En liten oppdatering.

I fjor på denne tiden jobbet jeg som lærer på en annen skole et helt annet sted i landet. Jeg må si at arbeidsmengden er utrolig mye større her i Oslo. Det har vært en tankevekker for meg i disse forhandlingstider som vi har vært gjennom nå med streik og konflikt med arbeidsgiver. Resultatet av streiken: Vi som er ansatte i Oslo kommune kommer enda dårligere ut enn lærere i resten av landet, og det gjorde vi i fjor også. Så om jeg valgte å si opp jobben min i Oslo, for å ta en lærerjobb hvor som helst i landet utenfor Oslo, ville jeg allefall gått opp i lønn. Nå sammenlikner jeg også arbeidsmengden og om jeg skulle gått tilbake til den jobben jeg hadde i fjor, så ville jeg også gått drastisk ned i arbeidsmengde. En tankevekker.

Jeg begynte å skrive om det med arbeidsmengde først og fremst for å unnskylde at jeg ikke har blogget så mye i det siste, men nå vil jeg gjerne også utdype dette nærmere. I år har jeg klassestørrelse på 30 elever og i fjor var det 15 elever i klassen. Jeg hadde engelsk i en klasse i fjor og fikk lønn for å undervise en klasse. Nå har jeg engelsk i 2 klasser og får selvfølgelig betalt for de timene jeg underviser de klassene, altså mer, men i fjor hadde jeg 15 elever i engelsk og nå har jeg 60. Jeg får ikke noe mer betalt for at jeg nå sitter med 60 tentamener som skal rettes denne helgen pluss at jeg har 60 prøver om amerikansk historie enn om jeg hadde fortsatt med en klasse størrelse på 15 og da ville hatt halvparten så stor rettebyrde. Dere ser tegninga. I tillegg vet jeg at lønna er høyere der jeg jobbet i fjor.

Men det var ikke det jeg skulle skrive om. Jeg skulle oppdatere dere litt om livet mitt. Som dere skjønner, har jeg nok å gjøre, og derfor blir bloggen liggende litt å hvile. I tillegg til rettbunker og elevoppfølging og tillitsvalgtsoppgaver på jobben, prøver jeg altså å date denne mannen jeg har truffet. Vi er altså fremdeles der, og da er det ikke helt aktuelt å prøve noe videre. Jeg begynner allikevel å bli mer og mer sikker på at jeg må prøve å få til å fryse ned disse eggene mine til høsten. Jeg klarer ikke å gå å gjøre ingenting for å fø drømmen oppfylt.

Foresten, er det noen som vet noe om hvordan det går i Danmark? Blir det tillatt å bruke åpen donor også ved ivf? Jeg prøver å følge med på denne siden og der ser det jammen med ut som at DET HAR BLITT VEDTATT I DAG???? Kan det stemme? Dette må jeg virkelig følge opp.

Fortsettelse følger 🙂

 

Ønskemor

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.