Genetisk veiledning (9+3 eller 10+1?)

Det var ikke mye nytt jeg fikk vite på genetisk veiledning i går, så det er ikke mye å fortelle. Bortsett fra at det ble en lang kjøretur for å få tatt en blodprøve :-D. Lurer på om de fint kunne gjort den veiledningen via fastlege og tatt blodprøven også der. Menmen… jeg får vel dekket reise og jeg hadde jo fri uansett, så det spiller jo ingen stor rolle for min del.

Men én ting som VAR litt interessant var at hun tok utgangspunkt i det CRL-målet som gynekologen målte da jeg var på ultralyd 7+3 og hørte og så hjertet (CRL-mål er avstanden fra hodet til rumpe på fosteret/embryoet.) Med utgangspunkt i dette målet satte hun meg faktisk hele fem dager fram i tid. Det betyr at embryoet/fosteret (usikker på hva jeg skal kalle det nå) lå litt foran vekstskjemaet. Jeg tar selvfølgelig det med en klype salt, for jeg VET jo når unnfangelsen fant sted. Men utfra det nye målet skulle visstnok første dag av siste mens være 9/6 og ikke 14/6 som jeg har regnet ut fra. Og termin ble skjøvet helt fram til 19/3, selv om jeg fremdeles opererer med bursdagen min, den 24/3 i mitt hode. Barnet kommer uansett når det velger å komme som forhåpentligvis vil være rundt de tider, ikke for sent og ikke for tidlig.

Grunnen til denne utregningen var at hun ville søke om den beste datoen for ultralyd når de skal måle nakkefolden. Så i skjemaet hun sendte videre til avdelingen som skal gjøre ultralyd av meg, så skrev hun 7. september. Så da skal jeg bare vente på telefon fra dem eller en innkalling. Dersom jeg ikke har fått innkalling litt ut i neste uke, så skal jeg ta kontakt med dem selv og høre.

Så tok jeg som sagt en blodprøve, og den skal være klar til jeg kommer for ultralyd. Det vil si at jeg får svar på begge prøvene når jeg er inne på ultralyd. Det er disse to tilsammen som bestemmer om jeg får tilbud om fostervannsprøve. Jeg tenker jo egentlig at jeg ikke skal ta den. Men jeg har ikke bestemt meg enda. Den skal i tilfelle taes i uke 15. Jeg håper jeg slipper å stå overfor det valget. Hvis det bare er snakk om trisomi, så trur jeg at jeg dropper det, men hvis jeg tester positivt på toxoplasmose, så vil jeg tru at det er lurt å ta det. Dersom kattungen klarte å smitte meg, og fosteret er smittet, så vil sannsynligheten være stor for at barnet blir friskt dersom det blir behandlet og da må man jo vite. Jeg gleder meg til alt dette er over og at jeg får bekreftelse på at alt er fint og jeg slipper å vurdere fostervannsprøve en gang. Det er jo det som er det mest sannsynlige.

På vei hjem dro jeg innom stoff og stil. Jeg har jo fordypning i tekstil fra høgskolen og skammer meg litt over at symaskinen ikke har vært i bruk på over ti år, og den gangen var det gardiner jeg la opp. Å bli gravid har endelig gitt meg inspirasjon til å ta fram symaskinen igjen og jeg ønsker meg så en overlockmaskin i tillegg. Jeg bearbeider mamma der, for jeg har iallefall ikke råd. Jeg har kjøpt en bok som er skrevet/laget av to bloggere. Boken heter “Heilt spesiell og Jubel – sy glade klær til glade barn” og jeg har fått veldig inspirasjonen over meg. Jeg skal jo bli tante til et nytt gull i september, så jeg har uansett noen å sy til. Jeg har jo en eldre tanteskatt også som kan bli sydd til. Selv om han allerede har en genser på strikkepinnene mine. Også gleder jeg meg til å sy et babynest til mitt eget gull, men jeg trur jeg får vente til jeg føler meg sikker på at nestet skal bli brukt. Her skal ingenting mer skaffes eller kjøpes før etter uke 12 og etter ultralyden jeg skal ha rundt de tider.

heilt spesiell og jubel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klem fra Ønskemor

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.