Hormonella synarela

image

Jeg har nå gått fem og en halv uke på synarela. Tidligere har jeg ikke hatt noe særlig bivirkninger. Denne gangen startet jeg veldig bra, men for halvannen uke siden, så begynte jeg å få hetetokter. De er ekstra ille når jeg stresser og har mye å gjøre. Til tider har det vært pyton og jeg har sovet dårlig. Det går bedre nå heldigvis. Men fremdeles svinger temperaturen i kroppen veldig. Jeg har vært utrolig naiv i forhold til hva hetetokter egentlig er for noe. Har tenkt at jeg tåler varme veldig bra, og så har jeg trodd at det må da finnes måter å kjøle seg ned på. Det var naivt å tro. Det handler jo om at kroppens naturlige termostat er helt på jordet. Jeg trudde bare at det skulle være varmt, men det er ikke bare det. Det er både veldig varmt og veldig kaldt, men det er aldri akkurat passe. Det er aldri noen mellomting mellom for varmt og for kaldt. Så fort hetetoktene slår inn, kastes selvfølgelig gensere og varme klær og umiddelbart blir det grøssende kaldt. Så prøver man å få litt varme igjen og man koker. Det er rett og slett helt umulig å ikke fryse eller svette. Uansett hva jeg gjør, så enten fryser jeg eller svetter, når “hetetoktene” er på sitt verste. Nå skriver jeg hetetokter i gåseøyne for jeg synes det er et temmelig misvisende ord. Det funker iallefall ikke slik for meg at jeg bare får hetetokter. Jeg kan like gjerne få frysetokter, og begge deler er like ille. Men heldigvis, så er det ikke så ille nå lenger som det var noen dager forrige uke.

De fleste som får slike bivirkninger av synarela sier at det slutter med en gang man begynner å sette sprøyter. Jeg starter med sprøyter til lørdag, så jeg ser heldigvis enden på det. Tidligere, når jeg har gått på elonva, så har det dog ikke vært slik. Jeg har ikke hatt hetetokter før jeg har begynt på sprøytene da. Da har det vært kombinasjonen av elonva pluss synarela som har gitt de heftigste hetetoktene av en annen verden (og mye verre enn det har vært i denne runden). Men heldigvis, så skal jeg ikke gå på elonva denne gangen, men bare på gonal. Jeg har aldri hatt slike bivirkninger av synerala + gonal, så jeg håper og tror det skal gå ganske bra.

Det er noen som har lurt på hvordan jeg gjør det med synarela. Man skal jo huske å ta det til faste tider, tre ganger om dagen og i annethvert nesebor. På bildet ser dere hvordan jeg har laget min lille huskelapp. Den inneholder oversikt over dag/dato og hvilket nesebor jeg skal ta til de ulike tidene. Tallet til høyre forteller meg hvor mange spray jeg har igjen i flaska. Denne lappen ruller jeg rundt flaska og fester med et strikk når jeg må ha den med i vesken. Mobiltelefonen min har alarm som ringer tre ganger om dagen og minner meg på å spraye. (haha… husker i fjor da jeg jobbet. Så lå telefonen min på kontorpulten min og ringte mens jeg var ute. En mannlig kollega syntes alarmen var så intens, så han slo den av og skrev beskjeden på en lapp. Så når jeg kom tilbake til kontoret sto det en lapp med “synarela” på pulten min. Snakk om å bli litt flau da.)

Jeg skal starte på ny flaske med synarela samtidig som jeg starter med gonal så da trenger jeg litt under 30 spray av ny flaske. Litt kjedelig når man i Norge bare får tak i flasker med 60 spray. Det er jo en forholdsvis dyr medisin (60 doser koster ca 1000,-). Heldigvis så går det an å få tak i flaske med 30 doser i Sverige, så da slipper jeg å kaste bort så mye.

Det er nesten ikke til å tro at om tre uker, så er jeg mest sannsynlig i Århus og lurer på hvordan det går med eggene mine som ligger i glass og godgjør seg til fine embryoer.

Håper dere har en strålende pinse. Jeg sitter inne og jobber 😛

Klem fra Ønskemor.

 

 

6 Replies to “Hormonella synarela”

  1. Vad smart med ditt schema! Framför att veta hur mycket som är kvar, det var ett bra tips. Vad länge du använder Synarela? Jag ska göra ultraljud imorgon efter 16 dagar och hoppas kunna börja med sprutorna (Gonal F) imorgon kväll… Det är spännande att följa dig.

    1. Ja, jeg synes selv det skjemaet er lurt, og helt nødvendig for jeg går så lenge på den. Jeg har selv valgt å gå over seks uker på synarela på grunn av endometriosen min. Siden jeg har gått så lenge så trenger jeg ingen ultralyd for å sjekke. Jeg skal uansett begynne på gonal på lørdag. Ja, det blir spennende for oss begge nå. Moro å følge en som ligger så likt i løypa. Tenk om vi får termin også på likt. Sukk og drøm <3

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.