Inspiras julekalender luke 1: Personlig almanakk

m__no_collageus1

//sponset innlegg//

Endelig er det desember og tid for julekalender. I hele mitt voksne liv har jeg gledet meg til å lage pakkekalender til mine egne barn. Nå er tiden inne. Storkfrøken er stor nok og skal få sine pakker denne måneden på ettermiddagen når vi kommer hjem fra barnehagen. Hun er b-menneske deluxe, og jeg er i litt dårlig form enda, så å bruke tid på morningen til å åpne kalenderluke utgår. Vi bruker heller litt ekstra tid på å kose oss på ettermiddagen vi.

Men Storkfrøken sin kalender er ikke den eneste kalenderen jeg bidrar med i år. Som jeg skrev litt om på søndag, så skal jeg også bidra til Inspira bloggnettverk sin adventskalender i år. Det har jeg gledet meg stort til. Jeg har fått noen finfine sponsorer. Så fire dager denne måneden blir det mulig å vinne en luke hos meg.

En av dere skal få en personlig almanakk av meg!!

Den aller første luken i kalenderen vår er det jeg som får dele ut. Det er ikke første gangen jeg har delt ut almanakk fra personligalmanakk.com og jeg håper virkelig ikke det blir den siste. For jeg simpelthen elsker disse almanakkene. For hvert år synes jeg også de bare blir bedre og bedre. Det nye i år er at de har fått en større størrelse og det har jeg faktisk savnet. Så jeg trooor det blir a4- på meg i 2017….. tror… ikke sikker enda…

Det gøyeste med personligalmanakk synes jeg er at jeg kan designe mitt eget cover. Jeg kan sitte i timesvis og flisespikke for å få coveret akkurat slik jeg ønsker. Almanakken for 2016 ble perfekt:

minalmanakk2016

Jeg er sikker på at jeg får like fin i 2017… minst. Men jeg gleder meg som en unge til jeg skal lage 2018-almanakken og jeg kan få med tvillingene mine på coveret også (jeg må enda klype meg litt i armen når jeg snakker om “tvillingene mine”). Det blir så stas! Hele den lille familien min samlet… alle skattene mine. Sukk. Jeg får jo en tåre i øyekroken bare jeg tenker på det…. (ja, jeg ER hormonell og lettrørt om dagen).

Hvis du ikke er som meg og gjerne slipper å bruke masse tid på å lage eget cover, så er det selvfølgelig mulig. Personlig almanakk leder deg gjennom så du kan velge og vrake blant masse fine bilder og design. Alt ned i minste detalj kan du få almanakken din akkurat slik du ønsker. Bakerst i boken får du også en bolk med sider som passer deg og dine behov. Er du lærer, så kan du til og med få innhold tilpasset jobben din (det eneste jeg angrer på at jeg ikke har i år) og ellers kan du velge blant annet sudoku-sider, tegneserier, linjerte sider, blanke sider, prikkete sider og årskalendere for å nevne noen muligheter.

Og du: Hvis du egentlig bare trenger en notatbok, så MÅ du ikke bestille deg noen almanakk i det hele tatt. Men en bok full av blanke, linjerte eller prikkete sider for eksempel med ditt eget designede cover. Jeg har lurt litt på om jeg skal kaste meg på trenden med “bullet journaling” og har lekt meg litt i en annen notatbok med å lage min egen almanakk. Jeg har dog kommet fram til at jeg tror det blir alt for mye jobb med det dersom jeg skal bli fornøyd. Jeg har rett og slett ikke tid til slikt akkurat nå. Men på den annen side, så kunne det være en alle tiders rekreasjonsaktivitet. Jeg skal tenke litt til på det.

Lurer du på hva en “bullet journal” er for noe? Det kan være veldig mye, men kort sagt er det din egen notatbok der du samler alt du trenger å ha for hånden og lett tilgjengelig til enhver tid. Det kan være en hjelper til å systematisere, optimalisere og strukturere alle deler i livet, både jobb og privat. For inspirasjon så anbefaler jeg å søke på “bullet journal” på pinterest. Jeg har fått dilla altså… men har bare ikke helt tid til å gjennomføre det riktig enda.

Men nå: kalenderluken!

Hva må du gjøre for å bli med i trekningen av et gavekort på en personlig almanakk?

For å være med i trekningen av din egne personlige almanakk fra www.personligalmanakk.com så skriver du en kommentar til dette innlegget og fortell meg hva du vil bruke gavekortet til. For eksempel om det skal være gave eller om du vil ha din egen almanakk, og jeg vil gjerne vite om du kaster deg på bølgen med bullet journaling.

Mens du venter på å få vite om du har vunnet eller ikke, så kan du jo gå inn på www.personligalmanakk.com og drømme deg bort i alle mulighetene du har der.

Vinneren trekker jeg i morgen klokka 12. Så sørg for at du har lagt igjen en liten kommentar under dette innlegget før det.

Vinneren blir kontaktet av meg, så sørg for å ha riktig e-postadresse i kommentaren din (den blir ikke publisert). Vi publiserer alle vinnerne i kalenderen samlet den 29/12.

I morgen er vi klare for luke nummer to, og den er det Louises lille verden som skal ha. Så følg med der i morgen for å få muligheten til å vinne mer. Følg Louise på facebook (link) for å få med deg neste luke og gjerne også på instagram (@louiseslilleverden)

Masse store førjulsklemmer fra Ønskemor

Pssssst…. du…. følg personlig almanakk i sosiale medier så dukker det stadig opp et og annet godt tilbud fra dem:

Facebook

Instagram: @personligalmanakk
Edit: Trekningen er nå gjort (klokka 12) og det er ikke lenger mulig å komme med.

74 Replies to “Inspiras julekalender luke 1: Personlig almanakk”

 1. Jeg digger Personlig almanakk, og jeg har hatt en hel haug av dem. Syns det er så gøy å prøve ut flere designes osv. Jeg har også deltatt på kurs i regi av dem. Hvis jeg vinner så vil jeg gi gavekortet til min venninne Kristin fordi hun er så snill og strikker lue til meg 🙂

  1. Nå har jeg endelig fått gjort trekningen. Av alle de 64 som har meldt seg på konkurransen var det DU som vant en personlig almanakk! Gratulerer! Jeg tar kontakt med deg for å få sendt deg et gaverkort 🙂 Ha en fortsatt god dag Louise!

 2. Jeg har hatt lyst til å prøve ut almanakkene deres så lenge, bare prisen som har stoppet meg (#studentlivet). Med studier, deltidsjobb og en stor familie er det nok av avtaler å holde styr på, så tror nesten jeg hadde beholdt den selv. ?

 3. Vinner jeg så skal jeg ordne en almanakk til meg selv. Merker jeg skulle hatt det nå, men gidder ikke skaffe for bare en måned. Så å vinne en for 2017 hadde jo vært ypperlig. Tittet litt på disse og det er utrolige fine produkter.
  Ha en fin kveld/natt. Og en enda bedre dag i morgen.

 4. Jeg elsker de almanakkene! Hadde en nå i 2016, og skal kjøpe en for 2017 også. Håper jeg :p
  Men det kommer an på økonomien i år…
  Og for å svare på spørsmålet ditt, nei, det blir ingen bullet journal :p Jeg har ikke nok kreativitet til sånn 😉

 5. Hei? Jeg er helt avhengig av min almanakk til å holde orden på vakter/ turnus og alle mine avtaler. Denne personlige almanakken fristet veldig. Ville nok beholdt den selv om jeg er heldig og vinne ??

 6. Jeg har ikke prøvd personlig almanakk, men har bhg-almanakken min med meg som er jobbrelatert! Dessverre må den liggenigjen på jobb da den inneholder sensitiv informasjon så en personlig almanakk hadde vært gull for å strukturere hverdagen med to små og straks så smått tilbake i jobb igjen! Elsker å kunne gjøre min almanakk personlig slik at den er inspirerende og passer perfekt for en hverdag med jobb og permisjon hånd i hånd ?

 7. Jeg er stadig innom personlig almanakk og drømmer… Hadde en liten almanakk for noen år siden, men gikk over til en større type for 2016. Har veldig lyst til å prøve A4 formatet deres, men akkurat nå er det økonomien som stopper meg 🙁 Så hvis jeg vinner, er jeg så egoistisk at jeg vil beholde den selv… Ha en flott førjulstid!

 8. Ja takk dette vil jeg veldig gjerne vinne:)
  Jeg trenger virkelig en almanakk som jeg kan skrive opp alle avtaler og aktiviteter som barna skal på.

 9. Personlig almanakk har jeg hatt flere ganger, men nå er det 1 år siden den siste gikk ut og savnet etter ny er stor. Så om jeg er så heldig å vinne så blir det nok en ny til meg selv. Da kan planene til Lillegull, Husbonden, jobb og fritid harmoneres i nydelig stil 🙂
  Ha en nydelig dag 🙂
  Janne – livea13@hotmail.com

 10. Skulle jeg vinne så hadde mormor fått den med bilder av gulla hennes på. Hun er en travel dame både på jobb og privat og hadde vært koselig å hatt noe annet en den kjedelige A plan hennes 🙂

 11. Jeg har brukt personlig almanakk i flere år, men “falt av” etter at jeg hoppet på Bullet journal toget! Og siden det er så få steder som fører de perfekte bullet journals ( med prikker) i andre farger enn svart så hadde det vært perfekt med en jeg kan style selv! Kan anbefale bullet journal på det sterkeste, det at man kan gjøre så mye ( eller lite) ut av det som man vil er genialt!

 12. Barna og jg hr startet livet på nytt. Hadde vært flott å la dette bli et skikkelig symbol på et nytt liv. Håper jeg vinner. Har aldri hatt personlig almanakk før, så dette virker spennende,

 13. Ja takk.vil bruke den selv da jeg jobber i helsevesnet med skift og forskjyving av vakter. Så nei, jeg vil nom ikke ha en journal, da de tingene jeg opplever som kunne blitt en historie er taushetsbelagt?

 14. Personlig almanakk har jo helt fantastisk fine almanakker. Mange venninner som har en, men jeg har aldri prøvd dem. Hadde vært gøy å vunnet en ? Greit å skrive alle gjøremål og ha jobb oversikt i samme bok. Har ikke hørt om bullet journal, så det må jeg sjekke ut!

 15. Så gøy -lage en helt spesiell kalenderbok som ingen har maken til! Med fire barn som vil være med på det meste er kalenderboka et av mine beste verktøy! Vil veldig gjerne vinne en ny!

 16. Hvis jeg vinner kommer jeg til å lage meg en almanakk til meg selv! Er helt avhengig av å ha en almanakk hvert år, og har hatt flere fra personligalmanakk før 🙂 Spesielt viktig blir det neste år, da jeg i januar venter en liten prins og kommer til å trenge et sted å skrive ned viktige avtaler så de ikke blir glemt i ammetåka ^_^

  Bullet journaling blir nok for mye arbeid for meg tror jeg, finnes da så mange fine å få kjøpt ferdig 🙂

 17. Sååå fine almanakker! Jeg har aldri hatt en almanakk. Tenker at jeg klarer å huske alt, men etter 40 blir det vanskeligere å ha “alt i hode” .. Tungt å innrømme, blir jo ikke gammel.. 😉 Å skrive inn på mobilen blir det jo ikke noe greie på, nei, ønsker meg veldig en almanakk 🙂

 18. Jeg liker disse fordi man kan skrive for hånd – alt for mye er knyttet til elektroniske kalendre og kontakter nå. Jeg har spart på de fleste almanakker/journaler oppigjennom årene, og det er hyggelig lesning. Bullet-journal har jeg drevet med FØR det fikk et fancy navn; så ja – det er en vane for meg med kategorier. Man legger mye jobb i en slik almanakk, og det er mange timers hygge i tillegg til nytte ?

 19. Jeg kunne virkelig trengt en almanakk for å få litt struktur på hverdagen 😀 Bullet journal ser ut som noe jeg lett kunne fått dilla på, jeg elsker alt som har med listeskriving å gjøre 🙂

 20. Jeg ønsker meg en almanakk, men er jeg så heldig å vinne så kan det godt hende den havner hos guttungens mormor. Hun er flinkere på å bruke almanakk enn meg.

 21. Jeg har kjempelyst til å prøve personlig almanakk. Kremt er en smule distré så har glemt både tannlegetime, helsesøsterkontroll og dyrlegetime? Kanskje jeg kan få litt mer kontroll over alle avtaler? PS: gratulerer med kommende tvillnger?

 22. Åh ? hvis jeg hadde vunnet så hadde det nok blitt en personlig almanakk til meg ? med bilder av mine to trollunger? får bare krysse fingrene ? god 1.desember ?

 23. Din kommentar venter på godkjenning.
  Åh ? hvis jeg hadde vunnet så hadde det nok blitt en personlig almanakk til meg ? med bilder av mine to trollunger? får bare krysse fingrene ? god 1.desember ?

 24. Ett gavekort på en personlig almanakk ville jeg brukt på meg selv, den ville vært supert i vår stressende hverdag med snart 3 barn i hus. I fjord lagde jeg almanakker i julegave til besteforeldre med bilder av barnebarna, og jeg angret meg veldig for at jeg ikke lagde en til oss selv! Så det er noe jeg ønsker å få til i år! Det er så stas når man får sine egne bilder på! 🙂

 25. Med 4 aktive gutter + en vel så aktiv mor, så hadde det vært supert med en almanakk som er tilpasset mitt behov i forhold til studier og jobb. Jeg trenger virkelig en for å holde styr på flokken min?

 26. Åh ??
  Jeg hadde blitt super happy om jeg vant. Da hadde den i tilfelle havnet hos ei 14 år gammel jente jeg nylig har fått i hus… Hun bor her på ubestemt tid og fremtiden er så usikker stakkars. Men å kunne ha en fin almanakk å skrive i hadde vært supert. Hun elsker å ha struktur… men siste tiden har vært kaotisk og vanskelig å planlegge.
  Krysser fingrene for at vi vinner en fin almanakk og forhåpentligvis blir 2017 et godt år for henne med stabilitet og struktur! ☺️
  Bra innlegg btw ☺️

 27. For en fantastisk julegave!!! Jeg synes almanakkene fra personlig almanakk er utrolig fine og det hadde vært kjempekjekt å starte 2017 med en slik ? ? Bullet journaling høres fristende ut å prøve -det minner meg om våre gode gamle skoledagbøker ??

 28. Jeg har brukt personligalmanakk i flere år, og har allerede bestilt min for 2017. Men jeg ønsker å vinne en almanakk og gi den i gave til et familiemedlem som jeg veit vil sette pris på det(vil ikke si hvem er- kan jo være ho leser bloggen din!)

 29. Min personlige almanakk ville jeg dekorert med bilder av meg og min datter. Jeg ville ikke brukt den til å skrive hva vi skal og ikke skal, men fylt den med små lysglimt fra hver dag, så vi kunne tatt vare på alle de gode minnene og øyeblikkene, de morsomme nye setningene som så alt for fort blir glemt bort.

 30. Jeg har begynt å jobbe som lærer, og ser virkelig verdien av almanakk. Har en kjedelig med reklame på nå, som er både kjedelig og mangelfull. Hadde vært mye mer inspirerende og koselig å ha sin egen almanakk med personelig preg, så det skulle jeg ordnet meg om jeg vant?

 31. Artig å lese bloggen din Katinka! Spennende tid du har i møte, masse lykke til og gratulerer med nok et svangerskap! Den almanakken ser flott ut, hadde ikke sagt nei takk til å prøvd ut den. Ha en fortsatt fin kveld! ?

 32. Jeg blir nok sikkert å prøve en sånn almanakk, for jeg liker å ha ting nedskrevet. Tror no at jeg “driver” med “bullet journaling” allerede 🙂 Men er ikke sikker…

 33. Jeg elsker å skrive. For mye skjer på data idag. Ingenting er som å røe ned og avslutte dagen med litt skibling.
  Har forsøkt bullet journaling, men tror jeg brukte feil notatbok. Det gikk liksom bare ikke.

 34. Fin blogg 🙂 jeg håper jeg vinner, nettopp fordi jeg trenger en almanakk, tlf funker ikke til sånt, man må ha en almanakk 🙂 😉 god jul, hilsen 5barns mor

 35. wow. flott luke. jeg har ønsket meg en slik, men bare ikke kommet meg så langt. til neste år skal jeg tilbake i jobb etter permisjon og denne har vært perfekt å bruke både i forhold til jobb og ikke minst til å holde oversikt over mine to små og våre avtaler

 36. Hvis jeg vinner vil jeg kjøpe meg en almanakk slik at jeg har god oversikt over jobbtider og andre avtaler 🙂

 37. Jeg ønsker meg veldig en slik almanakk da jeg skal gifte meg til sommeren og derfor har “tusen” viktige ting å huske på. Hadde vært så kjekt med en slik bok til nettopp dette. En bryllupsalmanakk rett og slett. I tillegg har jeg også 2 barn, så mye å huske på når der gjelder aktiviteter til dem osv;)

 38. Hadde jeg blitt trukket ut som vinner,hadde jeg nok beholdt premien selv.Er helt avhengig av almanakken min,hønemor må ha full oversikt over hele familien til en hver tid!! Trenger en ny ved årskifte.Hadde vært moro og satt sitt eget preg på almanakken.Har sett en del på ulike design det går an å sette sammen og er helt betatt.Krysser fingre for at jeg er den heldige utvalgte!!

 39. Jeg har alltid hatt personlig almanakk ?? Mamma får det i julegave hvert år ? Det er blitt en tradisjon?? Jeg begynner å jobbe turnus igjen sommeren 17 etter å ha vært hjemme i over 1 år med minste prinsessa og da hadde det vært greit å hatt en almanakk til å holde styr på den nye tilværelsen som tobarnsmor i full jobb ??

 40. Jeg klarer meg ikke uten almanakk…! For å holde orden på vakter og kurs osv må jeg ha det skriftlig ? hadde vært artig med en kalender ingen har maken til!

 41. Jeg ønsker meg en bok til bujo. Såvidt kommet i gang, men jeg går for kun lister, ikke noe pynting og fargelegging, sånt har jeg ikke tid til. Målet er at jeg skal huske det jeg trenger den ene timen mellom barna legger seg og jeg må gå i dusjen.

 42. jeg er med. jeg kommer til å bruke den på meg selv. Etter å ha troppet opp i barnehagen i dag, uten nisseklær, kjørt strafferunde hjem og hentet så er det bare å stikke fingeren i jorda og innse at telefonkalenderen ikke er nok.

 43. Så fin luke! Jeg driver ikke med bullet journaling selv, for akkurat nå funker det så bra med et post it-system hvor jeg har lapper ordnet under kategorier i en notatbok og samme system på Google Keep. Er det noe spesielt viktig da kan jeg bare ta den lappen og flytte den med meg på skjermen f. eks. Passer bra for en veldig distré hjerne som min ihvertfall. Ingenting slår analog! 🙂

 44. Den skal min kjære søster få. Hun kan sitte i timesvis og designe og elsker ting som dette, men som student tar hun nok ikke seg råd til å kjøpe. ?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.