så gnisten finnes fremdeles der selv om prosessen ikke lenger er “spennende”. Ta vare på deg selv, og lykke til fremover 😉

  1. De fleste av dem som tar kontakt har ingen som helst tanker om at de skal bli fedre. Hadde det enda vært det. Jeg må si at jeg er glad jeg ikke er mann med barneønske, for den veien er jo mye vanskeligere enn for oss med egen livmor.

   Jeg jeg har iallefall doktorgrad i fertilitet på høgskolen google. Og alle mulige råd er virkelig prøvd ut. Jeg har til og med vært til healing liksom!!!
   Og ja, gnisten er der. Det er utrolig godt å vite at jeg har så gode egg. Det gjør det hele mer oppnåelig.

   Tusen takk 🙂

 2. Hei. Så fin artikkel 🙂 utrolig flott at flere står frem og forteller sin historie da det er flere og flere som blir single mødre med donor:) selv forsøkte jeg i fire år, ti forsøk og 200 000kr.dvs 7 inseminasjoner, et prøverør som påviste ødelagte egg. Deretter 2 embryoadopsjoner hvor spiren satt endelig. Og jeg har nå en liten gutt på snart to år. Så jeg kjenner meg godt igjen i din historie. Så flott å høre om FEMA. Dette er absolutt noe interessant for meg. Håper virkelig du lykkes snart og får en liten en:) klem Anne H.

  1. JA, ganske lik historie. Jeg er SÅ glad for at jeg har gode egg da. Det gjør at alt ser så mye lysere ut. Men jeg hadde helt klart vurdert embryoadopsjon hvis ikke. Men for min del har nok det ingen hensikt, siden festingen er et problem. Det vil vel være enda vanskeligere å få et helt fremmed embryo til å feste seg, enn de som tross alt har 50% av mine egne gener.

   Håper du har lyst til å bli med i FEMA-gruppen på facebook? Ta kontakt med meg i tilfelle, så inviterer jeg.

 3. Heia 😀 veit korsn du har d. Vi har vært nån gånga nu på maiigård. Sååååå trivelige folk. Æ fødte to jente som døde 🙁 d e tøft.D va eine gången vi setta inn befrukta egg. Kjempe å kjempe.D e d man gjør, mote veit æ ikkje korr kommer fra men d kommer underveis sånn at man klara ny runde å ny runde, gång på gång. September 13 fikk vi ei heilt nydelig jenta. Veien dit har vært steintøft. Om du har løst å vil må du gjerne ta kontakt. Dela gjerne min historie, å erfaring. Bor i Larvik kommune. Hilsen Rachel. 😀

  1. Hei, så grusomt å høre. Men det er helt riktig som du sier…. hadde jeg sett hele den lange veien jeg skulle gå den dagen jeg startet opp med dette, så hadde jeg mistet motet fullstendig og kanskje gitt opp før jeg hadde begynt. Men nå har jeg begitt meg ut på denne veien og da er det som du sier, en milepæl om gangen. Man ser ikke lenger, men det er nok til at man klarer å gå gjennom det. Verre blir det den dagen man kanskje må innse at det ikke blir flere forsøk. Men det får jeg bare ta da.

   Tusen takk for at du vil ha kontakt. Nå har jeg kontakt med veldig mange i min situasjon, så jeg klarer meg fint. Hvis du er singel, så kan jeg gjerne invitere deg inn i et av nettverkene jeg er medlem i.

 4. Vil bare ønske deg lykke til videre!! Jeg har selv blitt mor til to, etter det som etter hvert syntes å være mot alle odds. Dvs sju spontanaborter, sykehusskade på livmoren etter første spontanaborten, runde på runde med IVF-medisiner for å “reparere” livmoren. Da jeg kom så langt at jeg skulle prøve å få barn nr 2, ble jeg til slutt “gitt opp” av en av Norges fremste fertilitetsleger, årsak: Dårlige eggreserver. Men, bare et halvt år etter satt tydeligvis “gullegget”, dvs si sønnen min 🙂 Så jeg vil bare si at medisin er ingen eksakt vitenskap og jeg vet alt om det fokuset og den utholdenheten man trenger for å lykkes – stå på! Jeg er ikke selv blitt gravid gjennom donor, men en av mine beste venninner ble gravid ved hjelp av sæddonor i fjor, til verdens skjønneste gutt ♥

  1. Ja, det er helt riktig som du sier. Den medisinske vitenskapen har mange store hull og gråsoner. Det er veldig vanskelig å si noe ekstakt om årsakssammenhenger. Jeg har heldigvis mange og gode egg, så jeg trøster meg med det enn så lenge. Det er visst bare vanskelig å få det til å feste seg. Men en dag skal det gå. Jeg vil så gjerne bli mor, og jeg skal bli mor. En dag.

   Takk for hyggelig kommentar.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.