Hetetokter!

Jeg satte jo Elonva på torsdag og nå begynner jeg virkelig å kjenne bivirkningene av den. Jeg hadde dem i sommer også: hetetokter. I sommer trudde jeg det kom av en kombinasjon mellom hormonene og at det var så varmt. Men nå vet jeg at hetetoktene kom først og fremst på grunn av hormonene. Ja, like ille har det ikke blitt nå altså. Men temmelig ille ja. Disse hetetoktene blir kastet over meg, helt uten forvarsel og jeg får helt klaustrofobi av mine egne klær og får egentlig bare lyst til å kaste alle klærne. Men så fort jeg har tatt av en genser eller jakke, så blir det veldig kaldt. Jeg våkner også på natten badet i svette, og så fort jeg løfter litt på dyna, blir jeg kjempekald. Det finnes liksom ikke noen mellomting mellom for varm og for kald.  Det er ingenting som er akkurat passe. Det er temmelig slitsomt.

I morgen starter jeg på gonal-f og deretter skal jeg ta 225ie hver kveld fram til jeg skal ta eggløsningssprøyte. Jeg regner med at jeg skal sette eggløsningssprøyten neste onsdag kveld og uttak fredagen etter det. Nå til fredag skal jeg til gynekolog for scanning og få vite hvor mange folikler som er i ferd med å vokse seg store i magen min. Når jeg tenker på at det, så gjør ikke hetetoktene noe som helst. Jeg er bare utrolig spent og gleder meg til å se og oppleve deilige Århus igjen og til å få ut mange egg og til å få vite hvor mange som befruktes og får god kvalitet.

Også håper jeg så intenst at to små frø skal feste seg der inne og spire og gro i månedene framover. Jeg er overklar for det.

I dag har jeg forresten også hatt et veldig spennende besøk. Det skal dere få vite alt om senere en gang. Ja, det er igrunnen mye spennende som skjer framover og jeg gleder meg til å fortelle dere alt. Men jeg holder det enn så lenge litt tett til brystet.

 

Klem fra Ønskemor

6 Replies to “Hetetokter!”

 1. Hemmelighetsfulle Ønskemor. Du som pleier være så åpen ellers. 😛
  Uff, høres ikke godt ut nei. Høres ut som noe man opplever når man er syk egentlig. Slitsomt! Hva med en vifte da? Så du får litt sirkulasjon på luften?
  Men ja, det er jo bare for en kort stund, og så rett på prøving. Lykke til vennen! Jeg håper så inderlig at det fester seg, endelig!

  1. Hehe… det blir enda mer åpenhet av dette. Det er bare ikke helt klart enda, men det kommer. Det blir mer 🙂 Ja, det er på en måte som når man har feber, bortsett fra at jeg føler meg ikke syk og jeg har ikke feber. Det eneste stedet jeg faktisk ikke har kjent hetetoktene er når jeg har vært i vann. Uansett om jeg har vært i varmtvann eller vanlig basseng. Jeg er jo ganske mye i vann, så jeg har fått testet det grundig. Hetebølgen kommer når jeg har stått på land og tørket litt. Ja, det er verd det. Ingen tvil. Mest slitsomt er det å ikke sove skikkelig. Jeg er vant til å sove gjennom hele natten. Nå begynner jeg å venne meg til at jeg sover mer urolig både i perioden før og perioden etter uttak/innset. Det er nok hormonene som gjør det.

   Ja, denne gangen skal det virkelig feste seg. Jeg gidder ikke flere forsøk nå. Nå vil jeg bare bli gravid.

   1. Du vil ikke si? Okei, bare vær sånn du! 😛
    Nei da. Men seriøst, nå er jeg kjempenysgjerrig! 😉

    Jo, det å ikke få sove skikkelig er slitsomt ja. Men du bruker kroppen en del (svømming)? Så da skulle det jo være litt lettere å få sove de dagene du kjører på litt hardt? Jeg sover i alle fall aldri så godt som etter en dag hvor jeg har fått brukt kroppen mye. Men så har jeg aldri hatt ustabile hormoner som har revet i meg heller…

    Krysser alt for deg og håper så inderlig på at det fester seg helt frem til juli. Hadde jo passet helt utmerket til ditt skjema. 😛
    Lykke til vennen! Jeg heier på deg… egget… livmoren, eh? Jeg håper dette går veien i alle fall 🙂

    1. Du får nok vite snart. 🙂
     Det med å være sliten hjelper nok ikke så mye på det som skjer nei. Her er det hormonene som overkjører. Men man kommer gjennom det også. Det er jo bare for en kort periode.

     hehe… tusen takk 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.