Halvveis!!! 20+3

Tenk det! På lørdag var jeg 20 uker på vei med jenta mi. Vi er halvveis! Om 20 nye uker er hun kanskje ute og ligger i armene mine. Jeg er igang med nedtelling! Åja, jeg er lettrørt og gråter en skvett bare av å skrive om den tanken nå. For tiden er svangerskapet deilig altoppslukende og jeg tenker ikke så mye tilbake på den tiden den også var altoppslukende, men veldig slitsom og følelsene ikke var like positive.

På mange måter, så trur jeg at de neste 20 ukene kommer til å gå mye fortere enn de 20 ukene jeg har bak meg. Fram til nå har det vært slitsomt og veldig rart. Det har vært for tidlig, og risikabelt til å planlegge så mye. Nå kan jeg begynne å handle. Jeg er så heldig (ja, jeg føler meg veldig heldig) at jeg kjenner spark og bevegelser i magen opptil flere ganger om dagen, hver dag. Jeg føler meg priviligert som har så god følsomhet at jeg virkelig kan kjenne henne så godt. Det kiler deilig i magen.

Om bare fire uker vil det være mulig å redde barnet dersom noe skulle skje. Og for hver uke etter det, så øker sjansene for at barnet skal overleve. Og på nyåret vil hun mest sannsynlig overleve.Det er godt og avslappende å tenke på, men jeg vil selvfølgelig gjerne ha henne så tett opp til terminen som mulig. Hvis hun kommer på terminen blir det dobbeltbursdag, for da fyller jeg 38, det kan vi gjerne unngå.

Jeg kjenner så mye liv i magen at jeg måtte google om barnet kunne bevege seg for mye. Om all den aktiviteten kunne være et tegn på stress eller noe slikt? Men jeg har iallefall ikke klart å komme over noe slikt. Endelig var google en god venn. Det står bare positivt om mye bevegelser. Det er godt å kjenne henne, for da blir det også lettere for meg å reagere dersom hun plutselig slutter å bevege seg. Jeg føler meg god og trygg av å kjenne henne i magen min. Ofte kan jeg sitte og se på tv, eller ved pc og plutselig bryte ut i latter fordi det kiler så deilig i magen. En herlig, deilig, ubeskrivelig følelse. Et deilig privilegie. Jeg er veldig heldig. Jeg kan til og med både kjenne og se bevegelsene utenpå magen.

Jeg tenker mye tilbake på årene med forsøk. Det gjør at jeg blir enda mer takknemlig for tiden jeg har nå. Denne tiden nytes til fulle.

Jeg skriver ikke noen ny oppdatering, for det har ikke skjedd så mye den siste uken, da jeg skrev siste oppdatering, bortsett fra at jeg fikk mine første kynnere på onsdagen. (De har ikke kommet tilbake. Jeg kan tenke meg at det var lyden og eller stresset med jobb i svømmehallen som utløste det. Det blir spennende å se om det gjentar seg i morgen.)

Men et magebilde synes jeg dere skal få. Jeg synes magen vokser veldig rykkvis. Nå har den gjort et nytt rykk siden sist synes jeg. Deilig at det begynner å synes så godt. Snart er det ikke lenger tvil. Jeg lurer veldig på hva alle foreldrene på svømmingen tenker. De har helt sikkert lagt merke til det, men ikke sagt noe siden det kunne jo bare være at jeg hadde lagt på meg. Fram til nå. Nå nærmer det seg nok at det ikke lenger er noen tvil.

IMG_5228Den deilige magen min.

I dag bestiller jeg vogna. Det blir dakar (den brune). Ikke bare fordi så mange av dere syntes den var finest, men jeg synes det også selv… trur jeg. Jeg vet iallefall at jeg blir fornøyd. Jeg droppet å bestille parasol, stelleveske og vognpose for parasol vet jeg ikke om jeg kommer til å trenge, stellevesker finnes det så utrolig mye å få kjøpt og mange som er mye finere og billigere enn emmaljunga sin. Jeg tenker at en sort stelleveske passer veldig godt til vogna. Når det gjelder vognpose, så har jeg jo en som jeg brukte da jeg var liten i brun cordføyel, så jeg starter iallefall med den, så får jeg heller se om jeg kjøper en voksi-pose eller noe annet seinere. Jeg må kjenne på behovet vårt før jeg kjøper det. MEN den praktiske vognkurven til å feste på siden av vognen og som kan klappes sammen og legges i kurven under vogna kjøper jeg. Den så veldig kjekk ut når man er ute og handler.

Jeg gleder meg så til å få vogna. Skulle veldig gjerne hatt den her allerede nå.

Klemmer fra Ønskemor

18 Replies to “Halvveis!!! 20+3”

 1. Masse bevegelse er bare positivt!! 🙂 Husker under graviditet nr 1 at gutten min var HELT “vill og gal”, og sterkere og sunnere gutt skal man lete lenge etter. Det samme gjelder i dette svangerskapet, MASSE liv! Er 21 uker på vei idag, og ser allerede bevegelsene på utsiden av magen. Vi har mye å glede oss til.

  1. Ah… så stas… 🙂 du er jo på onsdagene og da gjemmer jeg den jo litt under en t-skjorte i tillegg. På tirsdagene er jeg i vannet selv, så der er det vel ikke noen tvil lenger vil jeg tro.

 2. PS: Kjøpte emmaljunga parasoll (tullete for var bare i veien) og emmaljunga stellevesken var ikke så veldig stas den heller 🙂

  1. Ja, jeg trur ikke jeg kommer til å savne det. Jeg pratet med ei dame i en butikk om at det kanskje var bedre å investere i et myggnett med uv-beskyttelse enn den parasolen.

 3. Fin mage, den har vokst ja og jeg syns jeg kan se en stripe 🙂 Det er visst normalt i alle fall en periode i andre trimester, at fosteret nesten ikke sover. Det sa jordmor til meg, for jeg kjenner også masse aktivitet og var redd for at ungen skulle bli helt utslitt 😉 Kjennes til tider ut som det er en skikkelig boblefest der inne.

  Angående kontraster i svangerskapet så syns jeg det er så fint at du tar opp dette. Jeg har også store kontraster i mitt svangerskap. En stor sorg, som blir veldig kontrastfylt til – men som også forsterker den store gleden. Tror det beste vi kan gjøre er å flyte med bølgene, og å akseptere livet på godt og vondt. Men jeg tror gjerne man blir ekstra takknemlig når man også har kjent på utfordrende sider av livet. Gode opplevelser blir ikke tatt for gitt.

  Lurt å ikke handle så masse. De fleste kjøper mye mer enn de trenger. Bruk heller mer penger på opplevelser med dattera di, når hun kommer ut 🙂

  1. Tusen takk 🙂 Ja, mulig det er en veldig svak stripe der. Men det er bare såvidt i tilfelle. Godt å høre at barnet kan ha mye våkentid så tidlig, det beroliger veldig å vite det. Enn så lenge, så er det jo bare moro med alle bevegelsene.
   Huff ja, disse kontrastene. Men veldig fint når alt er bra da 🙂 Jeg tar iallefall ikke det for gitt.
   Jeg har også funnet ut at det er om å gjøre å ikke handle så masse. Jeg får heller vente litt og se an behovet og som du sier, er jo opplevelser sammen med jenta mi det aller viktigste. Håper jeg får til en ferietur sammen med henne i løpet av permisjonen.

 4. Gratulerer med jenta, og valg av vogn! <3

  Mine erfaringer er at parasoll er slitsomt, og i grunn ikke så veldig fint når sola skinner "overalt" heller. Vil anbefale deg solskjerm fra Tinkafu f.eks. Den dekker veldig fint, og holder sola godt ute samtidig som barnet ikke blir gjemt bort inni vogna.

  Masse lykke til med siste halvdel av svangerskapet!

  1. Tusen takk. Det er så deilig å endelig ha bestilt vognen. En ting ute av verden. Og jeg gleder meg til å få den hjem.
   Jeg hadde forhørt meg litt rundt om det med parasol, og funnet ut at de fleste sa den aldri ble brukt og at den bare ble styr. I butikken kunne de anbefale uv-beskyttet myggnett, men solskjerm er sikkert også fint. Jeg trur ikke jeg handler noe før behovet kommer, for da er det også lettere å vite hva som vil fungere.

   Tusen takk for lykkeønskninger Powerpuff 🙂

 5. Flott mage 🙂 den parasollen tror jeg ikke blir noe stort savn…. Mest i veien! Mine unger er begge født i oktober og jeg brukte saueskinnsposen som jeg selv hadde hatt som baby til begge to. Brun cordfløyel, nå hadde det jo vært vintage retro kult, men på begynnelsen av nittitallet var den forholdsvis umoderne 🙂 men den gjorde nytta, varm og deilig og med vognteppe over spilte det jo ikke mye rolle! Er mye utstyr man ikke trenger og mye det kan spares mye på å handle brukt og arve! Kos deg med denne fine tiden, den er magisk og veldig spesiell <3

  1. Ja, jeg trur også at jeg kommer til å være glad for at jeg har spart de pengene. Det finnes helt sikkert andre gode løsninger. Alle som jeg har snakket med og som har hatt/har parasol sier det samme om at den egentlig bare er i veien og blir ikke brukt.

   Jeg håper min brune cordfløyelspose blir passe neste vinter. Ja, den blir nok mer moderne nå enn det den var på nittitallet. Og for min del, så vil den jo matche vognen også 🙂

   Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg skal fortsette å kose meg. <3

 6. Hei,

  Gratulerer med 20 uker! Jeg har et spørsmål: Hvor mange forsøk (både inseminasjoner og IVF) gjorde du totalt før du lyktes?

  1. Tusen takk. Det er en deilig milepæl å komme over! Og i dag er jeg til og med 21 uker!!! 🙂

   Jeg trengte ganske mange forsøk før spiren satt. Hele 7 inseminasjoner og 4 ivf-forsøk måtte til før jeg så en positiv test (jeg hadde positiv test på første ivf-forsøk, men jeg fikk mensen til vanlig tid, så det var bare en kjemisk graviditet…. spiren satt seg bare nesten før den døde og forsvant). På fjerde ivf-forsøk har det så langt gått veldig bra.

 7. Jeg har ikke skrevet til deg tidligere, men følte bare sterkt for å gjøre det nå. Gratulerer så mye med graviditeten og med ei aktiv jente på vei! Jeg er selv mamma til en ivf-gutt og kom tilfeldigvis over bloggen din en gang jeg søkte rundt på ivf-relaterte tema. Etter det har jeg lest her inne med jevne mellomrom og syns du skriver så fint. Vi var selv prøvere i flere år før vi lyktes med ivf. Jeg kjenner meg så igjen i beskrivelsene dine. Den første delen av svangerskapet var preget med mye usikkerhet, men jeg husker hvordan lykkefølelsen gradvis kom etter som magen vokste og jeg kjente bevegelser. Min gutt var som jenta di; helt spinnvill og turnet masse rundt. Nå er han 1 år og fortsatt en svært aktiv og energisk gutt.

  Jeg ønsker deg masse lykke til videre. Ut fra det jeg har lest her inne, tror jeg at jenta di er svært heldig som får deg til mamma 🙂 Og du kan bare glede deg! Det første halvåret var preget av mye gråt og uro hos barnet mitt, men nå er det helt glemt. Ingen følelse i verden er bedre enn når han kryper tett inntil meg, vil kose og sier “mamma”. Det er ren lykke, og jeg unner deg så å oppleve det etter alt strevet du har vært gjennom.

  1. Oi, hadde helt glemt å godkjenne/svare 🙂
   Tusen takk for hyggelig gratulasjon og så mange flotte ord og at du leser bloggen min 🙂
   Aw… ja, jeg kan tenke meg at det er den ultimate lykkefølelsen når barnet kryper opp i fanget og vil kose og sier “mamma” Jeg får tårer i øynene bare når jeg tenker på ordet mamma nå. Det kommer til å bli så fantastisk. Nå nyter jeg hvert sekund med så mange tegn på ei frisk jente i magen. Verden og universet kan ikke bli bedre enn slik det er nå og slik framtiden ser ut. <3

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.