Jeg kommer ikke til å stole mer på Clear Blue eggløsningstester etter dette.

Nå har jeg alltså lært at de avleserene til Clear Blue ikke er helt til å stole på. Dette var dyrkjøpt læring bokstavelig talt. Jeg fikk mail tilbake fra Stork Klinikk i dag om at det er viktig at teststreken skal være like sterk eller sterkere enn kontrollstreken. Det er det samme som jeg nå i ettertid har klart å lese meg til på diverse nettsider også, så det stemmer nok. Derfor lurer jeg veldig på hvordan Clear Blue-avleseren klarte å få til å fortelle meg at jeg hadde en positiv test på søndag, når den så helt tydelig ikke var det. Hva skal man med en avleser da, hvis man ikke kan stole på resultatet? Fra nå av skal jeg stole mer på det jeg ser selv med mine egne øyne og ikke tolkningen til den lille dingsen. Jeg er rett og slett litt sint på Clear Blue akkurat nå. Skikkelig frustrert er jeg faktisk.

Nå håper jeg at gynekologen kan ordne så jeg får eggløsningssprøyte neste gang, slik at det blir lettere å time eggløsningen. Dette vil jeg ikke mer. Eller iallefall at han kan hjelpe meg med å finne det aller beste tidspunktet utifra alle notatene jeg har gjort om syklusene mine. Nå testes temperatur og HL i urin og alt noteres i et skjema som jeg håper kan være til god hjelp til å finne det ultimate tidspunktet neste gang.

Det som irriterer meg aller mest nå er at jeg ikke sto mer på mitt da jeg skjønte at det ikke var noen EL på gang allikevel på mandagsmorgenen, men at jeg valgte å stole på vurderingen til de på Stork Klinik. Magefølelsen min hadde faktisk rett og min usikkerhet har kostet meg en tapt arbeidsdag og 9000,-. Dette er virkelig gambling på høyt nivå og innsatsen er enormt høy. Det er utrolig frustrerende å ikke få gevinst da.

Hilsen en utrolig frustrert og deppa Ønskemor.

 

13 Replies to “Jeg kommer ikke til å stole mer på Clear Blue eggløsningstester etter dette.”

 1. Uff, det høres ikke ut som noen god oppdagelse. Dyr, kjøpt lærdom!
  Håper du har noen gode venner rundt deg som kan få deg til å tenke på noe annet fremover, også kan det jo skje mirakler.
  Uansett, har alltid lurt på hvordan disse eggløsningstestene fungerer. Sier de i fra når du har eggløsning? For er det ikke egentlig lurt å inseminere litt før eggløsningen ettersom sperm overlever lengre i livmora enn egget? Eller sier de i fra litt før?
  Kanskje det er meningen at barnet skal komme over nyttår alikevel? Klem

 2. Jeg skjønner veldig godt du er frustrert… :/ Jeg brukte Clearblue tester ved mine to forsøk og det endte med perfekt timing. Jeg tror alle slags tester kan gi oss skikkelig uflaks innimellom, og det er forferdelig bittert når det skjer…
  Når det er sagt så har jeg sett Dr. Lindenberg på CFC flere ganger svare at han har sett levende sædceller etter 72 timer (frossen donorsæd) så det kan absolutt være håp likevel, selv om et døgn nok er det de fleste går utifra for å være sikker.
  Jeg heier absolutt på den eggløsningssprøyten jeg også tidligere har anbefalt. Den sørget for å garantere eggløsning samt gi meg perfekt slimhinne og også mye billigere flybilletter denne gangen – så jeg ser bare fordeler ved den selv om ikke den heller hjalp meg.

 3. Skjønner frustrasjonen! Håper virkelig at du kan få hjelp ,enten med eggløsningssprøyte eller med bakgunn i alle notater, så timingen kan bli perfekt neste gang! Men ikke gi opp helt da, som et ønske så stort skriver så kan det jo faktisk ha vært levende sædceller fortsatt når eggløsningen kom!
  Velger å krysse fingre litt til jeg 🙂

 4. Ragnhild: Ja, lurer på om det er meningen at det skal bli et 2012-barn altså. Jo, eggløsningen sier fra litt før. Også er det desverre slik at nedfrosset og opptint sperm som jeg bruker, lever kun inntil 24 timer etter inseminasjon. Eggløsningstesten skal si fra før eggløsningen, men ikke SÅ lenge før som det tydeligvis ble denne gangen. Når kroppen gjør seg klar til eggløsning, skiller den ut et hormon (LH) i blodet gjerne på morgenen. Etter noen timer vil dette bli målbart i urinen. Så derfor tester man ofte på ettermiddagen først. Da kommer eggløsningen gjerne dagen etter. Og siden både sperm og egg lever såpass kort tid, særlig den nedfrossne spermen, så er det om å gjøre at spermen er kommet fram til eggstokkene når egget slippes. Når egget er sluppet, går LH-hormonet ned igjen. Jeg tipper, uten å ha helt belegg for det at det tar litt tid fra kroppen stopper å produsere hormonet til det er målbar nedgang i urinen. Så det KAN ha gått bra allikevel.

 5. Et ønske så stort: Ja, det tror jeg du har helt rett i. Ulempen er at jeg må reise midt i påsken neste gang. Men jeg får ta det som en tur 🙂

 6. Huff, det er kjipt å innse at man har “kastet” penger ut av vinduet. MEN, det kan være at Clear Blue viste riktig, du skal ikke skylde utelukkende på den. FORDI… Eggløsningen kan plutselig utsettes av forskjellige årsaker. Så det kan faktisk hende at kroppen var klar for å slippe egget på mandag, men så skjedde det noe som førte til at den ville vente litt. Dette er dessverre noe man ikke styrer, med mindre man bruker eggløsningssprøyte. Nå ser jeg jo at du er flink til å følge med på kroppens andre signaler, og en god indikator på at eggløsning nærmer seg er jo eggløsningsslimet og livmortappens åpning. Men som sagt, prosessen kan stoppe opp/utsettes likevel om man følger med på dette. Det som er så synd er at man er så utrolig avhengig av timingen ved inseminasjon. Når man har vanlig samleie med partner har man jo gjerne sex flere ganger rundt eggløsningsstidspunktet og en eventuell utsettelse av eggløsning vil ikke merkes på samme måte. Det jeg prøver å si er at du nok kan stole på Clear Blue, det er nok kroppen som har lurt deg litt den her gangen… 😉
  Håper likevel det er håp i hengende snøre…
  Stor klem :o)

 7. En blir To?: Ja, det kan jo være sant. Og jeg vil tro at det stresset vi må gjennom i det vi plutselig finner ut at vi må komme oss helt til København innen under et døgn og kjøre nattbuss fra Oslo til Køben, kan være nok til at kroppen bestemmer seg for å holde igjen. Det skjønner jeg jo veldig godt egentlig. Det er bare så forbasket frustrerende. Men nå sier de at testen er ikke positiv før begge strekene er like sterke ev at teststreken er sterkest. Det var den helt klart ikke på søndag og det irriterer meg da at jeg valgte å tro på avleseren. Det skal jeg ikke gjøre igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.