Fødselshistorien – del 3 – tvilling 2

Foto: Eva Rose

I dag skal dere få vite en hemmelighet jeg har gått og bært på. Den nervepirrende avslutningen på fødselshistorien min kommer senere. I dag kommer en avsløring. Sist skrev jeg at den første tvillingen ble født i seteleie og var frisk og fin når han kom ut. Dessverre kunne jeg ikke si det samme om tvilling to. Han ble lagt livløs på magen min og ble fort sendt ut til barnelegen. Hvordan det gikk med han, kommer senere.

Det er en ting jeg har ventet med å fortelle dere om fødselen min. Jeg nevnte noe om en overaskelse. Overaskelsen handler om hvem som var med meg på fødselen. De viktigste som var med, var de samme som var med da jeg fødte Storkfrøken. Nemlig moren min og min fantastiske venninne Mia som reiste helt fra Oslo til Tønsberg for å være der for meg.

Denne gangen hadde jeg med tre personer til. Normalt er det ikke greit å ha med så mange på en fødsel. Men dette var et spesielt unntak som var godkjent av sykehuset og de som var på jobb den dagen. Jeg hadde nemlig med meg fødselsfotograf og et filmteam bestående av to herlige damer. Eva Rose er en dyktig fødselsfotograf og jeg hadde henne som inspirasjon da jeg ba Mia om å fotografere fra Storkfrøken sin fødsel. Jeg er så takknemlig for alle de fine bildene jeg nå har både fra Storkfrøken ble født, og fra tvillingfødselen. De er uerstattelige for meg. Mia satte også opp filmkamera så jeg fikk noen fine snutter da Storkfrøken kom. Film har jeg også denne gangen.

Aftenposten TV har nemlig en serie gående om Eva Rose sin jobb som fødselsfotograf. Før min fødsel var det kommet ut 5 episoder i serien og det var vel planlagt at den 6. episoden skulle ut allerede før jeg fødte, men siden de gikk glipp av en fødsel, så ble det min fødsel som skulle bli den 6.episoden på etterskudd. Man kan trygt si at fødestua mi var full. Fra sykehuset var det to leger, jordmor og to barnepleiere. Snakk om fest!

Filmen har jeg gått og ventet på lenge. Planen var at den skulle komme ut for lenge siden. Men på grunn av forsinkelser så har den latt vente på seg. Derfor har jeg også vært treg med oppdateringer. Jeg ville time det slik at filmen ble publisert sammen med siste del av fødselshistorien på bloggen.

I mellomtiden kan dere jo kose dere med de fem første episodene av serien som jeg og guttene mine avslutter.

Fødselsfotografen episode 5 (Noen episoder krever innlogging for at du kan se de, men denne episoden er iallefall tilgjengelig. Link til tidligere episoder ligger nederst i innlegget)

Klem Katinka

Ps. Bildene i disse innleggene er det Eva Rose som har tatt:
https://www.enestaaendemor.no/planlagt-keisersnitt-volume-1/
https://www.enestaaendemor.no/planlagt-keisersnitt-volume2/
https://www.enestaaendemor.no/min-fodselshistorie-tvillinger/
(Jeg delte dem først i disse innleggene uten å kreditere henne, siden jeg enda ikke hadde fortalt at jeg hadde henne med.)

Fantastiske bilder eller hva?

Edit: Dette innlegget ble skrevet en stund før det ble publisert som alle de siste innleggene mine har blitt. Skrevet i forkant, publisert i ettertid. Siden det har kommet en del reaksjoner på mitt forrige innlegg og siden dette innlegget heller ikke svarer helt på disse reaksjonene, så beklager jeg det. I dag ligger jeg med kraftig forkjølelse med vondt i hodet og bihuler så jeg får ikke skrevet alt jeg har på hjertet nå. Men for å berolige dere som nå er veldig bekymret, så kan jeg si at alt gikk bra med tvilling to. Jeg har to friske gutter som spiser og sover. Tvilling 2 trengte bare å komme seg litt etter en tøff fødsel. Men var frisk og sugde godt av brystet mitt med en gang han ble lagt til. Akkurat som broren sin.

Kort kan jeg si at grunnen til at jeg har delt opp fødselshistorien min er at det ville blitt et altfor langt innlegg om jeg skulle skrive alt på en gang. Jeg skrev alt uken etter fødsel og stresset egentlig veldig med å skrive fordi filmen skulle egentlig komme ut ganske fort. Men så ble den forsinket og dermed måtte jeg prøve å spre innleggene utover slik at jeg etter planen skulle publisere det forrige innlegget akkurat idet filmen ble publisert, slik at dere skulle få en link i innlegget til filmen og få svaret med en gang. Siden det ble så forsinket, så valgte jeg å allikevel dele det forrige innlegget og tenkte at dette innlegget skulle svare på spørsmålene deres. Men det ser jeg jo nå at det ikke gjorde. Det var dumt av meg.

Jeg vil skrive mer utdypende om hva jeg ønsker å formidle med innleggene og filmen om fødselen min senere når jeg kommer sterkere tilbake.

7 Replies to “Fødselshistorien – del 3 – tvilling 2”

        1. Så rart. Nå prøvde jeg å gå inn uten å være logget inn. Jeg fikk iallefall se episode 5 så jeg tror de blir liggende åpent altså.

  1. Hvis man går inn på aftenposten sin hjemmeside, kan man de videoene uten å være abonnement. Hvis man bruker linken du har lagt ut, må man logge seg inn. Ihvertfall var det sånn her.

    1. aha… da skal jeg se om jeg får lagt inn nye linker jeg da. Men nå er det to som begynner å våkne til liv etter soving her, så jeg får vel brette opp skjorta og gi dem litt mat og sjekke bleia tror jeg. Skal se på det etterpå.

  2. Takk for fine ord! Det var en fryd å få følge deg på en så stor og viktig dag. Gleder meg til episoden kommer ut! Jeg tror episoden vil ligge ut gratis en stund, det gjorde de første episodene!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.