Blir det trippelbursdag? Nesten quadrippelbursdag?

I dag er bursdagen min. Det er ikke lenger den viktigste dagen i året. For to år siden var den det for da var det min termindato med Storkfrøken. I dag er det nesten to måneder til termin med tvillingene. Allikevel våknet jeg grytidlig og lurte på om det faktisk skulle bli tvillingene som ble min største førtiårsgave.


I går fikk jeg besøk av to fine venninner. Hun ene var fine Tina bak bloggen Ønskemamma og hun hadde til og med en finfin bursdagsgave til meg. En gave jeg hadde glemt at jeg ønsket meg, men Tina, hun husket det veldig godt. Jeg fikk sånn Freshbox fra Foodsave med flere rom til pålegg. Gleder meg til hverdagen kommer igjen hjemme og jeg kan ta den i bruk.

Det fine med å være i Oslo er at her kjenner jeg ganske mange og de aller fleste vennene mine her er det lenge siden jeg har fått sett. Så da er det masse hyggelig besøk her. Tina er også gravid, bare to uker etter meg i løypa. Men hvem som føder først, det er enda ikke godt å si. Jeg håper det er meg. For jenta til Tina er jo bare én og har termin senere.

I går ble kynnerne sterkere og hyppigere ut over dagen og jeg lå stort sett hele tiden etter at Tina hadde dratt. Til kvelden var jeg ganske bekymret. Normalt har jeg ikke merket noe til kynnerne på natten, men i natt har jeg sovet urolig og kjent mye til dem. Har ligget og tenkt mye på hvordan kynnerne har klart å påvirke situasjonen. Kunne det kanskje være så ille at tvillingene måtte ut i dag? Det lurte jeg på og jeg syntes i tilfelle det passet veldig dårlig.

I går rundet jeg svangerskapsuke 32. En fantastisk milepæl, men de ligger begge i seteleie og kan ikke fødes vaginalt, og må taes med keisersnitt sånn ståa er nå. De er rett og slett ikke sterke nok til å tåle en setefødsel. Venter de to uker til kan legene vurdere om de kan fødes vaginalt selv om de ligger i sete. Hvis de er store nok.

Derfor var jeg ekstra spent i dag for sykehuset hadde lovet meg en vekstkontroll. For to uker siden veide de mellom 1400 og 1500 gram. Like mye som enlinger ville gjort på samme tid. På denne tiden legger de gjerne på seg 200 gram i uken så det vil si at jeg håpet de ville veie mellom 1800 og 1900 gram nå. Og da er de store nok ganske snart. Men vil de vente tro? I dag er jeg veldig spent på hvordan livmorhalsen ser ut og hva legene sier. Jeg håpet så inderlig ikke de blir bursdagsgaven min. Men med stadig sterke og hyppige kynnere, så hadde jeg mine tvil.

Heldigvis var tallene fra ultralyden fine. Guttene ble målt til å veie ca 1850g og den andre mener jeg å huske veide over 2100!! Den siste tar jeg litt med en klype salt, for man må regne med litt feilmargin på disse ultralydene. Det er så deilig å vite at de vokser som de skal og begynner å bli så store og sterke.

Det neste spenningsmomentet var jo livmorhalsen. Jeg var redd den var blitt enda kortere. Han målte den til å være stabil. Men jeg synes han målte litt annerledes enn andre har målt, så det er nok mulig den er litt kortere, men ikke mye. Stabilt nok til at de ikke kommer enda.

Nå kjenner jeg at det skal bli godt å sove i natt. I trygg forvissing om at det ikke blir noen fødsel med det første.

I morgen blir en ny og tøff dag på sykehuset. Kanskje den tøffeste av dem alle. Storkfrøkens toårsdag. Det blir utrolig trist og rart. Men sånn er nå det. Vi må jo bare gjennom det også.

Klemmer fra Katinka

14 Replies to “Blir det trippelbursdag? Nesten quadrippelbursdag?”

 1. Godt å høre at guttene har det bra i magen ❤ Jeg lå faktisk på sykehuset på Storebror sin 7 års dag og fikk Lillebror ?? Så de to har bursdag på samme dag, er gutter begge to og har et helt spesielt bånd seg i mellom ❤ Hurra for deg i dag ❤

  1. Tusen takk! Ja, det hadde ikke gjort noe om de fikk samme dag om det var nærmere termin. Jeg hadde jo faktisk et forsøk to mnd tidligere i fjor og hadde det klaffet, så ville terminen blitt nøyaktig samme dag som Storkfrøken hadde. Men NÅ håper jeg selvfølgelig de venter litt med å få bursdagen sin. Men det handler selvfølgelig om helsen dems. Det er jo ingen tvil om at det er best om de er inne i magen noen uker til. Aller helst minst fem uker. Men hver uke teller jo.

 2. Var så koselig å være innom. Og HURRA for Storkfrøken i dag! ??
  Jeg satser på at gutta i familien får sin helt egen bursdag…helst ikke før tidligst neste helg egentlig. Bra alle sammen er godt ivaretatt nå, selv om du selvsagt helst ville være hjemme på Storkfrøken sin dag.
  Sender over en stor klem fra Bekkestua. PS: Håper Ullevål husker at det er den store Vaffeldagen i dag. Hehe! ?

 3. Mang gode tanker til deg! Håper du hadde en OK bursdag til tross for at den tilbringes på ulevåll! Du må bare si ifra om du orker/vil ha besøk, Markus og jeg kommer gjerne innom deg.

  De freshboksene er bare supre! Vi har 3 stk og jeg digger de!
  Hipp hurra for 2 åringen idag! Og god klem til mammaen ?

  1. Tusen takk! Bursdag var helt ok. Tror nok dagen i dag blir en del tøffere. Men man må jo bare gjennom det. “Det handler ikke om hvordan man har det, men hvordan man tar det” og det synes jeg er et viktig motto om dagen. Jeg holder fokus på det viktige perspektivet at Storkfrøken har det godt og det viktige for henne på lang sikt er at brødrene hennes er friskest mulig når de kommer ut slik at de kan klare seg best mulig selv, uten masse senskader.

    1. Tusen takk. Jeg håper jeg får reise til Tønsberg eller hjem i dag. De skal vurdere situasjonen i løpet av dagen. Så nå er jeg spent på visitt.

     1. Fortsatt ikke plass i Tønsberg, så da blir jeg visst her inntil videre. Så lenge livmorhalsen er så kort som den er nå, så vil de ikke sende meg hjem for det er for langt til nærmeste sykehus med kapasitet. Etter uke 34 får jeg komme hjem.

     2. Bare det siste. Alt annet har jeg her. Sjokolade og søtsaker gir halsbrann og kvalme nå, så jeg tør ikke prøve det igjen etter at jeg gikk på en skikkelig smell på lørdag og var dårlig helt til søndagsmorgen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.