Åpent møte om assistert befruktning

Oh… kom plutselig over at Bioteknologirådet (tidligere Bioteknologinemnda)  skal holde et åpent møte til torsdag  om assistert befruktning og om hva som er til det beste for barna. Jeg skal selvfølgelig dra. Jeg gleder meg. Som nyvalgt leder i FEMA, så er det selvfølgelig obligatorisk og jeg gleder meg til å vise “oss” fram.

Hvordan jeg kom meg inn på den linken? Jo, helt tilfeldig. Det har seg slik at jeg kom på at jeg skulle google navnet mitt og se hva som kom opp. Overasket ble jeg over at det var skrevet om meg på rådets nettsider.  Men selv om google fant siden, så var den fjernet fra nettstedet. Kanskje like greit. Men uansett. Det var slik jeg kom over denne siden. Og jeg meldte meg selvfølgelig på. Og under organisasjon kunne jeg stolt føre opp Fema.

image

Jeg har funnet fram en del litteratur som jeg skal skumme litt gjennom før møtet. Har lest mye av det før. Men greit å kunne peke på noe forskning. Må se om jeg finner fram til mer nyere forskning også.

Link til info om møtet her

Dette blir spennende.

 

Klem fra Ønskemor.

6 Replies to “Åpent møte om assistert befruktning”

  1. Etter å ha sett listen med foredragsholdere, så tipper jeg at det ikke kommer veldig fleksible og positive innslag hva alternative familiekonstellasjoner gjelder. Hørtes tungt og byråkratisk ut syns jeg, men kanskje handlet dette om mine egne fordommer? Blir veldig spennende å høre, håpet du skriver et innlegg med oppdatering etter møtet.

    1. Ja, det er mye byråkrater der, og når man googler dem, så får man ikke særlig inntrykk av hva de mener, mange av dem. Så er det vel de to siste på listen som har et mer tydelig ståsted. Jeg har vel en følelse av at Morten Magelssen er han som kommer til å være mest uenig i hva jeg og Fema står for. Turid Suzanne Berg-Nielsen har jeg fått et mer åpent inntrykk av. Men jeg har ikke helt fått for meg hva hun mener om single kvinners muligheter til å få assistert befruktning. Det blir spennende å høre. Men jeg er litt optimist i forhold til møtet, i og med at det ser ut til å gå mot en lovendring i Sverige. Det kan bety at Norge lirker seg etter. Det blir nok tunge faglige diskusjoner, så jeg håper jeg klarer å følge med og at jeg får tegnet meg til innlegg i debatten.

  2. Får du tegnet deg til et innlegg i debatten, så tror jeg det hadde vært supernyttig!! Håper det! Gi bare lyd om du trenger innspill 😉 Men har mistanke om at du klarer deg helt fint!

    1. Ja, jeg håper jeg får mulighet til å tegne meg til innspill. Det er mulig jeg kunne trenge innspill, men det vet jeg sikkert ikke før jeg står der 😉

    1. Ja, det blir veldig spennende. Håper ikke dere i Sverige har noen form for helligdag i morgen også, for jeg skal til strømstad og handle medisiner før jeg skal til Oslo. Nå orker jeg ikke ny bomtur. Jeg håper også at vi får sagt litt. Og jeg håper tidligere statsråd Kristin Halvorsen er der, for hun er leder i Bioteknologirådet som holder møtet. Møtet blir filmet og lagt ut på nett, så jeg kommer til å linke til det så snart det kommer ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.