Filipinerbrev

Endelig ser hellet ut til å gå min vei. En ukjent onkel på Filipinene! Jeg fikk en mail som starter slik:

“God dag til deg. Dette brevet er ikke ment å forårsake noen forlegenhet i uansett hvilken form, heller det er ment å kontakte deg anerkjente selv, etter kunnskap av høy anseelse og pålitelighet.”

Derfor skjønner dere at jeg ikke kan referere hele mailen som er skrevet på samme fortreffelige norsk. Kort fortalt, så kan det vise seg at en person med samme etternavn som meg, har omkommet og hans advokat leter etter arvinger og han trur at det kan være meg!!!! Dette må være en utrolig grundig og dyktig advokat, for hvordan han har fått tak i mailadressen min som ligger på min anonyme blogg fra gamle dager, er meg en stor gåte.

Jeg svarer straks og gir han alle tillatelser, pin-koder, puk-koder og alt han trenger pronte, da dette haster. For som han sier, så er ikke myndighetene i landet mitt særlig samarbeidsvillige og snart går tiden ut før pengene blir registrert som “uavhentede” og kan dermed være tapt for bestandig. Jeg trenger jo dem til babylaging, så jeg hiver meg rundt og svarer 🙂

Ønskemor

7 Replies to “Filipinerbrev”

 1. Da må eg ha en slektning på Filippinene og. Eg har og et slikt brev. Med svigermor og venninna mi. Heilt identisk. Lettlurt ? Eg svara Ikkje.

  1. Ja, vi er en eneste stor familie hele gjengen trur jeg. Dumt å ikke svare på noe slikt da. Tør du la DEN sjansen gå fra deg? Virkelig???

   Note: Innlegget er merket som “humor”

  1. Ja, men det jeg stusser på med alle de som har fått samme mailen. De har jo forskjellige etternavn, så da lurer jeg på om det er flere personer. Og egentlig, så er det vel ganske mange som har omkommet på filipinene, så kanskje alle har hatt slektninger i Norge?

   1. Jeg søkte opp navnet på facebook bare for å se om han var der, og sannelig kom det opp en profil.. Men jeg har ikke fått mail, men brev med hele mitt navn, og min riktige hjemmeadresse.
    Stussa litt da, og når det kom samme brev ei gang til så gikk jeg til politiet bare for å høre om de gjorde noe med det.. Noen er jo “dumme” nok til å tro på det, så visste ikke om de advarte folk i avisa eller noe.
    Lo sammen med politimannen når jeg sa at jeg hadde håpa på å bli rik, hehe 🙂
    Mulig det er etter tsunamien da? Huff 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.