En hektisk morgen

Jeg er evig takknemlig for all den hjelpen jeg har fått av mamma i disse første ukene etter fødsel. Det er virkelig sant som alle sier. Det er ikke tid til stort annet enn baby. Alle egne behov må få ligge. Jeg er glad bare jeg får i meg mat og gått på do og selv det er ikke alltid så enkelt å få gjennomført. Alt stritter imot inne i meg når jeg tenker på å legge fra meg en baby som gråter, eller å la være å ta henne opp når hun gråter. Det er rett og slett helt umulig for mammahjertet å ikke holde henne da. Når babyen begynner å gråte med en gang hun legges ned, så sier det seg selv at man kan få litt problemer.

En morgen våknet vi som vanlig rundt åtte-halvni etter en natt med god søvn, kun avbrutt av to-tre runder med amming og et bleieskift. Jeg er SÅ takknemlig for at jeg får sove på natten. Men denne morgenen hadde hun nok vondt i magen og hun jobbet iherdig for å få noe ut i bleia. Jeg har vært litt snill med puppen i slike sammenhenger, så dermed lå vi og koseammet en stund. Helt til frøkna var proppfull av melk og satte en slurk i vrangstrupen. Det var bare å få reist henne opp så raskt som mulig, så hun skulle få igjen pusten. Det neste øyeblikket er hele meg, babyen og sengen fulle av sprutgulp og en gråtende baby.

Hva gjør man ved slike hendelser når man er alene? Jeg vet ikke, for jeg er så heldig at jeg kunne ringe mamma som nylig har pensjonert seg og har all tid i verden (nesten) til å hjelpe meg ved behov. Så jeg rakk å skifte på baby og meg selv før hun kom og trøstet baby mens jeg skiftet på sengen. Mens mamma passet henne, så kom sprutgulp nummer to for dagen og dermed hennes andre klesskift. Jaja… sånn kan det gå. Men jeg er visst ikke ferdig med å fylle skittentøyskurven for den morgenen. Før mamma dro igjen og jeg satt og ammet, så ordnet hun noen brødskiver og et glass melk til meg der jeg satt. Og jeg trur nok hun knapt hadde fått startet bilen før jeg selvfølgelig måtte søle dette melkeglasset utover pc og datamus før det rant videre ned på det som sto under det bordet: En kurv med et pledd og en med strikketøy. Jeg fikk reddet pc og datamus der jeg satt med snuppa til brystet heldigvis, og enda mer flaks at hun kunne sove bittelitt for seg selv  etterpå, slik at jeg fikk vasket resten. Pleddet ble slengt på vask. Da snuppa våknet igjen kort tid senere, hadde hun endelig fått fylt den bleia og ikke bare bleia, for denne gangen hadde det rent oppover hele ryggen hennes og dagens tredje klesskift var et faktum. Det var bare gått halvannen time siden vi våknet. Slik så haugen med klesvask ut:

klesvask en hektisk morgen

Heldigvis er ikke alle dager like hektisk. Men at det går i ett er helt sikkert. Vi har blitt veldig flinke til å komme oss ut. Jeg merker at det er godt både for meg å henne å få til noe utenfor huset. Det er lett å mugne litt om vi bare skal sitte her i sofaen og amme og sove. Hun sover nok bedre når vi er litt på farta, og jeg kjenner at jeg blir i godt humør av det. Så vi har vært flinke de siste dagene og gått tur hver dag. Godt for mammaen som trenger litt kondisjon og for hunden som lett blir litt “glemt” om dagen.

Dette innlegget må ikke forståes som at jeg klager og trenger medfølelse. Det er HELT fantastisk å endelig være mor, og heldigvis er ikke alle morgener som denne.

Klem fra Ønskemor

10 Replies to “En hektisk morgen”

 1. Sånn er det noen dager ja 😉 Selv er jeg andregangs mor, med baby som kom 25 mars. Og det er SÅ mye deiligere denne gangen enn første gang. Man har skuldrene senket, og har en helt annen ro over seg som mor. Så jeg synes alt er enklere og mer avslappet denne gangen.Så man burde virkelig vært andregangs på den første babyen 😉

  Kos deg videre med snuppa di! 🙂

  1. Ja, men jeg føler meg egentlig ganske avslappet altså. Har jo hatt hjelp av mamma som har gjort meg veldig trygg i rollen. Så trur jeg kanskje at jeg med alderen også klarer å slappe av litt. Har sett en del mødre tidligere og lært av dem. 🙂

   Åja, gjett om vi koser oss 😀

 2. Høres kjent (og bra) ut! Litt av en haug det der;) Men, det virker absolutt som at dere koser dere- og ingenting er vel bedre enn å gå trilletur med hund!

  God helg til dere:)

  1. Ja, det er vel som det skal være vil jeg tro med liten baby i hus. Ingen tvil om hvem som er “sjefen” her for tiden iallefall. Men vi koser oss masse. God helg til deg også!

 3. Godt å høre at de fleste mødre har det som meg. Her er også alltid skittentøyskurven full og lille har gulpet ekstremt mye siden han ble født slik at det vanligvis har blitt 5-6 skift per dag på han og på meg. De første tre månedene er veldig intense og handler jo kun om baby som du sier, og selv om det er fantastisk nå blir det faktisk bare bedre og bedre og mer og mer gøy. Lykke til. Så kjekt å se den lille søte jenta di.

  1. Jeg er heldig og har en baby som ikke har gulpet så mye fram til nå. Kun noen få ganger med skikkelig sprutgulp og da er det noe som har trigget det (jeg har prøvd å overbevise henne om at smokken er en fin ting eller at hun har satt melk i vrangstrupen. Men skittentøy er klart at det blir. Jeg var egentlig forberedt på at det skulle bli verre og særlig med tanke på at jeg tenkte å bruke tøybleier. Nå bruker jeg litt tøy og litt (en del) engangs, så det blir ikke så mye enda heldigvis. Det kommer nok til å bli mer etterhvert. Helt enig i at det er veldig kos nå og fantastisk. Men jeg gleder meg til jeg runder de tre månedene og det skal bli litt enklere. også vet jeg vel egentlig at når de tre månedene har gått, så savner jeg den lille nyfødte babyen også. Tiden jeg har nå får jeg aldri igjen, så jeg forsøker hele tiden på å fokusere mest mulig på her og nå og nyte det alt jeg kan.
   Ja, er hun ikke søøøt?

 4. Så nydelig hun er 🙂 Blir fort litt skittentøy med sånne små i hus. Førstemann hos oss var en skikkelig gulpebaby og vi måtte dekke sofaen med håndkler en periode. Og jeg følte at jeg konstant luktet gulp! I løpet av en 3 mnd. periode har man som regel fått en viss rutine og selv om det fortsatt kan være slitsomt så håndterer man det så mye bedre. Kos deg i det flotte vårværet 🙂

  1. Jeg er faktisk overasket over hvor lite klesvask det blir sammenliknet med hva jeg hadde sett for meg etter å ha hørt andre mødre fortelle. Men jeg er egentlig velsignet med en baby som ikke gulper så mye. Når jeg sier sprutgulp, så trur jeg egentlig det er snakk om brekninger etter at hun har satt melk i halsen og hoster eller da jeg forsøkte å få henne til å ta smokk. Det har til sammen skjedd fire ganger, så jeg skal virkelig ikke klage. I dag tidlig skjedde det samme igjen i sengen. Men jeg var litt mer føre var og klarte å redusere “skaden” til å bare skitne til hennes pysj, megselv og hennes dyne, så da slapp jeg å skifte på hele sengen. I dag var det ganske tydelig at det faktisk var snakk om at hun brakk seg på grunn av at hun hostet etter å ha fått noe i halsen. Så jeg bruker aldri gulpekluter og trenger ikke dekke til sofa med håndklær. Jeg skal nok være heldig.
   Jeg synes egentlig jeg begynner å komme ganske godt inn i rutinene allerede jeg. Hun sover jo en del alene nå (bank i bordet. Hun har iallefall gjort det de siste dagene). Så jeg kan endelig få gått på do og lage meg mat uten noe særlig stress. Deilig å kjenne at jeg begynner å få litt overskudd. Men hun har noen timer hver dag med vondt i magen da. Det er litt slitsomt. Men man takler MYE når man er så heldig å sove godt på natten.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.