Dommen har falt og nederlaget er et faktum

Nå har jeg endelig fått svar på blodprøven jeg tok i dag. HCG var på 6. Det vil si at det er ikke sjans for at jeg er gravid. Jeg har nok vært såkalt kjemisk gravid. Embryoet har sneiet livmorveggen og lurt det gule legemet til å produsere HCG i en kort periode. Men nå er det slutt iallefall. Embryoene er nok allerede ute og jeg må se framover. Jeg har vel egentlig hatt dette på følelsen hele tiden. Det VAR virkelig for godt til å være sant. Neste gang skal jeg ikke teste før testdato for dette ble en tøff tørn. Clear-blue-digital-testen ligger fremdeles og lyser hånlig mot meg og ler. “Haha… der lurte jeg deg nesten…”. Akkurat nå har jeg det ikke bra.

Nå føyer jeg meg selv inn i gruppen jeg aldri skulle komme. De som sliter VELDIG hardt og lenge for å få til å bli gravide. Jeg skulle jo ikke hit? Jeg er slank og lever et sundt liv. Jeg røyker ikke, drikker knapt en sjelden gang. Det er INGEN ting som helt tydelig er veldig galt med meg. Hvorfor skulle jeg hit? Hvorfor skulle dette bli så vanskelig? Jeg kan bare ikke fatte det. Og jeg vet ikke om jeg orker å godta det. Men en dag, så MÅ jeg bare innse at slaget er tapt. Nå håper jeg så inderlig at jeg klarer å få til et forsøk til ganske snart. Jeg håper så inderlig at jeg får til neste forsøk i sommer. Jeg orker ikke vente lenger nå. Jeg vil bare bli mamma, er det for mye å be om?

Ønskemor

26 Replies to “Dommen har falt og nederlaget er et faktum”

 1. 🙁 Jeg har ikke helt ord. Så forferdelig trist! Uff vennen 🙁 🙁
  Hvordan tar du dette? Hvilke planer har du for ny prøving?

  1. Jeg har ingen konkrete planer. Må prate litt med mamma først. Akkurat nå er det selvfølgelig ganske tøft. Så jeg skal prøve å ikke tenke så mye på det nå og i helgen. Må ta en prat med mamma snart og om litt over to uker skal jeg til gynekolog. Jeg hadde håpet at jeg skulle bruke den gynekologtimen til å se ett eller to bankende hjerter. Nå blir det vel for å sjekke om alt er i orden og om når jeg kan starte på nytt forsøk dersom det er det som blir planen.

 2. Så trist Ønskemor…. :'(
  Å vite hvorfor er så viktig men blir ofte ubesvart dessverre.
  Føler med deg….

  1. Ja, det er akkurat det. Nå leser jeg om en del andre som har tilsvarende opplevelser med ivf, så det er jo en slags forklaring. Men ikke så lett å leve med. Det hadde vært mye bedre med negative tester hele veien. Nå fikk jeg jo et ørlite håp, selv om jeg egentlig ikke trodde på det. Det ble en ekstra trøkk dette da.

 3. 🙁 Nå har jeg fulgt deg nesten siden starten, og jeg feller en liten tåre her jeg sitter… Jeg hadde virkelig troen denne gangen. Jeg håper du ikke gir opp, for du er mitt store forbilde:)

  1. Åh… det var nesten litt rart å høre, men tusen takk. Nei, jeg skal nok ikke gi opp. Jeg kan jo ikke det. Ikke enda iallefall. Jeg vet jo at det er mange som har trengt flere forsøk før de lykkes.

 4. Er så lei meg på dine vegne. Håper du finner en økonomisk løsning på det så du kan prøve igjen. Ikke gi opp drømmen om å bli mor enda, det er fortsatt håp!

  1. Tusen takk. Ja, jeg håper det ordner seg for minst en runde til. Jeg trur jeg kommer til å gi meg på 3 eller 4 ivf. Da er det ikke mange gode argumenter for å fortsette.

 5. Så veldig leit å høre.. Vanvittig urettferdig at du skulle måtte slite sånn for dette.. Du fortjente virkelig ikke nok en nedtur nå. Men du må ikke gi opp! Jeg beundrer ditt pågangsmot, og snart vil du få belønning for strevet! Det må du bare! God klem til deg:)

 6. Uff så trist å lese!!! 🙁
  Jeg syns det er bedre med en helt negativ test,enn og få positiv først,og sååå negativ etter hvert! River jo ned den høye muren man bygger opp underveis,som heter forsvarsmur.Og så plutselig, blir man dyttet rett nedi kjelleren,når det er et faktum at man er ikke gravid lenger… Uff…. 🙁 Urettferdig at noen skal bruke masse tid og energi på det å bli gravid! Kan vi ikke bare få det til?!? En dag,skal det bli vår tur! 🙂 Håper det i hvert fall 🙂
  Sender deg en god klem,og håper du kommer deg opp igjen. Er tøft jeg vet,men det er utrolig hva vi tåler.

  1. Ja, det er akkurat det som er det verste. Det at jeg først begynte å tro på det litt. Det irriterer meg at jeg hadde glemt at det var noe som het kjemisk gravid og at det var en mulighet for at det kunne være det, for hadde jeg husket det, så hadde jeg nok ikke begynt å rive ned den muren. Nå skal jeg si at jeg ikke helt klarte å tro det og jeg hadde en sterk følelse av at jeg ikke kom til å lykkes, og jeg er glad for at jeg lyttet til den magefølelsen, for da det begynte å komme litt blod, fikk jeg ikke helt panikk, men tenkte at “ja, selvfølgelig, det var jo for godt til å være sant”

   Ja, det er utrolig urettferdig. Skikkelig. Jeg har ikke ord som beskriver følelsen. Men ja, det skal bli vår tur. Helt klart.

   Klem

 7. Føler med deg nå,og kjenner meg igjen i følelsene og tankene dine.
  Det er myye bedre med bare negative tester enn at de er positive først. For da går man virkelig å kjenner på den gravide lykkerusen i noen dager for så å bli revet ned i grusen igjen.
  Ser du har mange tanker for veien videre nå. Håper du finner en løsning som du er fornøyd med.
  Stor klem

  1. Takk! Ja, nå har jeg plutselig fått en sterk følelse av at det er for mye som tynger meg i livet og som gjør at alt knyter seg. Jeg tror ikke jeg kommer til å bli gravid så lenge jeg ikke kan slappe av og føle meg trygg og komfortabel. Må ta det første først. Fjerne forpliktelser som tynger.

   Jeg er veldig glad for at jeg ikke turte å tro på gravidtestene som sa positiv. Jeg hadde ikke følelsen av at det var riktig, og jeg hadde jo rett. Allikevel, så skulle jeg selvfølgelig ønske at jeg slapp å se de positive testene. De hjalp meg ingenting. I dag var den foresten helt negativ.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.