Nå begynner det for alvor igjen

Til tirsdag er jeg på syklusdag 21. Det betyr at jeg skal starte med synarella nesespray. Jeg gruer meg skikkelig til det, og jeg gleder meg til alt dette er over og jeg sitter med en positiv test i hånda. Kan ikke vente på den dagen.

Beklager at det er lite blogging for tiden. Jeg tenkte at jeg skulle skrive litt i påsken, men jeg klarte å reise av gårde uten lader til pc’n, så da ble det ikke så mye pc-arbeid som jeg hadde håpet på. Det hadde nok nakken min godt av. Det ble heller litt tid til skiturer og være sammen med familien. Deilig det også. Jeg klarte å psyke ut hunden min fullstendig på en skitur. Det sier nok desverre litt for mye om eieren som ikke har prioritert de lange turene i det siste. Det skal det bli en endring på nå. Når jeg bare er ferdig med den hersens sprayen som jeg gruer meg til, da roer det seg også ned veldig på jobben. Om å gjøre å bli ferdig med april måned fort som fy nå.

Nå gruer jeg meg så ille at jeg nesten vurderer å utsette hele prosjektet 4 uker. Da har alt roet seg. Ulempen er at da risikerer jeg å måtte reise til Danmark på engelsk forberedelsedag. Det kan gå bra dersom elevene mine ikke kommer opp, men om de gjør det, så KAN jeg jo ikke være borte den dagen.

Det medisinske som skjer framover er følgende:

Fra syklusdag 21: minimum 14 dager med synarella nesespray tre ganger om dagen.Etter 14 dager skal jeg til gynekologen som skal vurdere når jeg skal begynne med gonal-f injeksjoner. Kanskje kan jeg starte opp med en gang, men siden jeg har endometriose, så kan det også være at jeg må gå litt lenger på synarella.
Deretter skal jeg sette gonal-f 150 IU om dagen i 9 dager mens jeg fortsetter med synarella to ganger om dagen. Så skal jeg scannes igjen hos gynekolog for å vurdere virkningen på eggstokkene og folliklene. (Spennende)
Da gjør også gynekologen en vurdering på videre behandling og tidsforløp. Kanskje skal jeg til Danmark allerede første helgen i mai (dobbeltspennende).
I Danmark tar jeg ut egg en dag, så har jeg en nervepirrende ventedag i København, før jeg får vite hvordan det har gått (trippelspennende) og tredje dagen skal jeg sette inn ett eller forhåpentligvis to gode embryoer.
Så er det  bare å smøre seg med masse tålmodighet og vente i 14 dager, før jeg sitter med resultatet (helt ulidelig spennende).

Nrk kommer på besøk

De to ukene som kommer, gruer jeg meg som sagt veldig til. Jeg har fullt opp med to jobber (80%+20%). På den ene jobben, er jeg tillitsvalgt og det er alltid mye å gjøre på våren med det. OG I TILLEGG: (hold dere fast), så har Puls (nrk) tatt kontakt med meg og vil gjøre et intervju med meg igjen for å høre hvordan det har gått siden sist. SÅ vips: om litt over en uke (midt oppi nesesprayen med muligens store bivirkninger på psyken) sitter jeg her hjemme med dem på besøk, og vips: to uker senere er jeg på tv, bare dager før jeg reiser til Danmark kanskje. Så NÅ er det bare å stålsette seg og kjøre på og ikke tenke, bare handle. Tenke får jeg gjøre til sommeren når jeg har ferie. (Skal faktisk ha fire ukers sammenhengende ferie i sommer for første gang i mitt voksne liv).

Medisiner og kostnader

I påsken handlet jeg medisiner. Det kom på nesten 8000,- kroner, så ingen kan komme her å fortelle meg at det “bare” er å reise til Danmark å bli gravid. Det høres jo så enkelt ut (og det er det jo for mange, men… sukk… ikke meg). Jeg har allerede brukt nesten 18000 på donor og alt rundt det (betalt for innsyn, kjøpt 5 doser som var minimum, betalt for frakt og oppbevaring på cfc). Så nå har jeg faktisk kommet ca halvveis i utbetalinger i forbindelse med dette forsøket. Det som gjenstår, er 17500,- til klinikken og så er det reise og opphold i tillegg. Jeg er UENDELIG glad for verdens snilleste foreldre som ønsker dette like sterkt som meg (nesten). Medisinene jeg har kjøpt er: Synarella (941,60) + 2x gonal-f penner (6564,20!!!!!!) + Ovitrelle (354,40)

Synarella:
Nesespray som skal sette meg i overgangsalderen for en kort periode. Behandlingen kalles nedregulering og skal “nullstille kroppen” før jeg starter med gonal-f. I utgangspunktet, så hater jeg nesespray. Den vanlige nesesprayen mot tett nese, får jeg vondt i hodet og blir svimmel av. Dessuten, så begynner jeg ofte å blø neseblod av det. Derfor har jeg pleid å få noen tabeletter fra legen som gjøre samme nytten som nesespray og funker utrolig bra. Nå derimot, finnes det visst ikke noen annen mulighet enn å ta denne sprayen til nesten 1000 kroner. (jeg har foresten ikke spurt om det finnes noe annet alternativ, har bare tatt det for gitt at jeg må). Jeg gruer meg faktisk mer til å ta denne sprayen enn å sette sprøyter på meg selv, og det sier kanskje litt for jeg har allerede sprøyteskrekk (fikk 100 kroner av mamma for å ta bcg-vaksinen husker jeg… og jeg nekta, og gråt og gråt). Nå skal jeg ta denne sprayen tre ganger om dagen til faste tider og jeg må passe på å ta i annenhvert nesebor. Litt å huske på kan du si, så det blir jo enda en utfordring.

Det jeg gruer mest for med den sprayen er allikevel bivirknene. Jeg har jo ikke klart å holde meg unna google og google har fortalt meg både det ene og det andre om bivirkninger av synarella. For det første, så går det utover humøret og psyken til mange. Videre kan man få migrene (jeg har allerede migrene, så jeg slipper nok ikke unna den), hetetokter og man kan bli generelt trøtt og sliten. Akkurat det jeg ikke trenger i de to ukene som kommer for jeg har altfor mye å gjøre akkurat nå. Heldigvis så sier de fleste at bivirkningene går over når man starter på gonal, så det at jeg skal fortsette på synarella samtidig som jeg tar gonal, skal nok gå bedre. Det synarella-sprayen gjør da, er å forhindre eggløsning, og det vil jeg jo ikke, så det skal gå aldeles utmerket tenker jeg.

Gonal-f:
Gonal-f er en sprøyte som likner en slik penn som diabetikere har. Den skal tas subcutant slik som diabetikere gjør (i mageflesket), så jeg trur jeg skal få til det. Jeg var sammen med en diabetiker en gang, så jeg er vant til å se på. Det gjør det faktisk litt mindre skremmende 🙂 Gonal-f skal få kroppen til å lage maaaange stoooore fine egg og det liker vi veldig godt. Jeg gleder meg allerede til å være hos gynekologen (haha, jeg trudde aldri jeg skulle skrive offentlig at jeg gleder meg til å gå til gynekolog) og få vite hvor mange, hvor store og ikke minst hvor gode eggposer og egg jeg har. Google fortalte ikke om noe særlig bivirkninger av gonal-f annet enn at man blir stinn i magen av alle folliklene som vokser inni der. Noen har slitt med å skjule den voksende magen.

Ovitrelle:Da er det bare en medisin igjen: Eggløsningssprøyten. Jeg har jo tatt eggløsningssprøyte før, så det er jeg ikke redd for i det hele tatt. Dessuten er jeg vel herdet etter alle gonal-f-injeksjonene jeg har tatt i forkant. Da er det bare å hive seg rundt og komme seg til København 🙂

 

image

“Vis meg ditt kjøleskap og jeg skal fortelle deg hvem du er”
Ja, kjøleskapet mitt avslører meg nok ja. Det kan jeg ikke nekte for.

Klem fra en spent Ønskemor

10 Replies to “Nå begynner det for alvor igjen”

  1. Masse lykke til! Har fulgt deg en stund, og er så glad for at du er i gang igjen, håper virkelig dette blir siste gangen du trenger å dra på ett år i hvert fall 🙂 Kan jeg spørre om det er Stork eller Copenhagen du bruker til ivf forsøket?

    1. Ja, jeg er faktisk mer bekymret for sprayen enn med sprøytene. Uanset,… dette er så viktig for meg at det skal gå bra uanset… for det har jeg bestemt. 🙂

  2. masse masse lykke til! her er lille silda våres straks 1 år… klæm til deg håper det klaffer for deg!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.