Klare selv

Må jo nesten dele et bilde av herlige Storkfrøken på ferie også da. Hun har lært seg å ta på støvlene helt selv, så da går hun gjerne rundt med støvler inne om dagen. Så stolt!

Etter at hun lærte å gå (hun tok sine første skritt på ettårsdagen og gikk ganske selvstendig to uker senere) har hun vært så glad i skoene sine. Og i sko generelt. I barnehagen er de jo vant til at barna gjerne har noen favoritting som de skal ha med seg. Noen har med smokk som de får ha når de skal sove, andre en bamse eller koseklut. De eldre barna har med seg leker. Storkfrøken har med seg skoene sine. De vil hun ha med inn på avdelingen for å ha der. Og det er ikke skjeldent at hun må ha en sko i hånda for å sove. Hun har blitt sint og irritert når noen har forsøkt å ta fra henne skoene eller når hun vil ha hjelp til å ta dem på seg, og ingen vil hjelpe. Hun skal jo ikke ha på seg sko inne. Hun har virkelig begynt å vise at hun har blitt ei jente med bestemte meninger. Da må det ha vært en befrielse for henne at hun endelig klarte å ta på seg støvlene helt selv. Og ingen har nektet henne å ta dem på inne.
Jeg hører mange foreldre si at jenter er mer opptatt av sko og klær enn det gutter er. Jeg har jo ingen sammenlikningsgrunnlag. Men det er kanskje ikke rart at jeg som også er glad i sko og klær får ei jente som er det? Jeg har iallefall ikke gjort noe bevisst for å styre det i den retningen. Hun må da få være seg selv og ikke minimeg.

Nå er det frokosttid her i “Molboland”. Klokka 11.30 har jeg innsett. Håper jeg iallefall. Det er jo neimen ikke sikkert at embryoene mine lever enda. Jeg kan bare krysse fingre. Gjennom dagen skal jeg holde dere oppdatert på snapchat og kanskje litt på instagram. Så bare å legge meg til som Onskemor (snapcode ligger her til høyre på siden).

Takk for at dere er så mange som krysser fingrene sammen med meg.

Ønskemor

6 Replies to “Klare selv”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.