Hva bør man gjøre i Købehavn? (mine reisetips så langt)

Ja, jeg er i reiseplanleggingsmodus og samler inn tips fra her og der.

Musikk/uteliv (man kan da gå ut og hygge seg uten å drikke?)

Huset i Magstræde er et sted med flere scener og musikk nesten hver kveld. Den kvelden jeg er i København er det torsdag, så utvalget var ikke stort. Det blir kanskje dit jeg drar? Da får jeg i tilfelle høre jazz av Thomas Fryland (Har ikke hørt om det før, men jazz liker jeg jo). Går det an å dra dit alene? Jada – alt går da an.

Mat (uten mat og drikke… osv.)

Jeg fikk et tips om å spise på Meyers Deli … hmmm…. ser ut til at jeg skal prøve det ja 🙂

Kunst (Kunstmuseer er obligatoriske på alle mine reiser)

Louisiana – museum for moderne kunst er absolut helt obligatorisk for en kunstinteressert som meg. Her får jeg se en Picasso-utstilling som jeg gleder meg til i tillegg til den faste utstillingen der. Det ligger et stykke nord for København ved Helsingør. På sidene til Lousiana ligger en kalender med oversikt over hva som skjer hver dag. Fredag den 4, når jeg skal dit, vil det være Fredagslounge med Nikalaj Nørlund (musikk) gratis for Lousianas gjester. Etter et lite søk på YouTube, så høres dette ut som deilig soft musikk. Dette skal jeg høre mer på fram til jeg reiser (Jeg har en mistanke om at det passer bedre at jeg drar dit på torsdag da desverre, siden EL mest sannsynlig blir fredag).


Maleri av Picasso
(bildet er hentet fra Louisianas nettsider)

Glyptoteket – eller Ny Carlsberg Glyptotek. Bryggerieieren var en samler og samlet blant annet på mumier og diverse fra gamle Egypt. En nydelig botanisk innendørs hage. Her kan man få ro i sjelen. Det ligger sentralt (i enden av Strøget så vidt jeg kan huske.) Her har jeg vært før, men her får jeg se en utstilling av “Studier i bronze” av Edgar Degas som jeg ikke vil gå glipp av, så da blir det nok en tur hit også..


Bronseskulptur av Edgar Degas
(Bildet er hentet fra Glyptotekets nettsider)

Overnatting

En bloggleser foreslo Wakeup Copenhagen og dette må jeg jo si ser bare lekkert ut og til en billig penge.

Dessuten kan det være lurt å sjekke ut rabatter du kan få gjennom forskjellige medlemsskap. Selv har jeg sjekket ut coop som en bloggleser foreslo. Tilbudet der gjelder for to netter og det passer ikke for meg, så jeg har nok slått det fra meg.

Nå begynner jeg virkelig å få sommerfugler i magen… men kanskje aller helst for testen jeg skal ta fjorten dager etter denne turen.

Jeg vil fremdeles veldig gjerne ha flere tips om hva jeg skal gjøre. Selve besøket på klinikken tar jo ikke så lang tid, så jeg har god tid til å finne på mer spennende. Jeg pleier for eksempel alltid å prøve å få til et besøk i en kirke, ikke fordi jeg er kristen, men fordi jeg synes kirkearkitektur og kunst er flott og interessant. Byhistorie i sammenheng med arkitektur synes jeg også er veldig lærerikt.

Shopping tviler jeg på at jeg skal bruke noe særlig med tid på, jeg sparer jo både til to-tre babyer og en campingvogn!

(Innlegget er redigert)

Ønskemor

14 Replies to “Hva bør man gjøre i Købehavn? (mine reisetips så langt)”

  1. Hehehe 🙂
    Var i København i desember, trasket rundt i gatene i 4-5 timer og kjøpte ikke annet enn to hamburgere og to øl (vi var to stykker)…så det går an det også 🙂

  2. foreldreverdenen: Ja, det kommer an på viljestyrken det da. Selv vet jeg at jeg kan finne på å falle for fristelser. Eh… det gjør jeg vel egentlig på museer også. Ja, vi får se hvordan det går 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.