HCG 2: 536

Endelig var tallet klart. Og fra 278 til 536 på to dager, så ligger jeg helt innenfor det jeg skal. Det er ikke langt unna en dobling. Så da må jeg si meg fornøyd med det, og roe meg ned med at jeg er gravid og bare vente til ul om 19 dager.

Jeg har fått noen spørsmål om jeg EGENTLIG trenger disse blodprøvene. Nå er jeg jo gravid. Og det er helt riktig. Det er ikke klinikken eller legen som har sagt at jeg bør det. EGENTLIG skulle jeg bare slå meg til ro med de positive testene. Men nå har jeg vært i dette prøver-racet så lenge og har vært i kontakt med så mange andre ivf-ere, og jeg vet at dette er standard å måle ved enkelte klinikker. Og jeg har også vært borti de historiene der ting har gått galt og da kunne man som regel forutse det allerede på blodprøven. Jeg synes også det er MYE lettere å stole på tall som står svart på hvitt enn strekene. Altså, jeg stoler på strekene, men jeg vet også at tallene kan si mye om hvor godt denne graviditeten sitter.

Jeg har også lest og hørt en del om at man får høyere hcg om det er tvillinger, og også at jenter gir litt høyere hcg enn gutter. Men nå har jeg også pratet med så mange tvillinggravide og andre som har tatt slike prøver, at det eneste jeg har blitt klok på, er at man kan ikke si noen ting om kjønn og antall ut fra det. MEN en ting er sikkert. Det bør være ca. en dobling på to dager og det er det jeg er ute etter å finne ut av og få beroliget meg med det. Så må jeg bare vente til den 5. august for å se om det er hjerteslag der. Men om jeg skal tippe, så tipper jeg kanskje ikke at det er to der. Jeg blir uansett like glad om det er en eller to.

Klem fra Ønskemor

12 Replies to “HCG 2: 536”

  1. Flott, da er du i rute! Bare å finne fram tålmodighetskremen til du skal på tidlig ul nå, jeg slenger over ei halvbrukt flaske herfra 🙂

  2. Jeg vet ikke helt hvor mye man skal stole på selve tallene, annet enn prosent stigning. Jeg hadde jo 1226 14 dager etter innsett, og var engstelig for at det kunne være sånn… Hmm… Hva het det igjen? Jeg husker ikke det medisinske navnet, men tom fostersekk hvertfall. Da kunne det nemlig være skyhøy hcg verdi. Eller med tvillinger, eller med jente. Men jeg tror midt oppi alt at det er veldig individuelt, som det meste andre i verden 😉

  3. Wow! Så innmari gøy å lese! Gratulerer!!!! 😀 😀 Hcg-stigningen er knallfin. Min var mye lavere på samme tidspunkt… :p Gleder meg til å lese oppdateringene dine fremover også! Klem

  4. Jeg ble gravid på “gamlemåten”, men pga to aborter og fordi jeg kom tidlig til lege, fikk jeg måle hcg. (Jeg hadde ikke hørt om det en gang ved første barn). Da fikk jeg høre at det var i nedre grense for graviditet. Den beskjeden sendte meg i kjelleren. Jeg var helt sikker på at jeg ikke var gravid eller at noe var galt. Men det var det ikke. Jeg sitter her med verdens fineste 1-åring 🙂 sier dette for at du ikke skal få panikk om tallet hadde vært lavt. Lykke til 🙂

    1. Ja, dette kjenner jeg til. Jeg hadde nok fått panikk om tallet var lavt ja. Men det trenger jeg jo ikke tenke på nå. Dette er fint det. 🙂

  5. Skjønner godt at det er lettere å stole på tall som er trykket sort på hvitt, enn på gravitester med streker på. Er jeg like heldig, og kommer over testdato, kommer jeg til å løpe (les: putre med bilen) til legen for å få tatt en blodprøve asap.

    1. Joda. Det går bra her. Ingen tegn til at jeg ikke er gravid, men ikke så voldsomme tegn til at jeg er det heller, så det tar litt tid før jeg klarer å ta det helt inn over meg trur jeg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.