Planen videre

I dag har jeg sendt mail til Maigaard og bedt om å få en grundig gjennomgang av journalen min og en samtale med legen på telefonen om hva som kan gjøres videre. Jeg går ikke med på at det er uflaks når jeg til sammen har satt inn 6 embryoer med toppscore. Det går bare ikke. Jeg går heller ikke med på at min veldig sparsommelige endometriose kan få skylden for at dette ikke går, når jeg har gått både på prednisolon, albyl-e og fått hcg-støtte. Dette er ikke uflaks. Det MÅ være en grunn til at det ikke går, og den grunnen er jeg fast bestemt på å finne ut av. Jeg er helt sikker på at det ikke er eggene mine, eller sæden som er feil. Når embryoene får toppscore, så er det ikke der det ligger. Det er noe som gjør at embryoene ikke implanteres i livmor. Da jeg leste denne siden (som jeg også linket til i går), så fikk jeg en sterkere mistanke om at jeg har for høye østradiolverdier. Jeg har faktisk tenkt tanken før. Jeg har også spurt mye om det er slik at slimhinnen kan bli for tykk. Men jeg har hele veien blitt betrygget på at det ikke har noe å si. Dette kommer til å gå. Jeg er ikke overbevist, og nå skal jeg til bunns i dette.

Jeg har også fått time hos klinikk Hausken i Bergen den 5. desember. Det passer perfekt at jeg fikk time i Bergen og ikke i Haugesund, for det går rutefly mellom Torp og Flesland. Så er det enkelt å komme seg fram og tilbake og ikke så altfor dyrt. Jeg har betalt 967,- for billetten, og jeg trur den utvidede gyn-timen hos Hausken koster 1800. Mye penger, ja, men nå har jeg en magefølelse på at vi faktisk kommer til bunns i dette. Nå har jeg fått troa igjen.

De siste dagene har jeg også blitt mer og mer sikker på at jeg skal si meg fornøyd med 7 eskimoer og at jeg dropper mer medisiner nå. Nå er det eskimoene jeg skal satse alt på. Det er jo tross alt et helt minifotball-lag der ;-). Jeg har nemlig troa på at kroppen min nå trenger tid til å bli frisk og normal før jeg satser på nytt nærmere sommeren. Nå er det fullt fokus på akupunktur og sunn livstil i tillegg til studier og jobb. Nå vil jeg prøve å leve et mest mulig normalt liv framover og kanskje ikke tenke så voldsomt på prøving, men heller stable økonomien min og tilværelsen grundig på beina. Jeg vet jo at jeg kommer til å slite litt med å leve som normalt uten å tenke på det da… jeg kommer til å ha eggløsning hver eneste måned og jeg vet jo hvor tøft det er å tenke på. Men jeg må bare prøve å legge det vekk. Akupunktøren min vil gjerne behandle meg uten at jeg driver og putter i meg alskens hormoner og derfor ønsker jeg også neste runde helt uten hormoner, men kanskje med scratching. Jeg håper det lar seg gjøre. Jeg regner med at jeg kanskje kan gjøre det i Norge, siden det skal gjøres syklusen før innsett.

Ah… jaja… nå er det liksom tilbake til start igjen  på mange måter… lite annet jeg får gjort med det gitt…. sukk

 

Klem fra Ønskemor

8 Replies to “Planen videre”

 1. Jeg heier på deg og følger deg hele veien til baby. 🙂
  Skjønner godt at du vil komme til bunns i dette. Også er du heldig som har mange eskimoer på lur. Mange sjanser der.
  Lykke til hos dr. Hausken.

 2. Du er ikke tilbake til start, langt i fra; du har prøvd mye og vet hva som ikke har fungert og du har 7 nye muligheter på frys! Synes forøvrig planen din høres veldig god ut; få hormonene ut av kroppen og kroppen i så god stand som mulig. Imens kanskje du, sammen med en flink fetilitetslege, kommer nærmere en løsning på hvorfor det ikke fester seg! Du får dele med oss hvis du får noen tips fra legen, men ellers syns jeg du bør benytte muligheten til å trykke på “play”-knappen og leve livet litt 🙂 mye fokus går med til dette, men man må ikke glemme at dagene går og det er viktig å ikke “holde pusten” på veien til målet – livet er veien 😉

  1. Jada… jeg vet jeg ikke er tilbake til start… Men det føles ikke som at jeg har kommet så veldig langt heller akkurat… Ja, jeg deler alle gode tips på bloggen min så klart 🙂 Men de lærde strides visst om det meste, så jeg vet jo egentlig ingenting.

   Ja, nå skal jeg leve livet, og (prøve) ikke gruble så mye.

 3. Så utrolig leit at det ikke gikk 🙁

  Men, du nevner Scratching som en metode for å få embryoet til å feste seg. hva med Assisted Hatching i tillegg? Der lager de et lite snitt i embryoet for at det lettere skal få komme ut og dermed øke sjansene for festing. Det er faktisk slik at selv om du får toppscore, så kan det være at eggeskallet faktisk er litt for tykt til at det klarer å hatche/klekke på egenhånd. Bare et lite tips på veien.

 4. Hei Ønskemor. “Jeg” har vært gjennom IVF-prosessen etter mange år med barnløshet hvor jeg nærmest hadde slått meg til ro med skjebnen. Nå, endelig, fikk jeg ei flott jente som nå er blitt 8 år. Frisk, oppvakt, rettferdig, “guts” og mange familiære trekk gjør henne til en øyensten. Du gjør rett i og fortsette å forsøke. Masse lykke til, hilsen far som har fått ønskene sine oppfylt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.