Bruktkupp

Jeg var ganske sikker på at jeg ikke skulle ha noe stellebord, men at jeg bare skulle legge et håndkle på gulvet og ta det derfra. Da slipper jeg faren for at baby kan trille ned og slå seg. Dessuten, så orket jeg ikke å bytte ut noen møbler på badet og da ville jeg iallefall ikke ha noe plass.

Akkurat nå skulle jeg gjerne hatt en ekstra stor slant i banken for å pusse opp badet. Jeg skulle gjort det SÅ fint der. Men for å gjøre mitt bad fint, så må man gå grundig til verks. På veggene er det en slags gul baderomstapet og jeg synes den er helt forferdelig. Men det koster å pusse opp bad, så det blir en stund til jeg har råd til det. Så jeg får leve med det slik det er.

En fordel med badet mitt er at det er ganske stort. Ulempen er at jeg har stuvet inn alle slags møbler som jeg har fått plass til der inne. Veldig praktisk, med mye god oppbevaringsplass, men skikkelig “klatt-klatt”. Jeg har store planer om hvordan det en dag skal bli. Men ikke på denne siden av fødsel.

Jeg fant til slutt ut at jeg faktisk kunne kjøpe et stellebord og at det ville være ganske kjekt å iallefall ha muligheten. Så jeg fant ut at de har slike sammenleggbare som ikke tar så mye plass. Jeg fikk bakoversveis da jeg så prisen på det i butikken, og skjønte fort at jeg bare kunne drømme om det. Jeg har andre viktigere ting å bruke pengene på tenkte jeg.

Men her om dagen, så kom jeg over en finn-annonse med dette stellebordet brukt til 100 kroner. Da var det jo ikke så mye å lure på, eller? Jeg slo iallefall til, og jeg angrer ikke. På bildene har jeg ikke tatt med badebalja som følger med. Stellebordet kan nemlig vippes opp og da kan man sette badebalja under. Jeg får se om jeg kommer til å bruke den balja, eller en annen som jeg hadde kjøpt fra før.

IMG_5394På den måten kan stellebordet stå i en krok, men når jeg skal bruke det, så kan jeg lett løfte det fram, slik at jeg kan stå ved vasken og ha alt jeg trenger lett tilgjengelig når jeg steller henne:

IMG_5395Når jeg vil at stellebordet ikke skal stå framme i det hele tatt fordi jeg driver med klesvask eller har gjester, så kan jeg jo bare slå det sammen og sette det helt vekk:

IMG_5391I anledning at jeg fikk kjøpt meg stellebord, så bestemte jeg meg for å gjøre badet gullende rent og klar til baby skal komme. Det er vasket fra tak til gulv, og ryddet i alle skaper, slik at nå er det system over alt. Lillemor har fått sin egen side til sine ting:

IMG_5397

Toalettveskene (en stor til venstre og en mindre til høyre) som står ved vasken er faktisk ferdigpakkede slik at jeg kunne reist til sykehuset i dag dersom det ble nødvendig. Jeg har en til sminke (eh.. ja, i tilfelle jeg skulle få behov for å sminke meg på sykehuset… ikke veldig sannsynlig, men den er nå der). Den store mappa, er full av små reiseflasker av alt jeg bruker regelmessig, så jeg skal ikke mangle noenting. Det er mulig jeg ikke kommer til å bruke alt, men jeg har iallefall muligheten. Her er Ønskemor sin side:

IMG_5398Og mens jeg er igang og viser badet mitt, så kan jeg jo like gjerne fortsette. Jeg synes speilet som står på gulvet er helt genialt. Det er fra Ikea, og har masse praktisk oppheng til klær som jeg bruker bak. Bak der har jeg også plass til svømmebagen min, som jeg bruker så regelmessig at det er greit at den står lett tilgjengelig.

IMG_5392Hylla med håndklær. Navnet mitt til høyre, gjester til venstre og i midten er det en ledig plass som skal få sitt eget navn på etterhvert. Nå henger det et håndkle jeg pleier å bruke til å pusse brillene mine med der under hjertet. Men lillegull skal vel få denne plassen etterhvert. Eller kanskje hun må få sin egen krok i litt lavere høyde, for dette henger nok litt for høyt til henne i mange år fram i tid.

IMG_5400Hva synes dere forresten om dosetet mitt? Det er ikke noe jeg hadde valgt ut, men det fulgte huset, og på et snodig vis har jeg blitt litt glad i det, og jeg vil tro at Lillegull vil like det enda bedre, så det blir nok værende i mange år enda.

IMG_5402

Det var en liten rundtur på badet mitt. I både stue og barnerom har jeg påbegynte oppussingsprosjekter. Så jeg får se om jeg blir så ferdig at jeg får vist fram dem før fødsel. Jeg håper da det. Mulig jeg tar og viser fram de andre rommene også hvis det er interesse for det?

Mange klemmer fra Ønskemor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Replies to “Bruktkupp”

 1. Badet er kanskje ikke helt up to date, men det var da jammen både stort og funksjonelt. Flott organisert 🙂 Jeg elsker system! Genialt med stellebordet som lett kan tas frem og settes bort. Tror du kommer til å være glad for å ha muligheten i hvertfall den første tiden kan det nok være greit å slippe arbeidsstilling på gulvet 🙂 Etter hvert som hun blir større og mer sprelsk så er jo du også i bedre form og kan ta skiftene på gulvet 🙂 Dolokket kommer til å bli rene eventyrboka for ei lita jente, så det må du nok bare beholde!

  1. hehe… nope, ikke up to date, men faktisk så er huset fra begynnelsen av 2000-tallet, så det har vel egentlig aldri vært helt up to date. Kjøkkenet er rosa, og gangen er grønn. Ja, gangen begynner jo å bli moderne igjen har jeg lest, men det hjelper lite, for jeg hater grønn. Jeg skal male alle rom. Det oransje soverommet har allerede fått sin overhaling og blitt lilla, for oransje der jeg skal sove var helt uaktuelt.
   Ja, jeg også elsker system og god lagringsplass. Det kommer nok av at jeg er veldig dårlig på å kaste og jeg tar vare på altfor mye. Det går fint så lenge alt er sortert og enkelt å finne. Så nå har jeg store planer om å dekke en hel vegg på stuen med bokhyller.
   Ja, jeg kjenner at stellebord var helt riktig å skaffe seg. Særlig til den prisen og så lett å flytte på og som tar lite plass. Dolokket er nok her for å bli. 🙂

 2. så heldig du er som har så stort bad, det er jo sååå deilig med god plass på badet! enig med deg at tapeten ikke hadde vært førstevalget hvis jeg skulle pusset opp et bad, men den er jo brukbar 😉 hvis du blir fryktelig lei av den så får du gå på finn og kikke på boliger(gjerne når det er eldre folk som selger), for der finner man mye rart, og da er jo tapeten din helt fantastisk i forhold 😀 fant et hus(bad) med mintgrønne fliser og lys rosa badekar, bidet og vask en gang 😛

  1. Ja, jeg skal ikke klage på størrelsen på badet. Det er utrolig deilig å ha så god plass der. Så godt tips om å sjekke andre boliger. Ja, jeg har helt klart sett noen boliger for salg som har vært verre enn denne. Men det er temmelig grelle farger overalt her altså.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.