Ultralyder

Jeg har fått datoer for ultralyder, både den ordinære i uke 18, og den tidlige for fosterdiagnostikk i uke 12. Den sistnevnte kommer jo veldig fort. Kan nesten ikke vente til jeg ser den lille i magen igjen. Håper så inderlig alt er bra med den.

Dato for tidlig ultralyd/fosterdiagnistikk på Rikshospitalet: Torsdag den 4/9 (under to uker til 🙂 )

Ordinær ultralyd i uke 18 blir hos min vanlige gynekolog. Jeg hører mange får den på sykehuset, men legen min henviste til gynekologen. Jeg vet ikke om det er noe dårligere eller bedre. Håper bare han er flink til å se kjønn, for jeg vil gjerne vite det. 🙂 Det blir iallefall mandag den 20/10. Det føles leenge til jeg får vite om det er en gutt eller jente som gjemmer seg inni der.

Måtte bare si det. Vet ikke helt hva annet jeg skal skrive om for tiden. Jeg er jo bare trøtt, sliten og kvalm og får ikke gjort stort annet enn å slappe av og lure på hva jeg skal spise. Noen nettsteder og apper mener at jeg snart er over verste kvalmetiden. Det håper jeg stemmer. Oppvasken min og annet husarbeid hoper seg opp. Det gjør seg ikke selv mens jeg ligger og gjør ingenting eller sover. Det vil si, jeg får gjort litt enkelte dager og da innebærer det som regel noe utenfor dette huset. Men da er jeg sliten i flere dager etterpå.

Klem fra Ønskemor.

 

Edit: Ah… hurra! Jeg er 10 fullgåtte uker i dag 🙂 (det er 8 uker siden egguttak og egget ble befruktet)

8 Replies to “Ultralyder”

 1. Hei!
  Gratulerer med 10 uker 🙂 Men tenk at man skal bli så bortimot fullstendig utslått…? Vanskelig å forestille seg på forhånd, og plutselig så er det bare slik! Dag etter dag… Men det er forventelig at det snart blir bedre!

  Mvh HildeSu

  1. Tusen takk…. tenk… 10 uker ja… nesten helt utrolig… Ja, det er veldig rart, og alt som skjer med smaksløkene. Utrolig merkelig. Og jeg er så glad for at jeg har hatt denne tiden for meg selv til å bare følge kroppens behov. Men nå kaller pliktene, så jeg må nok ta meg sammen og presse meg litt mer framover nå.

 2. Alltid kjekt å høre hvordan du har det. Å lese at du er slten, trøtt og kvalm er jo også en interessant opplysning for andre som ligger på sofaen (med dårlig samvittighet).

  Den der 12-ukers ultralyden kan du glede deg til altså 🙂 Men skjønner godt at det også er knyttet spenning og bekymring til den. Krysser fingrene for at det blir en fin opplevelse!

  Ellers må jeg jo bare si at det er helt utrolig at du har kommet så langt. Hurra og gratulere 🙂

  1. hehe… ja, det er bra du synes det er interessant. Man blir veldig selvsentrert i en slik situasjon og da er det litt fint å høre om andre som har det på samme viset. Ja, klart at jeg gleder meg til ultralyd. Skrekkblandet fryd vil jeg si. Man vet jo egentlig ikke hva som kommer. Selv om det mest sannsynlig blir veldig bra, så er det jo også en mulighet der for at det er noe som ikke stemmer og det er jo klart den store frykten. Må bare håpe alt er bra og at det blir en fantastisk opplevelse. Glad jeg har med mamma, og jeg håper hun klarer å være sterk og støttende om jeg trenger det.

   Tusen takk igjen for gratulasjon <3

 3. åååh du er heldig, misunner deg:) Fikk tanterød på besøk på fredag, noe som var en skuffelse som du sikkert kjenner deg igjen i. Vurderer seriøst å anskaffe en mannlig venn, haha. Hadde faktisk halvveis mareritt om det i natt =D At jeg lå med en som jeg ikke hærte trynet på.. så nei, det er nok ikke et alternativ =)
  Håper du skriver hvordan det går her underveis.
  =)

  1. Huff… ja, det er virkelig ikke noen fin opplevelse. Trist og vondt er det. Skjønner virkelig at man vurderer å ty til kriseløsninger. Men man får prøve å holde seg til å bruke donor og en ryddig løsning så lenge man har mulighet til det. Vi bor i verdens rikeste land og er så privilegerte at vi har mulighet til det. Men selv for oss finnes det jo en grense for hva psyken, kroppen og lommeboken klarer å få til. Det er det som er så slitsomt i dette gamet… hvor går grensen, hvor skal man sette den? Håper virkelig du får det til før du må sette ned foten og si at nok er nok. Jeg begynte å nærme meg det punktet trur jeg nå. Og økonomien er et helvete nå. Så det blir en stor jobb å rydde opp. Men heldigvis er jeg gravid, og så lenge alt går bra med den lille i magen, så må jeg bare satse på at det andre ordner seg.

   jada, klart jeg skal skrive her underveis 🙂

 4. 10 uker allerede! Så fort det går.
  Eller fort og langsomt samtidig altså.

  4/9 blir en utrolig spennende dag! Da blir det 12-ukers UL for deg, 18-ukers UL for ei annen vi kjenner…..og faktisk testdato for meg. Måtte det bli en dato som sklir inn som et godt minne for flere av oss.

  1. Ja, og det betyr faktisk at jeg er i ellevte graviditetsuke nå. Helt utrolig. Til lørdag starter jeg må den magiske tolvte uka. Og når den er forbi, kan jeg slappe av. 🙂 Det kommer jeg nok til å gjøre etter ul også, dersom alt er bra med den.

   (ps: slettet den andre kommentaren din, og redigerte rett i den første 😉 )

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.