HCG-prøveresultat 1: 278

I går tok jeg blodprøve for å sjekke hcg-nivået og nå har jeg nettopp fått vite resultatet på den prøven. Den lå på 278! Jeg er helt overveldet. Jeg er litt usikker på om jeg regner gårsdagen som dag 16 eller 17, avhengig om jeg teller dager etter ovulasjon eller om ovulasjonsdagen teller som dag 1? Er det noen som vet det? Uttaket mitt, altså ovulasjonen var lørdag den 28/6.

Uansett da. I følge denne linken så ligger det uansett godt over snittet. Så dette er fantastisk. Jeg skal til Oslo i morgen og dit tar jeg med meg rekvisisjonen til neste prøve, så jeg drar direkte til hovedlaboratoriet på Fürst for å ta den. For da får jeg svar allerede i morgen ettermiddag. Det er jo stigningen som er viktig her i bunn og grunn. Men om det er to som har festet seg, så kan det være en god forklaring på det høye tallet. I morgen bør den være på det dobbelte, altså rundt 550. Det er det viktigste.

Spent ja 😀

I Oslo i morgen skal jeg først og fremst til Frøyaklinikken og etter det skal jeg møte Ønskemamma og ei annen dame som er “singelgravid” med tvillinger og kanskje Balanse. Det blir så hyggelig. Vi skal spise sunt og godt og hygge oss. Jeg har sikkert mye å spørre de to gravide om. Det blir stas.

Ønskemor

 

23 Replies to “HCG-prøveresultat 1: 278”

 1. Hurra og gratulerer så mye med positiv test! Jeg har vært på ferie, og vært veldig spent på å komme hjem og sjekke bloggen din. Visste at du skulle offentliggjøre resultatet idag. 🙂
  Jeg er gravid med tvillinger og hadde hcg på 145 på testdagen. (IVF)
  Masse lykke til videre, dette blir spennende. 🙂

   1. Hadde testdag 14 dager etter uttak og 12 dager etter innsett. Testet svakt positivt fra rugedag 9. 😉

  1. Nå har jeg pratet med så mange tvillinggravide og foreldre og andre som bare har fått en at jeg bare kan konkludere med en ting og det er jeg iallefall ikke kan finne ut om antall og kjønn ut fra de talla der. Jeg får vente til ultralyd.

 2. sikkert dumt spm… Men hvor kan man teste hcg’en? Er dette en standardblodprøve som kan tas eks ved fastlegekontoret?
  for all del; jeg vet hva hcg er=), men visste ikke at man på eget initiativ kunne få målt dette med mindre “noe” var galt.

  Jeg har fulgt deg en god stund, og ønsker deg lykke til!!!!!!!!
  Jeg har selv testdato 27. juli.

  mvh n

  1. Da jeg hadde mitt første ivf-forsøk gikk jeg til en annen gynekolog og hun skrev rekvisisjon til hcg-blodprøve uten at jeg ba om det. Etter det, har jeg brukt en annen gynekolog og da har jeg ikke fått det. Jeg har heller ikke spurt, for jeg har tenkt at jeg heller ber om det dersom jeg skulle få en positiv test. Men nå har jeg hatt kontakt med så mange prøvere at jeg hører de fleste ber om det uanset… Jeg gikk derfor til fastlegen min og ba om å få ta blodprøve i går, også har jeg fått med meg en rekvisisjon til den andre, siden det passet bedre enn å ta prøven hos legen. Dersom man har testet positivt på g-test før man tar prøven, regnes man som gravid, og trenger heller ikke betale noe for det. Jeg vet at noen klinikker ber om at man tar disse blodprøvene uansett, mens andre gjør ikke det. Så ulik praksis. Men EGENTLIG, så sier de at dersom det er en positiv test OG man ikke merker noen særlige smerter eller har blødninger, så skal det visst ikke være nødvendig. Men nå har jeg vært borti så mange historier og de som har gått galt, så har man ofte kunnet forutse det på hcg, så etter så lang prosess jeg har vært gjennom, så synes jeg at jeg har GOD grunn til å få den ekstra betryggelsen. Så jeg anbefaler det virkelig på det sterkeste, så be om rekvisisjon til å ta prøven.

   Tusen takk… og masse lykke til med ditt forsøk!!!

 3. Så utrolig hyggelig og velfortjent! Gratulerer! Jeg krysser fingrene for at du ser to bankende hjerter på ultralyden!

  1. Ja, jeg har en helt spesiell følelse nå. Og akkurat nå spiller det INGEN rolle om det er en eller to. Selv om jeg selvfølgelig alltid har sagt at jeg ønsker meg to, så kjenner jeg BARE glede over graviditeten og blir akkurat like glad for en som for to. Jeg tar det jeg får og er lykkelig. 🙂

 4. Hjelp, hva skjer?? Dette skjønner jeg ingenting av! Det skulle også stå at vi nå bare må håpe det varer tiden ut nå 🙂

 5. Hej. Jag hittade din blogg för några veckor sen. Stort grattis till graviditeten! Är det första gången du får ett plus? Jag är själv i vecka sju. Det är en blandning av glädje och nervositet och jag väntar också på att äntligen få se det där tickande hjärtat på ultraljud. Kram till dig & lycka till.

  1. Tusen takk! Og gratulerer til deg også. Ja. Det er første gangen jeg har fått et riktig pluss. Jeg fikk en svak strek etter første ivf, men da kom mensen til vanlig tid så det hadde bare vært en kjemisk graviditet.

   Lykke til i svangerskapet!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.