Hvilke blogger skal jeg følge?

Jeg har nesten ikke lest noen blogger på all den tiden jeg ikke har blogget selv, og jeg har ikke vært helt sikker på om jeg har savnet akkurat den biten eller ikke. Derfor gikk jeg inn på bloglovin for å rydde litt opp i listene mine. Jeg har oppdatert meg på en del blogger nå, og kommet på hvorfor jeg ble så glad i dem og svaret er enkelt: Jeg klarer nok ikke å slutte å lese helt. Noen blogger derimot, kjenner jeg ikke at jeg har savnet, så de har jeg slettet fra lista mi (Beklager!). Andre blogger har rett og slett sluttet å eksistere, men jeg klarer ikke helt å slette dem allikevel, for det kan jo plutselig hende at eieren savner bloggen sin slik som jeg har gjort og begynner å skrive litt igjen, så jeg lar dem ligge på vent. De skaper uansett ingen lang liste som jeg sliter med å komme meg gjennom. De som slettes er først og fremst de som jeg egentlig aldri har fattet helt interessen for OG som oppdaterer opptil flere ganger om dagen. Sorry, det funker ikke. Hadde det vært en gang i måneden, så kunne jeg jo fortsette å følge med et halvt øye som jeg allikevel gjør med enkelte blogger.

Men hva har egentlig skjedd i bloggverden mens jeg har vært borte? Jeg tenkte å lage en liten oversikt over hvilke blogger jeg fortsatt kommer til å følge. Det kan hende at jeg glemmer noen her, men da kan jeg legge dem til senere:

Et Ønske: Den viktigste bloggen skriver ikke lenger, men jeg kommer for evig og alltid vente på oppdatering fra etØnske. Hennes blogg var en av de første jeg kom over etter at jeg selv begynte å blogge om samme tema. Hun er som meg fortsatt barnløs. Er det en person i hele verden jeg ønsker et barn, så er det henne. Ellers har jeg dessverre store problemer med å bli glad når jeg hører om andre som blir gravide. Jeg takler fint noen, mens andre blir jeg nesten irritert på. Jeg vet et Ønske vet hvor vond den følelsen er. Jeg håper så inderlig at hun en dag skal få oppfylt drømmen sin. Og jeg er veldig glad for at jeg har blitt kjent med denne vakre jenta bak bloggen.

Alle de andre bloggene kommer i tilfeldig rekkefølge etterhvert som jeg kommer på dem, og ingen skal føle at de er mindre viktige for at de kommer langt ned på lista på samme måte som at ingen trenger å bli høye på pæra fordi de blir nevnt tidlig.

Diverse blogger:

Toppenavheia har visst sluttet å blogge. Hun har vært en av mine faste kommentatorer nesten helt siden jeg begynte å blogge. Jeg aner ikke hva det var med min blogg som gjorde at hun begynte å lese den, men siden hun har vært så trofast med min blogg, så har jeg forsøkt å være trofast mot hennes (ikke bare derfor… hun er morsom og veldig engasjert i barn). Sist jeg leste bloggen hennes var hun singel og jobbet i barnehage. Jeg håper at hun får seg kjæreste, slik at hun kan få barn, eventuelt at hun prøver alene. Hennes barn blir nemlig noen av de heldigste barna jeg kan tenke meg for hun er kjempekuuuul og hun elsker dyreparken i Kristiansand og hun bor ikke så langt unna. Hun er også verdens beste barnehageassistent. Hun har ikke noe til overs for pedagoger (iallefall ikke alle), men hun liker meg da, selv om jeg er pedagog og egentlig synes jeg hun burde ta pedagogutdanning selv, slik at hun kan leve enda bedre av det hun er aller best på, nemlig å være sammen med barn. Jeg vant en premie på bloggen til Toppenavheia og det var at hun skulle være med meg i dyreparken i Kristiansand når jeg kommer dit med barnet/barna mine. Jeg glemmer aldri det, og skal nok minne henne på det, selv om hun har sluttet å blogge. Så det så.

Andreas var også en av mine aller første kommentatorer og jeg trur han er den eneste mannlige kommentatoren som har skrevet seriøse kommentarer og ikke tilbudt seg å “hjelpe” meg med å få barn. Jeg etterlyste lenge en egen blogg hos han. Han var svært ivrig med å kommentere på andres blogger og fulgte nesten alle singelforsøkbloggene jeg leste. Han er nemlig som meg, svært engasjert i at single også skal få muligheten til å få assistert befruktning i Norge. Når han så endelig fikk seg sin egen blogg, så skjønte jeg at han interesserer seg om mer enn at single skal få assistert befruktning i Norge og noe av det han interesserer seg for klarer ikke jeg helt å sette meg inn i. Men han er veldig opptatt av kjærligheten, politikk og at kvinner og menn skal være like. Han har også en del interessante innlegg selv om jeg “faller ut” før jeg får begynt å lese andre innlegg. Men han har helt klart en blogg jeg skal fortsette å følge. Kanskje jeg skal bli flinkere til å kommentere også. (har lyst, men vet ikke om jeg klarer å følge opp)

Singelforsøkblogger:

Väv av drömmar: Husker dere at det gikk en serie på tv som het barn til enhver pris? Først gikk den på svensk tv, så gikk den på nrk. Husker dere Elida, som var nær ved å gi opp etter mange forsøk? Elida som mistet barnet sitt i andre trimester? Hun skriver blogg. Det er en blogg jeg har lest svært lite, men jeg har henne på bloglovin, og hadde helt glemt henne bort før jeg oppdaterte meg på blogger i dag. Hun har jo fått barn! En frisk liten jente som er nesten 13 uker gammel. ÅH… som jeg unner henne denne lykken, og det er helt klart at jeg skal følge henne videre. HELT KLART. I dag skrev hun et nydelig innlegg om tankene hun har om donorene som har gitt henne muligheten til å bli mamma. *smelt*

Ellers er det mange svenske blogger jeg bare har lagt vekk. Jeg er ikke flink nok til å lese svensk. Men noen skal jeg ha med meg videre.

JagVilJagKan er en av de svenske bloggene jeg skal fortsette å lese. Hun var trofast mot min blogg etter at vi fikk vite om hverandre, og jeg følger gjerne henne. Nå leser jeg som sagt svensk litt dårlig og det er litt jobb og oppdatere meg. En annen ting er at jeg leser hennes passordbeskyttede innlegg, så nå husker jeg ikke hva jeg har lest som er åpent og ikke, men den riktigste oppsummeringen kan vel være at hun fremdeles ikke er gravid hun heller. En flott dame som jeg leser litt sånn hist og pist, som jeg fremdeles heier på og som jeg vil følge videre. Jeg føler foresten også at hun og jeg er litt like. Vi sto iallefall helt likt da jeg fant henne. Vi hadde like mange insemineringer bak oss og hadde begge funnet ut at ivf var veien å gå. Nå er jeg litt usikker på om hun har kommet igang med sine ivf-forsøk. Jeg synes stort sett bloggen handler om hverdag og andre ting. Men håper inderlig at hun skal få det til tilslutt.

Dinas mål och drömmar: Jeg var litt usikker på om dette var en blogg jeg egentlig ville fortsette å følge, men når jeg begynte å lese om et nært forestående forsøk, så klarte jeg ikke la være. Jeg synes det er like spennende å følge med på slikt enda… eh… trur jeg … iallefall litt…

Mot nya livet: Nok en svensk blogg… argh.. det er så vanskelig å lese, og jeg var usikker på denne også, men klarte ikke la være da jeg begynte å lese litt. Nå trur jeg kanskje ikke det kommer så mange oppdateringer herfra framover, men gud så spennende å følge med på OM det kommer. Denne jenta har nemlig drevet og prøvet å bli gravid på egenhånd mens hun samtidig har “hoppet i høyet” med en kompis. Kanskje litt sjokk når hun da ved et uhell plutselig er gravid. Han ønsker ikke å stille opp, men det blir spennende å høre hvordan det der egentlig utvikler seg. Det går jo ikke an å ta abort da, selv om han ønsker det, for så å reise neste måned til Danmark?

Andre som har strevd med  å bli gravid:

Selv om Pergoberta og fruen hadde menn, så var vi liksom i samme båt så lenge vi prøvde å bli gravide og det var godt å ha dem med på reisen. Fruen sparket jo faktisk bloggingen min igang igjen også nå, så den skal hun ha. Nå har de begge blitt mødre og har fått hver sin lille gutt og lille jente. I lykkerusen skriver de vel ikke så mye lenger, men jeg håper de kommer tilbake etterhvert.

Singelmødre:

Henrik og Tina har jeg fulgt siden jeg begynte å blogge. Synes det er så koselig å følge en helt vanlig strevsom hverdag til en singel mor med sitt storkebarn. Rett og slett en hyggelig og jordnær blogg uten for mye dill. Bare masse koselige bilder og hverdagshistorier.

experience4me: Singelmor som var gravid med sitt storkebarn da jeg begynte å blogge. Koselig å følge litt med på hvordan det går. Nå har hun fått kjæreste. Hvordan utvikler det seg tru?

Bambis mamma: Nok en svensk blogg som jeg egentlig hadde tenkt å slutte å lese helt til jeg gikk inn og tittet litt først. Nå lurer hun på om hun skal donere bort

Andre mødre:

Tuppen og Lillemor er to flotte damer som jeg har fulgt siden jeg begynte å skrive selv. De har endelig etter mye prøving og spontanabort klart å bli mødre. Det er veldig nytt, så det skal bli fint å fortsette å følge med videre i den grad jeg takler babyhistorier. Jeg er nemlig ganske sentimental i forhold til slike for tiden og orker ikke mye.

Lilleboffen handler om en liten gutt som kom til verden i vår. Han har to flotte mødre som jeg har vært så heldig å bli kjent med. De skriver en annen passordbeskyttet blogg som jeg følger litt med på.

Mer enn bare ord aner jeg egentlig ikke hvorfor jeg følger med på. Eller jo, det gjør jeg vel. Det handler ikke om hva jeg leser, men om hva jeg ser. Hun er rett og slett veldig flink til å gjøre alt så fint og hun er flink til å ta bilder. Hun er inspirerende og får meg til å prøve litt ekstra på å ordne min egen blogg litt penere. Hun var med på unge mødre for noen år siden og var vel en av de ordentlige som ikke det ble fokusert mye på. En skikkelig ryddig familie uten masse intriger som det var hos enkelte andre. Jeg hadde en følelse av at det var en nummer to på vei der lenge mens jeg leste bloggen tidligere og skjønte liksom ikke hvorfor det aldri ble en nummer to. Intuisjonen min sa at her var det noe mer som lå under. Jeg ble derfor ganske paff da hun endelig kunne fortelle om graviditeten og sammen med den historien kom også resten om mye prøving og tap underveis. Det traff meg selvfølgelig midt i hjertet.

Karoline Grimsmo har også truffet hjertet mitt hardt og brutalt. Da jeg begynte å lese bloggen hennes hadde hun for ikke lenge siden mistet sønnen sin Liam Sebastian 8 timer gammel på sykehuset etter en sykehustabbe. På grunn av denne bloggen kommer nok ikke jeg til å føde på a-hus noen gang. Nå har hun endelig fått sin lille kjernefamilie med Lillebror Fillip Emilian som endelig har kommet og gitt dem glede i hverdagen igjen etter mye sorg og smerte. Hyggelig å følge litt med på, men det spørs som sagt hvor mye babyskriving jeg egentlig er istand til å takle for tiden.

Ulempen med å starte å lese om så mange som prøver å bli gravide er faktisk at man blir så glad i dem, også når man selv har det vondt fordi man ikke får det til selv, så er det jo selvfølgelig noen som får det til og jeg unner dem det av alt i verden… det minner meg bare så intenst om hva jeg ikke har fått til selv, så jeg prøver og jeg gleder meg med dem, men ikke hele tiden og hver dag. Det blir de dagene jeg orker det.

Noe helt annet:

Johannas Tartor leser jeg ikke. Jeg ser og jeg ser og jeg ser. Jeg er ingen konditor og kommer aldri til å bli det og jeg kommer nok ikke en gang til å prøve særlig hardt. Det blir bare skuffelse. Men jeg skal innrømme at jeg drømmer meg litt bort i konditorfaget når jeg ser denne bloggen. Vakrere kaker skal man lete lenge etter. Fy så misunnelig jeg er på folk som klarer å trylle fram slikt.

Hva annet skal jeg lese?

Jeg trenger noe mer å lese nå og jeg vet ikke helt hva. Jeg trenger litt variasjon. Noen som skriver godt og interessant og gjerne litt morsomt. Gjerne noe om hobby, forming… ett eller annet. Er det noen som har noen tips? Kanskje det har kommet noen nye single damer der ute som skriver om å dra til DK og bli gravid på egenhånd? Det er fremdeles det jeg trur jeg interesserer meg allermest for, så tips meg gjerne om det er noen jeg ikke har fått med meg.

Jeg fulgte forresten Linniiie.com. Det var en blogg om noe helt annet som jeg har likt veldig godt. Ei jente som i all sin galgenhumor er både trist og morsom å lese. Hun har sluttet å skrive blogg etter at hun ga ut en bok, så det er nesten så jeg vurderer å lese boken hennes… får se.

 Til slutt: vinter i vinduet mitt:

Klem fra Ønskemor

* Æsj… hadde egentlig laget ferdig innlegget og skulle bare korrekturlese og legge til bildet, da veldig mye på slutten av en eller annen grunn forsvant. Nå har jeg prøvd å få med alt som forsvant, men mulig det er noe jeg har glemt. Da får jeg prøve å få det med siden. Den siste korrekturlesingen ble sikkert så som så også, men nå er jeg sliten…. Så god natt!

15 Replies to “Hvilke blogger skal jeg følge?”

 1. Herlig, blir stum her jeg <3
  Har ikke slutta å blogge, har bare en veeeeldig lang pause fordi jeg gikk lei, veldig lei 🙂
  Takk for gode og fine ord!!! klem

 2. Hyggelig å se en oppdatering fra deg, gratulerer med mann 🙂

  Takk for gode bloggtips! Skal sjekke mange av disse når jeg er på dataen, blir klønete fra iPhone. Veldig hyggelig at svenske Elida endelig fikk oppfylt drømmen sin! Jeg savner også Et ønske og håper for henne…

  Skriver min egen blogg om min snarlig forestående oppstart som fertilitetsturist til Køben som du kan se på hvis du vil; hjertetslys.wordpress.com 🙂

    1. Ja, Balanse sin blogg skal jeg begynne å lese nå. Men jeg synes det er litt vanskelig også å lese de de forhåpningsfulle bloggene der det virker som at dette er så lett. Jeg vet at jeg var der selv for snart to år siden. Store forhåpninger og egentlig var jeg HELT sikker på at mitt barn skulle bli født innen et år etter at jeg startet med insemineringene. Så enkelt var det jo ikke, og jeg sliter litt med å engasjere meg, for jeg klarer ikke å tro at det er så enkelt. Men jeg skal prøve å følge med der også ja.

     1. M-mm. Bloggen din har jo et navn som den ikke har fått levd opp til. Skjønner godt at det er sårt og vondt…
      Tiden har i grunnen gått fort. Men alt har ikke vært forgjeves. Livet har bare tatt en annen vending enn du først hadde håpet på. 🙂

     2. Ja, det er akkurat det Andreas: når én dør lukker seg, åpner det seg en ny. Her valgte jeg jo også selv en annen dør og angrer ikke på det. Er bare litt utålmodig.

 3. Åhh… jeg savner også EtØnske!
  Jeg håper av hele mitt hjerte at både du og hun en vakker, vakker dag lykkes med å bli de fantastiske mammaene dere fortjener å være. Det er jeg sikker på dere hadde vært begge to, om det hadde vært tilbud til single tilgjengelig i Norge. Men politikerne i Norge er for tiden mer opptatt av overgrepssaker innad i partiene sine enn saker som angår folk flest.

  Tusen takk for fin omtale, forresten 🙂
  Oh, en annen ting… Av en eller annen grunn får jeg ikke oppdateringer om nye innlegg fra deg på bloggerkontoen min lenger :-/ Jeg vet ikke hvorfor, men jeg skal prøve å holde meg oppdatert allikevel altså, jeg har jo alltids bloglovin og, selv om jeg ikke har vært der inne på en halv evighet eller noe 😉

  1. Hmmm, så rart med bloglovin. Kanskje du skal prøve å slette meg og legge meg til igjen? Pass på at du finner forsiden og legger til den. Når du oppdaterer kommer jeg alltid til et gammelt innlegg når jeg skal inn å lese og må klikke meg til det nyeste innlegget ditt av en eller annen merkelig grunn. Merkelige greier. Håper du klarer å finne ut av det med bloglovin, for jeg har planer om å begynne å skrive litt mer regelmessig igjen. Det er så deilig å se at statistikken plutselig etter bare noen få innlegg er tilbake der den har pleid å være. Jeg har nok en ganske stor skare av faste lesere som jeg ikke aner hvem er…. spennende.

   Ja, Et Ønske er nydelig. Hun MÅ bare få barn en gang hun. Hun bare må og jeg er sikker på at hun får det, selv om hun ikke trur det selv akkurat nå.

   Det er hyggelig å være tilbake og “prate” med deg “fruen”

 4. Vad gullig du är! Roligt att du fortfarande läser hos mig 🙂 jag har kikat in här med jämna mellanrumt och undrat hur du haft det!!

  Det stämmer att jag började med IVF, det blev noll befruktning på första försöket och andra försöket fick jag avbryta (dvs genomförde plock men ingen återföring) pga en polypoperation som behövdes göras. Efter operationen gjorde jag en FET och fick tillbaka ett embryo – det enda som överlevde upptiningen… Så nu väntar jag på att själsligt och ekonomiskt kunna göra ett nytt försök. Under tiden blir det helt klart mest vardag.

  krama om dig!

 5. Åh, det var mange fine ord, akkurat slik jeg ønsker at bloggen skal fremstå, rett og slett fordi det er slik hverdagen vår er! (sånn rent bortsett fra at han heter Herman selvfølgelig 🙂 )
  Håper det står bra til med deg, og at du snart lykkes! -med både det ene og det andre! 🙂

  -Tina

  1. Herregud, så flaut Tina. Jeg har vært borte lenge herfra og så dette nå. Beklager. De to navnene blander jeg ALLTID sammen. Det er ikke første gangen når jeg nevner dere trur jeg, og det gjelder andre “Hermaner” også. Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig?

  1. Så hyggelig. Jeg har vært lite aktiv i det siste. Men nå kommer jeg nok litt tilbake igjen… trur jeg. Kjenner iallefall litt mer skrivekløe iblant

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.