22.07.2011

Datoen som kommer til å stå skrevet i de norske historiebøkene i framtiden. Jeg vil bare sende alle mine varmeste tanker og kondolanser til alle som har blitt berørt av det forferdelige som har hendt i Oslo og på Utøya i dag.

Det ble en dempet stemning på konsert på Moldejazzen i dag. Sinnéad O’Connor og Jarle Bernhoft Band rakk å gjøre sine opptredener før resten ble avlyst med tanke på det som har skjedd i Oslo i dag. Det ble en lang og taus biltur tilbake til hytta etterpå. Bare radioen som sto på i bilen og dyster stemning.

Ønskemor

5 Replies to “22.07.2011”

  1. Over 87 drepte så langt. Huff…Men en sak er sikkert, selv om gutten som gjorde det tjente godt med penger og hadde rike foreldre så hjalp ikke det det spor.Jeg er overbevist om at jeg vet og skjønner hvorfor. Han har vokst opp i et hjem, tenker jeg, som har vært opptatt av prestige, holde en flott fasade utad, penger, vise at man er noe, heller enn av å vise omtanke, bry seg om, kjærlighet – for det blir sett på som en svakhet, som noe som kommer i veien for å bygge seg en flott fasade utad.Jeg er overbevist om at vi må bekjempe sosiopati som samfunn, ellers vil det bare bli verre og verre.

  2. Ja, det er helt uvirkelig. Jeg våknet akkurat til nyheten om så mange døde, og hadde lagt meg til ti på utøya. Jeg håper det kan komme noe godt ut av dette, nemlig en enda større vilje til å satse på barns oppvekst.

  3. Jeg er sint, irritert, sur, vred, ja, alt mulig på en gang. Jeg koker. Ikke en eneste politiker som faktisk vil angripe problemet ved roten. Alle prater om å angripe symptomet men ingen prater om å angripe problemet.Problemet er jo at denne gutten har vokst opp i et hjem uten omtanke, omsorg, uten kjærlighet. Han har vokst opp med mye penger rundt seg, han har fått lære seg at fine klær, et flott ytre, en god fasade, er det som betyr noe. Ikke det å vise omtanke for andre.Slik har han også lært seg å se på mennesker som objekter i stedet for som individer med følelser, akkurat som han.Ingen politiker tar til orde for å forhindre at flere barn vokser opp til å bli slik, ingen tar til orde for å forhindre sosiopati innen humaniora, ingen tar til orde for å angripe selve problemet.Så da fortsetter disse menneskene å formes til sosiopater, til personer som ikke bryr seg om andre, så fortsetter knivstikkingen på byen, det blinde voldet, voldtektene, overgrepene i hjemmene… Og vi har ikke lært oss en verdens ting! *sukk*Frustrert!

  4. Kjære deg da. Vær så snill å gi dem litt tid. Husk alt de har mistet. De har mistet kolleger, kollegers barn, barn av partiet, arbeidsplassene sine. Barna som er landets største skatt har blitt angrepet. Vi har lov til å ha litt reaksjonstid nå. Politikerner er opptatt av helt andre ting som er mye viktigere akkurat nå. De tar vare på hverandre, samtidig som at de tross alt skal styre skuta videre. De skal ikke tenke politikk og taktikk nå. La dem spare det til valgkampen. Det du etterlyser kommer når tiden er moden for det. Det er altfor tidlig nå. Det er jo også viktig å vite med sikkerhet at det du sier er sant. Det er det etterforskningen som skal gjøre rede for nå. Det er for tidlig å si noe med sikkerhet om hvorfor han gjorde dette, selv om det begynner å tegne seg et tydelig bilde.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.