Hyttetur

image

Denne helgen har jeg og Storkfrøken reist på hytta sammen med Ønskebestemor og Ønskebestefar. Vi koser oss glugg og blir til i morgen. Det er deilig å komme seg litt vekk fra alle gjøremål som skulle vært gjort der hjemme.

Jeg har jobbet lenge med et innlegg som har overskriften “våre rutiner” og nå gir jeg fullstendig opp og skrive noe om hvordan dagene våre er. Med en gang jeg tror en rutine er kommet på plass, blir det tull og det er absolutt ikke noen rutine lenger.

Det eneste jeg kan si om rutiner er at her har vi ikke mange rutiner. Vi prøver å se på fantorangen klokka 17.30, for å starte kveldsrutinene etter det. Utenom det har jeg ei jente som sover kun korte økter på dagen og våkner mye på natten. Her på hytta har hun ikke hatt egen seng, og sover i min. Ryggen min er ikke glad i samsoving, men det har blitt enklere å finne søvnen igjen etter amming, så jeg tror nok at jeg kommer til å prøve å ha henne mer i min seng på natten for å se om jeg kanskje får litt bedre søvn av det.

Æsj… Jeg er så lei av å skrive innlegg om mitt praktiske liv. Skulle ønske jeg hadde tid til å skrive knakende gode innlegg om bioteknologiloven eller vakre ord om alt det fantastiske som skjer i livet mitt. Men ordene er ikke tilstrekkelige. Bioteknologiloven skal revideres og det engasjerer meg faktisk ganske mye om dagen. Jeg leser litt om det, men får ikke tid til å gå grundig nok inn i alt og enda mindre tid til å skrive knakende gode innlegg. Ønskemamma har skrevet noe og jeg skulle så gjerne bidratt jeg også. Men hvordan skal jeg klare å få tid og overskudd til det?

Men jeg må allikevel kommentere dette innlegget til Ønskemamma. Eller rettere sagt, så vil jeg kommentere kommentarene på innlegget. Her har nemlig bioteknologirådet svart og det synes jeg er bra. Og jeg er så glad for at andre enn meg har klart å svare bioteknologirådet så godt. Jeg må nesten bare vise til dette innlegget og gi applaus til “Lumin A” som svarer Hallvar Kvale så godt.

For alle oss som har gjort prøverørsforsøk vet hvor lite sannsynlig det er at det tilfeldigvis ligger igjen et UBEFRUKTET egg på frys med topp kvalitet etter at et par har fått sine barn slik at dette egget kan doneres bort. Dersom det skal være eneste tillatte måte å donere egg på, så kan det like gjerne være forbudt med eggdonasjon. Jeg kan ikke skjønne at det utgjør særlig forskjell i det praktiske.

Men det var bare et hjertesukk fordi jeg er ikke istand til å finne alle ordene på alle de engasjerte innleggene som stadig produseres i hodet mitt. Jeg har nemlig ikke anledning til å sitte å skrive når ideene kommer og da forsvinner de. Når jeg prater med andre mammaer som har babyer som sover fra 19 til 07 og atpåtil to ganger to timer på dagen kjenner jeg at deeeet hadde ikke gjort så voldsomt mye å ha det slik. Men slik er det ikke. Og jeg ser jo at Storkfrøken til tider er mye trøtt og sliten av lite sammenhengende søvn hun også. Jeg kan bare håpe på at det blir bedre og drømme om den dagen jeg får litt tid til å lage alle de innleggene jeg så gjerne skulle skrive. Det verste er at det er tydelig at Storkfrøken også ville hatt godt av mer og bedre søvn. Jeg tror ikke jeg ber om råd. Jeg har fått så mange råd og forsøkt de fleste. Så jeg orker ikke mer. Jeg må bare prøve meg fram.

Til slutt i dag vil jeg meddele at giveawayen er trukket! Og jeg må gratulere den heldige vinneren, Gabriel, en heldig mann som skal bli pappa om kort tid. Det var en fin overraskelse på farsdagen tenker jeg. Det var veldig hyggelig å få dele ut en farsdagsgave. Det hadde jeg ikke regnet med.

Håper ellers dere har hatt en god helg.

Klemmer fra Ønskemor

4 Replies to “Hyttetur”

  1. Har det slik selv. Rutiner som endrer seg og det har vært mye nattevåk. Opplevde selv at det ble litt lettere da jeg sluttet å følge alle mulige slags råd fra hs og andre, og heller akseptere situasjonen og la det stå til. Stoler nå på at det ordner seg med tiden, og i mellomtiden bygger jeg grunnlag: kjærlighet, trygghet og glede <3 Tror det er det viktigste nå altså, hvis man bare klarer å stå i søvnmangelen.

      1. Anbefaler Tizzie Hall og “Save our Sleep”. Hennes rutiner er gull verdt. Var selv alene med baby (ikke selvvalgt) og fant mye nyttige tips her. Rutiner er viktig fra de er små. Smådupping og mye oppvåkning på natt kan være tegn på søvnunderskudd. Ville også vurdert å slutte med nattamming og flytte henne til eget rom. Min flyttet på eget rom ved 6 mnd. Det var også da jeg sluttet med nattamming. Helt uproblematisk. Hadde jeg visst hvor mye bedre søvnen ble av å ha babyen på eget rom hadde jeg flyttet ham inn mye tidligere 🙂

        1. Tusen takk for tips! Jeg har forsøkt eget rom og kutte ut nattamming. Da ble alt mye verre og jeg nekter å gå gjennom heftige gråtekurer med henne. Jeg forsøkte det et par netter men det ble rett og slett for vondt. Nå sover vi sammen og det er bedre bortsett at jeg får vondt i ryggen av å ligge på siden så er alt mye bedre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.