Svenske flaggans dag

Ja, nå heter det vel ikke Svenske flaggans dag lenger, men dagen er omdøpt Sveriges Nationaldag kan Wikipedia fortelle meg. Det er visst i dag… i går var det Danmarks nasjonaldag. Det hørte jeg på radioen og tenkte at det skal jeg prøve å huske på.

I dag våknet jeg grytidlig. Og tenkte at jeg skulle ta en spontantur til Sverige. Ja, veldig spontant var det ikke, for jeg har tenkt på det lenge. Jeg sparer nemlig masse på å handle hormonene i Sverige, så jeg ringte og bestilte dem til et apotek i Strømstad allerede forrige uke, med tanke om at jeg skulle ta en “spontantur” i løpet av denne uken. Fra Sandefjord koster det bare 30kr med ferge en vei, så det er jo ingen utgift å snakke om i denne sammenhengen.

Som sagt, så gjort. Jeg hiver meg i dusjen og pakker vesken med kamera, nettbrett og litt mat. Mens jeg var på badet, registrerte jeg muligens at det var noe snakk om denne nasjonaldagen i Sverige, men koblet igrunnen ikke at det hadde noen innvirkning for min dag. Så kom jeg til strømstad da. Veldig stille og rolig, men det er det vel på en helt vanlig hverdag? Hadde det vært lørdag, så hadde jeg nok stusset litt. Registrerte at flere resturanter hadde både svensk og norsk flagg oppe utenfor. Enda så tenkte jeg ikke at det var noe spesielt med denne dagen. Jeg tenkte igrunnen bare over at Strømstad har tette bånd til Norge som bruker flaggene side om side slik.

Så tusler jeg litt videre og kommer til en park og der driver de og rigger til noe teatergreier og noe familiearrangement og enda så reagerer jeg ikke og tenker ikke over at det egentlig er noe rart med det hele. Jeg har for lengst glemt at de snakket om nasjonaldagen på radioen (det var glemt i sekundet etter at jeg hadde hørt snakk om det). Så spør jeg om veien til dette apoteket som jeg skal til og kommer dit. På veien går jeg forbi en butikk som jeg gjerne skulle tatt en titt i, men det var en ting som var litt snodig, for butikken var stengt, men det sto ingen beskjed på døra om hvorfor det var stengt, men det sto åpningstider, og ifølge dem, så skulle butikken vært åpen. Ergelig. Så kom jeg til apoteket, og jaggu var ikke det stengt også. Hva ER egentlig dette for noe tull? Tenkte jeg. Så kom det en mann med barnevogn gående forbi, så jeg måtte spørre hvorfor det var stengt og da fikk jeg selvfølgelig svaret og jeg følte meg så utrolig dum og sint på meg selv. En hel dag bortkastet på en båt og i en by jeg ikke fikk utrettet noe som helst.

Så da blir det ny tur neste uke. Jeg kunne dratt i morgen, men nå er jeg så lei av å sitte på båt, at det får vente. Jeg har fri torsdag og fredag også og skal ikke starte opp med medisinene før lørdagskveld, så da er det ingen krise. Men FY så ergelig. 🙂

Sverige, flagg
Sveriges Nationaldag

Det har blitt lite blogging på meg i det siste, men det henger sammen med at jeg har hatt en del å gjøre (ikke mye, men jeg har dette året prioritert å ta det litt med ro og ikke stresse med ting som ikke er livsviktig, og bloggen har ikke vært livsviktig). Men nå roer det seg veldig ned framover og det kjenner jeg skal bli deilig. Det har vært godt med bloggpause, men jeg har jammenimeg savnet bloggen også. Nå skal jeg lese meg opp på andre blogger som jeg har forsømt, så skal det blir hyppigere oppdateringer fra denne kanten framover. Det nærmer seg jo forsøk med stormskritt, så det er klart at da må jeg holde dere oppdatert. Jeg vet det er mange som er spent på hvordan det går.

Ønskemor

2 Replies to “Svenske flaggans dag”

  1. Uff, kommer ikke over at du hadde så uflaks. Må nesten fnise litt også altså. Kan trøste deg med at en amerikansk venninne av meg tok båten fra Vestfold mot Sverige for å handle billig kjøtt og ost. Trodde hun. Hun kunne bare ikke forstå hvorfor alle lo sånn av henne etterpå. Hvilken butikk var du i da, spurte jeg. MENY Moss sa hun….. Kan vel trygt kalles bomtur det også.

    1. HAHA… jeg må le. det var dagens 🙂 Moss i Sverige 😉
      Heldigvis, så har jeg tid til å ta en tur til. Det er gjort på åtte timer totalt og koster 60 kroner. Så det er ingen krise. Bare forferdelig kjedelig å sitte så lenge på båt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.