Fysio for nakkeplager…

Ja, for å ta litt “kjedelig” helsesnakk…. ja, MIN helse…. så hvis du ikke er interessert, så stå over…. det dreier seg nemlig ikke om helse i forhold til fertilitet i dag… ikke veldig iallefall… det dreier seg om min framtid… sukk…

 

Jeg var hos fysioterapeut i går. Jeg prøvde jo kiropraktor fire ganger, men følte bare at det forverret ting… jeg syntes det var rart, for det er ikke første gangen jeg har slitt med nakken, og kiropraktor har jo funket så godt tidligere. Jeg tenkte iallefall at det kanskje var reint muskulært denne gangen da, og legen min mente det samme, og henviste til psykomotorisk fysioterapeut. Det ville bli bra tenkte jeg, for det er en dame som er opptatt av å se hele bildet, både det fysiske og det psykiske, så jeg la ut om alle bekymringene mine i håp om at hun skulle forstå situasjonen min. Det  gjorde hun i aller høyeste grad heldigvis. Men da hun begynte å ta på nakken min og kjenne litt etter, så fant hun ting som hun ikke kunne gjøre noe med og det skremte meg litt. Det er nemlig en slags låsning i en av de øverste virvlene og en bevegelse til venstre som jeg absolut ikke klarer fordi det er noe inni der som stopper og det er ikke en stram og spent muskel, det er noe med skjelettet. Så hun sendte meg tilbake til legen med beskjed om at jeg trengte røntgen. Hun pratet også om at jeg kanskje måtte forberede meg på å se på arbeidssituasjonen min. Hun mente at dette er kanskje noe jeg må forvente å måtte leve med resten av livet og at jeg trenger en tilpasset arbeidssituasjon. Det var faktisk nesten godt å høre, for jeg har tenkt samme tanken. Jeg har begynt å innse at de store rettebunkene blir for tøft for meg. Da er det dumt å være utdannet norsk og engelsklærer… Heldigvis har jeg en fire års utdannelse i kunst og håndverk, så jeg trenger nok ikke omskolering heldigvis… men argh… Nå er jeg iallefall sykemeldt og får hjelp til å få rettebunkene unna.

 

Det som er kjedelig å tenke på, er at dette mest sannsynlig kommer av en trafikkulykke jeg var i for veldig mange år siden. Jeg jobbet som pizzabud og kjørte ut av veien. Det ble ikke skrevet rapport om yrkesskade og jeg ble ikke undersøkt den gangen, så det er ikke registrert noe sted. Det var først noen måneder senere at jeg begynte å slite med hodet, og det tok lang tid før noen koblet det til den ulykken jeg var i. Typisk…

 

Jeg har iallefall aldri tatt noe røntgenbilde av nakken, så det blir spennende nå om det vises noe i det hele tatt. Det er iallefall noe som kjennes galt ut inni der, så det hadde jo vært fint om jeg kan finne ut av hva det er slik at jeg kan lære meg å leve slik at jeg slipper smerter. Jeg trur nemlig at det er mulig… evig optimist 🙂

10 Replies to “Fysio for nakkeplager…”

 1. Jeg sliter med nakken selv. Har gått med forskjellige kiropraktorer i åresvis. Men han jeg var med sist kunne fortelle meg at han trodde jeg hadde whiplash. Så nå går jeg med på fysio pg får behandling. Det holder det heldigvis i sjakk hos meg. Har også en skulder som gjør at jeg må skifte jobb. Utrolig kjipt! Lykke til med nakken din, og håper de finner en løsning på den 😉

 2. Lykke til med nakken, kjedelig å måtte slite med den, men med din positive innstilling er jeg sikker på at det går bra på ett vis 🙂

 3. osspluss: Ja, huff… de har nevnt whiplash til meg også, både en og to ganger, men jeg vil liksom ikke helt godta det. Det viktigste er å finne en måte å fungere i hverdagen på ja. Trur nok at jeg må regne med både kiropraktor og fysio i perioder iallefall. Men det viktigste er nok rettebunkene. Det er bare for mye for meg.

 4. Ah, men så bra! Da vet du hvorfor du har vondt i nakken. Det må jo være godt å vite, da vet du at det ikke bare er noe du innbiller deg.
  Vet ikke om slike skader synes på røntgen? Men får du skriv fra lege så kan du kreve å få jobbsituasjonen lagt til rette i alle fall. Tror jeg?

 5. Andreas: Ja, jeg er iallefall nærmere et svar og jeg merket det veldig tydelig at det stemte det som fysioterapeuten sa og at det ikke er innbillning. Det ER helt klart veldig godt. Jeg skal svare på mail etter hvert… skal bare manne opp nakken min… blir nok helst i morgen tidlig…
  I og med at de har sendt meg til røntgen så er det vel en mulighet for at det kan vises. Jeg er på en måte glad for at jeg ikke er gravid nå, for da er det ikke noe farlig å ta en slik røntgenundersøkelse. Det er jo også en mulighet for at ingenting vises og da må jeg vel høre med legen om han vil henvise meg til mr eller ct eller noe sånt da? Han har helt sikkert en mening om hva som kan gjøres iallefall… jg byttet foresten fastlege. Jeg syntes det var greit å få videre oppfølging av han som hadde sett på nakken fra begynnelsen.
  Heldigvis, så trur jeg ikke jeg trenger masse tilrettelegging på jobben. Det holder å fordele timene slik at jeg unngår de store rettebunkene. Det vil si at jeg slipper faglæreransvar i norsk og engelsk. Og det bør egentlig gå bra skulle jeg mene.

 6. MissMedicus: det har jeg aldri hørt om før. Nå er foresten resultatene fra røntgen kommet; intet funn der. Så da står jeg igjen som er spørsmålstegn da med vondt i nakken.

 7. Hei Ønskemor 🙂 Din første alternative terapist tok denne utdannelsen i tyskland endel år tilbake. Det går ut på å løse opp spenninger og blokkeringer i sjelettet som omringer sentral-nervesystemet (hjerne, nakke- og ryggmarg). Vet at du bor laangt unna nå, men evnt hør om han kan anbefale noen nærmere deg.
  Masse klemmer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.