Godt nytt år alle sammen!

Det ble virkelig ferie på denne fronten. Ferie fra alt som hører hverdag til. Blogging, jobb, kiropraktor og alt annet fikk vike. Koselig å være hjemme hos foreldrene mine. Særlig stas var det å treffe lille nevø igjen som begynner å vokse seg til et litt mer håndterlig format og lettere for tante å få litt kvalitetstid. Lyder kan virkelig være de beste eller de verste lydene. Jeg skjønner virkelig at foreldre kan bli slitne om de er veldig urolige. Men gladlyder derimot. Verdens beste og de må jo gi overskudd igjen. Jeg hadde med hunden min på besøk til dem også og hunden min viser respekt og er snill både mot barn og katten i huset. Dermed ble vi invitert til å komme oftere på besøk (tidligere har det vært vanskelig med overnatting og slik med hund, så det har blitt mye svippturer). Det skal vi jammen gjøre. Det er ikke lett å være alene med ansvar for dyr bestandig, for man kan jo ikke bare reise vekk fra dem, og man kan ikke alltid bare ta dem med heller.

Jeg fikk gavekort på ikea til jul og har brukt noen dager på å skru. Jeg koser meg faktisk veldig når jeg driver med det. Og det er så deilig når man kan få det slik man vil. Ja, man kan si hva man vil om ikea, men bor man på 42 kvm kan man faktisk bli lykkelig av å ta en tur på ikea, for man finner garantert løsning på de aller fleste problemer. Jeg har funnet en loftseng, og under den er det faktisk plass til TO barnesenger med 170cm-lengde.

 

Bildene er hentet her

Det var jo akkurat det jeg trengte! Jeg har ikke kjøpt denne sengen enda da. Jeg må nok først kvitte meg med den dobbeltsengen jeg allerede har, og rydde unna en del kasser som står på soverommet. Men det blir neste prosjekt. Denne gangen har jeg handlet Billy-hyller. Jeg har utvidet denne bokhylla, slik at jeg har en smal på den ene siden av sofaen og to (en bred og en smal) på den andre siden. Jeg synes det er så greit med slike vitrinedører, for jeg er ikke veldig glad i å tørke støv. Den ekstra høyden kommer også veldig godt med når man har liten plass.

Bildet er funnet her

Ja, her skulle jeg jo hatt bilder av min egen bokhylle i stua. Men jeg glemte å ta bilder i dagslys, så da blir det slik.

Videre kjøpte jeg en billy-hylle til. Denne var det ikke bare bare å sette opp, siden jeg skulle tette igjen en åpning mellom entre og kjøkken. Dermed måtte jeg lage hull til brytere, og måtte skru den sammen med hjørnebeslag. Jeg er ikke helt ferdig med prosjektet, men jeg synes det lover godt. Jeg har fått masse mer garderobeplass i entreen min. Jeg skal skru opp en garderobestang i billy-hylla til oppheng av ytterjakker. På baksiden skal jeg sette opp en vegg, slik at det blir helt tett over også, og fint på baksiden mot kjøkkenet. Veggen skal males hvit og der skal jeg henge opp noen smale bildehyller til plassering av kokebøker ol. Slike hyller har jeg også kjøpt fire stk av til å ha over sofaen for plassering av massevis av bilder jeg har liggende. Jeg skal også ha noen knagger til oppheng av forkle og diverse på kjøkkenet. Jeg trur det kommer til å bli veldig bra og jeg føler allerede at jeg har fått mye bedre plass på denne måten. Hvorfor sier man at man får bedre plass av å åpne opp? Det er jo veggplass jeg trenger for å få plass.

Jeg har ikke fått tatt noen bra bilder her heller, så det får holde med beskrivelsen intil videre (hvis dere i det hele tatt forsto hva jeg mente).

Ellers i jula har jeg sett hele Downton Abbey-serien som jeg hadde tatt opp på get-boksen min. SUKK….. så nydelig! (Og ja, selv om jeg ikke har kjæreste, og er veldig fornøyd med singellivet bor det en skikkelig romantiker i meg. Drømmer meg tilbake til svunne tider med klasseskiller og gentlemen, selv om jeg egentlig er glad jeg lever i Norge i 2012. Jeg så Mildred Pierce også. Men jeg ble egentlig mest irritert på henne… og på dattera hennes, og på kjæresten… ja, egentlig de fleste. Nei, ikke eksmannen. Men vet ikke om jeg vil se den igjen. Downton Abbey derimot må jeg skaffe meg på dvd. Jeg elsker slike serier og for meg hører de virkelig jula til. Siden jeg så hele Downton Abbey i år, har jeg ikke sett en eneste Jane Austen-film. Det pleier jeg jo alltid å gjøre. Også tre nøtter til Askepott da.

Nyttårsaften: Jeg hadde tre ønsker for kvelden: Gode venner, boblebad og nordlys istedetfor fyrverkeri. Jeg fikk alle ønskene oppfylt, selv om det ikke ble det mest spektakulære nordlyset, så fikk jeg det som jeg ville. Ja, noen raketter var det. Jeg dro til fjells med hunden for å slippe unna med hunden og det er jeg glad for. Da klokka slo tolv, var jeg ikke sammen med de andre vennene mine, men min beste venn, hunden. Hun hørte det smalt i det fjerne og prøvde å gjemme seg diverse plasser hun egentlig ikke fikk plass. Til slutt roet hun seg ned og jeg gikk ut til de andre i boblebadet. Perfekt kveld!

Håper alle har hatt en strålende jul og at dere får et 2012 som innfrir alle drømmer og ønsker. Det er vel ingen hemmelighet hva jeg har ønsket for 2012

Edit: Glemte helt å presisere at det var et oppvarmet, utendørs stort boblebad med plass til mange, og champis på kanten. Litt kjølig før og etter i 15 kalde, men HELT verd det.

Klem Ønskemor

15 Replies to “Godt nytt år alle sammen!”

 1. Høres ut som en fantastisk start på det nye året! Godt nytt år vennen! Dette året har jeg en følelse av vil bli virkelig godt. 🙂
  Vel, jeg startet en blogg, men ikke ble det særlig vellykket. Fikk ikke til å laste opp bilde. Får prøve meg på Windows Livewrite etter hvert. Ser ut til at det fungerer litt bedre.
  Hvis det blir til at jeg skriver noe der i det hele tatt. Jeg får se…

  1. OI, så spennende! Jeg gleder meg! Nei, du kan ikke gi deg nå. Adresse?
   Også godt nytt år til deg også da! Måtte det bli det beste hittil 🙂

  2. En ting til… “fikk ikke til å laste opp bilde” hvilken plattform har du brukt? Det var et eller annet jeg slet med det på wordpress… kanskje jeg kan hjelpe?

 2. Jeg brukte /wp-admin å skrive på. Men det gikk ikke så glimrende akkurat. Jeg synes ikke det var så oversiktlig. Men jeg har aldri vært særlig flink til hverken Word, koding, eller noe i den dur. Men… Det fungerer med Windows Livewriter. Så jeg får heller forsøke meg på det neste gang.
  Jeg fant ut av hvordan en får “oppdateringsstrøm” til blogger en følger med i bloggen også. Weee!

  1. ok, aldri prøvd windows livewriter, men kjenner at jeg i utgangspunktet er litt skeptisk, bare fordi det er windows, men kan hende det funker. Da trur jeg at jeg heller ville prøvd blogspot. Jeg likte blogspot veldig godt. Eneste grunnen til at jeg flyttet derfra var at jeg kunne skrive passordbeskyttede innlegg her, og at jeg ikke kunne bruke mitt domene som jeg allerede hadde kjøpt slik jeg ønsket. Men det er mye knot. Det hadde funket bedre om jeg hadde ventet med å kjøpe domenet direkte fra wordpress.

   Var det på wordpress du fant ut av oppdateringsstrøm? Fortell!!!

 3. hehe jeg er skeptisk til OSX jeg, så der stiller vi likt 😉
  Jeg fant ut av at det fantes noe som het “Widgets” under “Utseende”. Der har du noe som heter “RSS Strøm”. Sleng inn RSS-link til bloggen du følger, sett ned til 1 element pr. widget. Du kan gjerne klikke i dato også, så kommer dato for siste oppdatering på diverse blogger opp i tillegg. Verre er det ikke! 😉

  1. Ja, nå fikk jeg det til, men jeg fikk det enda ikke helt som jeg ville. Jeg ville gjerne hatt det slik at jeg fikk opp en liste der den bloggen som er sist oppdatert kommer øverst. Men nå må jeg legge inn en og en og da kommer de opp på siden i den rekkefølgen jeg setter. Kjedelig. Men jeg skal fikse dette. Men ikke i dag 🙂

 4. Aaah, så bra du får det i leiligheten din! 🙂 Også så enkelt det med soveplasser for tre løste seg da. Nå ligger jo virkelig ALT til rette for 2012-tvillingene dine 😉
  Jeg blir innimellom litt lei IKEA her jeg går rundt i stua mi som er omgitt av mye derfra, men det føles ut som det alltid er de som har de beste løsningene til det beste utseendet. Den vesle bokhylla mi forsvant i brannen, og jeg har sett litt rundt etter en ny. Den jeg falt mest for er en dobbel Billy med dører hvor halve er glass. Typisk 😀

  1. Jepp… det blir veldig bra og veldig koselig. Jeg er en samler uten sidestykke, så IKEA er og forblir min gode venn. Jeg blir lykkelig av ikea jeg. Men jeg liker møblene derfra veldig godt også. Det gjør meg ingenting at nesten alt jeg eier kommer derfra. Jeg har også en billy med halvt glass. Resten har jeg med glass over det hele. Jepp… 2012-tvillinger er hjertelig velkomnde. Eller jeg trur vel helst at det skal bli 2013 da. Jeg kommer meg nok ikke av gårde før nærmere sommeren og da strekker det seg nok til over jul og det er helt greit det.

   1. Hehe, jeg blir faktisk litt lykkelig av IKEA jeg også. Er en grunn til at jeg ofte havner opp der – og langt fra alltid bare pga pris. De har geniale løsninger med et genialt utseende. Men jeg er så interessert i interiør, og da ramler jeg ofte over lekre fristelser jeg bare ikke har eller kan ta meg råd til – og da blir jeg innimellom litt lei av å alltid måtte erstatte med IKEA.

    Å gå gravid store deler av 2012 er slett ingen lei tanke det heller nei 🙂 Jeg sier meg fornøyd bare jeg rekker å få den positive testen dette året egentlig. Sukk.. Måtte det skje for oss begge!

    1. Jeg har bare slått fra meg en gang for alle jeg at dyre ting trenger jeg ikke vurdere en gang. Det blir nok når jeg blir pensjonist. Men ja, som kunst og håndverks-nerd, så er jeg jo opptatt av alt slik jeg også. Men, men… det er visst ikke for meg da… sånne dyre ting.

     Det siste er en avtale 🙂 => To positive graviditetstester i 2012 er plan

 5. Godt nyttår til deg! Håper på mange gode nyheter og opplevelsen!
  Jeg har akkurat sett på Mildred Pierce og, forstår absolut hva du mener.
  For en bortskjemt unge hun hadde! Jeg likte kafestartdelen da, for skulle gjerne hatt noe sant selv 🙂 Men enig, å se den en gang var nok.
  Og ikke feil å handle hos ikea, det gjorde jeg i NL, og her og, selv om det er 3 timer mere kjøretid nå….
  Skal prøve å kjøpe møbler til babyrommet der og, og den er bare biteliten (den som er oppe), så blir nok en utfordring og. Ses eller snakkes!

  1. Godt nytt år til deg også Judith! Åh, det fine lille rommet. Der har jeg sovet mange netter jeg. Men jeg skjønner at det er vanskelig å innrede. Jeg har så mange gode minner fra det huset 🙂 Hadde jeg vært milionær, hadde jeg kommet dere i forkjøpet. 🙂 Jepp,,, vi snakkes 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.