Fant avvik hos åtte av ti klinikker for assistert befruktning.

God morgen. Jeg har akkurat stått opp og sitter og drikker kaffe (ja, kaffe, jeg har bestemt meg for at jeg ikke gidder å slutte med noe jeg ser på som en del av min livskvalitet selv om jeg prøver å bli gravid. Alkohol er det annerledes med. Det skal jeg ikke ha  i meg mens jeg går på medisiner og venter på svar om jeg er gravid eller ikke og jeg drikker ikke mye nå heller.) Jeg sitter på nett og leser nyheter. Jeg åpner alltid aftenposten først og i dag kan jeg lese denne overskriften:

Fant avvik hos åtte av ti klinikker for assistert befruktning.

Jeg ble jo selvfølgelig veldig nysgjerrig med en gang, og tenkte at sikkert mange av mine lesere også var interessert i å lese dette. Jeg ble litt bekymret og glad for at jeg ikke går til behandling i Norge, men når jeg tenker etter, så skjer helt sikkert dette i Danmark også.

Det jeg ble mest skremt over var det med merking av menneskelig materiale. Tenk om klinikken jeg går til, blander mitt embryo med et annet? Tenk om jeg bærer fram en annen kvinne sitt barn? Tenk for en katastrofe. Nå er ikke jeg typen til å gå rundt og tenke det verste, men heller tenker at det går jo helst bra. En får ikke ta sorgene på forskudd. Men jeg skal jammen ha det i bakhodet.

En annen ting jeg reagerte på er rutiner rundt temperaturer. Det er jo enormt viktig at de rutinene blir fulgt nøye opp? Jeg betaler jo i dyre dommer. Ja, det spiller jo forresten ingen rolle hva man betaler, dette er jo så viktig for oss uansett. Jeg kjenner ingen par som har fått gratis behandling i Norge som gjør det for moro skyld. Det koster masse uansett om man bruker penger på det eller ikke. Uansett, så betaler jo det offentlige for det i Norge, og vi har jo en felles interesse av at pengene blir brukt godt.

Men det som er betryggende med dette er at vi har et helsetilsyn som passer på dette, og at alle klinikkene hadde endret rutiner i etterkant. Det er bra. Jeg håper de passer på dette i Danmark også.

God morgenklem fra Ønskemor (som ikke har bestilt sperm enda…. må tenke meg litt om først)

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.