Time til gynekolog

Det gikk veldig greit å få time til gynekologen som min gynekolog anbefalte. Jeg ringte og spurte om time, og det var stor forståelse for at jeg trengte timen akkurat den dagen jeg ba om, men de trengte en henvisning. Så da ringte jeg tilbake til gynekologen min som sendte henvisning til denne gynekologen. Veldig greit. Så nå har jeg time neste torsdag klokka 09.45 og det er egentlig den dummeste dagen for meg, for da har jeg masse undervisning. Men flaks at dette er i Oslo da, så rekker jeg faktisk fram og tilbake mellom timene mine. Alt ser ut til å ordne seg på en god måte. Det er en time jeg ikke får hatt, men det er en “grei” vikartime, eventuelt så er det bare en styrkingstime, så jeg kan finne et annet tidspunkt å ta den også egentlig.

En ting som er kjedelig, er at synarelaflasken jeg bruker er tom til onsdag. Det er 60 doser i en flaske og en flaske koster nesten tusen kroner. Derfor må jeg kjøpe en hel ny flaske og mest sannsynlig kommer jeg til å bruke maks 10 doser av den nye flaska. Dersom det er noen av dere lesere som tilfeldigvis har litt synarela stående, så kjøper jeg gladelig om det er noe dere ikke trenger selv. Det er jo bare å sette på min egen topp, så blir ikke det uhygienisk.

Jeg trur det går litt bedre med gonal-f. Der trur jeg nok at jeg klarer meg med to penner, og det er ikke sånn at jeg bare bruker ørlite av den ene. Det hadde vært så surt. Den koster jo tross alt over 3000 kroner.

Nå er jeg altså på dag to med gonal-f. Gynekologen sa at det var vanlig å gå 9-14 dager på gonal-f og at uttak normal ble mellom dag 10 og 15. Dag 10 er da altså neste lørdag, så det er nok det tidligste jeg regner med å dra (eller fredag etter jobb da). Fint for mandagen etter det, og tirsdagen har jeg ikke noe undervisning, onsdagen har jeg 45 minutter og så er det langhelg, så det er nok ikke mange som kommer til å merke så mye til at jeg er borte en gang… fint 🙂 Men jeg får altså sykemelding de dagene jeg trenger å være i Danmark, med noen ekstra dager på svømminga siden jeg ikke skal være i offentlig bad på noen dager etter uttak dersom jeg trenger det. Men trur kanskje ikke det blir behov.

Ja, så var det et spørsmål rundt medisineringen. Nå etter at jeg har begynt på gonal-f, så har jeg altså gått ned fra 3 doser spray om dagen, til 2. Jeg skal fortsette med to doser spray de dagene jeg tar gonal-sprøyte. Jeg tar den siste dosen med spray samtidig med den siste dosen med gonal-f og da får jeg beskjed om når jeg skal ta el-sprøyte og når jeg skal være på klinikken for uttak av egg.

Jeg er så spent på hvor mange og hvor gode egg jeg kan få ut av dette. Kan nesten ikke vente med å få svar på dette nå…. det er nesten så jeg gleder meg til hver eneste sprøyte jeg skal sette fordi jeg vet at for hver gang, så er jeg litt nærmere et svar på alt jeg lurer på.

Når det gjelder bivirkninger av medisiner, så begynner jeg nok å merke det litt på formen. Jeg har litt mer vondt i hodet enn jeg pleier, og litt dårligere form (slapp og sliten). Men ikke værre enn at jeg klarer å holde humøret oppe på jobben, og det er det viktigste.

Ønskemor

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.