Det har nok ikke gått veien denne gangen heller

I dag husket jeg å teste, og den var negativ 🙁 Nå har jeg også begynt å spotte, så det er nok definitivt “tanta” som er på vei. Jeg registrerer at den fremdeles kommer litt sent i forhold til inseminasjonstidspunktet. Lurer på om jeg burde vente lenger enn 36 timer etter eggløsningssprøyte? Jeg vurderer om jeg neste gang bør få en UL helt tett opp mot insemineringen. Nå får de jo gynekolog på Storkklinik, kanskje det er en som kan gjøre en vurdering om rett tidspunkt? Jeg trur ikke jeg vil ha UL om det ikke er en gynekolog som gjør det, for da føler jeg meg sikker på at vurderingen er riktig.

Jeg har også regnet meg fram til neste mulige DK-tur. Den vil komme midt i flyttingen min, og det blir praktisk umulig å få til. Jeg har derfor bestemt meg for å hoppe over en syklus igjen. Det er også greit å få litt bedre økonomisk oversikt før jeg tar en ny tur. Jeg krysser fingrene for at jeg om ikke altfor lenge kan få til at det ikke går så hardt utover jobb.

Jeg registrerer i nyhetene i dag at de politiske partiene har fått mange nye medlemmer de siste dagene etter den store tragedien. Jeg har også vært inne på tanken. Eller, faktisk, så hadde jeg uansett planer om at jeg kanskje skulle prøve å begynne å engasjere meg litt politisk når jeg flytter tilbake til Oslo. Derfor har jeg faktisk begynt å lese litt partiprogrammer. Foreløpig har jeg tatt for meg Rødt, SV og AP. Jeg kommer nok til å ta for meg noen sentrumspartier også, men vet ikke om jeg gidder å bry meg om å gå veldig langt til høyre, for man bør jo tross alt være enig med partiet i de store linjene, og da hjelper det lite å være enig om enkeltsaker. Men jeg har skummet gjennom partiprogrammene kun med fokus på assistert befruktning til single. Av de tre nevnte partiene var det kunn SV som eksplisitt har nevnt at de mener at single bør få lik rett til assistert befruktning som heterofile og lesbiske par. Dette har de nevnt i sitt arbeidsprogram, og med det viser partiet at denne saken er viktig for dem. Jeg trur nok at de andre partiene er enige, eller at mange i partiene er enige i at single bør få lik rett til assistert befruktning som par, men det at det ikke står skrevet direkte noe sted, vil jeg tru at det ikke er en like viktig sak for partiet. Før jeg eventuelt melder meg inn i et parti skal jeg selfølgelig gjøre en grundigere vurdering. Uansett, så er det jo viktig å få en fullstendig oversikt over hva alle partiene står for.

Er det noen av dere nydelige lesere som vet konkret om hva de andre partiene mener om det med assistert befruktning til single?

Ah, synes jeg har vært kjempeflink til å skrive et innlegg som dreier seg om noe annet enn den forferdelige hendelsen. Men jeg KAN ikke la være å skrive at jeg fortsatt tenker MASSE på de døde, skadede og de som flyktet fra denne galingen på Utøya og de som opplevde bomben i Oslo.

5 Replies to “Det har nok ikke gått veien denne gangen heller”

  1. Jeg er sikker på at moren til han gutten får ødelagt nattesøvnen sin i mange år fremover nå, som så mange andre mødre. Jeg er sikker på hun går og lurer på, "hva har jeg gjort galt? hva kunne jeg ha gjort annerledes?". Jeg opplever at faren til gutten har gjort sitt for å bidra til at gutten er blitt så ødelagt. Jeg mener ikke faren har ansvaret for det, men når til og med stemoren til gutten har vist større omtankte for han enn faren hans har gjort… jah.Anyways, du spurte om Rødts holdning til ass. b. for single: http://annakathrine.origo.no/-/bulletin/show/671794_assistert-befruktning-for-singleHun nevnte svaret sitt på: http://babyklar.blogspot.com/2011/06/svar-fra-sv-hyre-og-frp.html#commentsOg… når det gjelder partier. Jeg mener det er like galt å beskylde Siv Jensen eller andre islam-kritikere for det som er skjedd som det er å beskylde muslimer flest for det Al Qaida har gjort.Ellers… Så bra at du leser partiprogrammer vennen! 🙂 Min bestemor var så nøye med det når jeg skulle stemme for første gang, jeg måtte sette meg ned og lese ALLE partiers programmer, også de jeg ikke i det hele tatt ville stemme på. For et valg handler ikke bare om å stemme PÅ et parti men også om å velge bort andre partier, mente hun (hun mener det sikkert fortsatt). Og det har hun rett i. :)Så jeg anbefaler deg, i samme ånd, å sette deg ned å lese gjennom alle partiers programmer (de du kommer over og klarer å få tak i i alle fall). Selv om du på ingen måte kommer til å stemme på noen andre partier så er det godt å ha lest alle partiers programmer, da vet man hva de faktisk står for, ikke bare hva andre mener de står for.

  2. Andreas: Ja, jeg husket dette innlegget til babyklar. Jeg ville undersøke direkte hva partiene har skrevet om dette uten oppfordring. Dette er svarene babyklar fikk etter å ha henvendt seg til partiene med et spørsmål. Jeg synes høyre og frp svarer tydelig, de er ikke for at single skal få rett til assistert befruktning. De sier ikke nei heller, men de sier iallefall ikke ja.Jeg ser av bloggen til AnnaKathrine at hun resonerer seg fram til svaret utifra hva jeg også leste i programmet til Rødt. Jeg synes ikke det er en selvfølge at rødt er for at single skal få rett til assistert befruktning utifra disse funnene i arbeidsprogrammet deres. For meg gir det en følelse av at de kanskje ville stemt for, men ikke at det er en sak til er villige til å fronte tydelig. Der leder helt klart SV.Både i svarene til partiene og i det jeg har lest meg framt til selv, synes jeg at SV helt klart "går av med seieren". De uttaler tydelig at dette er en sak de ønsker å jobbe for (uten en oppfordring utenfra).Jeg er helt enig med deg. Verken Frp eller muslimer kan klandres for slike ugjerninger.Ja, jeg er veldig enig med din bestemor også. Jeg har jo alltid ment det og har stadig lest disse programmene. Men det er en stund siden sist og jeg har i det siste følt et behov for å lese gjennom på nytt for å se om mine stanpunkter er endret.En sak jeg synes er vanskelig, er det med sidemål. Jeg har forferdelig vondt av barna som må lære seg å skrive på to nesten like språk. Det skaper så mye forvirring og det er kun de sterkeste som vinner på det. MEN jeg kan jo ikke gå langt til høyre bare for en slik enkeltsak, så jeg holder meg nok på venstresiden 🙂

  3. Nå har jeg lest alle innleggene dine, men kommenterer bare her.. Skulle ønske jeg visste mer om politikk, har liksom ikke peiling.Og denne fyren som jeg ikke sier navnet på gir meg også mareritt om natta omtrent. Ser liksom det steinkalde blikket. Ser ned hver gang det kommer opp bildet på tv nå, blir så kvalm. Leser de opp, så skrur jeg av lyden.. Håper rett og slett at han kommer ut av denne bobla han lever i og skjønner hva han har gjort, rett og slett.

  4. Jeg har blitt inseminert ca 42 timer etter el-sprøyta er satt. Var i alle fall 42 timer nå siste gangen, litt lenger de to første gangene. Håper at det snart blir et positivt svar på testen! 🙂

  5. Lilleboffen: Sier du det ja? Jeg må ta en alvorsprat med gynekologen neste gang jeg skal dit.Toppenavheia: Det er bare å laste ned fra partienes hjemmesider og lese det 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.