Donor – ”en håndplukket idealfar”?

I dag våknet jeg opp til beskjeden om hvordan Aftenposten har valgt å reklamere for morgendagens a-magasin. Først er det et stort bilde av ”Jeppe” på 25 år og som er sæd-donor. Tittel: ”Den perfekte far?” Allerede her mikser journalisten sammen ”far” og ”donor” og mine bange anelser blir ytterligere bekreftet når jeg leser videre: ”Single norske kvinner strømmer til Danmark for å håndplukke idealfar til sine barn”.
 
Journalisten har virkelig ikke forstått hva dette dreier seg om. Med en gang ble jeg sint og jeg angret bittert på at jeg har latt meg intervjue av denne mannen som tydeligvis ikke har forstått hva jeg har snakket om i det hele tatt og vi snakket lenge. Nå har jeg derimot fått tenkt meg om og jeg vet jo hva mitt bidrag til denne reportasjen er, og jeg har lest og godkjent det som handler om meg (med noen små korrigeringer).
Det jeg tenker om denne reportasjen nå, etter å ha fått tenkt meg litt om, er at det KAN komme noe godt ut av dette tross alt. Jeg har jo veldig lenge savnet dette temaet i den offentlige debatten og derfor tenker jeg at en provoserende overskrift kanskje er det som skal til for å engasjere folk. Så har jeg tenkt at dersom jeg ikke hadde stilt opp og at ingen andre kvinner som meg hadde stilt opp, men kun en av de veldig få som faktisk er svært opptatt av å finne den perfekte donoren til sitt barn (Finnes de? De gjør kanskje det, men jeg tviler på at de er særlig mange), så hadde jo bildet i alle fall ikke blitt nyansert. Jeg håper at jeg med mitt bidrag viser en annen side. Nå er det vår jobb og fortelle at donor ALDRI er det samme som en far og at vi IKKE er interessert i å designe vår egen baby.
Ønskemor

7 Replies to “Donor – ”en håndplukket idealfar”?”

  1. Må si jeg gleder meg til å lese den nå. Jeg sitter på toget på vei hjem fra fjellet. Der fikk de ikke aftenposten før senere i dag, og på toget hadde de den heller ikke, så jeg må nok smøre meg tålmodighet litt lenger.

  2. Jeg har ikke lest artikkelen, og velger også å ikke ta noe standpunkt i saken, men jeg følte for å si en ting: ALLE som lager barn på den "vanlige" måten "designer" på sett og vis sin baby. De VELGER jo sin partner blandt mange mange mange aktuelle kandidater, så med mindre man blir voldtatt, så har man "designet" babyen dersom en designet baby er det samme som å velge partner utifra partnerens kvaliteter og fysiske utseende. Å "designe" babyer vil innebære genmanipulasjon spør du meg! Da snakker vi designer baby (og til nøden de som velger ut embryo basert på kjønn)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.