Gi et lite bidrag!

Jeg har en stund fulgt bloggen til Karoline Grimsmo. Hun har opplevd det verste marerittet man kan oppleve trur jeg. Hun mistet sin lille Liam Sebastian bare 8 timer etter fødselen. Ja, dette er ikke det eneste vonde hun har opplevd. Hun har kjempet en kamp mot rusen og sliter nok enda med alt det som det førte med seg. Hennes blogg får mine tårer til å renne ofte.

 

Jeg har selv hatt rusmisbruk tett på meg både privat og i jobbsammenheng og jeg vet virkelig hvilket enormt uhyre dette er. Et uhyre som kanskje alltid vil luske i kullissene for den som en gang har vært hekta.

 

Da Karoline mistet sin lille Liam Sebastian raste hennes verden sammen forståelig nok. Mange ex-misbrukere ville nok fort falt tilbake etter en slik opplevelse. Jeg håper så inderlig at hun klarer å motstå (Jeg har ingen grunn til å tro at hun skal falle tilbake, da hun ikke skriver noe om dette selv, men jeg trur det ikke bare er enkelt.). I tiden etter fødselen og tapet av lille vakre gutten er det mye som skal ordnes. Først og fremst skal man takle alle følelsene og bearbeide det man har vært igjennom. I tillegg skal det arrangeres en begravelse. Det unge paret fikk 20 000 fra nav til begravelsen og siden de ikke maktet å ordne med alt dette selv, hyret de inn et begravelsesbyrå til å ordne alt med begravelsen for dem. Dette kom på 22 000. I ettertid har de nok innsett at dette var litt mye, for de hadde ikke tenkt på at de trengte en gravsten også, og den har de nå ikke råd til. Derfor har de etter anbefaling fra leserne gått ut og bedt om å få et lite bidrag til stenen.

 

Etter at de har gjort dette, har det kommet noe kritikk mot dem. Kommentarer som at de har tatt seg råd til ferietur var nok veldig sårende. For oss som har fulgt bloggen til Karoline vet at de aldri hadde kunnet ta seg råd til denne turen om ikke det var for familie og venner som har samlet sammen til dette. På turen fridde kjæresten hennes og til og med det skal de få pepper for… jeg synes det er helt utrolig. Hvor mye koster det å fri til jenta du elsker og gi henne en ring da? Klart at man kan gi en ring til mange tusen, men man kan fint sette en ring på fingeren som ikke koster så mye også. Som Karoline selv sa det: “Det er ikke prisen på ringen som betyr noe, det er kjærligheten som ligger i den.” Det er også sagt at de burde ta opp lån til denne stenen, men det vet iallefall jeg, at har man levd med rusmisbruk en periode, er det liten sannsynlighet for at man har klart å styre økonomien såpass at man er kredittverdig i ettertid. Det er heller ikke Karoline, og det kommer hun også til å slite lenge med.

 

Alle vet at min økonomi for tiden er ganske skrall… eller ikke skrall, men jeg har kanskje fortsatt store utgifter foran meg til babyprosjektet mitt. Jeg aner jo ikke hva det ville komme på. Når det er sagt, så ønsker jeg allikevel å gi Karoline et lite bidrag. Jeg følte meg først litt dum som bare kunne gi henne 200 kroner, men når jeg tenker etter hvor mange som faktisk følger bloggen hennes så er det ikke så lite. Dersom alle de ville gi 200 kroner ville Karoline iallefall sitte igjen med halve årslønna mi. Om bare 100 av disse faktisk gjør det, vil det allikevel bli 20 000 til gravsten og det er omtrent det hun trenger trur jeg.

 

Det er derfor jeg skriver dette innlegget. Jeg oppfordrer ALLE til å gi et lite beløp. Til og med 50 kroner kan bli mange penger om mange gir. Tenk over det. Om 100 mennesker gir 50 kroner blir det 5000. Det er mange penger og man kommer langt med det også uten at jeg trur at noen av de som har gitt en femtilapp merker det i noen særlig grad. Derfor oppfordrer jeg nå alle mine lesere til å bidra met et lite symbolsk beløp.  Jeg gir 200 kroner til Karoline. Ta deg en øl mindre på byen til helgen og så har du et godt bidrag. Det er også hyggelig om du legger igjen en kommentar til Karoline i innlegget om gravstensprosjektet slik at hun vet hvem som gir.

 

Klem fra Ønskemor

 

Edit: Nå har jeg vært inne på nettbanken og betalt til kontonummer: 0539.23.28345 og bestemte meg for at jeg heller skulle gi 250kr!

Edit igjen: Jeg skrev navnet feil. Har endret det i teksten og i bildet.

 

11 Replies to “Gi et lite bidrag!”

 1. Har allerede gjett eit lite bidrag 🙂 men kunne ikkje gje så mykje, sidan økonomien ikkje er heilt på topp 🙂 men tenkte å føre over litt til når lønninga kommer. Kjekt at finnes sånne som deg som bringer budskapet vidare 🙂

 2. Jeg syns det er helt OK at folk ber andre om penger, men jeg syns også at man da må tåle at folk stiller spørsmålstegn ved det. Jeg er verken hjerteløs eller ute etter å “ta noen” men jeg leste tilfeldig på den bloggen her om dagen. Og da sa jeg til mannen min at jeg forstår at man reagerer når det først ligger et innlegg med sydentur, frieri, ring, god mat, drinker og røyk i et innlegg, for så å skrive i neste innlegg at de ikke har råd til gravstein.
  Det er sånn jeg “så det” som ikke har fulgt bloggen og vet noe av historien rundt noe.
  Så det kan jo være derfor det har kommet negative reaksjoner. 🙂 Ikke alle som sier ting i vond mening.

 3. Yvonne: Jada, men er det ikke bare å la være å gi noe om man ikke mener noe fortjener det? Jeg også hadde nok tenkt slik hvis ikke jeg hadde fulgt bloggen hennes og visste litt om bakgrunnen hennes. Men fra å tenke en tanke til å si tanken høyt (eller skrive) mener jeg at noen bør gå en litt lenger vei hvis du skjønner. Dette baserer seg jo på misforståelser og det gjør det jo veldig ofte. Om man heller stiller spørsmål istedefor å trekke for raske slutninger, så får man ofte en annen forståelse enn man hadde først. Jeg trur ingenting er sagt i vond mening, men jeg vet at Karoline har oppfattet det slik og det har også mye med situasjonen hun er i og det synes jeg er veldig trist. Nå håper jeg bare hun snart får lagt dette litt mer bak seg slik at hun kan begynne å se mer framover igjen.

 4. Hei!
  Endelig foretok jeg trekningen av giwe awayen min!! Du var så heldig å være en av vinnerene!! Yuuhuu!! Send meg en mail med adressen din til isis32rny@gmail.com
  Håper gaven faller i smak!! 🙂
  Forresten, takk for at du viste meg dette prosjektet!! Jeg skal virkelig se om jeg ikke kan få bidratt med noen kr jeg også!! 🙂

 5. Vestlandsjenta!: WOW! Tusen takk, nå ble jeg skikkelig glad altså. Mailen er sendt! HURRA! Jeg er så utrolig spent på hva det kan være for noe.
  Så flott at du vil bidra med en liten slant til Karoline, jeg er helt sikker på at hun setter kjempestor pris på det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.