Litt ekstra styr…

Det blir en del ekstra som må ordnes nå som jeg har bestemt meg for å reise til Finnland. For det første, er det en regel i Finnland som sier at jeg må “godkjennes” av en psykolog før jeg får fertilitetsbehandling med donorsæd. Jeg synes det er en god regel, og det kan ikke skade å ta en ekstra samtale med en “ekspert” der dette valget blir samtaletema. Etter en slik samtale må jeg få med meg en attest der psykologen kommer med en uttalelse om meg og om jeg er istand til, og klar for å bli alenemor til et barn som ikke har en far.

Nå står jeg litt i villrede, for jeg aner ikke hvem jeg skal velge. Jeg vil jo iallefall gjerne komme til en som er positivt innstilt til denne måten å lage barn på. Finnes det noen der ute som vet om noen? Helst i Oslo-området da. Jeg trenger nok kanskje en henvisning fra fastlegen min. Men greit å vite hvem jeg vil gå til før jeg tar kontakt med fastlegen min om dette.

Videre, må jeg jo ha ny runde med prøvetaking. De vil jo ha de samme attestene som i Danmark på hiv, hepatitt, clamydia og slike ting, og jeg synes det er greit å sende nye prøver. De jeg tok da jeg skulle til Danmark er jo snart et år gamle allerede, så det er jo greit å ta nye nå. De går uansett “ut” etter to år.

Så må jeg planlegge en tur til Finnland for en forsamtale og konsultasjon med lege på klinikken der. De samarbeider ikke med andre gynekologer, som jeg vet en del danske klinikker gjør. De vil bestemme alt selv. Vel, jeg synes nok det egentlig er greit. Men det blir litt ekstra kostnader da. Dette Finnlandsprosjektet blir MYE dyrere enn det en Danmarkstur ville komme på. Jaja… men det er det som føles mest rett da, så da blir det det uansett. Heldigvis, kan jeg begynne på medisinene i Norge og bli scannet av gynekolog her, for å finne tidspunkt for uttak og innsett, så jeg trenger ikke så mange dager i Finnland som jeg fryket, ved uttak og innsett.

Jeg har også bestemt meg for å bytte gynekolog. Han jeg har gått til, holder til på Lillehammer, og det er litt langt å reise, nå når jeg vet at det finnes mange mye nærmere. Har fått tips om en, så nå har jeg bedt om henvisning dit. Jeg er veldig spent. Jeg vet at han er flink. Men jeg vet egentlig ikke om hva han synes om min måte å lage barn på.

Ønskemor

2 Replies to “Litt ekstra styr…”

  1. Nå aner ikke jeg hvor du bor, da, men siden du har brukt gynekolog på Lillehammer så bor du kanskje i Mjøsdistriktet en plass? I såfall vil jeg anbefale gyn Pia på Moelv spesialistsenter – super-duper og herlig dame 🙂

  2. Flippy: Oi, nei, da kom det litt utydelig fram. Jeg har flyttet til Oslo. Hvis ikke skulle jeg egentlig gjerne fortsette med han jeg har vært hos i Lillehammer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.