Hva kan jeg kose meg med…

… uten å få dårlig samvittighet?

Jeg har virkelig ikke mange laster. Jeg er priviligert som ikke er godtesjuk (stort sett), jeg røyker ikke, snuser ikke og alkohol er heller ikke noe vanskelig å si nei til. Men kaffe…. argh… så vanskelig det er å kutte ut kaffe. Det er ikke snakk om vanlig sort kaffe for det liker jeg egentlig ikke. Det er Café Vanilla fra Nescafé. Argh, så god den er. Før drakk jeg alltid fire røde frukter – te, men så jeg fant ut at sort te hindrer kroppen i å ta opp jern, og at jernmangel er en av grunnene til at jeg sliter med mye vondt i hodet, så sluttet jeg å drikke den. Te skal man jo heller ikke drikke når man prøver å bli gravid, eller er gravid… i store mengder, så det er uansett ikke noe alternativ.

Da jeg sluttet å drikke te, lette jeg etter alternativer. Det var lenge cola, og det sier seg jo selv at det ikke er noe bra. Så har jeg prøvd diverse sunne teer. Grønn te, lakriste… ja, lista er egentlig lang. Enkelte av disse teene syntes jeg var gode med en gang, men ble fort lei. Disse produktene er jo ikke vanedannende, så da sier det seg vel selv at man lett kan bli lei dem også. Jeg ble iallefall det. Jeg synes farris bris med diverse smaker er godt og kan klare å nyte det til en viss grense, men på et eller annet tidspunkt MÅ jeg bare ha kaffen min. Jeg har alltid brukt den kaffen, og tidligere fire røde frukter-te, til å kose meg med. Man trenger å kose seg litt også og stresse ned og slappe av litt. Den varme koppen er blitt mitt middel til å stresse ned, senke skuldrene og bare la tankene fly. Jeg trenger det avbrekket i hverdagen min. Det blir som meditasjon. Jeg henter krefter fra det. Men det blir ikke på samme måten med farris. Det må være en varm drikke. Jeg skulle så ønske jeg fant noe som var sunt og som ikke gav meg slik dårlig samvittighet og gi meg grunner til å tro at kanskje det er derfor jeg ikke klarer å bli gravid. Kakao funker ikke, jeg får migrene av kakao, så det er helt uaktuelt. Hva annet kan jeg prøve da?

Er det noen som har ideer til noe varmt og godt man kan kose seg med?

Ønskemor

9 Replies to “Hva kan jeg kose meg med…”

  1. Hm, hva med sånne rett i koppen supper? Er ikke de ganske ok..Jeg liker bare kakao selv, så kan vel ikke bidra så mye 🙂 Fin blogg, kommentere tilbake? :p Bare tuller, men veldig fint design!Toppenavheia

  2. Jeg har dessverre ingen råd, men jeg har samme problemet selv… 😉 Og jeg har (vet ikke om det bare er "fantasien" min) en forestilling om at den kaffekoppen jeg tar kan bidra til at spiren ikke fester seg til meg når jeg blir inseminert for første gang i oktober/ november.. Jeg drikker to kopper kaffe om dagen. Én på vei til jobb om morgenen, og én på kvelden når jeg slapper av. Og da drikker jeg den Vanillakaffen 🙂

  3. Toppenavheia: Sukk… jeg har prøvd slike rett i koppen supper… og buljong, men det blir ikke det samme desverre.Ha ha… trudde jeg var kvitt slike kommentarer nå ass… 😀 Men jeg skal nok kommentere tilbake en dag allikevell 🙂

  4. Ellen: Ja, det er akkurat som meg. Jeg prøver å greie meg med en kopp om morgenen, men ofte så svikter selvdisiplinen og det blir en til i løpet av dagen. Jeg også innbiller meg at det er på grunn av den koppen at jeg ikke lykkes med å bli gravid. Men det kan da ikke stemme egentlig? Argh… for en god kaffe altså… skikkelig irriterende egentlig at jeg skal gå å ha på følelsen av at det er på grunn av den jeg ikke får det til.

  5. Koffeinfri kaffe da? eller er ikke det bra heller? Var ikke så mye fokus på de med kaffe når jeg fikk mine barn for 18 og 16 år siden så jeg vet ikke helt hva som er"lov" nå 🙂 Mvh Gro

  6. Åh,… hadde jeg bare fått CafeVannilla i koffeinfri. Vet du, det var ikke en veldig dum ide, jeg kan jo steame melk og lage koffeinfri kaffe og ha oppi vaniljesirup. Det må da funke. Det skal definitivt testes ut.

  7. Jeg tror egentlig ikke at den kaffekoppen hindrer spiren i å sitte, men jeg tror det likevel.. :-/ Kjenner til den med at den selvdisiplinen svikter ja, og tar en kaffekopp selv om jeg hadde planer om å ikke ta den.. Så er den sååå god der og da! 😉 Og etterpå tenker jeg: Søren og..MEN, det med å steame melk og lage koffeinfri kaffe og ta oppi vaniljesirup var jaggu ikke en dum idé! 😀 Har du fått prøvd det?

  8. Ja, det er akkurat slik. Jeg tror det ikke, men jeg tror det allikevel… eller kanskje "er redd for" er bedre beskrivelse?Jeg har ikke fått prøvd å lage meg slik koffeinfri kaffe. Jeg glemte å handle koffeinfri kaffe i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.