De første dagene i ny barnehage

Nå har altså Storkfrøken vært to dager i den nye barnehagen. Det har gått veldig bra. Men jøjemeg, så sliten hun blir, og jeg også forsåvidt. Jeg merker jo det. I tillegg har hun vært litt småforkjøla disse dagene, så hun har sovet litt dårlig og generelt vært litt klengete. Så jeg er veldig glad for at jeg har en dag til med tilvenning før hun må få fulle dager der. Håper at hun får sovet godt og at forkjølelsen gir seg i løpet av helgen. Jeg føler meg heldig som får tre dager med velferdspermisjon for å gjøre overgangen bra for denne nydelige jenta.

Jeg må si at det er ingen fare med å bytte barnehage, når de menneskene man møter i den nye barnehagen er så imøtekommende og engasjerte. de er absolutt like flinke som på den gamle barnehagen er mitt inntrykk så langt. Og tross alt er menneskene i barnehagen det aller viktigste. Det er også deilig at hun kommer til en liten avdeling, slik at de ikke blir for mange mennesker å forholde seg til (både små og store).

Storkfrøken elsker også uteområdet i barnehagen. Selv om mammaen synes den andre barnehagen er mye mer sjarmerende, så er det ikke sikkert Storkfrøken er like opptatt av det. Hun elsker jo sklier og husker og lekeapparater, og det var det ikke like mye av, og ikke like fancy, i den andre barnehagen. Så kanskje mammaen bare skal slappe av og heller være flink til å ta henne med til steder med dyr og åker og eng. Jeg er jo veldig glad i dyr, og håper at det er en interesse hun og jeg kan dele i framtiden.

Huske er aldri feil.

Nå er det vel flere som lurer på hvordan det går med testingen min? Jeg er på dpo 9 i dag. Denne dagen begynte jeg å ane at jeg kanskje var gravid både med Storkfrøken og sist, når jeg hadde kjemisk graviditet. Denne gangen tok jeg meg i å begynne å grue meg litt til testingen, så jeg holder litt igjen. Jeg følte ikke det var feil å teste sist, men kjenner også at jeg ikke er helt klar for å oppleve det samme igjen. Så nå vurderer jeg faktisk å ikke teste i det hele tatt, men heller bare ta blodprøver. Testdato er ikke før neste lørdag. Mens fjorten dager etter eggløsning er til torsdag. Jeg kommer ikke til å ta noen blodprøve før dpo14 iallefall…. Så da venter jeg kanskje like greit til fredag og tar fredag og mandag. Jeg er ikke sikker enda…. eller kanskje jeg ikke klarer å dy meg med testingen. Jeg har kjøpt tester, så det kan være at jeg faller for fristelsen. Men akkurat nå gruer jeg meg bare til uken som kommer. Jeg er så forberedt på nok en nedtur. Da må jeg forsone meg med at jeg kanskje bare skal bli mor til en og det er en prosess jeg gruer meg til. Veldig faktisk, selv om det gir meg dårlig samvittighet å tenke slik. Jeg bør jo være ekstremt takknemlig for den ene jeg har. Og det ER jeg altså. Men jeg skulle bare så inderlig gjerne kunne gi henne et biologisk helsøsken.

Hva synes dere? Skal jeg teste eller vente?

Ønskemor

6 Replies to “De første dagene i ny barnehage”

 1. Krysser fingrene for deg! Og så håper jeg (selv om jeg vet selv av erfaring at det ikke er lett) at du klarer å være avslappet i dagene framover. Er det meningen at en sjel eller to(!) skal komme til deg så tror jeg det gjør det.. og er det ikke det så er det jo ikke noe vi kan styre eller kontrollere selv, dessverre. Men håper det blir klaff nå! Veldig spennende dette, masse lykke til. 🙂

  1. Tusen takk. Jeg skal virkelig prøve å slappe av og fokusere på annet litt. Har jo heldigvis både jobb og Storkfrøken som trenger meg så jeg skal nok komme meg gjennom.

 2. For meg hadde det hvertfall vært slik at hvis jeg kjente tegn til noe, så hadde jeg testet, hadde jeg tenkt at det kanskje ikke hadde klaffet hadde jeg ventet og sett- for å kunne gå og kjenne på det bittelille håpet en stund til…
  Forstår veldig godt den dårlige samvittigheten du føler over å tenke at du ønsker et søsken til Storkfrøken så inderlig, men det betyr absolutt ikke at du ikke føler takknemlighet langt inn i hjerterota over å ha fått henne, men du kjenner naturlig nok på savnet etter barnet som du har sett for deg- og ønsker at skal komme til dere <3
  Storkfrøken virker forresten som en superherlig og fornøyd liten frøken, godt jobba! 🙂

  1. Tusen takk. Ja, hun har vært en veldig enkel unge må jeg si så langt. Så kommer det vel noen runder med henne som med de fleste andre. 🙂
   Angående testing og kroppens signaler så er det veldig vanskelig å vite hva som er virkelig og hva som er inbilt altså.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.