Frøyaklinikken

Jeg var hos Frøyaklinikken i går. Jeg har jo gått  i ett år hos en akupunktør som jeg vet er veldig flink og som jeg kjenner godt. Han kjenner jo også meg godt etter å ha behandlet meg siden jeg var liten. Men han har bare anledning til å behandle meg en gang pr. måned og han jobber veldig helhetlig. Jeg har kanskje hatt en følelse av at det han gjør ikke er konkret rettet mot fertilitet. Men mot alt som må rettes opp i kroppen min. I bunn og grunn, så tror jeg det er den beste måten å jobbe på. En graviditet er jo noe som skjer med hele kroppen min og handler ikke bare om fertilitet. Så derfor har jeg tenkt (og tenker fortsatt) at det er bra. Men i det siste har jeg savnet litt mer “boosting” rundt forsøket mitt. Så da jeg leste om Frøyaklinikken i siste medlemsbladet til Ønskebarn, så tenkte jeg at det var noe jeg ville prøve akkurat nå rundt forsøket mitt.

Jeg visste på forhånd at de tilbyr både akupunktur, fotsone, homeopati og ernæringsveiledning. Men jeg var mer usikker på hva de ville tilby meg. Jeg kom og tenkte at jeg skulle ha fotsone og akupunktur, men kom ut med kostholdsråd. Akkurat de samme kostholdsrådene som jeg allerede hadde lest meg til på egenhånd med tanke på endometriose. Så da er det vel lett å tenke at jeg var misfornøyd med timen? Det var jeg ikke. Jeg var veldig fornøyd, for det var nok akkurat det jeg trengte.

En god del av timen gikk med til å kartlegge hele bildet. Hun skulle helst hatt halvannen time, men hun hadde bare en time ledig. Selv om det var mest snakk, så er jeg imponert over hvor mye hun fikk sagt og kartlagt på veldig kort tid. Hun virket veldig dreven på det hun gjorde. Jeg er også veldig glad for at hun faktisk bekreftet på mange måter at det kostholdet jeg har forsøkt å holde det siste året har vært helt riktig. Det var ingen skivebom for meg å gå gjennom den voldsomme kostholdsendringen jeg hadde. Det var midt i blinken. Men hovedgrunnen til at jeg trengte denne timen akkurat nå er at jeg har vært utrolig sløv på det kostholdet den siste tiden. Jeg har slurvet mer og mer, og til slutt har det vel heller vært unntaksvis at jeg har spist riktig. Så jeg fikk meg en skikkelig vekker. Nå er det bare en ting å gjøre og det er å ta seg sammen. Så nære forsøk er det ingen grunn til å slurve med kostholdet.

Nei-listen hun ga meg inneholder følgende mat: kornprodukter med gluten, melkeprodukter, rødt kjøtt, sukker, kaffe. Hadde denne listen blitt kastet over meg for første gang i går, hadde jeg virkelig blitt deppet og frustrert og lei meg og jeg hadde nok vært veldig misfornøyd med hele timen og gått ut og følt at det var bort kastet. Men heldigvis så er ikke dette helt nytt for meg og jeg har allerede hatt fokus på dette, og jeg vet hva jeg må gjøre for å få det til. Så det skal jeg klare tenkte jeg da jeg gikk ut. Jeg vet at hemmeligheten med å legge om kosten er å ikke ha så stort fokus på hva man ikke skal spise, men heller på hva man bør spise og leite etter nye oppskrifter som inneholder det man skal ha. Og det finnes jo et hav av blogger og nettsteder med gode tips. Dessuten så får jeg mye hjelp og inspirasjon hos Gunnilla’s helsekost i Sandefjord. De har hjulpet meg og motivert meg underveis i omleggingen. Det hjelper veldig.

Hun så også på hormonverdiene mine og det er jeg veldig glad for. Jeg har nemlig hatt en mistanke om at jeg har litt høyt østrogen og litt lavt progesteron. Når jeg har spurt legene så sier de at alt ser greit ut. Men hun på Frøyaklinikken sa at det er på en måte riktig som legene sier at det går helt fint an å bli gravid med disse verdiene. Men på Frøyaklinikken har de en annen tankegang og det er å optimalisere kroppen mest mulig og det var ingen tvil om at mine verdier kunne bli bedre. Derfor er det viktig at jeg passer på dette kostholdet. Det skal dempe østrogen og det er betennelsesdempende. Jeg fikk også en progesteronkrem som jeg skal smøre meg med. Det har jeg hørt flere prøvere få og jeg er så glad for at jeg får det. Jeg håper virkelig at det er det som skal til denne gangen. Jeg synes det var en lettelse at hun på mange måter bekreftet mine mistanker om at jeg hadde litt høyt østrogen og lavt progesteron. Jeg har lest meg til at det kan virke som at jeg har det, men legene har ment at det ikke er slik. Nå vet jeg og det er jeg glad for at hun kunne bekrefte.

De siste månedene har jeg gått ned en del kilo. Jeg har ingen god forklaring på det. Men det vet jeg jo at jeg ikke har så godt av. Jeg har absolutt ikke slanket meg og jeg har spist helt normalt. Hun bekymret seg veldig for vekten min, så jeg fikk streng beskjed om å få i meg mest mulig fett og næring i tiden som kommer. Det skal jeg. Nå er det nøtter, avocado, kokosolje, makrell, osv som gjelder. I mengder. Det skal jeg klare. Jeg er ikke veldig glad i nøtter, men jeg må jo bare klare å få det i meg på et vis.

Andre ting hun ba meg ta: Gurkemeie-kapsler, Coenzyme Q10 (det har jeg allerede tatt i en mnd), argininkapsler og omega 3. I tillegg fikk jeg navnet på en homeopatmedisin som jeg skulle ta på kvelden i går, i dag tidlig og nå i kveld. Jeg gikk straks etter behandlingen til nærmeste helsekost og apotek og skaffet dette. Og DEN helsekostbutikken da!!! Det er den lekreste og største helsekostbutikken jeg har vært i noen sinne. Den heter Røtter og ligger på St.hanshaugen. Ingen tvil om at jeg skal ha tid til å snoke litt ekstra i den i morgen når jeg skal tilbake til klinikken. Jeg fikk tak i alt jeg trengte og må si at den flaska med omega 3. Den var dyr, men smaker kjempegodt. Det er så jeg gleder meg til jeg skal ta det i morgen tidlig. Så hvis den i tillegg kan hjelpe til med å bli gravid, så er det helt fint.

Helt til slutt på timen min sa jeg at jeg hadde jo egentlig trudd at det skulle bli noe tid til fotsone eller akupunktur. Så da sa hun at hun jo kunne sette noen permanåler i øret. Så det fikk jeg. Permanåler er slike bittesmå stifter som settes i øret og som blir sittende der. Så ikke nødvendig å ligge i ro og vente. Det gjorde ikke godt, og det er litt ubehagelig at de sitter der, men jeg har vent meg til det. De sitter til jeg skal tilbake til ny time i morgen. Da jeg gikk jeg iallefall ikke helt “tomhendt” fra timen.

Etter timen og handlingen var det bare tiden og veien for å komme meg til gynekologen i Tønsberg og den oppdateringen fikk dere i går.

image
Røtter – helsekost på St.Hanshaugen

Den lekreste og største helsekostbutikken jeg har vært i noen gang. Her var det mye godt og jeg skal garantert tilbake hit. Om ikke du finner det du trenger av helsekost her, så finner du det mest sannsynlig ikke.

image
Frøyaklinikken

Ja, det har bare blitt mobilbilder i det siste. Ikke det beste dette her. Men en koselig klinikk var det iallefall.

image
Rundstykker av Kornells grove melblanding

Jeg fikk anbefalt å lage rundstykker av Cornells melblanding, og det gjorde jeg i dag. De var kjempegode. Best uten pålegg faktisk. Men jeg er pålagt å ha på masse fett, så det ble peanøttsmør og kokosolje, med litt salt på. Jeg er ikke glad i peanøttsmør, så jeg skal handle inn masse avocado å bruke som pålegg. Det er snadder med litt salt og pepper på.

image
Omega Cure 3

Denne flasken med omega 3 var dyr, men verdt pengene. Den smaker nesten som vanilje, og jeg elsker vanilje. nammm… jeg gleder meg allerede til slurken i morgen tidlig.

image
Min dosett

Det ble ikke rent få tabeletter til sammen nå. Dagens forbruk: prednosolon, jern, d-vitamin, gravitamin (med folsyre), 3x gurkemeiekapsler, 3x argininkapsler og q10. Og jeg som hater å svelge tabeletter.

Nå blir det tidlig kveld. I morgen skal jeg være hos gynekologen klokka 08.00 og det er rush-trafikk inn mot Tønsberg, så det er nok lurt å være ute i god tid.

 

Mange klemmer fra Ønskemor

6 Replies to “Frøyaklinikken”

  1. Så flink du er med kostholdet og alt du gjør for å optimalisere kroppen din for babylaging 🙂
    Røtter er fantastisk! Jeg er glad den ikke fantes da jeg bodde i Oslo, ellers hadde jeg nok blitt ruinert.

    1. Flink og flink. Jeg var veldig flink da jeg startet opp i fjor, og fram til jul. Men når jula kom laget jeg litt for mange unntak og klarte ikke helt å stoppe de unntakene igjen. Ja, lett å bruke for mye penger på Røtter ja. Gleder meg til å snoke litt i dag, men blir nok mest å titte. Har ikke råd til å handle så mye.

      1. Alt er bedre enn ingenting 🙂 Du har jo gjort en kjempeinnsats, og det er da bare menneskelig at ting sklir ut innimellom. Derfor syns jeg du er flink!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.