Frivillig Enslige Mødre Med Inseminasjon/IVF

I dag har jeg sittet og lest litt. Andreas har vært så elskverdig å gi meg masse nytt å tenke på. Egentlig skulle jeg ikke sitte mer ved dataen, men heller gjøre litt husarbeid, men det har det ikke blitt til… enda…


Bildet er hentet fra flickr.com (mrhayata)

Jeg fatter ikke at jeg ikke har vært innom nettstedet til femmis før. Det er jo egentlig flere som har anbefalt meg det, men jeg har vel glemt det igjen da, eller jeg vet ikke. Jeg trudde sikkert ikke det var så interessant. Men det var det altså. Mye bra lesing for meg som lurer på så mye. Blant annet så fikk jeg svar på alt jeg lurte på om reglene rundt donorer i norden. Så nå har jeg oversikt over hva som faktisk gjelder og ikke. Det mest interessante jeg lærte var at åpne donorer i Danmark er noe kun jordmødre får drive med. Leger får kun lov til å hjelpe til med befruktning med anonym donor. Så da vet jeg det og slipper å lete etter en klinikk med leger som kan hjelpe meg med åpen donor. Stork Klinik er så langt det beste alternativet.

 

En annen ting jeg leste er at selv med anonym donor, så kan man etter at man har kommet et stykke ut i svangerskapet kreve å få mer informasjon om denne donoren. Ikke det at jeg har planer om det, men det kan jo hende at det er slik det blir allikevel. Dessuten var det en jeg mailet med som lette etter mer informasjon om sin donor etter at hun var blitt gravid. Så les på femmis.se. Der er det mye informasjon å hente.

 

Jeg skulle så ønske at det fantes en norsk femmis. En forening for Frivillig Enslige Mødre Med Inseminasjon/IVF. Denne foreningen er så mye av det jeg savner i Norge. Kompetanse på området samlet på en plass. Felles arbeid mot politikere og media. Et nettverk av flere i samme situasjon. En nettside som gir informasjon om alt som skjer på området i samfunnsdebatten og om alt annet vi ønskemødre kan få behov for å lese om. Nettsiden ga også god informasjon rettet mot skole, barnehage, sosialtjeneste osv.

 

Er det mange lesere av bloggen min som ville blitt med i en slik norsk organisasjon som femmis?

 

Ønskemor (snart klar til kamp 😉

18 Replies to “Frivillig Enslige Mødre Med Inseminasjon/IVF”

 1. Hurragutter og lekepiker: hmm…. tja, akkurat det svarer femmis veldig godt på her: http://www.femmis.se/ (Klikk på “assisterad befruktning” og “donatorer”)
  Jeg vil ikke dele morskapet med en mann som ikke jeg er kjæreste/samboer/forelsket osv med/i.
  Når barnet blir født blir det automatisk reist sak dersom det ikke bli oppgitt noen far. Ved å reise til Danmark og bruke donor har man alt det juridiske på plass og i orden og man trenger ikke lyve for noen og man mister ingen rettigheter.
  Ved bruk av “donor” i Norge (privat avtale) har man følgende muligheter:
  1: Oppgi donors navn (her:far) men frasi seg rettighetene til foreldrepenger fra denne personen. Og satse på at donoren ikke kommer til å kreve samværsrett, foreldrerett osv. Og at barnet ikke gjør det… eller iallefall må man være åpen for at det kan skje. Dersom man kommer i økonomisk uføre kan man bli tvunget til å ta imot disse pengene av donor og donor må betale, selv om avtalen var at han ikke skulle det. Man kan ikke lage avtaler som går på tvers av lovene i landet.
  2: Man oppgir ikke navnet og da lyver man, myndighetene ser på deg som en person som ikke samarbeider (og dette dreier seg om barnets rettigheter) Det kan bli gående en sak over lang tid og man vil ikke få mulighetene til å få foreldrepenger.
  For meg er dette en mye mer usikker, uærlig og uryddig måte å gjøre det på enn å reise til Danmark. Når mitt barn blir født vil jeg ha dokumentasjon på inseminasjonen i Danmark og alt det juridiske er på stell. Slik det bør være. Barnet får ikke noen far, men en mor. Mor og barn har de rettighetene de skal ha. Og om jeg velger en åpen donor har barnet mulighet til å oppsøke denne personen når barnet er 18 år.
  Dette er ryddig og greit for alle parter. Ingen blir lurt. Dette er det beste for barnet.
  Ønskemor

 2. Heisann 🙂 Ville helt klart vært med i en norsk FEMMIS organisasjon og det hadde vært flott med et nettverk, og et sted å finne informasjon på!
  Samtidig er jeg takknemlig for dere bloggere, som setter ord på de tanker og følelser vi single prøvere/kommende donormammaer har. Det er godt å vite at vi er flere 😉
  Ha en fiin sønda Ønskemor 🙂 klem fra Solskya

 3. Jeg så for meg en enklere plan. La meg forklare hendelsesforløpet. Jeg liker å se på det som en prosess med fire fase:
  1) Oppsøk et hvilket som helst utested
  2) Oppsøk en hvilken som helst mann
  3) Konverser om et hvilket som helst tema
  4) Dytt han i en taxi, stjel kondomene hans og knull livskiten ut av han.
  It ain’t that hard ;P

 4. Ønskemor: Jippi?
  Andreas: Vel, den problemstillingen får du nødvendigvis uansett hvorvidt vi snakker direct deposit eller ved assistanse av en lege, eller, som et tredje alternativ, en kombinasjon av alternativ 1 og 2 ;P

 5. Hurragutter og lekepiker: Ja, mulig du ville sagt jippi der og da… og jeg skal love deg at jeg har tenkt tanken, men hva ville du gjort når den norske stat kom for å kreve penger av deg? Hva slags forhold ville du hatt til den lille? Og til damen som gjorde dette? Jeg har ikke tenkt å dele mitt barn med en fremmed mann og jeg har ikke planer om å holde informasjon tilbake verken for staten som oppretter sak eller til barnet som begynner å spørre. Jeg må si at jeg har ikke veldig lyst til å fortelle barnet mitt at det kommer fra en slik kveld. Jeg har heller ikke noe behov for at mitt barn skal skrive til Tore på sporet om 20 år og lete etter den personen som mamma rundpulte i en mørk bakgate 9 måneder før poden kom til verden. Jeg håper du slipper å treffe avkommene dine på den måten om mange år, men ikke egentlig mest for din skyld, men for barnas skyld.

 6. H&L: Enten… er du empatisk handikappet eller så troller du bare i håp om å provosere.
  For det er vitterlig stor forskjell på, “nei, faren din var bare en fyr jeg dro med hjem en kveld” og “jeg ønsket deg så meget at jeg var på en klinikk og fikk hjelp med å få deg”.
  For en som er normalt empatisk begavet så er forskjellen innlysende, da det i det ene tilfellet er noen som gir blaffen i deg, om ikke til og med begge to. I det andre tilfelle så var du ønsket lenge før du ble til.

 7. Andreas: Jeg trur jeg fikk et slags svar da jeg leste bloggen dems (de er visst to). Jeg la inn en av kommentarene mine på bloggen dems for at de skulle lese, og etter det har jeg ikke fått kommentert… mulig de har sperret meg… visste ikke at det gikk an en gang jeg… har ikke prøvd igjen da… Kan hende det var noe med blogsoft også for alt jeg vet…. De trenger iallefall ikke bekymre seg for at jeg er en av dem som de skryter av på bloggen sin at de har nedlagt i løpet av helgen i alkorus… De får ikke et nummer av meg i løpet av påsken heller…. 🙂

 8. Jeg vil ha norsk Femmis!!! Kan ikke noen ordne det? Jeg forstår at det er mye jobb, for flere mennesker, men vi har jo svenske medsøstre å “herme” etter!
  Jeg har drømt om norsk Femmis siden jeg startet dette kjøret for 2,5 år siden!
  Fin blogg Ønskemor, og lykke til videre! 🙂

 9. Hærlig! Jeg vil også ha Femmis! Du ordner, vi blir med! 😉 Ellers synes jeg det er knall å lese at du (med hjelp av vår alles flotte Andreas) fikk stoppet munnen på enkelte kommentatører… 😉

 10. Helle: Ja, jeg tenker akkurat det samme. Vi har noen å herme etter. Femmis i Sverige som en søsterorganisasjon kan sikkert hjelpe oss i gang. Jeg har mailet dem, men ikke fått svar enda. Men jeg trur jeg er på saken… skal iallefall undersøke litt om hva som må til.

 11. En blir To?: Takk… ja, jeg er på saken! (trur jeg) Iallefall, så er jeg igang og undersøker litt om hva som skal til.
  Når det gjelder hurraguttene, så trur jeg de bare har et hardt ytre, men inni er de myke som gele…. De vokser nok opp en gang de også og blir tørre bak øra… la dem drive på og være hurragutter en stund til… slik som de holder på er de plutselig blitt pappaer begge to og kanskje til og med til flere….

 12. Ønskemor: Jeg tror ikke det er mulig å blokkere noen her, vi har i det minste ikke gjort noen innsats for å forhindre det. Men, back to business, vi skal ikke prøve å overtale deg til noe som helst vi, jeg syntes bare fremgangsmåten var i overkant kompleks. Men hey, jeg er jo bare en hurragutt! 😉

 13. Hurragutter og lekepiker: Det høres bra ut… det som virker som det enkleste kan fort bli det vanskeligste… jeg gjør det litt komplisert først, så jeg får det enklere senere.

 14. Jeg lurer på hvordan “assistert befruktning for enslige” hjelper meg? Jeg er en enslig mann som har drømt om å ha en familie i 15 år. Jeg er litt skeptisk til at kvinner skal få alt de vil ha servert på sølvfat. Det er veldig mye snakk om likestilling i disse dager. Norske kvinner klarer ikke å snakke nok om likestilling og grusomme menn, det går i ett hele tiden. Men unger skal de ha, koste hva det koste vil. Likestilling ja….dere kan dytte den likestillingen opp der hvor sola ikke skinner. Hvis dere vil ha familie, så bare kjøper dere en familie. Enkelt, det er bare å dra visakortet også har man en unge som matcher den nye sofaen. Hvis jeg vil ha familie, så er det ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg lever alene og ser 40 år gamle norske kjerringer springe rundt med en nyfødt unge de har kjøpt på Ikea. Faren til ungen er staten, staten betaler alt for kvinnene. Jeg synes dere kan dra til helvete. Norske kvinner er de verste og mest egoistiske monstrene jeg har møtt. Stakkars unger som må vokse opp med slik møkk rundt seg, uten en ekte pappa.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.