Er temping et godt hjelpemiddel egentlig?

Jeg har snakket en del tidligere om at jeg måler temperaturen i et desperat forsøk på å finne rett tidspunkt for eggløsning. Som dere ser av dette temperaturskjemaet så er det bare ett vettugt resultat jeg får ut av den temperaturmålingen og det er at jeg får jo en slags bekreftelse på at eggløsning faktisk har skjedd. Jeg leste et sted (husker ikke riktig hvor, mulig det var en av dere fantastiske lesere som skrev det i en kommentar for litt siden) at eneste sikre bekreftelsen på at det faktisk har skjedd en eggløsning er å ta en blodprøve en ukes tid etter eggløsningen, eller å registrere temperaturøkning. Som dere ser, er det helt tydelig at jeg hver eneste syklus har høyere temperaturer i andre halvdel av syklusen i forhold til første. Det tar jeg som et godt tegn. Men ellers er det jo virkelig ikke til å bli klok på om man skal finne ut hvilken dag var det temperaturen økte, for det varierer jo ekstremt mye og ofte er det heller ikke en tydelig økning.

 

Klem fra Ønskemor

6 Replies to “Er temping et godt hjelpemiddel egentlig?”

  1. Man ser jo at temperaturen øker i snitt ja, men det er vanskelig å si når. Men er det ikke flere faktorer som kan virke inn på kroppstempraturen? Som hvor varmt det er, hvilken form du er i osv…?

  2. Ragnhild: Jeg måler temperaturen hver dag til samme tid. Det vil si akkurat i det jeg våkner. Jeg trur temperaturen i rommet er stort sett omtrent den samme. Feber kan for eksempel spille inn og du ser at den grønne kurven har et hopp som kan tyde på at det er noe sånt akkurat den dagen. Forskningen viser at man kan finne ut når eggløsningen har skjedd ved å måle temperaturen slik som jeg gjør. Når temperaturen øker, har eggløsningen skjedd. Men jeg synes det er vanskelig å si akkurat når den økningen kommer. Jeg har en liten computer som registrere alle temperaturene jeg måler og den blinker når det er eggløsning. Den treffer som regel samme dag eller litt senere enn eggløsningstestene.

  3. Jeg har en sånn Lady-Comp som jeg brukte en stund til nettopp temperaturmålinger, men siden syklusen min er så uregelmessig, så var det hele tiden “usikre” perioder, hvor det var en sjans for å bli befruktet. Når jeg så i bruksanvisningen hva det betydde, at den viste usikre perioder hele tiden, så sto det at det “kan komme av psykiske lidelser”…
    Det er siste gangen jeg så den dritten, og den kosta MASSE penger. Bortkasta, spør du meg, men den funker sikkert om man faktisk har eggløsning og nogenlunde regelmessig syklus.

  4. Fruen: Jeg bruker den, og den treffer som regel ganske bra på eggløsningene mine faktisk. Men jeg føler nok at eggløsningstester og persona-monitor funker mye bedre. Men huff… sto det at det kunne være psykiske lidelser? Da skjønner jeg godt at du kvittet deg med den. Jeg fikk den av ei venninne jeg.

  5. Ja, det gjorde det… Men så sto det også at en burde oppsøke lege for å være sikker, for det kunne jo være noe annet også. Men at de trekker frem psykisk lidelse som et eksempel synes jeg er rimelig urimelig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.