Bee Propolis og andre fertilitetsfremmere.

I fjor hadde jeg en skikkelig opprydning i livet mitt. Jeg trengte en ny og frisk start. I flere år hadde jeg jobbet, studert og prøvd å få til veldig mye i tillegg til at jeg prøvde å bli gravid. Kosthold og helse hadde ikke et stort fokus bortsett fra en liten runde akkurat i forbindelse med de første insemineringene. Da jeg startet med insemineringer, var jeg nok ganske sikker på at jeg uansett kom til å bli gravid ganske raskt (hvorfor skulle jeg ikke det?). Jeg levde et turboliv. Jeg jobbet hundre prosent og studerte ved siden og reiste til Danmark hver måned en periode. Jeg maktet ikke å tenke på kosthold under slike forhold. Mat skulle være godt og lettvint. Jeg hadde ikke tid til å stå på kjøkkenet hele dagen.

I fjor etter mitt første ivf-forsøk møtte jeg veggen. Jeg måtte vekk fra det livet jeg hadde levd; vekk fra turboliv uten rom for å ta hensyn til helsa mi. Jeg la etterhvert om hele livsstilen. Nå var det fokus på å ta hensyn til kroppens signaler om å ta det litt mer med ro, og jeg ville spise meg så frisk som mulig. På grunn av endometriosemistankene, så la jeg etterhvert om kostholdet til et kosthold som skulle kunne dempe endometriosen (se innlegg om det her). Jeg var veldig flink i starten, men i løpet av vinteren har jeg begynt å slurve veldig. Nå følger jeg det helt moderat.

I dag har jeg ryddet litt i gamle helsekostprodukter som jeg har kjøpt underveis i dette løpet. Jeg husket ikke hva alt skulle være så godt for, så jeg satte meg til å google litt. Kanskje det var noen av produktene jeg kunne prøve nå allikevel? Jeg har liggende wild yam og Dong Quay, og fant raskt ut at kanskje jeg kan bruke Dong Quay etter innsett, men wild yam var helt utelukket. Når jeg leste om wild yam nå, så skjønner jeg virkelig ikke hvorfor jeg har kjøpt det en gang. Man skal iallefall ikke bruke det ved endometriose og heller ikke om man har kraftig menstruasjon. Men om man har kort og sparsom menstruasjon derimot kan det være til god hjelp. Altså; ikke noe for meg. Jeg har noe bidronningsgele igjen. Ikke det at jeg har veldig troa på det, men jeg har det nå liggende, så det har jeg begynt å ta nå fram mot forsøket.

Så var det Bee Propolis da. Jeg googlet meg til denne siden. Det skal være bra ved endometriose og andre autoimmune tilstander. Det er jo akkurat det som er mitt problem. Har man problemer med festingen, så er det ofte kroppen som reagerer med forsvar mot embryo og sædceller. Så dette kan da iallefall ikke skade meg. Så nå skal jeg få i meg propolis for alle penga (… eh… ja, ikke helt det kanskje da men…) Jeg kopierer inn deler av teksten her:

Bee Propolis

Bee Propolis is a resinous mixture of tree sap, tree buds, tree leaves and other botanical sources that the bees make to seal small openings in their hives. Larger openings are sealed with beeswax. Once again the chemical constituents of bee propolis varies by region because different plants live in different climates.

Studies on “typical” northern temperate propolis showed it to contain 50% vegetable balsams, 30% waxes, 10% essential oils, and 5% pollen. This northern region propolis is mainly derived from conifers and poplars.

A study published in Fertility and Sterility (2003;80:S32) showed that 60% of women with endometriosis related infertility who took 500mg of bee propolis twice a day for 9 months became pregnant as opposed to 20% in the placebo group. Endometriosis pain, scar tissue and adhesion formation is thought to be triggered by inflammation response. Bee propolis has been shown to be extremely anti-inflammatory which may reduce endometriosis.

It appears more research on the benefits of bee propolis are in order. Because preliminary studies suggest its highly anti-inflammatory properties it may be greatly beneficial for fertility issues that may trigger inflammation response such as uterine fibroids, endometriosis, ovarian cysts, blocked fallopian tubes, Pelvic Inflammatory Disease (PID), and reproductive trauma or surgeries.

Bee propolis may also contain immunomodulating properties. This may be beneficial for autoimmune related fertility issues such as recurrent miscarriage due to immunological response (mothers body attacks and rejects the fetus), autoimmune related Premature Ovarian Failure and antisperm antibody. Antisperm antibodies can be present in woman as an allergic reaction to sperm, thus triggering immune response to attack the sperm. These antisperm antibodies can also be present in men as well, where their bodies attack their own sperm. This is commonly seen in up to 70% of men who get a vasectomy. Bee Propolis is included in the Alive Bee Power blend.

Utdraget er hentet her.

I tillegg har jeg hatt mye kontakt med Ønskemamma som skriver om Q10 her. Så Q10 tar jeg også fram til forsøk nå. Det begynner å bli litt av en samling med piller hver dag, og jeg liker det dårlig. Men nå trur jeg ikke noe av dette kan skade etter hva jeg har lest meg til.

Det daglige pillemåltid består av:

  • Gravidtilskudd (som inneholder folat og annet som man trenger før man blir gravid og de tre første mnd av svangerskapet)
  • Bidronninggele
  • D-vitaminer
  • Q10
  • Jerntabeletter

Til lørdag når jeg starter med folikkelstimulerende hormon skal jeg også starte med prednisolon og etter uttak skal jeg begynne med albyl-e. Så får jeg vurdere om jeg også skal prøve å ta Dong Quai da etter innsett. Og ja, jeg kommer til å ta babyklister (fructus femina også… kan jo ikke skade).  Ja, etter innsett blir det jo også progesteronstøtte og hcg-støtte.

Hurra meg rundt. Litt av en smørbrødliste. Det eneste jeg irriterer meg litt på nå, er at jeg ikke startet tidligere med Q10 og propolis.

Kosttilskudd
Morgendagens pillemåltid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klem fra Ønskemor

 

 

2 Replies to “Bee Propolis og andre fertilitetsfremmere.”

  1. Spännande läsning!! Har du fått Prednisolon utskrivet av läkare? Varför tar du det? Jag tänker som du att jag vill maximera alla chanser, ska också börja med Q10 om det inte blir något vid detta försök. Lycka till!!

    1. Det er klinikken som mener at Prednisolon kan gjøre det enklere med festingen, så jeg får resept fra dem. Jeg har brukt det ved de to siste forsøkene, så jeg vet ikke hvor nyttig det er. Men det koster ingenting sammenliknet med alle de andre medisinene, så da er det jo bare å “hive” på. Bortsett fra at jeg får bare lov til å ta 5mg daglig, så det er nok ikke nok til at det monner. Det er nemlig fare for skade på foster om jeg tar høyere dose enn det. Albyl-e er også for festingen. Tusen takk og lykke til til deg også!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.