Hektisk ja…

Jeg hadde planer om å ringe legen min i dag, og prøve å få rekvisisjon til blodprøve for å sjekke hcg. Det ble det rett og slett ikke noe av. Jeg hadde første arbeidsgdag etter at sykemeldingen min gikk ut, og det ble litt av en dag. Først hadde jeg en rolig formiddag, mins jeg å huske, før det braket løs. Jeg hadde noen timer svømmeundervisning, og på kvelden hadde jeg svømmekurs. Så er det ei kollega som er blitt syk, så jeg ble bedt om å ta vikarjobber. Både i kveld etter svømmekurset, og i morgen på dagtid, og på torsdag på dagtid. Sjefen min i svømmeklubben begynte å spørre om jeg kunne tenke meg å få mer ansvar og mer timer også. Så plutselig ser det ut til at jeg får litt mer jobb… lommeboka mi synes at det er fint, og jeg trur lommeboka skal få styre litt det nå framover. Så det er velkomment for min del. Jeg må bare passe på å få gjort ferdig alle skoleoppgavene som skal leveres framover.

Jeg kjenner at det er godt å få litt annet å tenke på nå. Dette forsøket har blitt avsluttet en gang for alle i dag. Jeg tok lutinus til morgenen, men det var skikkelig guffent å ha hvit utflod når man skulle i svømmehallen (beklager info), så jeg bestemte meg rett og slett for å droppe lutinus i ettermiddag. Da jeg var ferdig med svømmekurset i kveld, oppdaget jeg plutselig på mitt hvite håndkle at tante rød hadde kommet. Så ja, jeg er ikke gravid og det er endelig helt sikkert. Jeg testet selvfølgelig i dag tidlig også. Negativt. Så nå gidder jeg rett og slett ikke styre med å ta noen blodprøve. Det er rett og slett ingen hensikt. Jeg må tenke videre nå.

Jeg snakket om plan b i forrige uke som var at nå tar jeg en lenger pause og venter med neste forsøk til våren og satser på en langvarig behandling mot endometriose fram til det. Det er mulig jeg endrer litt på planene. Jeg fikk nemlig et tips: “scratching” er det noe som heter og det går ut på å skrape litt i livmorveggen i syklusen før innsett. Jeg fikk også tilsendt en link til en side der det sto om dette. (klikk her for å komme til siden, om du skjønner hva det står der da.) Det var en veldig interessant side, der det også sto om hva årsaken kan være til at noen har så problemer med å få det til å feste seg. Høye Østradiolverdier på grunn av heftig stimmulering kunne rett og slett føre til at festingen ble et problem. Forslag til løsning på dette, er slik jeg har forstått det; å ikke sette tilbake ferske embryoer, men fryse alt ned med en gang, for så å sette tilbake i naturlig syklus senere da man ikke har slik heftig stimmulering som man har ved ivf. Det andre som er foreslått er altså denne scratchingen.

Jeg er derfor litt usikker på plan b, og har bestemt meg for å prøve å få til en time til Jon Hausken ved Hauskenklinikken i Haugesund/Bergen. Han skal være veldig dyktig på dette, så jeg vil rett og slett høre om hans vurdering av min journal og hva han tenker som beste opplegget videre. Så nå er jeg usikker på hva som skjer. Jeg ser for meg at jeg har to alternativer; det ene er som jeg hadde tenkt før: Å ta et halvt års pause og gå på behandling for endometriose i mellomtiden for så å ta ut egg nærmere sommeren. Gjør jeg det, så kan jeg enten sette inn egg med en gang, eller vente med å sette inn i naturlig syklus, som fryseforsøk. Det andre alternativet mitt, er å kjøre på med nytt uttak nå, men uten å sette tilbake ferske embryoer. Deretter ta et halvt års pause for så å sette tilbake eskimoer nærmere sommeren. Mulig det er aktuelt med noen form for behandling i denne perioden også.  Jeg er uansett temmelig sikker på at jeg ikke orker nytt innsett med det aller første. Kroppen min trenger å bli seg selv før jeg setter egg tilbake nå føler jeg og jeg er ganske sikker på at neste innsett skal være i naturlig syklus. Dersom jeg kjører på med ett forsøk til nå, og gjør akkurat det samme som jeg har gjort før, så er jeg sikker på at sjansen for å lykkes er minimal. Jeg må ha en annen strategi til neste forsøk.

Men nå er det kvelden kjenner jeg. Denne dagen har vært slitsom. Men den gikk fort da. Det er fint 🙂 Fint med annet å tenke på. Og jeg vet det blir mye annet å tenke på framover.

Klem fra Ønskemor

8 Replies to “Hektisk ja…”

 1. Det virker som du tar dette imponerende godt! Du har jo dessverre altfor mye trening i å få negative tester også. Men jeg ble SKUFFA jeg nå! Jeg drømte faktisk i natt at du var blitt gravid du også. Litt engasjert, sier du? Hehe…

  1. Ja, jeg føler ikke jeg har stort annet valg enn å ta det som jeg må egentlig. Ikke godt akkurat nå, med herjende “tantesmerter”. Jeg kjenner dem uvanlig kraftig denne gangen. Typisk… skulle jo helst ikke “sett” henne igjen på ni måneder, men jeg må nok godta at hun skal komme hver måned en god stund til enda… sukk. hehe… ja, da er du engasjert! Jeg setter pris på det 🙂

 2. Dumme tanta, men du er som alltid flink til å ikke deppe når hun kommer. Du gjør unna det i forkant, så du har utviklet din mestringsstrategi for å ikke få slaget i trynet når hcg-testen er negativ.

  Scratching virker som verdt å forsøke, og dr.Hausken har jeg hørt mye bra om. Og husk – vi skal jo gjøre fruktbarhetsrituale i helga, så da blir det bra vettu 😉

  *klem*

  1. Ja, veldig dumme tanta. Respektløst å komme ubedt på den måten… makan… Jeg får håpe fruktbarhetsrituale og Jon Hausken klarer å gjøre underverker for neste runde.

 3. Uff, ja som om det ikke var nok om tanta kom ubedt på denne måten, så skal det attpåtil være vondt! Hos meg var det ganske ille i natt, og nå i dag. Må ta smertestillende for å kunne fungere 🙁 Men jeg lurte på en ting, kan man påvise endometriose på andre måter enn ved lap? Jeg har alltid hatt sinnsyke menssmerter, helt siden jeg fikk mensen tidlig. Har aldri vondt utenom perioden, er det da noen sjanse for at jeg har det?

  1. Ja, det er faktisk andre måter å se det på. Jeg visste ikke om det før nylig da jeg var hos ny gynekolog i Tønsberg. Jeg fortalte at jeg mest sannsynlig hadde endometriose, selv om de ikke fant noe i lapraskopien. Da lurte han på om jeg hadde tatt MR, for han mente det gikk an å se det ved MR. Jeg vet ikke noe mer om det enn det da. Men jeg vet jo ikke. De fant jo ikke noe hos meg ved lapraskopi, men allikevel, så er de helt sikre på at jeg har det. MEN nå har jeg begynt å tvile på om det er det som gjør at jeg ikke blir gravid. Det må være noe annet som gjør det vanskelig for min del.

   Når det er sagt. Siden du sier at du har hatt kraftige menssmerter helt siden du fikk mensen, så vil jeg ikke tro at det er endometriose. Det er ingen som har endometriose første gangen de får mensen, og det er veldig få unge som har det. Endometriose kommer som regel i 30-40-åra, mens noen får det tidligere også. Det er typisk at man merker en forverring i smertene, men kanskje enda mer typisk at man merker en endring. De smertene jeg har fått de senere åra, er ikke det samme som menssmertene. De er litt forskjellig. Jeg merker tydelig hva som er vanlige “menskramper” i magen og hva som handler om endometriosen. MEN en annen ting er at alle merker dette litt forskjellig, avhengig av hvor endometriosen sitter. Jeg vil iallefall si, at dersom du har hatt omtrent like kraftig og de samme typer smertene helt siden du fikk mensen for første gang, så vil jeg ikke si at det er typisk endometriose. Jeg anbefaler deg å se på nettsidene til endometrioseforeningen, for der får du veldig mye informasjon om alt som har med endometriose å gjøre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.