Gutt eller jente?

IMG_5195

Det er ikke fritt for at jeg i disse dager går og grubler mye på hvilket kjønn babyen min har. Ikke det at jeg har anledning til å shoppe så mye, og egentlig, så har jeg allerede ganske mye brukt som bare får gå. Sånn er det med økonomien etter at man har brukt myye på å bli gravid 🙁 Det er tydeligvis en del av dere lesere som også lurer på om jeg har en gutt eller jente i magen, siden det stadig oftere er kommentarer om nettopp det. Mange har allerede gjettet. Selv klarer jeg ikke gjette. Men en annen gravidblogger  jeg er innom iblant (kathinkah.blogg.no) skrev forrige uke et innlegg om en del myter og “kjennetegn” på hvordan man kan forutse barnets kjønn. Dette innlegget finner du her: klikk her.

Jeg måtte selvfølgelig gå gjennom punkt for punkt for min egen del:

1. Struttemage:

Hvis din gravide mage ikke synes bakfra er det sannsynligvis en gutt. Dersom du er rundere rundt livet blir det ei jente.
– Meg: Jente. Jeg føler iallefall at jeg har gått litt ut i bredden også jeg altså… så det synes nok helt sikkert bakfra også.

2. Magehøyde:

Bærer du magen høyt blir det ei jente. Er magen din lav blir det en gutt.
– Meg: Jente. Jeg føler iallefall at magen allerede presser ganske godt oppover. Jeg trur ikke det er babymagen i seg selv, men babymagen dytter oppover på mye annet, som presser seg både opp og ut. Magen starter jo allerede rett under ribbeina synes jeg.

3. Rundt ansikt:

Ansiktet ditt hovner opp og blir rundt under graviditeten, er det sannsynligvis ei jente i magen din.
– Meg: Hmm… trur jeg må si gutt her altså. Jeg har iallefall ikke merket noen stor endring i ansiktet. Først i graviditeten ble jeg tynn og utmagret i ansiktet, men det har nok gått tilbake til det normale igjen.

4. Kvalme:

Mange opplever å være kvalm og uvel den første tiden i svangerskapet. Men dersom du opplever kraftig kvalme og oppkast, er det mest sannsynlig at det er ei jente.
– Meg: Jente. Ingen tvil om at jeg har vært ganske plaget med kvalme og oppkast så langt i dette svangerskapet.

5. Kviser:

Hvis du får en del kviser, forvent at du blir mor til ei jente. Jenter stjeler sin mors skjønnhet.
– Meg: Gutt. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en kvise, hverken før eller etter at jeg ble gravid.

6. Humørsvingninger:

Har du kraftige humørsvingninger, sies det at du venter ei jente.
– Meg: Gutt. Jeg var litt nedfor de første tre månedene. Men jeg kan ikke si at humøret har svinget masse. Nå om dagen er jeg til og med i strålende humør 😀

7. Tørre hender:

Dersom hendene dine føles tørre under graviditeten, blir det en gutt. Dersom hendene dine er mykere enn vanlig, blir det sannsynligvis ei jente.
– Meg: jente. Har ikke merket at hendene føles tørre. Jeg har begynt å smøre kroppen og det har jeg aldri gjort før, men det handler mer om behov for velvære. Har ikke følt at huden har blitt noe tørrere enn før. Ja, hendene er rett og slett myke og fine for tiden og jeg pleier normalt å tørke ut på hendene på denne tiden av året.

8. Smidighet:

Føler du deg myk og smidig i kroppen under graviditeten er det antageligvis ei jente. Føler du deg stiv og klønete blir det en gutt.
– Meg: tja… jente? Jeg føler meg iallefall ikke stiv og klønete.

9. Puls:

Barnets puls kan avsløre hvilket kjønn det er. Jenter skal ha høyere puls enn gutter. Jentenes hjerter slår gjerne 140 slag i minuttet, mens guttenes puls er noe lavere. Ned mot 120 slag per minutt.
– Meg: Jente. Babyen har stort sett hatt rundt 150 slag i minuttet og rundt der.

10. Matsug:

De fleste får et spesielt sug etter enkelte matvarer under graviditeten. Har du et sug etter sitrusfrukter, venter du antagelig ei jente. Har du lyst på noe salt, som potetgull eller popcorn, blir det en gutt. Har du derimot lyst på noe søtt, som sjokolade eller is, er det ei jente.
– Meg: hm… jente… jeg har mer lyst på søtt og surt enn salt iallefall.

11. Drømmer:

Dersom du drømmer om at du venter ei jente, er det ofte en gutt og omvendt.
– Meg: Jente. Jeg har ikke drømt så mye om baby i svangerskapet. Men en av de siste nettene drømte jeg om at jeg ventet en gutt. Jeg har også tidligere stort sett drømt at jeg får en gutt.

12. Kalde føtter: 

Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt. Er det ikke noen endring, er det en jente.
– Meg: Jente. Ingen endring i så måte her.

13. Vektfordeling: 

Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.
– Meg: Jente. Jeg har allerede gått opp en størrelse i buksa og vekta har økt mer enn bare den ekstra magen og ekstra blodvolum og slikt veier. Hoftene har nok lagt seg litt ut. Det skader ikke på min spinkle kropp 🙂

14. Tall:

Hvis mors alder og året for unnfangelsen begge er partall eller oddetall, skal visstnok barnet bli ei jente. Er et av årene partall og det andre oddetall, blir det visst en gutt, sier et gammelt kjerringråd.
–  Meg: Gutt. Jeg er 37 år og unnfangelsen skjedde jo i 2014: Partall+oddetall.

15. Det kinesiske fødselskartet:

Et 700 år gammelt kart skal ha fortalt mange vordende mødre om de ventet en gutt eller ei jente. Ut fra når barnet ble unnfanget og hvor gammel mor er, viser kartet hvilket kjønn som er det mest sannsynlige. Kartet skal ifølge BarniMagen ha en treffprosent på 93 prosent.
– Meg: Gutt. Jeg er 37 år og befruktet i juni. Eventuelt: Innsettet var jo 1.juli, så kanskje det kan være juli? Da blir det i tilfelle jente.
(Dette skjemaet finner du her)

Resultat: Jente: 10p, gutt: 5p

Hm… ja, da ser det ut som overvekt på jente. Jeg tror vel omtrent null på alt dette, så jeg er absolutt ikke overbevist. Men det er litt moro allikevel da. Hva trur dere det blir? Svaret kommer uansett i morgen tirsdag dersom babyen vil vise seg fram på ultralyden. Jeg er veldig spent og gleder meg enormt.

Jeg har vel tidligere skrevet at jeg ønsket meg ei jente. Men nå er jeg ikke så sikker lenger. Jeg vet rett og slett ikke. Jeg ser like mye bra med både det ene og det andre. Egentlig, så vil jeg helst ha en av hver…

SÅ: Hva trur dere gjemmer seg i magen min? Gutt eller jente?

 

Klem fra Ønskemor.

 

12 Replies to “Gutt eller jente?”

 1. Jeg tipper du får jente 🙂 Blir både bursdag og julaften på deg i morgen, lykke til, det er stor stas å få se den lille babyen i magen!

  Klem fra meg (førstegangsfødende og 31 uker på vei)

  1. Ja, imorgen blir veldig spennende. Pappas bursdag egentlig… men det blir jo en fin bursdagsgave til han også 😀 Jeg gleder meg intenst til å se han eller henne nå. <3

 2. Jeg tror gutt 🙂

  Uansett er det magisk å få vite kjønn! Plutselig blir det veldig virkelig 🙂
  Jeg husker det var litt surrealistisk og rart. Husker jeg trodde jeg skulle bli veldig gla, men følte meg mer overveldet og sutret endel etterpå pga det. Vær forberedt på at det tar litt tid før lykkerusen kommer uansett kjønn.

  Lykke til! 🙂

  1. Hm… akkurat i dag håper jeg du har rett, men forrige uke håpet jeg det ikke. Det har variert veldig de siste dagene hva jeg håper på. Det blir spennende å oppleve min egen reaksjon iallefall. Det viktigste er å få vite, så jeg kan begynne å venne meg til tanken på hvem det er som er i magen min og som skal bli en stor, viktig del av livet mitt framover og for resten av livet mitt! Nå har jeg ventet så lenge på den lykkerusen jeg har trodd at jeg skulle føle at jeg har blitt helt vant til at man normalt reagerer helt annerledes enn hva man på forhånd trur. Nå trur jeg at jeg er forberedt på det meste. Men jeg er veldig utålmodig på å kjenne den fullkomne lykkefølelsen.

   Tusen takk 🙂

 3. Jeg er så spent også! I utgangspunktet sa intuisjonen min at du venter en gutt. Men det at du har vært så dårlig kan tyde på at det er ei jente – akkurat det er ingen myte (men det er en del annet humbug som angivelig skal indikere, men som man kanskje ikke skal tillegge stor vekt…). Hormonutslippet er visstnok litt anderledes når man venter jente.

  Men det er uansett din intuisjon som er den viktigste. Det er ditt barn.

  Leste over om ei som ikke kjente jublende glede etter OUL. Det er godt å høre sånne historier også, for jeg tror det er mange av de (men de holdes skjult). Så ta det som det kommer du. Det viktigste er jo uansett hvordan barnet har det. Men tror du går fine opplevelser i møte nå altså. Med babyspark, og det hele blir mer virkelig etter OUL 🙂

  Masse lykke til i morgen! Gleder meg til å lese neste innlegg fra deg 🙂

  1. Ja, helt enig. Det med kvalmen KAN være en indikasjon. Men jeg har hørt om de damene som har vært mye mer kvalm da de gikk med gutt enn jente også. Så det er absolutt ikke en bombesikker indikasjon det heller. Så jeg avventer til i morgen og begge deler er like greit.

   Heldigvis, så klarer jeg å glede meg enormt over bevegelsene i magen, så da er det ikke SÅ viktig hvordan jeg reagerer på ultralyden. Bevegelsene gir meg glede stadig vekk nå. Og egentlig, så kan jeg jo sikkert da regne med at det blir en fin opplevelse på ultralyden også. Og heldigvis har ikke min reaksjon noen som helst innvirkning på hvordan det virkelig går til slutt dersom jeg ikke skulle bli helt over meg av glede 🙂 Nå er jeg kommet såpass langt at jeg klarer å slappe av mye mer.

 4. Jeg tipper jente!

  Er like langt på vei som deg, og hadde UL forrige uke. Men vi ville ikke vite kjønn. Men, vi tror vi venter jente vi å. Tror 2015 er jenteår 😉

  1. Åh, så spennende. Gratulerer med milepæl 🙂 Jeg hadde aldri klart å ikke vite kjønnet. Dersom de ikke klarer å se det, så kommer jeg nok til å ta en privat ultralyd for å få vite. Også har jeg jo hørt om at enkelte ganger, så kan de ta feil, så det er mulig jeg tar en privat ultralyd bare for å være helt sikker.

 5. Oj, i følge mange av punktene venter jeg ei jente. rundt halvparten av punktene faktisk, men jeg har gutt i magen som kommer om 5-6 uker :). Og så var forrige graviditet veldig ulik denne, og da skulle det i følge punktene vært en gutt, men det var ei jente ;). Ikke så lett å forutsi kjønn mao, greit med ultralyd! Lykke til på UL i dag! Det blir spennende!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.