Frustrasjon

Gode og dårlige nyheter og bare nyheter…. og drit….  jeg begynte å grine da det ikke var Hausken som var der i dag. Det kunne de gjerne ha informert meg om slik at jeg kunne bytte time og ikke ende opp med følelsen av bomtur. Det var jo Hausken jeg ville prate med. Ikke en annen lege. Jeg har jo Nicolaidis her i nærheten og han er også veldig dyktig. Det er Hausken som er ekspert på endometriose og fertilitet. Ja, sikkert flink han jeg var hos også, men det føles som en bomtur og bortkastede penger. Først betalte jeg jo flybilletter til den første timen jeg fikk der, så fikk jeg vite at den dagen var ikke Hausken der, så derfor byttet jeg time, og måtte betale en god del (600,-) for å booke om billettene. Og dessuten koster timen på klinikk Hausken nesten det dobbelte av hva jeg måtte betale for en slik time her. Jeg kan ikke få sagt hvor skuffet jeg er for akkurat det. Men de følelsene kommer i skyggen av mange andre følelser.

Neste skuffelse startet egentlig forrige uke. Jeg hadde jo beregnet å være ferdig med tantebesøk til i dag, men så kom ikke hun tanta før på torsdag, og dermed har jeg vært på cd 5 i dag, og jeg har henne på besøk enda. Det skal jo slike gynekologer være vant til, selv om det er veldig ubehagelig for meg, så får man da gjort undersøkelsen… trudde jeg. Heldigvis var det syklusdag 5 og ikke 3 for det hadde nok vært mye verre. Det har seg nemlig slik at man får ikke en helt pålitelig vannscanning når man har mensen fikk jeg vite i dag. Det kan nemlig være rester av væske i livmor som kan ligne på polypp, uregelmessighet eller sammenvoksning i livmoren. Ja, for å oppdatere dere som ikke har fått med dere forhistorien her, så har jeg kommet på at jeg ikke har sjekket innsiden av livmor for polypper, sammenvoksning, muskelknute osv. Det kan gjøre det vanskelig å bli gravid selv om alt annet er fint.

Da han undersøkte meg, så spurte han om jeg noen gang hadde hatt en utskrapning, og det har jeg jo. Jeg har hatt en abort for mange år siden i 12.uke og da har man utskrapning. Han syntes nemlig at det så veldig ut som at jeg har en sammenvoksning i livmor, noe som er veldig typisk etter en utskrapning. Hvorfor har ingen tenkt på dette før????? Jeg kan ikke få sagt hvor skuffet jeg er for akkurat det. Det kan ha kostet meg over 200 000,- men jeg får aldri vite sikkert hvor mye det har kostet meg. Mest sannsynlig veldig mange penger. At jeg har blitt klokere på veien og har gjort mye annet lurt med livet mitt kommer veldig i skyggen av å vite akkurat dette. Det er rett og slett veldig frustrerende.

Det er klart at det han har sett KAN være menstruasjonsvæske som ligger igjen i livmoren, men han hadde jo saltvann inni der, og det så veldig konstant ut og lite i bevegelse. Det så ikke ut som at det ble oppløst av væsken og det så jo jeg også helt tydelig. Tenk om det er så enkelt som at jeg bare trenger en hysteroskopi så blir jeg gravid. Tenk om det har vært så enkelt og gratis hele tiden. Det er helt slitsomt å tenke på. Jeg vet at jeg ikke kan gjøre noe med det, og at all energi jeg legger i det er fullstendig bortkastet for det endrer ikke på alt som har skjedd. Det er bare slik.

Men en liten trøst er at han faktisk stusset over at de ikke hadde sett dette da de gjorde HSG-røntgen av meg. Det er jo det jeg har tenkt hele veien, at dersom det hadde vært noe slikt, så hadde de sett det da. Og han mener at de burde kunne ha sett det da. Men de fokuserte nok veldig på egglederne og det gjorde jeg også. Så de har nok rett og slett ikke sett så grundig etter den gangen. Da har jeg ikke blitt behandlet helt feil heller.

Så i morgen har jeg time hos fastlegen min og skal be om å få henvisning til hysteroskopi. Jeg gruer meg litt for det er ny fastlege, og jeg er alltid spent på hvordan nye leger reagerer på at jeg ikke har mann.

Dersom de finner noe ved hysteroskopi, så opererer de det vekk med det samme og jeg kan sette tilbake embryo i helt naturlig syklus. Det er så utrolig deilig å tenke på at neste gang jeg skal til Danmark, så er jeg nesten tilbake der jeg startet. Jeg skal ikke en gang ta en el-sprøyte. Ikke et eneste hormon skal jeg ta. Det eneste jeg skal gjøre er å teste el-test og så reise ned og gjøre det nesten som en helt vanlig inseminering, bortsett fra at det er ikke sæd som blir satt tilbake, men mine egne befruktede embryoer. Det er en så deilig tanke at det veier (nesten) opp for all den frustrasjonen jeg føler over alle pengene og all energi jeg har brukt på dette prosjektet til nå helt nyttesløst.

Jeg fikk med et bilde av elendigheta. Det ser jo egentlig veldig tydelig ut spør du meg.

Vannskanning

Han ventet faktisk ganske lenge for å se om saltvannet ville løse det opp. Da ville han nemlig være ganske sikker på at det bare var blod. Men det er nok en sammenvoksning etter aborten for leeenge siden ja. Bare å innse at slik har det sikkert vært hele denne tiden. 7 insemineringer og 3 ivf nesten fullstendig bortkastet. Det er godt jeg oppdaget det nå, for jeg har tross alt enda 7 embryoer på frys. De skal til pers når denne klumpen er borte.

Nå er det kvelden. Jeg er helt utslitt… det er ikke bare bare å reise med fly til Bergen midt i desember. Flyturen fra Sandefjord til Bergen er den verste jeg noen gang har opplevd med masse turbulens. Jeg hadde det ikke veldig bra. Det gikk heldigvis litt bedre på hjemturen for da hadde vi medvind, så turen gikk veldig fort og det ristet ikke så mye.

Klemmer fra Ønskemor

Edit: Balanse skjønte ikke bildet. Hun mente at hun ser to folikler, og det kan det faktisk se ut som. De to mørke områdene som likner på folikler er faktisk begge livmoren min. Men det er “noe” som ser ut som den deler livmoren i to mindre hull. Det er altså det som kan være sammenvoksningen. Det var ikke slik at den tettet helt imellom. Jeg så også bilder der det var ett “hull” men med noe rart et sted. På dette bildet ser det helt delt ut. Som sagt, så KAN det være menstruasjonsvev som vi ser, men det får jeg ikke vite sikkert før jeg har hatt en hysteroskopi. Det som ER rart er at dette ikke ble funnet da jeg tok HSG-røntgen i mars 2011. Så jeg tar ingen gleder på forskudd nå. Jeg må bare vente å se hvordan hysteroskopien går.

10 Replies to “Frustrasjon”

 1. Har ventet på denne oppdateringen:)Kjipt med all frustrasjon for deg! Men nesten litt bra at han fant noe å “jobbe” med eller? Hadde kanskje vart verre hvis alt så superfint ut og ingen skjønner hvorfor inget fester seg??? Eller hva tenker du? Kan ikke det å fjerne sammenvoksningen nesten bli som en priming tror du? Heier på deg!

  1. Jo, det er klart at dersom det faktisk ER en sammenvoksning som det ser ut til, så blir det sikkert en smal sak å bli gravid etterpå. SÅ det er jo bra. Samtidig er det veldig bittert å oppdage det nå. Selvfølgelig er det bra, men akkurat nå er det mest vondt.

   Når de opererer sammenvoksningen, så vil det bli som en kraftig scratching (vet ikke helt hva “priming” er, men mulig det er det samme?) så det er klart det øker sjansene på mange måter.

  1. Ja, han mente at dersom dette er en sammenvoksning som det ser ut til, så skulle det være en smal sak å bli gravid etterpå med noen av de fine embryoene jeg har på frys.

 2. Føler med deg, så utrolig frustrerende om det “bare” er en slik sammenvoksning! Jeg er ingen ekspert, så hva er det man skal se på det ul-bildet som tilsier at det er det? Jeg syns de to store hullene ser ut som follikler utfra hva jeg har sett selv på mine scans, men du har jo mensen så det kan det ikke være…

  Uansett, tenk om du kan ha funnet løsningen! Og at du veldig enkelt kan smette inn noen eskimoer i magehuset når du har fått ordna opp i jentemagen med hysteroskopi. Håper så inderlig det, Ønskemor 🙂

 3. Jeg setter pris på ideer jeg får til det du skriver… Føler selv på en frustrasjon over at man må finne ut av alt selv, går til den ene legen etter den andre, men åhh, man får liksom aldri noen “gratis” råd eller tips. Og dette med at det er arrvev i livmoren som kan være årsak, burde noen leger informert om tidligere, tenker jeg….. Har du hørt med Medicus i Trondheim? De har visst noe som heter HysCos og som kan erstatte hysteroskopi som gjør inngrepet mindre.

  1. Ja, men egentlig, så har jeg jo funnet ut at HSG sjekket dette med sammenvoksninger/polypper/muskelknuter, så om de ikke har fortalt meg det spesifikt, så har de kanskje registrert at undersøkelsen har blitt gjort og derfor eliminert den muligheten allikevel. Jeg er ikke så misfornøyd med det nå som jeg vet at de fikk sjekket dette ved HSG som jeg tidligere også hadde trodd. Uansett, så kommer jeg til å sjekke for sikkerhets skyld. Og det må bli på billigste måte, så Medicus er helt uaktuelt for min del. Det må bli på et sykehus i offentlig regi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.