Har jeg blingset?

Nå blir jeg virkelig forvirret her. Jeg har hele tiden trodd at lovendringen som det jobbes med i Danmark for tiden kommer til å endre lovgivingen slik at man kan bruke åpen donor ved ivf. Av en eller annen grunn gikk jeg tilbake til denne siden som jeg har lest tidligere, og når jeg leser dette nå, så ser det ut som at det kun kommer til å gjelde inseminering? Forvirret ja! Regner med at jeg snart skal få et oppklarende svar, men det har jo innvirkning på om jeg kommer til å dra til Danmark for eggfrysning. Jeg må jo vite at jeg kan bruke en åpen donor om jeg skal ha noen glede av dem. Men jeg mener at da jeg pratet med Svend Lindenberg på telefonen tidligere i år, så trur jeg han sa at det sikkert ble mulig å bruke åpen donor ved ivf til sommeren. Argh…. vil ikke tenke og gruble så mye på dette akkurat nå.

Sukk… Ønskemor

2 Replies to “Har jeg blingset?”

    1. Ja, må da satse på at det stemmer. Når jeg leste på folketinget sin behandling av saken, så står det konsekvent assistert befruktning og ikke noe om hva slags behandling. Det som skremte meg litt, er at lovene overhodet ikke regulerer de såkalte “ikke-sundhetspersonale” som jordmødre som driver med inseminering. Jeg mener at jeg har en garanti og en slags kontrakt med Storkklinikk om at ikke donor kan komme å kreve farsskap, men det er faktisk ingen lover som gir meg samme beskyttelse. Slik det så ut for meg da jeg leste dette, kan barn som er blitt til ved inseminasjon av en som ikke er lege det vil si Storkklinikk eller Jordemoder eller en av disse jordmordrevne klinikkene ikke ha noen beskyttelse i forhold til denne lovgivingen. Ei heller donor slik jeg forsto det. Det må da bli en juridisk bindende kontrakt, men vet ikke hvordan det virker inn i en ev. farskapssak? Skremmende.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.