Det var like før forsøket røyk

God morgen! Her sitter jeg i natten… våken… får ikke sove. Jeg tenker og grubler på mitt neste forsøk. Eller… det forsøket jeg er midt oppi nå. Jeg rekker jo ikke innom her for å oppdatere en gang for jeg har så mye å gjøre og jeg føler meg stresset. Det er ikke bra med tanke på forsøket. Og nå har jeg så mye å gjøre at jeg holdt på å glemme hele forsøket. I tillegg så er det alle pengene… jeg føler at jeg nok en gang kaster penger ut av vinduet… penger jeg sårt kunne trenge til så mye annet. Her i huset har vi det bra, men med et slitent bad og slitent kjøkken og fullstendig fravær av en deilig uteplass, så er det plenty av annet som jeg så gjerne kunne bruke de pengene til. Men jeg må jo bare prioritere og siden jeg ikke blir yngre, så er søskenforsøket det som føles viktigst akkurat nå.

For å oppdatere dere på hvordan jeg ligger an nå, så har jeg allerede satt eggløsningssprøyten. Flaks at jeg husket det. I går kveld, så holdt jeg faktisk på å gå og legge meg uten å ta sprøyten. Jeg fikk helt sjokk da jeg i siste liten kom på det. Det skremmer meg at jeg er så stresset og har så mye å tenke på nå at jeg faktisk holdt på å glemme det.

Storkfrøken har nemlig vært syk. Eller iallefall dårlig. Hun har hatt ettervirkninger av mmr-vaksinen og hatt en del feber, vært klengete og grinete. Kun et sted er godt nok da, og det er i armene mine og det må hun jo få lov til. Det betyr at jeg havner på etterskudd med alt. Og med ny jobb føles det som krise. To dager har jeg vært borte fra jobben og siden jeg var på kurs før helgen er det gått nesten en hel uke siden jeg var på jobb sist. Det er så pyton å komme tilbake etter slikt fravær for det er så mye å ta igjen og det passer jo virkelig ikke bra med tanke på at jeg skal til Danmark til helgen.

Heldigvis falt innsettet på en lørdag. Endelig noe som kom “som bestilt”. Jeg hadde håpet så inderlig at jeg skulle slippe å ta meg fri fra jobben for å reise og heldigvis var jeg akkurat så heldig som jeg hadde håpet. Så nå til fredag etter jobb og barnehage, tar jeg med meg Storkfrøken på båten over til Hirtshals, overnatter der, og tar toget videre til Århus lørdagsmorgen. Dette blir første gang jeg reiser uten bil. Men jeg fant ut at det var flere fordeler med det. For det første slipper jeg å styre med å flytte henne fra vogn til bilsete og tilbake igjen, så hun tar sovingen sin når det trengs og jeg slipper å vekke henne. En annen fordel er at det blir en del billigere, selv om jeg trenger en natt på hotell. Det måtte bli hotellovernatting denne gangen fordi de vil ha meg til klinikken så tidlig på lørdagen at jeg ikke ville rekke å reise på morningen. Det deilige med å reise på kvelden er at Storkfrøken skal sove når vi kommer på båten. Det er virkelig slitsomt å reise med ettåring på båten når hun skal rundt hele tiden å utforske. Litt utforsking blir det, men så skal hun sove. Kanskje jeg får blundet litt også. Jeg vil tro at jeg trenger det på fredagskvelden.

Åja, så var det videre til oppdateringen da. Siden jeg ikke fikk gjort noe forsøk i forrige syklus, så fikk jeg istedet gjort en scratching, eller priming, av livmorslimhinnen. Den skulle taes en uke etter eggløsning og før syklusen for forsøket starter. Jeg gjorde jo en slik scratching syklusen før jeg laget Storkfrøken også, så nå håper jeg virkelig at det fører til suksess denne gangen også. Scratchingen gjorde at denne syklusen ble framskyndet med nesten en uke. Lørdag som var, var jeg på syklusdag 10 og hadde skanning hos gynekologen. Så nå har jeg altså satt eggløsningssprøyta i går og gjør meg klar for innsett på lørdag. Jeg må ikke glemme å ringe til laboratoriet på klinikken på fredag nå da. For å høre om eggene mine har overlevd opptiningen. Det blir spennende. Jeg har jo fem egg igjen. De ligger fryst ned 2+2+1. Det ene er det yngste og det som vil bli opptint sist. Så da blir det to som blir tint opp da.

Jeg skal prøve å være flink til å oppdatere dere nå framover da.

 

8 Replies to “Det var like før forsøket røyk”

  1. Ville bare si at nå må du ikke glemme å ta ordentlig vare på deg selv midt oppi dette! Jeg forstår full og helt ‘driven’ du har etter et søsken, tiden er knapp, men det er mye stress som setter seg i kroppen gjennom disse forsøkene hvis man kun fokuserer på målet og ikke tar tid til å være i nuet( fordi det er tøft), avreagere og puste. Det resulterte i en kjempesmell i ettertid for min del, som jeg ikke unner min verste fiende. Så, stor klem til deg – måtte scratchingen ha gjort susen! 🙂

  2. En tanke angående de økonomiske problemene; Kunne du blitt mer aktiv på bloggen og kanskje tjent noen kroner på den? Det skal sies at jeg ikke kan noe om blogging og hvor mye/lite man kan tjene på det, men jeg føler at ‘prøveåbligravid-blogger’ alltid tiltrekker mange lesere?
    Uansett, lykke til i helgen! 🙂

    1. Tanken har vært der. Og jeg har forsåvidt forsøkt og blogget ganske mye i perioder. Men det krever enormt mye å få til det. Det er iallefall tilsvarende en 100% jobb og kanskje 150. Og selv om jeg satset tilsvarende 150% arbeid på det, så ville det mest sannsynlig bare ramlet inn knapper og glansbilder om jeg ikke hadde enormt med flaks. Jeg tjener nok aller mest og sikrest som lærer. Og ved siden av 100% lærerjobb og 100% alenemamma er det umulig å få til å blogge noe særlig. Men lysten er der helt klart. En annen tanke er om hvor mange lesere jeg har som egentlig er så veldig interessert i en blogg som stadig handler om produktomtaler og sponsede innlegg. Og en annen ting: for å få til å tjene penger måtte jeg kanskje by så mye på meg selv og vært veldig vågal og det kunne fort kommet i konflikt med læreryrket mitt. Hver dag er jeg en viktig rollemodell for barn fra 8 til 11 år og da skal jeg passe meg, både for å drive for mye med reklame og for å skrive veldig kontroversielt. Men takk for omtanken og idéen 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.