Besøk hos ny fastlege

Da har jeg endelig fått vært hos min nye fastlege. Det er jo alltid litt skummelt med nye leger. Jeg er veldig usikker på hva jeg synes om han. Men trur ikke det er noe problem. Aller helst skulle jeg ha hatt en kvinnelig fastlege, men det var ingen ledige kvinner i nærheten, og siden jeg hørte noen anbefale han her, så ble det han. Han ville ikke henvise meg direkte til sykehuset, fordi han mente at det var ikke tjenestevei, så det skal gjøres riktig etter boken. For min del, så passer det helt greit. Jeg føler ikke at jeg har dårlig tid nå, men at jeg er glad for all den tid jeg kan få for å få litt pause fra det hele. Etter en eventuelt hysteroskopi, så kan det hende at jeg ikke kan vente så lenge med neste forsøk dersom de finner noe.

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle si at jeg var singel, men jeg endte opp med å si det. Jeg fikk ingen umiddelbar positiv reaksjon, men heller ikke tydelig negativ, så jeg lar det gå inntil videre med han her. Men oppfatter jeg noe som helst negativitet eller reservasjon mot å hjelpe meg, så bytter jeg fastlege tvert.

Han henviste meg til en gynekolog, og det er jo greit, for jeg har uansett tenkt at jeg må få meg en offentlig gynekolog her i området. I forbindelse med siste forsøket så brukte jeg jo en privat som klinikken dekket, men klinikken har også samarbeid med denne gynekologen som jeg har fått henvisning til nå. Veldig greit å få det innenfor det offentlige systemet. Han mente at henvisningen til en hysteroskopi måtte komme fra en spesialist og ikke en fastlege. Han mente at det ville gå raskere på den måten. For min del spiller det ikke noen rolle hvor fort det går. Jeg tar dette litt med ro nå uansett.

Jeg ba også om å få tatt ny AMH-prøve, siden min ble tatt i et tidsrom resultatene har vist seg å ikke være pålitelige. Jeg hadde jo egentlig planer om å gjøre full sjekk nå på alle hormonprøver igjen, siden de forrige begynner å bli temmelig gamle, men legen på Hausken mente at det var helt overflødig. Han mente egentlig at en ny AMH-prøve også ville være overflødig, siden jeg akkurat har vært gjennom to ivf-forsøk der jeg fikk ut så mange flotte egg. De forsøkene er mye tydeligere indikatorer på hvordan det står til med meg enn noen som helst prøver, så jeg venter med de prøvene. AMH er jeg imidlertid så veldig nysgjerrig på, så det klarte jeg ikke la være. Selv om han mente at det å telle antrale folikler er en like god sjekk man kan gjøre som sier det samme som AMH. Han telte til 14 i går. Helt greit tall 🙂

Jeg skal også sjekke stoffskiftet igjen. Jeg liker å følge med på det, siden TSH har vært litt høyt en gang. Også sjekker jeg hele rekka med vitaminer og slikt som jeg fort mangler. En aldri så liten eu-kontroll med andre ord.

Mest spent på AMH-resultatet 🙂

Ellers tenker jeg veldig lite på prøving om dagen og det kjenner jeg er litt deilig. Befriende deilig faktisk. Og samtidig har jeg nok av andre baller i luften som jeg driver og prøver å sjonglere. Det skal bli godt med jul i år også 🙂

Nå tar jeg kvelden. Skal prøve å skrive litt mer framover.

 

Klem fra Ønskemor

6 Replies to “Besøk hos ny fastlege”

    1. Åja… han var altfor kjekk… og dessuten altfor dyr til at jeg kan fortsette å gå til han. Han var veldig flink og spennende å prate med altså. Men jeg må nok droppe han. Kanskje jeg skal tilbake til han om det behøves… men enn så lenge vil jeg spare penger og jeg vil spare klinikken for penger. Siden jeg benytter meg av det siste “gratisforsøket” så føler jeg at jeg blir kostbar nok for dem.

  1. Jeg lurer på en ting. Kan jeg gå gjennom fastlegen min eller må jeg til en spesialist for å få hjelp til alt som har med Maigaard å gjøre?

    1. Du må først til fastlegen din. Fastlegen må henvise deg til en gynekolog som helst bør være spesialist på fertilitet. Det er noen gynekologer som driver mer med annet som du helst ikke bør gå til. Det kan være lurt å se på Maigaard sin liste over norske gynekologer (under linken “norske pasienter”) som de samarbeider med. Når du skriver kontrakt med Maigaard, så dekker de behandling hos disse gynekologene. Du vet også at du kommer til en som er vennlig innstilt ovenfor single kvinner.

  2. Hva mener du med at maigaard dekker behandling? ?? Gjør de det for single? Hvilken behandling dekker de??

    1. Hei! Ja, det stemmer at Maigaard dekker scanningene hos gynekolog i Norge som behøves i forbindelse med forsøket. Det handler ikke om at man er singel, men at alle pasienter hos Maigaard som ikke har mulighet til å reise til klinikken for scanning, kan heller dra til en av klinikkens konsulenter. På Maigaard sine nettsider står det en liste over disse konsulentene. Jeg vet også at de gjør unntak dersom du ikke finner en konsulent i nærheten av deg, så finn ut hvor du vil gå, og så spør du Maigaard om det er greit å få dekket behandling hos denne gynekologen. Det går som regel fint. Dersom gynekologen er privat og skal ha mer enn 750 for behandlingen, så må du betale det som overstiger det. Da har jeg brukt å betale selv og ta med kvittering når jeg kommer for uttak, så har jeg fått beløpet refundert fra fakturaen jeg skal betale i ettertid for assisted hatching. Jeg har brukt to ulike gynekologer, og han andre har jeg ikke behøvd å betale hos. De har bare sendt faktura til klinikken. Veldig greit.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.